Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

fredag 17. desember 2010

Roadtrip: Et vintereventyr

Det var en gang". Det er slik vi har lyst til å starte eventyret om Mias Landliv, akkurat som eventyr jo skal startes. For dette er som et vakkert eventyr! Om ekteparet på Frogner i Oslo, som etter mange år i storbyen lenget ut, og til slutt fant det lille småbruket i Aurskog Høland. Planen var et ben plantet i roen, roseduften og brekingen fra små lam og et ben på farten mellom teater, kafè, gastronomi og leilighet i hovedstaden, men slik ble det ikke. Småbruket i Hemnes ble deres permanente hjem, og få har nok slått seg bedre til ro med det enn Mia og Werner Beckhaug.

Mia på kjøkkenbordet sitt, selvsagt med selvsydd duk på! For hånd, vel og merke, denne damen er et søm-ikum både med og uten symaskin. Mias Landliv har eksistert i 4 år, og hennes nydelige blogg er godt kjent både her til lands og i utlandet. Har du ikke vært innom Mia anbefaler vi på det varmeste et dypdykk i arkivet hennes - hennes evne til å skape stemning er unik.

Husker dere TV-serien Livet med Larkins som gikk på NRK for mange år siden? Feelgood på sitt beste tok oss igjennom lørdagskveldene på nittitallet. Uten sammenligning forøvrig får vi et streif av Larkinfølelse hos Mia - frodig og sjarmerende engelsk cottagestil med de perfekte rammene rundt er ikke mindre enn helt nydelig. Det kremfargede kjøkkenet er spesialbygget på stedet, og sammen med blåhvitt, engelsk porselen og andre blå detaljer er dette rett og slett det perfekte landlige kjøkken.
-Når vi bygde for 10 år siden var det ikke så vanlig med åpen kjøkkenløsning, men med et forholdsvis lite hus, er jeg glad for at vi valgte det, forteller Mia.


Vi bytter mer enn gjerne til denne utsikten fra kjøkkenbenken.

Mia sverger til mørkt treverk, og har brukt tid på å finne de rette møblene. Stua har et herlig særpreg, klassisk uten å bli kjedelig og med en helt egen signatur.
-Tidligere hadde vi faktisk engelsk mulberrystil, med mørke møbler og tunge, forede gardiner, forteller Mia.
-Tenk dere det perfekte stedet å ta en sigar, skyter Werner inn, og innrømmer at han nok savner det litt iblant, stilen som innbød til høy sigarføring.


Mias stue er ikke overdrevent pyntet, og her finnes heller ikke mye nips. Det hun har valgt å ha fremme er destod mer ekslusivt og lekkert, Mia er glad i navn som blant annet Laura Ashley og Mulberry.

I tillegg til jobb i byen, driver Werner og Mia med både sau, høns og bier på småbruket.
-Har du ikke sett en eller to dager gamle lam sprette rundt en vårdag i løpet av livet, da har du virkelig gått glipp av noe, sier Werner. Og med det i minne, gleder vi oss stort til å komme på besøk igjen til våren, for dette vil vi mer enn gjerne ha med oss.

Apropos egen signatur - hvem andre har selvsydd stoltrekk av avlagte jeans? Mias overraskende detaljer spriter opp det øvrige klassiske interiøret, og gir det særpreg.
-Det morsomme med å lage selv, er jo nettopp det at det bare er jeg som har det, sier Mia.Til jul pynter Mia med engler, svibler og gran.
-Jeg pynter ikke så mye tidlig i desember. Det som gir meg julestemning er når juletreet tar plass i stuen. Det pynter vi allerede i midten av desember, og da kan julen bare komme.
Julaften spiser vi pinnekjøtt, faktisk fra egen sau. Det kan ikke sammenlignes med butikkjøpt, så da koser vi oss.

Det er blitt sent og mørkt da vi klær på oss våre lag på lag og går ut i 20 vakre, kalde for å se Mias vidunderlige atelier ute. Her sys det de nydeligste kreasjoner.
-Jeg trives best når jeg har noe mellom hendene. Akkurat nå er jeg inne i en strikkeperiode, det varierer litt hva jeg har lyst til, sier Mia.De første som hilser oss da vi kommer, og de siste vi ser da vi drar er sauene. Og gjett om vi gleder oss til å se barna deres hoppe rundt på tunet til våren! For heldigvis er ikke eventyret slutt. Men leve lykkelige alle sine dager er vi sikre på at de gjør, i småbruksdrømmen på landet.

Vil du se flere bilder fra Mias hjem, finner du dette her
Bilder fra våre tidligere roadtrips finner du her:
Kjerstis Lykke - Handygirl på Nøtterøy
Ideas to steal - Funksjonalitet og estetikk på Grønland
Theas Mania - Therese vet hvor skapet skal stå

17 kommentarer:

Guttemamma sa...

Speachless....ingen over,ingen ved siden!!♥♥♥

Mitt hvite hus sa...

Bare helt fantastisk...

Herlig .. dere er supre og Mia er super... og hennes blogg også=)=)

Thelma Louise sa...

tøft dette var..flotte bilder..en herlig mix av smårutet og krystaller.:-) og portalene...lekker også på denne tiden av året..kan tenkte meg den i juni.:-) akk....

mi-rachel sa...

vakkert!
alt!

Mia sa...

Tuen takk, dere søte NIB-jenter! Det var stor stas å ha dere på besøk her på "bruket". Morsomt å se hjemmet vårt gjennom deres øye og kameralinse. Apros små lam; dere må ta turen igjen til våren, når nytt liv spretter rundt om i låven. En herlig tid!

Synnøve sa...

Love love love! Mia er en stor inspirasjon, flotte bilder fra hennes hjem, morsomt å se fra andre vinkler også :))

Og så må jeg bare få skryte litt av dere nib-jentene, jeg må si at dere virkelig har "kicked it up a notch" den siste tiden...! Bra bilder, mye som skjer med julekalender, hjemme hos-reportasjer, flotte konkurranser og utfordringer. Det virker godt gjennomtenkt, organisert og gjennomført det dere gjør. Det kan ikke være så rent lite tid dere legger ned i dette, har dere virkelig jobber ved siden av...?? ;) Veldig moro å følge med på nib om dagen!

Det var litt førjulsskryt, god juleklem til dere, håper dere får en liten velfortjent pause i julen :D

mali-mo sa...

Åh, herlighet for en flott reportasje jenter! Denne var BRA!!!!!

Kjenner nesten på stemningen påde gjennom teksten og ikke minst bildene da...akkurat slik jeg "opplever"Mia gjennom bloggen hennes. Syns dere gjenskaper en lunhet og en atmosfære som er så god!

Er veldig glad i bloggen til Mia, har jo fulgt henne noen år og setter stor pris på henne. Veldig kjekt å se en så kjent blogg på en ny måte ;)

God helg til dere flinkejentene!

Ainosofia sa...

B E A U T I F U L H O M E <3

AS (Finland)

minishabby sa...

Dette var utrolig lekre bilder fra Mia. Nå er jo jeg faktisk så heldig at jeg har vært hjemme hos henne jeg også. Men mine bilder er nok et sørgelig kapittel i forhold til deres. Må være en utrolig jobb dere legger i reportasjene deres.
Ha en riktig god jul jenter!
Juleklem fra Elin!

GundaM sa...

Artig se Mia live der på bordet ;)

Flotte rep dere lager for tiden .

Fargevandring sa...

Utrolig nydelig, stemingsfullt og fint. Jeg blir helt målløs!

elisabeth sa...

f a n t a s t i s k !
MIA=UNIK og en ener i interiørbloggens "rette forstand" :-)

PS! Særdeles flotte fotos dere har tatt på disse road-trip'ene. { det siste bildet er riktig så stemningsfullt }

Reginas Cottage sa...

hi
absolutley fantastic
i love the home of mia.
greetings from germany,
regina

Hulda sa...

Utrolig vakre bilder dere har tatt fra Mias skjønne hjem. Herlige oversiktsbilder og detaljer.

Pondside sa...

That was a lovely tour of a place that has become quite familiar to me through my regular visits to Mia's blog.

Ingunn sa...

Så nydelig. Koser meg veldig med innlegget ;)

Flott stil som inspirerte meg.

Klem Ingunn

Anonym sa...

Fantastic pictures...just like looking through "Beautiful Homes" magazine!