Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 11. februar 2010

Bildene forsvinner på veggen

Jeg har et problem som jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med.

Hele vår stue er malt med "latte", noe jeg i grunnen er sånn passe fornøyd med, men har hverken tid eller anledning til å male hele stua nå. Men problemet vårt er at bildene våre forsvinner på veggen. Særlig på den ene veggen der det er brystpanel og glassfiberstrie ovenfor.

Vi har noen nydelige malerier med sølv rammer. Bildene er duse i fargene, og sammen med sølvrammene "forsvinner" bildene på veggen. Jeg har lekt med tanken på å male eller tapetsere den delen uten brystpanel, for å fremheve bildene mer. Men hva skal jeg da evt male eller tapetsere med?

Resten av stuen går i hvitt, brunt og sølv, men nedenfor denne veggen står et eik spisbord med grå stoler. Stolene er med utskiftbare trekk, så de kan jeg evt. skifte trekk på. Jeg er ikke flink til å se helheter, men det vet jeg at det er en hel mengde damer her inne på NIB som er, derfor henvender jeg meg til dere, med håp om at det kommer noen tips. På forhånd tusen takk for hjelpen!

Mvh Vibeke

4 kommentarer:

Lindus sa...

mal veggen brun da vel ?!? :)
Jeg elsker kontraster, og har selv en mørk brun-grå vegg i stuen, og de andre veggene lys-grå :)samme har jeg på kjøkkenet... og på soverommet forøvrig..hehe :)
-Lindus

Helene sa...

Har noe av samme problemet, har akkurat kjøpt lerret, og bildene er tatt i studio, med hvit bakgrunn.... så lerretene kommer ikke helt frem.
Det jeg har lyst til å gjøre, og håper blir bra er å male et felt større enn bildet rett på veggen, så det på en måte blir en ramme. Har ikke bestem meg for farge, men tenkte litt på lilla, eller rosa som skal være så in i år. Det er jo lett å forandre også...

Design3080 sa...

Jeg tror du burde være forsiktig med å male den øvre veggen mørkere, rett og slett fordi det kan se ut som om veggen "tipper" hvis den øverste delen av veggen er mørkest. Å male den delen av veggen som er tapetsert er ikke den verste jobben, men Latte er jo ganske lys, så da er vel et alternativ Bomull - den passer til Latte (som du har på brystningen?). Det vil jo fremheve bildene dine noe - eventuelt skifte ramme på bildene.

Ikke så veldig kreative forslag... Men lykke til :-)

Ingunn sa...

Jeg vet ikke helt, men vi hadde lattefarge på veggene i vår forrige bolig. I vår nye bolig er det mer lys, og større flater og taket og vinduer er kritt hvite og veggene i lys antikk. Det passer fint med bilder uten for mye farger i synes jeg.

Lykke til med valget.

Klem ingunn