Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 11. februar 2010

Hva gjør en med flise-avkapp?

Vi har nettopp pusset opp badet med fliser. Etter dette har vi fått en del avkappsrester. Det vil koste oss penger å levere det inn til avfallshåndtering. Derfor lurer jeg på om det er noen som har en ide til hva vi kan bruke det til? Flisene er i en ganske kjedelig farge, så å bruke det til mosaikk tror jeg ikke blir særlig spennende.

Er det noen med gode råd?

6 kommentarer:

Heidi sa...

Knust i biter kan det jo brukes til drenering i bed eller potter.

Sofie sa...

Jeg bruker rester av mine marmorfliser til å ha kubbelys på. Jeg har også tatt filt under og bruker til å ta glass på for å unngå merker på bordet

http://my-fie.blogspot.com/2010/01/kosekroken.html

http://my-fie.blogspot.com/2009/12/gaver-med-mening.html

Klem Sophie Mari

Agneta sa...

Jeg har ikke brukt avkapp til noe, så der har jeg ingen gode ideer. :) Meeen, er du sikker på at det koster deg å levere avfallet? Jeg har hatt samme diskusjon med venner i det siste. Det koster ikke noe for privatpersoner å levere på renovasjonsetatens stasjoner. Det er kun håndverkere og firmaer som har mye avfall som skal betale.

Nå har jeg ikke mulighet og sjekke om dette gjelder hele landet, men Oslo er jeg helt sikker på da jeg selv har brukt meg av tilbudet.

http://www.renovasjonsetaten.oslo.kommune.no/gjenbruksstasjoner_2/leveringsbetingelser_og_betaling/

Men nå håper jeg jo selvsagt du får gode tips på noe kreativt. :)

ide-puffen sa...

Jo mosaikk kan bli fint om du kjøper noen glassfliser med fine farge og blander i. Eller hva med fine flate stener? Fint på feks et hagebord som skal stå ute. Jeg bruker det i botnet på store utepotter. Kommer ikke på mer. Ellers tror jeg ikke det koster noe å levere.(ikke her iallefall ;)
Hilsen Randi

Lindus sa...

skulle til å si som ide-puffen sa... hvis du knuser de litt opp, og har et hagebord du vil pusse opp. så kan du male bordet i en sprek farge, og så kan du flislegge oppå bordet, og fuge.. :) så noe sånt i et interiørblad en gang... og bare elsket idèen..lykke til :)
-Lindus

Jannickes Hjemmekos sa...

Det varierer fra kommune til kommune om de tar noe for å ta imot avfall, men det koster sikkert ikke mer enn en femtilapp om de tar betaling. Fliser går i vanlig restavfall. Tror du kanskje har forvekslet med aspest/spesial-avfall?

Du har jo også fått gode råd til hva du kan bruke avkappet til også nå. Lykke til. Mvh Jannicke