Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 30. juni 2010

Tips: Inspirasjonsguiden for Oslo

Marianne Haga Kinder og Sølvi Nyhus Amundsen er gründerne bak Inspirasjonsguiden - boken som rett og slett guider oss interiørfantaster gjennom Oslo! Gjett om vi liker det!Marianne er innehaver av bloggen Shabby Charm. Hun bor på St.Hanshaugen i Oslo med mann og barn. Har i mange år jobbet med å utvikle de største Spa og Resort hotellene i Norge. Er en flott representant for den franske landstilen.

Sølvi bor på Nesodden sammen med mann og to gutter på 4 og 7 år. Hun har alltid hatt en brennende interesse for interiør, og har en klassisk moderne stil med myke innslag.


Vi har spurt jentene om å fortelle litt om bakgrunnen for prosjektet

"Gjennom bloggen til Marianne erfarte vi at det er mange som lurer på hvor man kan gjøre de gode interiørfunnene, og Marianne fikk ofte spørsmål på sin blogg om hvor hun kjøper sitt interiør. I tillegg oppdaget vi at de små sjarmerende interiørbutikkene ofte ikke er så godt synlige i markedet. De bruker lite penger på markedsføring og selv folk som bor i Oslo vet ikke hvor de ligger. Ettersom vi har en lidenskap for interiør og spesielt den franske landstilen er vi godt kjent i dette markedet. Vi ønsket rett og slett at andre med samme lidenskap som oss enkelt skal finne stedene og få inspirasjon.


I dag selges guiden i alle de 40 butikkene som er med. Vi har et ønske om å lage en ny Inspirasjonsguide som skal gjelde for 2011 som gjelder for Oslo og omegn. Vi har veldig lyst til å lage en for København også, men ettersom dette er et hobbyprosjekt må vi vurdere nøye om vi rett og slett har kapasitet til å gjøre det. Det hadde vært moro å høre hva NIB sine lesere synes om det!"

Hvilke rute ville dere personlig ha valgt hvis dere skulle besøke 5 av stedene i Inspirasjonsguiden?

1. by Ti Mo
Da ville jeg startet dagen med en kaffe hos by Ti Mo i Niels Juelsgt 33. By Ti Mo consept store clothes and coffee er en vakker butikk og cafè, hvor man kan nyte den vakre kolleksjonen, med en franskbrent kaffe, smørbrød eller deilig bakervare.

2. Shabby
Shabby er en livsstilsbutikk i Niels Juelsgt. 51. Butikkens styrke ligger i å være først ute med det siste. Shabby utvikler seg hele tiden derfor er det alltid spennende å ta turen innom.
De har et stort utvalg av både gammelt og nytt.

3. Baltzac Intèrieur
En interiørbutikk inspirert av fransk kultur og litteratur. Ligger i Mogens Thorsensgt 9.
Innehaverne kaller stilen "Château fatiguè" -en røff utgave av den glamorøse luksus i
Paris på 1800 tallet. En butikk som skiller seg ut og er en stor kilde til inspirasjon

4.Kolonihagen
I Frognerveien 33 ville jeg tatt lunsjen min. Denne utrolige sjarmerende cafèen som ligger i en liten bakgård med et vakkert blomstertorg utenfor, gir meg den gode lykkefølelsen. Inventaret er hentet fra Frankrike og den rustikke stilen sammen med de skjønneste lunsjretter må bare oppleves!

5. Country Chic
På vei hjem ville jeg tatt turen innom en av mine store favoritt butikker som ligger i Vibes Gate 2. Country Chic er fylt med myke puter, nye og gamle møbler, landlig idyll, rustikke gjenstander, lys, knotter, såper og fil de fer.

Avslutningsvis ville jeg nok tatt turen innom Frøken Flood Blomster, Sofies plass 3 på Bislet for å kjøpe med meg en vakker blomsterbukett.

Mmmm, jeg kjenner at jeg må og skal benytte meg av denne guiden ved første og beste anledning - flere av stedene har jeg nemlig ennå ikke vært. Kanskje må en av disse deilige sommerdagene vi har nå brukes til en skikkelig interiørbooster? Jeg har i allefall blitt inspirert til å oppdage Oslo på nytt! Flere med meg?

Inspirasjonsguiden får du kjøpt her.

5 kommentarer:

Ann sa...

For et utrolig flott initiaiv! :)) Hvilken rute jeg ville ha valgt?! Helt umulig å si! Alt hørtes fristende ut! Her er det visst bare å se til å skaffe seg guiden med en eneste gang og ta sommeren til hjelp, så kanskje rekker jeg dem alle sammen! :D Takk for nyttig og kjempespennende informasjon, og ha en fortsatt fin sommer!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

My Wonderworld sa...

For et godt initiativ! Denne ser jeg frem til å ta en nærmere titt på.

Olstad sa...

En god oslorute. Den er nå notert og skal prøves ved første annledning. Lenge siden jeg vært i tigerstaden føler jeg nå...

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Du får også kjøpt den hos www.wallas-verden.no
Den er kjempefin.

Ingunn sa...

Takk for tipsene. Nå vet jeg hva jeg skal gjøre til uka når jeg har ferie.

Klem Ingunn