Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

lørdag 26. september 2009

Kaffemaskin? Skal/skal ikke?

Jeg ble så inspirert av Storeflittigs supre radioinnlegg, og fikk lyst å sjekke markedet for espressomaskiner! Denne graviditeten har nemlig ført med seg noe høyst uventet; jeg har overhodet ikke lyst på svart kaffe! De som kjenner meg vet jeg egentlig er en ihuga kaffeelsker, og hjemme har det til nå gått i svart presskannekaffe. Nå derimot er latte det eneste som gjelder og da øyner jeg nye muligheter!

Jeg ser nemlig mulighetene for å lokke en lekkerbisken av en maskin i hus, og foreslo for mannen at det er vel en super julegaveidè til oss fra oss? Dessverre har vi ikke helt samme ønskeliste, for jeg fikk følgende svar: "Vi trenger jo mye mer en tørketrommel enn en kaffemaskin, og dessuten tar en kaffemaskin hjemme vekk noe av kosen med å kjøpe seg god kaffe ute". Jaja, dere skjønner kanskje hvem som styrer finansene her hjemme:):) Men dere; man kan da ikke kjøpe en tørketrommel i gave til hverandre?! Hihi, ellers er vi gode venner, altså;-)

SÅ, mitt spørsmål til dere som har kaffemaskin er: Hvorfor bør man kjøpe seg en, og hvilken type har dere? OG til dere som ikke har: Har dere lyst på en? Hvorfor/hvorfor ikke? Og hvem bør man gå for?

Jeg har funnet frem noen utvalgte godbiter.

Fra DualitFra Siemens


Fra Nespresso
Ascaso basic

Ascaso Arc Fun


Hvem er deres favoritt?
Kanskje har dere andre forslag enn disse?

46 kommentarer:

Ole sa...

Bare tull. Den ser pen ut på kjøkkenbenken men 99.9% av alle som kjøper det bruker den aldri. Kjøp da heller en defekt en som du kan ha som pynt.

Ole sa...

Bare tull. Den ser pen ut på kjøkkenbenken men 99.9% av alle som kjøper det bruker den aldri. Kjøp da heller en defekt en som du kan ha som pynt.

Ole sa...

Bare tull. Den ser pen ut på kjøkkenbenken men 99.9% av alle som kjøper det bruker den aldri. Kjøp da heller en defekt en som du kan ha som pynt.

Ingunn sa...

Vi fikk kaffemaskin for litt over en uke siden av en leverandør som plaster på såret for sen levering. Vi tenkte at vi kunne selge den på finn.no for en 5.000 kroner. men etter å ha laget et par kopper kaffe-latte og ekspresso mm kastet vi emballasjen. Og nå storkoser vi oss alle 4 (2 voksne og 2 ungdommer). Og det setter en ekstra spiss på det når vi har gjester :)

Vi har denne maskinen: http://hjemmetsgleder.blogspot.com/2009/09/nydelig-kaffe.html

Lykke til med valget.

Ingunn Hjemmets Gleder

eve sa...

Jeg har en nespresso maskin og eeeelsker den.Jeg starter altid dagen med en rolig stund og en cappuccino. Dette er den 3 espressomasinen min , den første fra nespresso og den gir perfekt resultat hver gang :-)
Eve

Huset på Planen sa...

Jeg elsker kaffe! Med eller uten melk. Her har jeg skrevet litt om kaffemaskinen vår:

http://husetpaaplanen.blogspot.com/2009/06/kaffe-kaffe-kaffe.html

Maskinen vår er altså en Francis Francis, men på begge hyttene våre har vi Bialettikanne. Faktisk vil jeg påstå at dersom dere er i tvil om dere vil bruke den/spandere så mye penger på en kaffemaskin, så fungerer også Bialettikanner ypperlig. (Man får aller aller mest for pengene med en Bialetti - kvalitetsforskjellen på den ferdige espressoen er forholdsmessig liten i forhold til hvor mye mer kostbart en maskin er.)

Jeg er imidlertid ikke i tvil om at jeg vil ha en maskin hjemme, selvom jeg faktisk bare bruker den ca annenhver dag.

Ellers er jeg av den oppfatning at dersom man skal kjøpe maskin, så skal det gjøres skikkelig. Derfor ingen Nespresso hos meg. Jeg er klar over at den skårer veldig bra på de fleste forbrukertester, men det er stort sett, slik jeg har forstått det, på grunn av forbrukervennlighet, at den er enkel å rengjøre, enkel å betjene, osv. Jeg liker at man må "stemple" espressoen manuelt (nespresso har pads) og jeg har også lest at baristaer ikke anbefaler Nespresso på grunn av for lavt trykk (da får man ikke crema). Jeg er muligens på tynn is her, siden jeg ikke har noen linker å vise til, men dette er ting jeg har lest forskjellige steder. Jeg ville nok valgt en Rancilio Silva i dag, dersom jeg skulle kjøpt ny.

Nok spamming fra meg. ;)

Therese Dorthea sa...

Den kvite frå Ascaso Dream var knallfin!! :-)

Hilde Heimdal sa...

Dream og Basic !! :O)

Marie sa...

Vi har en Bugatti Diva som ser dødskul ut og lager god kaffe. Det er mest mannen i huset som bruker den fordi han er veldig glad i en espresso sammen med DN Lørdag. Kaffemaskinen er en perfekt blanding mellom retro og moderne design og tar ikke så stor plass på benken at det gjør noe. Vi har lite kjøkken, og den passer fint inn hos oss. Kan blogge om den...en dag :-)

Loccitane sa...

Vi fikk en nespresso maskin til bryllupet vårt for tre år siden, og jeg er rett og slett blitt helt avhengig av den maskinen. Den er bare helt konge. Kaffen smaker nydelig og det er ingen rengjøring og masse arbeid med den. Dessuten kan man være mange og drikke forskjellig kaffe, og alle bare velger hver sin lille "boks" og setter koppen under. Stor succes alltid!
Den anbefaler jeg virkelig :)

God helg!
Klem fra Line

Nurkeline sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Nurkeline sa...

Vi er kaffeelskere i vår familie, og har nylig oppgradert fra en forbrukermaskin til en proffmaskin. Jeg ser utifra dine forslag at prisene er fra 2.500 til ca 5.000. Jeg vil anbefale deg å gå litt opp i pris og kjøpe en Rancilio Silvia fra temperato.no. Da får du en veldig bra maskin, som også er overlegen alle dine forslag når det kommer til steam-funksjonen...
Silvia

Men det viktigste er faktisk å bruke riktig kvernet kaffe av god kvalitet, og da er det kvern som kommer inn i bildet. For er du entusiast, bør du også ha kvern. Ferdigkvernet kaffe på vakumpakket plast fra supern duger ikke til espressomaskiner...

Som mine dager er sa...

Her i huset sverger vi til Nespresso (siden ingen av oss liker melk i kaffen). Superenkel å betjene, lite vedlikehold og renslig og enkel med kapslene. Du finner din favoritt blant 10-15 kaffe-smaker og -styrker. Kan det gjøres enklere?!

En fantastisk maskin jeg skryter masse av ...


Marit

Line sa...

Hei

Jeg sier det samme som Silvia, Rancilio espressomaskin er superbra!Jeg lnsker meg den,og den får du ihvertfall kjøpt på Kaffebrenneriet,og der kverner de jo nydelig kaffe til deg også!!Og jeg mener å huske at de gir deg ett lite minikurs når du kjøper den:)

g u r o sa...

Åh, det er såå deilig å kunne lage cafèkaffe heime! Og når du då går på cafè kan du for eksempel prøve ut ulike spennande kaffevariantar dei har på den lokale kaffebaren. ;)

Vi har ein Gaggia Classic (og kvern frå gaggia også), og den tar seg bra ut på kjøkkenbenken, samtidig som den er veeldig god! Sjølv drikk eg ikkje svart kaffe, men mannen elskar espresso... Vi er begge stooorfornøgde! Og kaffemaskina er i bruk opptil fleire gongar om dagen!

Lukke til!

Guro - http://eingulknapp.blogspot.com

Myhome sa...

Er du en latte-elsker er det et must å ha en kaffemaskin i hus:) Vi har maskinen Rancilio Silvia, og en Mazzer Luigi kaffekvern (en god kaffekvern er også viktig for resultatet. Er veldig fornøyd med maskina, og anbefaler den på det varmeste!
Se mer på www.temperato.no
Lykke til med julegavevalg!

Sidsel Veierland sa...

vi hadde en krups espressomaskin. den ble ikke brukt, siden den var tungvint å bruke. nå har vi kjøpt siemens (den nr 2 her oppe) og bruker den hele tiden. Har også anbefalt den til venner, som har kjøpt den, og de er også strålende fornøyd. Kaffen blir veldig forskjellig avhengig av bønner, og hvor mye de males. Utrolig kjekt å bare tappe seg en kopp når jeg har lyst på.
Lykke til med ditt valg!

GirlofNorway sa...

Vi har denne: http://www.cafissimo.ch/images/home/stoerer.jpg fra Casissimo og er kjempefornøyd :)

Fotballmamma sa...

Vi har hatt nespressomaskinen i ett par mnd nå...helt avhennging. Ikke så dyr heller..særlig om du ser etter tilbud! Får helt fersk herlig kaffe i masse ulike smaker og ulike styrkegrader. Vi er rett og slett forelsket, og alle gjester får kose seg med herlig cafè-kaffe!(:
http://fotballmamma.blogspot.com/2009/09/store-planer.html

Åpent^hus sa...

Hei. Vi var lenge på skal/skal ikke stadiet før vi tok et valg. DET valget har vi aldri angra på. Har blogga om det. 9. september. http://apenthus.blogspot.com/2009/09/livets-sma-gleder.html

En som tidligere var på barista-landslaget har butikk i min by. Han anbefaler denne.

Ellers har jeg blogglotteri hos meg om dagen! Bli med! :)

Armkroken sa...

Jeg fikk nespresso maskin til bursdagen min for noen år siden og jeg ELSKER den!! Ca 6 mnd etter ringte de meg fra nespresso og spurte om alt gikk ok? UTEN å skulle selge meg noe :) nettsidene deres er også oversiktlige og fine, og det er enkelt å bestille ny kaffe. Anbefales!!

Anonym sa...

Kaffemaskin ja:) har både integrert fra Miele og en liten en fra Nespresso her i huset. Der vi bodde før hadde vi integrert nespresso-maskin. Dritbra og cremaen var det ingenting å si på. Enkelt med å få levert kaffen i posten. Den lille nespressomaskinen er med ut i hagen og på hytta...Legger den i en kurv og plugger den i en skjøteledning. Med nespresso har du i tillegg bestandig fersk kaffe. Tør å påstå at den lille nespressomaskinen leverer likeså bra kaffe som en stor integrert maskin....og den får du med en praktisk melkeskummer til rundt 2500 kr.

Anne Mette Lie sa...

Åååh, her var det mange lekre maskiner! Jeg drømmer også om å få en lattemaskin i hus, men synes det er kjempevanskelig å velge den rette maskinen...

Lisas hjem og skatter sa...

Vi har miele integrert i kjøkkenet :) og er suuuuuperfornøyd!!!

Kine sa...

Nå har jeg nettopp vunnet en fra Nespresso fra Bolig Pluss jeg da,aner ikke om den blir brukt..men jeg jubler allikevel :D

Nurkeline sa...

Ser at det er mange som er fornøyd med integrerte maskiner. Jeg har prøvd integrert fra både siemens og miele. Jeg må si at det er veldig praktisk om du liker litt sterk traktekaffe, men skikkelig god espresso lager de ikke.

Har selv en Rancilio Classe 6, og hadde tidligere en Gaggia Classic. Dersom du liker en skikkelig espresso er Nespresso-maskinene bedre enn dyre integrerte maskiner. -Synes jeg da...

Livy sa...

Vi har Nespressos Latissimo - helt uunnverlig her hos oss :-) Mannen får nydelig Lungo(vanlig kaffe) og jeg får min latte etter 20 sekunder ved bare å trykke på en knapp - perfekt!!

Synnøve sa...

Jeg vant en nespresso i fra Bolig pluss og den er i bruk hver dag.
Nydelig kaffe og lett og bruke. Har til og med fått dattera våres til og drikke kaffe. Vil jeg ha kaffelatte pisker jeg melk med melkeskummer og varmer den i mickron. Før hadde vi ei annen maskin men den var det mye søl med.

Dette er mitt lille hjørne! sa...

Vi har en som heter Lavazzo Blue....

Fargerike Dagny sa...

Vi vant også den første modellen du viste fra Nespresso i Boligpluss og den har virkelig vært en hit. Både sambo og venner ELSKER den! Og kaffe- og espressosmakene til merket skal visst være fantastiske :)

Sugar&Plum sa...

I siste Hus&Hem (svensk utgave nr 11) tester de ni ulike kaffemaskiner. Kanskje får du noen gode tips der :)

Anonym sa...

Vi har en Jura ENA espressomaskin. Kjempefornøyd. Den er å finne på http://www.caffeclub.no/p/home.php, hvor du kan finne info om denne. Den ligger noe høyere i pris, men siden den er så bra så valgte jeg denne likevel. Lykke til med valget :)
Mette

Linn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Linn sa...

Det er fordeler og ulemper med de fleste kaffemaskiner, men jeg vil definitivt anbefale Rancilio Silva dersom du ønsker en manuell espressomaskin og ikke er keen på å bruke ekstremt mye penger på det. Med den tilhørende kvernen blir resultatet fantastisk bra. Minuset er at det bare er en motor på den slik at du ikke kan steame kaffe samtidig som du kjører igjennom espressoen. Rancilioen får stadig gode kritikker, og jeg blir ikke lei av min. Nå har jeg hatt den i snart to år, og jeg bruker den så godt som hver dag. Kan være enig i at kosen med å kjøpe kaffe ute forsvinner litt fordi den du lager hjemme blir så bra... men da kan man heller kjøpe god te ute :)

Lykke til med valget tørketrommel vs kaffemaskin

Forresten kan jeg legge til at han jeg var sammen med ble hektet på kaffemaskinen han også - selv om han i utgangspunktet syntes det var nok et håpløst prosjekt fra kitchengadgetekstremisten :)

Anonym sa...

Virker som om mange er i kaffemodus om dagen. Dette var et nyttig innlegg, vi er selv på jakt etter ny kaffemaskin da den gamle synger på siste vers. Hadde i utgangspunktet mest lyst på en Francis Francis X1, den er rålekker, men har forstått at det er Silvia Rancilio som gjelder for god espresso.

Anonym sa...

Virker som om mange er i kaffemodus om dagen. Dette var et nyttig innlegg, vi er selv på jakt etter ny kaffemaskin da den gamle synger på siste vers. Hadde i utgangspunktet mest lyst på en Francis Francis X1, den er rålekker, men har forstått at det er Silvia Rancilio som gjelder for god espresso.

Emmeline sa...

Jeg har bare en kaffetrakter som lager litt dårlig kaffe, siden jeg er så dårlig på å bruke riktige forhold.

Derfor må jeg bare si at jeg er helt i SJOKK over hvor mange som faktisk har kaffemaskin. Ikke minst høres det ut som et MÅ HA opplegg det også...

Men egen kvern og greier?? Da må jeg iallefall bygge på tror jeg;)

Anonym sa...

Vi har den fra Siemens. Mannen fikk den i 30 års gave. Jeg syntes til å begynne med at det var tull og lurte på hva i alle dager vi skulle med den dingsen. Nå viser det seg at det er den mest brukte gaven EVER. Den er i full sving hver eneste dag. Fordelen er at kaffen blir MYE bedre når den er nytraktet og det blir ikke noe svinn/kaffe som kastes når vi lager 1 kopp av gangen. Anbefales på det sterkeste :-)

Tante Mimmi sa...

Hei på deg!
Så bra innlegg! For me er akkurat i den tenkeboksen!
Har hatt ei krupsmaskin....men drøymer om ei som kvernar bønnener! I det daglege brukar me ei Balettikanne- det virkar det og men...lov å drøyme!
Nespressomaskinene klarar eg ikkje å vie ein tanke......eg blir dårleg når eg tenkjer på berget av små boksar som kvar dag skal være med å lage søppel! (beklager til dei som er ein lukkeleg eigar!)

Og Ole på toppen! Stakkar.....kan ikkje være mykje glad i kaffi!

Eg skal fylgje med her kven som kjem best ut! :) Takk og takk!

Anonym sa...

Nå står jeg i fare for å gjøre meg skikkelig upopulær- anonym er jeg jo også:).

Ærlig talt så har god espresso og bra kaffemaskiner svært lite med kaffe latte å gjøre, Når den i tillegg blir blandet med karamell,vanilje,hasselnøtt og kanel så blir det enda vanskeligere å "dømme" maskinens kvaliteter.

Hadde en Saeco maskin som kverner bønnene selv, best i test i USA visstnok. Joda kaffen var god men for meg ble noe av "kosen" borte. Savnet morgen ritualet med å gjøre istand Bialettien og høre putringen når kaffen kom ut. Koseligere å sette "stor Bialettin" på bordet etter venne middag istedenfor at alle drakk kaffen hver for seg fordi maskinen bare laget to av gangen. Benkeplass tok den jo også og særlig dekorativ synes jeg ikke den var. Sønnen i huset fikk med seg hele stasen da han dro til en annen by for å studere og jeg lager mine espressoer på den gamle gode måten.
3 kopper kannen blir delt mellom min kone og meg og en skvett i latten til vår tenåringsdatter hver morgen.

Oppskrift på god gammeldags kaffelatte drukket i Italia og Frankrike i generasjoner; tilsett varm melk i espressoen-jeg varmer i mikro`n,mindre å vaske opp. Ha i sukker og rør om. Enkelt og greit!

Ha en fin dag
Kaffe Lars

ps.Tenk så deilig med tørketrommel i november. Ingen sparkebukser på radiatorene.

Solveig sa...

Hei søta!
Bialetti! Vi er på downsizing her i huset og gikk fra en diger kaffemaskin m både espresso og trakter (nå er det min tur til å hylle bokklubbene: fått i vervepremie i alle fall for 6 år siden.)

Bialetti'n tar minimalt med plass, gir god kaffe, og er en uanstendig billig investering i forhold til en ordentlig maskin. Det koster uansett så mye for espressomalt kaffe, at studentbudsjettet her har mer enn nok med bare å betale på forbruket - hehe. Det går i alle fall 4 kopper om dagen, bare til meg... UUOPS!

Men... hadde ikke sagt nei takk til en Francis Francis X1:):) Hvis den dalte ned i hodet på meg, liksom:) Jeg får følge med på loppis. HAHAHAHA!

Til alle dere som bruker espressokaffe, kjøpte jeg nettopp opp ett års forbruk fra min næreste rema 1000 butikk. De hadde satt ned prisen på en litt obskur pakket espressokaffe med polsk (?) tekst. Jeg betalte 5 kr for hver pose a 500g. Noe å se etter hvis din nærrema har det samme tilbudet? Kaffen var vakumpakket, så det er jo ikke akkurat ferskkvernet, men den er utrolig god - og jeg er faktisk litt kresen:):)

Kuriositet: Vi har trakter innkjøpsproblem her vi. Svigerforeldrene MÅ ha trakterkaffe, og da vi kastet ut den store draugen, mistet vi jo også "deres" maskin. Sist ble trakteren etterlyst 30 sek etter at de kom inn døren - så da var det bare å løpe bort til naboen å låne.

Moralen er vel at kaffe ER viktig, uansett hvilken kaffe en sverger til, hehe.

Victorias Inspirasjon sa...

Jeg sier ja! Kjøpte meg en Nespresso, den det er bilde av i beige, for noen måneder siden og vi lager så mye kaffe nå! Jeg hadde en manuel, velddig stilig, fra Francis Francis, som ble veldig lite brukt.

Les mer i bloggen min om kaffekjøp/salg :-)

http://victoriasinspirasjon.blogspot.com/2009/05/nespresso.html

http://victoriasinspirasjon.blogspot.com/2009/05/nespresso_20.html

C ♥ sa...

Jeg har og skikkelig lyst på kaffemaskin. I motsetning til deg synes jeg det er like godt med kaffe som vanlig når jeg nå er gravid, men prøver å drikke minimalt. Derfor er jeg glad for at jeg ikke har en kaffemaskin i hus akkurat nå, men synes Ascasoen er rååååfin og kunne ønske meg den lå under juletreet i år ja!

Ønsker deg en fin dag :)
klem C

Anonym sa...

Rancilio Silva super ! Den er manuell, og det gjør at man må bruke litt tid på å lære seg greia...men da får man til gjengjeld like bra espresso som proffene lager. Steamer-funksjonen er også den beste.
Men; som flere før meg her har nevnt:
du bør ha en god kaffekvern. Vi har Rancilio Rocky, og den anbefales. En liten investering, men det er kvalitet. Vi har hatt maskinene våre nå i 4 år og har brukt de daglig, og har aldri hatt noe tull eller feil på de. Anbefales sterkt ! Hilsen kaffeelskeren med familie ;)

Inger-Lise sa...

Vi har også en Jura-maskin. Den lager helt utrolig god kaffe, (kommer jo selvsagt litt an på kaffebønnene også..) vi er i hvert fall kjempe godt fornøyd med den. :-) Et bra tips kan være at de selger den på Glassmagasinet, og de har salg stadig vekk for tiden! Vi fikk dessuten veldig bra service der, de lot oss teste maskinen og smake på kaffen i butikken.
Forresten to ting til som må nevnes: den tar utrolig nok mye mindre plass på benken enn MANGE av de andre vi så på før vi bestemte oss. OG vår modell har mulighet for å kjøre EN kopp med decaf-kaffe (selv om den er full av vanlige bønner) når svigermor kommer på besøk og ikke vil ha like sterk kaffe som alle andre. ;)
Lykke til med valget, det er en jungel med maskiner der ute. :-)

Anonym sa...

Du har tre alternativer:

1. Hvis du virkelig skal lære deg å lage espresso og regner med å bruke en del tid på det, er det beste (og eneste reelle) alternativet Rancilio Silva maskin + Rancilio Rocky kvern. Det koster tilsammen over 10.000. Men for å klare å lage så god kaffe at det skal være verdt det (i forhold til f.eks. nespresso eller mokkakanne) må du være veldig interessert og bruke mye tid på kaffelagingen.

2. Nespresso. Det gir litt Smart Club-følelse å lage espresso på denne måten (med ferdige kapsler). Men for de fleste vil dette gi et mye bedre resultat enn halvhjertet tilbrede av gamle espressobønner halvautomatiske maskiner.

3. Bialettikanne(mokkakanne). Lager egentlig ikke espresso, fordi den trakter kaffe på damp istedenfor å lage den under trykk, som i en espressomaskin. Men det gir en grei smak, og er et suverent og rimelig alternativ.

Steamet melk lager du med en steamermugge som du setter på kokeplata. Dette gir et bedre resultat enn steamer-armene på de fleste middels maskiner, som nespresso. Steameren på Silva er bra.