Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

søndag 8. mai 2011

Sart i industrien

-En dag måtte vi bare gjøre det, sprudler Linda Wik og Ragnhild Walsøe så energisk og samstemt som bare gode venninner kan. -Vi hadde hatt lyst til å starte for oss selv i mange år, og til slutt innså vi at vi er så altoppslukende i det vi gjør at vi måtte si ifra oss trygge, gode inntekter i våre daværende jobber, og kaste oss ut i det. Vi kommer ikke først av å gå i andres fotsport, og vi ble WIK & WALSØE
Slik startet eventyret, og noen år senere, etter at vernehjelmene er trygt plassert, er vi klare til å innta Plankebyens industriområde på jakt etter poselensdesignerne. I Denofas gamle laboratorie har nemlig det vakreste, sarteste og skjøreste materiale vi kan tenke oss, flyttet inn sammen med Ragnhild, Linda, tusen idèer, kreative prosesser, latter og positiv energi, og lar seg ikke affisere av at tungtransport sjekker inn på uteområdet og arbeidere med vernehjelm utøver sin jobb utenfor. Vi er på Øra Industripark i Fredrikstad, og når Wik &Walsøe valgte å legge sine kontorlokaler hit, var de nok også forut for sin tid. I nabobygningen HYDROGENFABRIKKEN planlegges det nemlig kunsthall og betydelig oppgradering av hele området. Vi er solgt, og vi liker det! Dette må vel være industri på sitt chicheste og mest autentiske?

Fra venstre: Linda Walsøe og Ragnhild WikVelkommen til Laboratoriet! Her er det opprinnelige og autentiske interiøret beholdt nesten i sin helhet, og vi lar oss sjarmere! Gamle glasskap fra laboratorietiden, skolestoler, den gamle kjøkkeninnredningen=perfekt. At SMEGsukkertøyet også har fått plass, får ikke akkurat et interiørbloggehjerte til å banke saktere.
-Her så vi lyset, det var et så utrolig deilig lys! Vi så elva, lasteskip legge til kai, vi var ikke i tvil. Vi måtte bare inn her, og skrev under på stedet, forteller Ragnhild entusiastisk.

Lunsjbordet er dekket med servisene Alv, Lys og Woodstokk i en herlig miks.
- Alv er bestselgeren vår, og skulle være vår ledestjerne, mens Woodstokk er vår førstefødte og vår personlige favoritt, forteller Linda. Alle servisene våre er inspirert at naturen, og Woodstokk er i tillegg en miks mellom å fornye og bevare. Vi er jo født i `68, og vokste opp med brunt dekketøy. Her tar vi med oss det beste fra den norske tradisjonen i form av strikk -og vevmønster og taggekant fra Setesdal, og remikser det med naturen- det perfekte uperfekte- iform av årringer.

Praten går livlig rundt lunsjbordet, og og jentene tegner, mimrer og forteller om hvordan veien har blitt til mens de har gått.
-Jeg husker en tur til Sverige hvor vi skulle sondere terrenget for muligheter til å selge inn produktene våre, ler Ragnhild. Vi hadde bestemt oss for å unngå de kostnadene vi kunne, og Linda var fast bestemt på at hotell, det kunne vi unnvære. Etter mye om og men finner vi en skogsvei, og legger oss rett og slett til rette under et tre. Etter kort tid kommer merker vi at det drypper noe fra treet, og oppdager både små knottlignende innsekter og sevje fra treet. Det er da Ragnhild snører soveposen så tett rundt hodet hun bare kan, ruller innunder bilen og sover videre.
- Men vi var enige om når vi våknet, og det var 1 time til Ikea åpnet for en etterlengtet kaffekopp, at dette gjør vi ikke igjen, ler de.


Vår store favoritt er serviset Lys. Ann Helen er igang med sparingen!

Nydelig porselen så langt øye kan se, vi er helt fortapt. De heklede flaskene har Ragnhild laget.
Inspirasjonen henter jentene på Koster.
- Da er det bare å skru på bryteren, og den kreative intensiteten er der. Det er de fineste stundene. På Koster, med et glass rødvin.

Vi takker så mye for oss til jentene på Laboratoriet. De bidrar også som gjestedommere og med premiene til månedens utfordring, og dere får snart se galleri og finalister her hos oss. Det har kommet inn nydelige festbord, vi gleder oss til en ordentlig kikk. Håper dere som skal dekke til fest i løpet av våren og sommeren kan snappe opp inspirasjon!
Hos ANETTE og BRIGG er det forresten innlegg om Glansdagen nå- du kommer vel?Husk at det er lov å ta med en venninne uten blogg også, hvis du synes det er skummelt å komme alene.
Vi ønsker dere alle en deilig søndagskveld i sola! Yndlingsårstiden er virkelig igang! :)

10 kommentarer:

Turid sa...

For et herlig sted Laboratoriet ser ut til å være! Skjønner godt at det var inspirerende å få komme dit på besøk. Mange fine serviser! ;-)

Signe sa...

Virkleig inspirerende med flinke jenter som tør å satse!
Wik & Walsøe er en favoritt her i huset, har en stor vase i 'Alv' mønsteret og den blir flitting brukt :)

Anne sa...

For et utrolig fantastisk sted!!! Sååååå fine lokaler, sååååå fin innredning, sååååå fine serviser!!! Jeg ble helt betatt :-)))

NIB sa...

Hei dere!
Så hyggelig at flere er helt betatt, vi snakket ikke om annet på hjemveien:)
Og helt enig: Utrolig inspirerende med damer som tør å satse, gründerspirene i oss fikk både gjødsel og masse vann etter en prat med disse herlige damene!!
SØNDAGSKLEM til dere:)

Jorid + NOE Blog sa...

Så nydelig og herlig innlegg! KJempegøy å se jentene bak dette nydelige design.

Håper dere får en flott uke, innnlegg om Glansdagen fra meg komemr i morgen!

KLEM

Seksti delt på fem sa...

Så utrolig nydelig! Jeg har lagt merke til alve-serviset tidligere, vakkert og iøyenfalelnde, men nå tror jeg at jeg har satt Woodstokk på ønskelista - DET var virkelig "meg".

Takk for titten inn i laboratoriet - det er så gøy å få se litt av innsiden hos damer som har "fått det til"!

Mia, New Room Interior sa...

Såå mye vakkert!! Og Koster er nydelig, så å finne inspirasjon der høres ikke dumt ut!! KLEM

ANETTESHUS.COM sa...

P.S. Jenter, Linda har skrevet et innlegg om Glansdagen også; http://dengodefeen.blogspot.com/2011/04/blir-du-med-eller.html

KLEM:)

Vigleik sa...

Elsker servisene og koppene til Wik&Walsøe.

Et komplett servise står høyt på min ønske liste.

Anette Willemine sa...

Så FLOTT reportasje fra Laboratoriet! Jeg har vært betatt av W & Ws fantastisk vakre produkter helt fra den dagen de ble lansert. :)

AW :)