Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 11. februar 2010

Male kjøkken - tips?

Kjære, Nib akutten.

Dette er mitt kjøkken:Det kalles så vakkert; honningtonet bjørk. Men jeg synes det skiller seg veldig ut fra resten av hjemmet. Det er ikke den stilen/fargen jeg ønsker å ha. Og det irriterer meg bare mer og mer.

Jeg kunne tenkt meg en annen farge, slik at det passer mer inn i den hvite landstil/shabby chic stilen, jeg har i resten av huset.

Jeg vil gjerne ha tips på hvordan jeg kan male innredningen, slik at det ser bra ut - selv på nært hold. Å male i seg selv er ikke noe problem, men det er resultatet jeg er bekymret for. Og enda verre er det å få overtalt samboeren min, som er enda mer bekymret for det samme.

Håper at noen av nib's lesere vil dele sine erfaringer med meg?
På den måten vil også kanskje samboeren min ikke flippe helt ut, når han ser hva jeg har gjort:)

Klemmer fra Prinsessen paa erten (En nydelig blogg - vel verd et besøk hvis du liker shabby chic og hvit landstil.)

16 kommentarer:

Torill sa...

Du burde få nokon profesjonelle til å gjere det for deg. Mange som tek på seg å male/lakke dører på kjøkken. Det kostar litt, men då irriterer du deg iallefall ikkje for dårlig arbeid i etterkant.

House of Dogs sa...

Hei!. Vi malte kjøkkenet vårt i den gamle leilighet vår og det var ikke noe problem. Vi skrudde av alle dører, vasket de, påførte heftgrunn og tilslutt to strøk med maling. Ble veldig fornøyd og fikk et helt nytt kjøkken til en veldig billig penge:) Det man skal være obs på er at det er veldig viktig at du har riktig utstyr til arbeidet sånn at du får best mulig resultat. Men akkurat det kan de nok være behjelpelig med i malerbutikken din:) Lykke til!

Lykken er... sa...

Jeg malte også min selv, Vask ned med salmiakk..det er det beste ¨på kjøkken mes fett ol...
Heftgrunn er nødvendig..2-3 lag med maling.
husk at du må bruke fordriver om du skal rulle..NBNB!!

Mellom skap og koppbenk hadde jeg villet lagt en lys tapet og lagt pleksiglass over..gjerne med noe sandblåste blonder på noen..veldig romantisk og søtt :)
masse lykke til :)

Lykken er... sa...

Jeg malte også min selv, Vask ned med salmiakk..det er det beste ¨på kjøkken mes fett ol...
Heftgrunn er nødvendig..2-3 lag med maling.
husk at du må bruke fordriver om du skal rulle..NBNB!!

Mellom skap og koppbenk hadde jeg villet lagt en lys tapet og lagt pleksiglass over..gjerne med noe sandblåste blonder på noen..veldig romantisk og søtt :)
masse lykke til :)

Lykken er... sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kjeruben sa...

Perfekt resultat får du om du tar kontakt med for eks trappefabrikk... dei kan lakke dei for deg, og resultatet blir som nytt :D

Anettes drøm sa...

Jeg malte det gamle kjøkkenet og flisene i lys antikk, byttet benkeplate og knotter og alle trodde vi hadde byttet kjøkken. Vasket med salmiakk, hadde et strøk med heftgrunn og tre strøk på frontene (to strøk på innsiden). Ønsker man å legge litt mer penger i det, så blir resultatet helt klart litt bedre når det blir spraymalt av profesjonelle. Men mitt resultat ble iallefall mer enn bra nok for oss. Lykke til!

Beate sa...

Jeg har spraylakket hos billakkerer. Resultatet ble veldig bra, men det blir veldig fort riper i pga at de legger på et veldig tynt lag med maling. Vil tro at overfaltene blir mye mer slitesterke om du maler selv! :)

Minmill sa...

Der jeg bodde før malte jeg kjøkkenet. Det var ikke noe stort kjøkken, og det tok lang tid. Det billigste er å male selv: Vask godt med sterkt salmiakkvann, heftgrunn og 2-3 strøk med maling. Jeg brukte glans 40. Bruk fordriver når du har gått over med malingsrulle, da blir finishen jevn og blank.

Dyrest og finest er selvfølgelig som alle andre sier her inne å gå til maler å få det spraylakkert.

Lykke til. Klem Minmill

Benedicte sa...

Jeg funderer på det samme selv. Fikk nettopp pris fra et møbelsnekkerverksted, som skulle ha 500-600 kr per skapdør for lakkering dersom man gjorde nedvaskingen selv. Har man en del skaper, blir det litt penger av det. Og dekksider og annet som ikke kan demonteres må man jo male selv likevel.

Jeg ville malt selv. Blank maling er lettere å rengjøre enn matt maling. Dersom du maler med 80 eller 90 i glans vil du få tilnærmet høyglanskjøkken. Kan anbefale deg å bruke svamprulle og fordriver etterpå. Dersom du lar skapdørene tørke liggende vil det lett komme synlig støv i malingen (spesielt siden dine dører er helt glatte). Det beste er derfor å male dørene mens de henger på, men da må man male tynt slik at man ikke får renninger.

Melom benken og overskapene ville jeg tapetsert med en fin tapet og enten lakket eller hatt plexiglass over. Billig og enkelt.

Lykke til!

Frk Ligaard sa...

Kjøkken trenger å tåle stor slitasje. Mitt tips er å kontakte en billakkerer. Dette fordi de sprøytelakkerer under høyt trykk noe som gjør at overflatene tåler mer. Om man bor litt ute på landet koster ikke dette spesielt mye. Enda minsdre koster det om man selv tar seg av mattsliping og eventuell maskering

Daisys home sa...

Kjøkkenet vårt var i heltre Eik,og fikk spraylakkert dette hos en bedrift som laget kjøkken.Og har virkelig ikke angret en dag på dette.Leverte alle frontene og det som gjikk å skrue av og de gjorde jobben.Vanskelig selv for et firma som driver med sånt å få det helt 100%,da heltreet er vanskelig å få helt bra.Men er fornøyd med dette og det er svært holdbart,ser det ut til.Fargen er Antikkhvit.Prøvde med maling på mitt gamle kjøkken og ble ikke fornøyd med å gjøre dette selv.Vanskelig med støv og sånne ting.Hadde netopp Før og etter bilder av kjøkkenet som ble pusset opp på bloggen min,så ta gjerne en titt så får du se åssen det ble.Lykke til me oppussingen,klem Sissel

C ♥ sa...

Vi leverte dørene til sprøyting og det ble kjempe bra. Vil ikke anbefale å male selv, for antakeligvis vil det tydelig synes at det er malt...

Se før og etter bilde i bloggen min: http://bikkjeliv.blogspot.com/2009/11/vi-drmmer-litt-om-bytte-kjkken-om-dagen.html

Lykke til!

Anonym sa...

det går eventuelt an å bytte dører og skuffer. ett alternativ til å betale noen for å lakke det.

Anonym sa...

det går eventuelt an å bytte dører og skuffer. ett alternativ til å betale noen for å lakke det.

Anonym sa...

Hei! for ca 3 år siden tok jeg mot til meg og malte alle dørene på kjøkkenet vårt. Har ikke angret ett sekund! Hvis du har en garasje er dette ett fint sted å lage ett støvfritt miljø, med plast. Jeg satte opp bukker så gikk arbeidet så lett og fort. Vask med salmiakk, i stedet for heftgrunn kan du benytte deg av fenom maling, oljebasert. Denne brukes spesielt til gulv og tåler MYE! Puss lett mellom hvert strøk og vær nøye med å fjerne støv(vask over med nesten tørr klut) Gjerne 2 til 3 strøk med den fargen du velger.Bruk rull og fordriver der du kan og en skikkelig god kost på vanskelige omeråder. Husk: forarbeidet er halve jobben, ikke slurv med tørke tider og ta heller mindre maling og flere lag. Vi har en hektisk hverdag med tre barn og bruker kjøkkenet mye, men alikevel så er fortsatt alt som nytt fortsatt!
Lykke til med "nytt" kjøkken!