Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 24. november 2010

Ønskelister

Nå er tiden inne for å sette seg ned å skrive en skikkelig ønskeliste.Vi innførte ønskelister i våre familier i 2008, og det har ført til at vi voksne har begynt å glede oss til gavene. Vi får ikke lengre rosa lysestaker når vi ønsker oss hvite: vi får Tine K, Filippa K, Odd Molly, Kitchen Aids og alt det hjertet kan begjære. På toppen av det hele er det miljøvennlig – hva er vitsen med å “gjemme unna” gaver i søplekassen, når en skikkelig ønskeliste kan føre til materialistisk lykke?

Noen er mestre på å finne personlige, herlige gaver uten lister, og ingenting slår en nøye planlagt og uttenkt gave. Men et lite vink om riktig retning, kan jo uansett aldri bli feil:)

3 herlige bloggere starter ønskelisteskrivingen, under innlegget kan dere linke inn egne ønskelister. Kanskje får du som bloggleser inspirasjon til gaver til venninner og familie, eller kanskje er du en kjæreste som håper å finne en overraskende flott gave i år?

SILJE-SIN ØNSKELISTE
Silje sin

1. Telyssglass fra Tine K. Jeg liker disse glassene så godt, og drømmer om å kunne sette mange sammen og dekke et fint festbord! Finnes bl.a på Home & Cottage. Telysglass får man aldri nok av.

2. Kaninlampe, kan kjøpes hos Sprell. Augusta vil gjerne ha et lys på rommet når hun skal sove, og jeg ser for meg at det er et behagelig lys fra denne! I tillegg er den supersøt, og kunne gått i arv til lillesøster i magen når hun får eget rom etterhvert!

3. Nydelig lysekrone, fra Landromantikk. Jeg liker lysekronen vi har over spisestua kjempegodt, men den er kun til telys, og jeg savner en som har elektrisk lys i tillegg. Da kunne den vi har nå flytte bort til sofakroken. Denne fra Landromantikk er helt fantastisk!

SILJE-SIN herlige, inspirerende blogg finner du her.


EMMELINES ØNSKELISTE

1. Fra ungene mine har jeg et ønske som skulle være ganske økonomisk overkommelig. Jeg ønsker meg en olivenkrukke fra Riviera Maison. Hvis de er økonomisk helt på felgen, ønsker jeg meg også en rød slikkepott fra Kremmerhuset. Den koster 39 kroner, og det må de jo kunne klare å få til ved hjelp av panteflaskene på kjøkkenet!

2. Jeg er helt håpløs når det kommer til pledd og puter, og for noen uker siden oppdaget jeg et nydelig ullpledd hos Pentik. Det heter Check heart blanket og er rødt med hvitt hjerte. Eller hvitt med rødt hjerte om man snur det med baksiden opp. Det er mange problematiske forhold som knytter seg til dette ønsket. Man kan liksom ikke kjøpe ett teppe, det må jo være to like tepper slik at man kan ett til hver sofa. Siden dette teppet koster i overkant av 800 kroner, vil det koste mer enn 1600 kroner med to ulltepper. Når man setter den prisen opp mot det faktum at jeg har en svær kurv sprengfull av diverse pledd, puter og dyre quilter vil det være det reneste skilsmisseprosjektet å ønske to slike pledd. Så derfor ønsker jeg meg det i smug - for meg selv! Så ser jeg lengselsfullt på det hver gang jeg går forbi Pentik. LOVE IT:)

3. Jeg har jo det jeg trenger av møbler, og selv om det er Ikea og rimelige løsninger hos oss , så er jeg fornøyd likevel. Det er kun ett møbel jeg virkelig ønsker meg over alle møbler -og det er et piano. Nå kan man jo diskutere om et piano er et møbel, men for meg er det det. Jeg ønsker meg et svart, høyglanspolert piano og viktigst av alt så må det holde stemming og ha god klang. Med andre ord må det ikke bare være pent, det må også fungere optimalt! Jeg drømmer nemlig om å spille julen inn hjemme hos meg selv -og jeg skal synge til også:) Hvis det ønsket noen gang blir oppfylt skal jeg jammen santen legge ut Emmeline synger julen inn video på bloggen !!! Det er et løfte....:)

EMMELINES BLOGG finner du her. En dame som både skriver morsomt og har en herlig nese for interiør.


HUSFRUAS MEMOARERS ØNSKELISTE
1. Reol med 6 sinkskuffer, Chic Antique - fra Emmas Verden - En herlig liten sak som vil passe perfekt på badet, eller på inspirasjonsrommet.

2. Boks til oppbevaring av rengjøringsmiddel - fra Kremmerhuset.- Denne tenker jeg vil være fin til å samle sammen diverse på badet.

3. Sinklykt, Bloomingville - fra Myrullpiken - En rå lykt jeg bare MÅ ha. Passer ute som inne.

HUSFRUAS MEMOARER skrives av Hulda i Ingeborgstua.


12 kommentarer:

Stine sa...

Så gøy! Skal definitivt lage ønskeliste på bloggen selv. Og psst! De telysglassene fra Tine K har vi på Living der jeg jobber på halv pris, om noen skulle få lyst på de =)

Stine/ Vintage Chic

Anonym sa...

Så moro med ønskeliste her
Kan nok få mange gode tips nå

Little Cottage sa...

Saa morsomt med oenskeliste!
Jeg tror nok at med ett slikt nettverk som NIB er blitt for Norske bloggere, saa faar nok disse 3 bloggerne mange av sine oensker oppfyllt;- piano blir det vel verre med -))
De beste oensker for en god adventstid til dere jenter i NIB og ellers bloggere i Norge!
Jeg savner inderlig ALT som har med Norske tradisjoner og akkurat naa er jeg vill etter varm kakao, pepperkaker og klementiner (mmmm...) & juleblader fra Skandinavia!
-Sylvi,
WA USA

Hulda sa...

Morsomt :) Håper ønskene går i oppfyllelse. :)

Emmeline sa...

*knegger...Her har jeg ønsket meg piano mens Hulda har ønsket seg boks til oppbevaring av rengjøringsmiddel. Da er det bra at jeg ønsker en rød slikkepott også....så blir det litt mer balanse i regnskapet:)

silje-sin sa...

Jeg var glad du ønsket deg piano siden jeg ønsker meg lysekrone til 5000, Emmeline! Regner ikke med å få den,men kan jo drømme?:)

Emmeline sa...

Likte alle dine ønsker veldig godt Silje, og kunne stjålet tingene når du hadde fått det du ønsket deg...! De har både kaninlyselampen og denne lysekronen hos Bertha som er min lokale interiørbutikk. Denne uken kom kaninlampen i GULL og SØLVFARGE. Veldig veldig kul faktisk;)
Regner heller ikke med å få piano ( eller pledd) men får jeg ikke Olivenkrukke så står ikke verden til påske!!!

Ingvild sa...

å skekk og gru , når jeg ser slike innlegg med ønskelister fulle av søte skjønne koselige ting, blir jeg faktiske sur!!!! kjempesur:( grunnen er den tullete familien min som har bestemt at ingen under 18 år skulle få gaver iår- GRRRRR! jeg ønsker meg gaver så klart, og elsker å gi bort gaver og å pakke inn gaver og å pynte med gaver..... Er det noe rart at jeg er sur???? Trenger litt bloggetrøst her ;) NB er selvfølgelig ekstra sur fordi ingen egentlig hadde lyst til å fortelle meg om denne avtalene fordi de visste at jeg ikke ville like det!

nb! den andre siden av familien prøvde den ordningen 1 år , men det ble med det ene året...

GirlofNorway sa...

Ønskeliste har vært et must hos oss fra jeg var lita. Mamma gav beskjed om at forelå det ingen ønskeliste, ble det ingen gave.

Men ønskelister synes jeg bare er koselig. Og jeg koser meg med å lese andres ønskelister.

Min er kanskje noget lang, men det er definitivt noe der for enhver smak og pris.

Trine sa...

Flott tips til neste blogginnlegg.. Så da e d bare å tenke så det knake..
(veldi dårli på å finne ut ka æ ønske mæ....)

Trine

Ellen - la bella vita sa...

Kjekt!! Får jo masse ideèr av disse ønskelistene :) :)

Ellen

Eldrid sa...

Masse gode ideer! ** fine inlegg, veldig inspirerende, og pluttselig fant man noe mer man ønsket seg;)