Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

fredag 26. november 2010

NIB-Roadtrip: Therese vet hvor skapet skal stå!

November! Snødekte søndagsveier, store, langsomtdalende kjerringer i lufta og kalde fingertupper. Selv veiskiltene er snødd helt ned, slik at Sande utenfor Drammen nesten blir forbikjørt av tre skravlende jenter på "Roadtrip". November er unektelig litt kald og grå, og en ventetid på stemningen som kommer i desember. Heldigvis er vi på vei til ei jente som er alt annet enn grå, og til et hus som stråler av en helt unik fargeglede! Fra alle oss tre til alle dere; vi er så glad for å gi videre en energiboost av de sjeldne!

"Roadtrip" er NIBs serie hvor vi tar landeveien fatt for å se de fantastiske bloggehjemmene deres på nært hold. På vår tredje tur har vært hos Therese med bloggen THEAS MANIA

Vi går 7 år tilbake i tid. Familien Horgen selger hjemmet sitt og flytter inn i en midlertidig leieleilighet. Drømmen skal blir virkelighet, de skal endelig bygge eget hus! Et fantastisk funkishus i lille Sande skal reises, og den lille familien er så klar! Med en imponerende innstilling og stort pågangsmot går de løs på arbeidet, og jobber nærmest døgnet rundt i ett år. De har nesten fortrengt den nå, leieleiligheten til 1000 kr. mnd, der de valgte å bo under byggeprosessen for å spare mest mulig penger.
-Man er nødt til å ofre noe for å få det en vil ha, forteller Therese overbevisende. Dette har på ingen måte kommet av seg selv. Jeg husker mot slutten av husbyggingen; vi hadde omgangssyke alle mann, jeg var høygravid og det vi hadde av fasiliteter var en toseters utedo. Akkurat da kjente jeg at jeg var glad huset var i ferd med å bli innflyttingsklart, ler hun.

Familen Horgen består av Therese (32), mannen Øyvind (35), og barna Even (9), Peder (6), Erle (4) og valpen Trym. Bli med på en rundtur i deres hjem!Enorme vindusflater + masse dagslys + en takhøyde av en annen verden= kortversjonen av Thereses og Øyvinds hus. Over ser vi allrommet sett fra studelen. Huset har tre etasjer som bindes sammen av et smykke av en trapp. Når eierne i tillegg krydrer huset med massevis av spenstige detaljer, blir dette hjemmet en unik opplevelse. Her kunne man tatt bilder i dagesvis.Her er Erle på elefanten, litt spent på dette besøket som ramler inn en søndag formiddag.Du stusset kanskje på tittelen til dette innlegget? Therese vet hvor skapet skal stå, altså! Skapene faktisk! Oppussing av gamle skap er nemlig hennes store lidenskap. Hvis dere kikker godt etter ser dere også at de fleste av skapene har fått superherlige hjortehoder som knotter, Therese er helt forelsket i disse hodene. Var det ikke 19 vi kom til når vi telte over, Therese?
- Jeg var 12-13 år når jeg pusset opp spisestuen til foreldrene mine. Jeg skrapte maling, brukte kaustisk soda, og det var ikke måte på til innsats. Interessen er utrolig nok i behold, og i garasjen står massevis av møbler som venter på en ny look! Vi er nok litt løsemiddelskadd her hele gjengen her, ler Therese.

I tillegg til å pusse opp selv, kan ikke Therese få fullrost butikken Precious i Tønsberg som redesigner gamle møbler til det ugjenkjennelig sjarmerende. Det lyst turkise skapet til høyre er laget av gamle meierikasser som har fått spenstig understell og bærer navnet Peak cock, det lille grønne til venstre heter Confuses og det fantastiske stuebordet er rett og slett en Green day. Alle altså fra Precious.Sofaene inviterer virkelig til kos med beina oppunder seg, og NIBjentene var raske til å benytte seg av den muligheten! Sofaene er fra Karmameju.


TAKHØYDEN! Trenger vi å si mer?

-Vi har valgt å investere i endel design, og mikser dette med gjenbruk og loppemarkedsfunn. Heldigvis har jeg en over middels interiørinteressert mann. Vi har skikkelig konkurranseinstinkt begge to, så på loppis har vi en morsom ting med at vi deler vi oss, og konkurrerer om å finne de kuleste varpene på 5 minutter! Veldig gøy, og Øyvind pleier å finne mye fint, forteller Therese entusiastisk. Det eneste han kan styre seg for er hvis jeg begynner å be om innspill på hvor lysestakene skal stå, da får han nok, ler hun.

For Therese er det viktig at de sammen skaper hjemmet.
- Jeg kan ikke lage et hjem, for så å si værsågod, her skal du også trives! Dette er et felles prosjekt.

- Alt vi har er et resultat av sparing. Vi har ikke mulighet til å gå ut å kjøpe alt vi vil ha der og da, men er villige å ofre litt for å få det vi ønsker oss. For å få 6 Eames rundt spisebordet ble det både havgregrøt, havrevelling, havregryn med melk; og kanskje litt kanel på lørdager, smiler Therese. Og barna mine er nok de barna som har vært mest på gjenbruksstasjon og grovinnsamling, gjenbruk er viktig for meg.Kjøkkenet er fra HTH, og Therese er en mester til å trekke inn både farger og sprelske loppe -og designgodbiter også her.

I øverste etasje finner vi lese og tv-krok, foreldresoverom, jenterom og et av badene.

Therese er ikke redd for å leke seg med de ekte 70-tallsfargene, og få klarer vel å gjøre det med så sikker og delikat hånd som henne. Legg til lyden av den sildrende bekken utenfor soveromsvinduet, og vi kunne som Tornerose ha sovet her i 100 år.Et lite lesehjørne, og en deilig plass å trekke seg tilbake.Erles rom er virkelig en liten prinsesse verdig. Her har også mammas fargesans fått utfolde seg, og rommet stråler i nesten alle regnbuens farger uten å på noen måte virke overlesset eller too much. Her er det kvalitetsleker på rekke og rad, og mange nydelige detaljer.

Et klesskap spekket med kjoler av dansk opphav. Nok til at et jentemammahjerte slår mange slag raskere!

I nedre etasje finner vi grovinngang, TV-stue, boder og guttas barnerom. Og kanskje dukker det også opp flere skap?

-Jeg har som alle andre vært igjennom de forskjellige stilepokene. Både mørkegrønne 90-tallsvegger og det hviteste hvite er testet ut, men akkurat nå trenger jeg farger rundt meg.Skulle jeg bli lei, tar det jo et par dager å male om. Det som karakteriserer meg mest, uavhengig av stil, er nok trangen til det overdrevne! Jeg elsker å ta den helt ut! I fasen som småbarnsfamilie liker jeg også at huset er enkelt innredet, at det er lekent, men samtidig avslappet, og ikke minst lett å vaske!

En strukturert mamma som holder orden på hele familiens avtaler ved hjelp av pleksiglasstavler! En idé vi lett låner!Lampene fra Nud og hjortehodene går igjen i flere rom i huset.Herlige gutterom som i likhet med lillesøster har de fineste Katvig sengetøy.

Hovedetasjens fine bad; grått møter solgult Vippspann og såpedispenser. Man må jo bare bli glad av det?
Vipp er et designobjekt Therese har lagt sin elsk på, og vi finner versjoner av spann og dispensere både på kjøkken og begge badene. Lekkert!

Lille Erles drøm av et lekehus gir oss en siste, herlige fargeboost før kjøreturen hjem!

Vi takker så varmt for oss, og gleder oss allerede til neste roadtrip som faktisk er rett rundt hjørnet!

Du kan lese mer om vårt besøk hos Therese HER
Har du lyst til se bilder fra våre andre "Roadtrips" finner du disse her:
Kjerstis Lykke: Handygirl på Nøtterøy
Ideas to steal: Funksjonalitet og estetikk på Grønland

Vi tøffer gjerne ut på landeveien for å se flere bloggehjem! Med 1500 medlemmer er det ikke helt lett å holde oversikt over alle de fine hjemmene dere har, så ta kontakt med oss hvis du tenker ditt hus burde hatt besøk av en gjeng fnisete, skravlende jenter:)

Text/pictures: Solveig Grøvle, Julie Håkonsen, Ann Helen Lund.

27 kommentarer:

Heidi sa...

For et utrolig flott hjem! Fin mix mellom gammelt og nytt, nøytralt og sprelsk.

MariCrea sa...

Amazing home!
Love the kitchen
Mari

helen og gutta sa...

jeg digger hjemmet til Therese, det er så utrolig sprekt, en herlig blanding av nytt og gammelt.

Anonym sa...

WOW!

cecilie sa...

Virkelig et flott hjem. Personlig og fargerikt med en HAUG flotte skatter :o) Elsker blandingen av moderne og retro. Lekkert!

Martes atelie` sa...

Moro å se. Moro å lese også. Inpirerende!

Hallingstad sa...

Et utrolig flott hjem!!! Og så flinke dere er til å ta bilder og skrive - bra jobba! Klem; Heidi

Stine S sa...

Så fint et hus! Dette er midt i blinken for min smak! Jeg lurer på hvor de tre vegghyllene i tre kommer fra?

★ Ninas blogg og Super-Lille ★ sa...

For et

F
A
N
T
A
S
T
I
S
K

hjem. Ble glad da jeg så kjøkkenet, for det ligger veldig i de baner jeg tenker meg et kjøkken. Spesielt den kjøkkenøyen og lampene.

Ha en GOD helg!

Ida Susanne sa...

Et fantastisk hjem og en flott blogg.
Rart å se hele hjemmet hennes,og veeeeeldig morro da jeg ikke kan huske å ha sett alt dette på innleggene hennes.
HELT HEEERLIG fargebruk og for et hjem..
Alle de kule bokstavene rundt omkring..
*ME LIKE*

Med et lekent sinn sa...

Ahh jeg sitter tilbake og har ikke ord. Det mest fantastiske jeg noen gang har sett. Hjertet banker hardt! Tusen takk for repotasjen, jeg elsker det jeg ser!

Jeanette sa...

Så utrolig lekkert!!! :)

Jannicke sa...

wow.. sitter og måper! Så flott! J.

Anonym sa...

For et fantastisk hjem, en utrolig herlig personlighet. Her er det noen som tørr og være personlig i sin smak. Jeg stemte på stua di når det var konkuranse om bloggernes flotteste stue. Gøy!!!!!

Torill sa...

Den lengste boligreportasjen ever! Så bra! Kjekt å få sjå heile huset. Veldig personlig og gjennomført.

Anonym sa...

Dette var ein utruleg flott heim! Elskar puffen under trappa og S-en over skapet, blant MYKJE anna! Lekkert :)

hviit sa...

Så gøy, dere er superflinke!

Tone sa...

Ble nesten litt stum og fryktelig misunnelig! Dette er akkurat etter min smak..PERFEKT blanding av enkelt(praktisk å holde rent), deilig retro, gjenbruk og farger. Jeg tror nå jeg må gjøre alvor av å fjerne soveromet over stua, slik at vi får den takhøyden og vindeltrapp..vi kan jo sove...i gangen? :-) Takk for bra besøkt NIB!
Klem Designhund

NIB sa...

Hei:)

Så moro at dere også liker Thereses hjem! Skal høre med henne om hvor hyllene er fra, Stine S, hun sa det jo, men nå har det forsvunnet fra hukommelsen:):)

Vi har det så moro på disse turene, og takk igjen Therese for at vi fikk komme!

Takk for skryt - det setter vi veldig pris på, hihi! Vi prøver å være flinke til å ta til oss når det kommer positive, flotte kommentarer - det gjør at vi får lyst å blogge enda mer!

Vi gleder oss veldig til den 8.des - da skal vi ut på tur igjen. Og siden det er desember drar vi på tur også dagen etter - den 9. Vi gleder oss veldig til å reise på julebesøk til to GENIALE hjem:):)

God lørdag - hvis du er innom og leser:):)

Thea's Mania sa...

Heisann.

Utrolig hyggelig med så masse positive kommentarer om hjemmet vårt, og ikke minst den fantastiske jobben NIB jentene gjør med bilder og tekst. Det var veldig koselig med besøk av disse glade dyktige jentene.

Hyllene er kjøpt på Verket interiør i Bærum, og er av merket Cinal. Dette er aluminiumshyller som er kledd med treverk.

Hilsen
Therese

mi-rachel sa...

wow!!!!!

re:signert sa...

For en fantastisk gladgjeng på tur i et skikkleig GLAD hus. For en herlig stil og for et nydelig og energigivende lys. Inspirerende er alt jeg kan si! God første advent til dere da!! Signe

Thelma Louise sa...

flotte bilder...flott hus med særpreg...og ikke minst for en lekestue.:-) takk for titten.:-)

manuela sa...

wow, for et tøft hus!
fullt av inspirasjon og kontraster!
og takk nib for hyggelig kommentar hos meg!
fin adventssøndag!

Den gamle stil-de svunne tider sa...

utrolig tøft og stilig !! Men for meg ser det ut som det er ett dyrt hjem ? stemmer det?-det var helt nyyydelig ivertfall !

Knøttehuset sa...

Her var det mye fint jeg ble inspirert av :)

NIB sa...

Så mange hyggelig kommentarer! Huset til Therese ER virkelig fantastisk! :)

Prisen spurte vi selvsagt ikke om:)

ann helen