Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

tirsdag 13. januar 2009

Trend: Lilla - vårens farge 2009?

Denne uken fikk vi lyst å spørre våre lesere om hva dere føler for lilla.

Mange interiørbloggere ligger et lite hode foran kallenderen, og mange av oss er nå på vei inn i vårsesongen. Vi på NIB ser pastellfarger, og særlig lilla, nesten uansett hvor vi snur oss. En skal ikke lete lenge i verken butikker eller bladhyller, for å se at lilla fortsatt er en stor trendfarge i starten av 2009.
1. Tine K Home. 2. Kvist, tapet fra LZC kr490,- 3. Greengate Pute. 4. Boligpluss forside nå.
(Bilde: Storeflittig for NIB)

Fru Pink har kjøpt seg lilla teppe, og Storeflittig har funnet frem den lilla malekosten, selv om det bare er for en liten hylles skyld. Vi er kanskje ikke de eneste som liker lilla om dagen?

Er du klar for lilla, eller er det andre farger som er mer trend for deg? Gi din mening:)

46 kommentarer:

Emmeline sa...

Jeg er enig. Lilla er den nye store trenden... Noen steder ser det ut for at lilla og knallgult er kommet som den nye fargekombinasjonen. Litt i meste laget for meg, men likevel kult når man ser det hos andre.

Personlig er jeg selvfølgelig på det TURKISE laget. Heia Turkis;)

Laila sa...

Ja, jeg ser masse lilla rundt omkring. Vi tok inn noen lilla shaggy løpere i butikken, og de fór ut nesten før vi hadde lagt dem ut. Så jeg tror nok lilla blir en stor trend i år. Men jeg følger personlig ikke trender. Det har verken hodet eller lommeboken godt av, så her blir det i tilfelle å finne fram min lilla telysestake. Hihi, men man skal aldri si aldri. Kanskje dette er året Laila blir en trendrytter? Ehh, lite trolig. Men lyseblått liker jeg, og ser fortsatt mye av den fargen også, så det kan godt tenkes jeg kjøper litt mer av den fargen. Til tross for at den er trendy... ;-)

janne - kathrine sa...

Lilla er vel ikke den værste fargen, så den må gjerne komme den :-)
Men, tror allikevel at det ikke blir mye lilla hjemme hos meg. Hadde lilla gardiner i stuen for 1 1/2 år siden og de tror jeg ikke skal opp igjen gitt ;-)

Gunhild sa...

Ja, jeg ER lilla :D Lilla, lavendel, syrin... her var det advent lenge før advent og lilla løper, putetrekk, tepper, gardiner på soverommet er fortsatt i hus. Så jeg liker lilla jeg da, og har hatt det i hus lenge. Og kommer nok til å ha det en stund til, siden det er en farge jeg trives med :) Sånn sett er jeg bare glad det er en trend, for da blir det lettere å få tak i lilla saker og ting!
Apropo turkis som er nevnt her også- syns turkis og lilla er fint sammen også. Og lilla og brunt... Ser at det naturlige også kommer mer og mer, så jeg føler meg i grunn ganske så trendy for tiden :D

Jannicke sa...

Lilla er en fin og frisk farge, Jeg ville nok likevel tenkt meg grundig om før jeg løp og kjøpte en lilla sofa... Men tilbehør, som puter, lysestaker, vaser og tepper i lillatoner er lekkert!! Og lilla er jo en lett farge å kombinere med andre farger, ex brun, oransje og faktisk lyseblå ;o).
Lilla er nok ikke en av de klassiske fargene som holder seg fra år til år, men jeg syntes det er spennende at den dukker opp i fargebildet nå fremover. Så får vi se hvor lenge den lever denne gangen ;o).

Vibeke sa...

Liker lilla men personlig så er jeg litt ferdig med den nå for en stund siden jeg brukte den MYE både i advent og julen istedenfor rødt!
Er som Emmeline: er på det TURKISE laget :O)Blir IKKE lei den fargen ser det ut som, får ikke nok....

At lilla er den nye store trenden er det mye som tyder på både interiør- og motemessig!

Cathrines blogg sa...

HAR BARE SÅ SYKT LYST PÅ LILLA GARDINER!! kANSKJE LITT TOO MUTCH????
kANSKJE DET GÅR AN Å SPØRRE OM ???

Tara sa...

har både lilla stuevegger (veldig lyse) og lilla sofa, jeg:)
lilla har alltid vært en favoritt...helt siden jeg var liten jente og gikk med lilla cordfløyelsbukser;))) har forresten lilla soverom og lilla gang og, når jeg tenker meg om!!! måtte akkurat kaste den lilla veska mi, for den var blitt altfor sliten stakkar;(
kanskje jeg heller skulle hete "happy in lilla"???
også passer jo faktisk lilla til ALT!!!
ha en fin dag alle sammen:)))

Anonym sa...

Lilla var fjorårets farge. Denne våren er knall gul den nye interiørfargen.

Anonym sa...

Noop, ikke fan av lilla..

Ukjent sa...

Jeg har også lagt merke til lillaen. Synes det er utrolig stilig farge å sprite opp med. Snart er det vår også, så da passer det jo bra:)

Tiril sa...

Klarer ikke å ha lilla advents lys engang.
Kan godt bruke det i klær, men nope!! ikke i
heimen.

Fargerike Dagny sa...

Jeg hadde stuen min malt i lys viol i vår forrige leilighet, og det var utrolig vakkert. Den lillafargen er så utrolig nøytral og fremhever andre farger på en veldig god måte. Er litt over lilla nå, men det er virkelig en god farge å bruke på interiør. Ifølge bladpressen er lilla (spesielt viol) den nye beige... Kan vel egentlig si meg enig ;)

Sissel sa...

Jeg er ikke så veldig glad i noen spesielle farger jeg..liker best å holde hjemmet mitt i hvitt,sort og beige/brunt.Men om det skulle lure seg inn farger her hadde det blitt en liten dose lilla eller lyseblått:)..holder en knapp på den siste.

Sologbolig sa...

Lilla er fint det, kanskje ikkje den knall-lilla, men litt sonn lavendellilla.....men så er nå eg vokst opp med lilla skjerf og fotformsko da !!!! Men eg trur ikkje noen av veggane blir malt lilla for å si det sonn.

Maya: sa...

Hehe, har ikke fått med meg at lilla er så utbredt jeg. Kanskje fordi det ikke er det jeg ser etter selv.
Turkis og andre blå og grønne farger er min favoritt for tiden:)

Jeg har forresten observert mye rosa og sukkersøte ting i butikkene. Litt uvant det:)

Den gode feen sa...

Lilla er litt over for min del. Knall gul og oransje meinar eg er dei mest hotte fargane nå :)

Rikke sa...

Supert med lilla!! Synes også det passer veldig godt med grått, en farge som også har vært ganske hot denne høsten. Så kjør på med lilla stæsj:)

rod i hob sa...

He he -eg like godt lilla :-)Lys lilla i pynt og mørk lilla i klær.... Men eg e på samma laget som Emmeline -eg går ALDRI lei av turkis!!

Grip dagen sa...

Jeg er ikke ei lilla jente.
Men støvet lilla sammen med rosa kan jeg ikke motstå.
Kjøpte flere klesplagg i disse fargene hos Noa Noa. -Rålekkert.

Ser også at disse fargene kommer i den nye boka Tildas landsted.

Blir gøy å lage noe i disse fargene, men må innrømme at det blir vanskelig å integrere det med ting jeg har fra før...
MINE sommerfarger er rosa, lin og isblått -sammen med hvitt selfølgelig.

Fire Hjerter sa...

Kun lilla i små doser for min del.
SÅ jeg kommer nok ikke til å følge den trenden.

Bianca sa...

Jeg begynte egentlig med lilla i sommer/høst. Synes det ble så fint sammen med den nye sofaen våres :D
Men ja, nå er det lilla overalt. Håper den fargen holder en stund jeg da.
Er egentlig ikke stor fan av fargen lilla ellers, på klær osv... Men i huset synes jeg det er en nydelig farge!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Japp! Lilla är verkligen på vei in. Både här i Norge og i Sverige. Tänk att vi är så lika! ;-)
Dessutom ser man mye gult.

Jeg finner det litt vanskeligt att få in lilla og gult hjemme...men vi får väl se...

Berit T sa...

Ja jeg skal bruke lilla som prikken over i`en i puter som skal syes til stuen. mangler noe farge etter opp-pussing. Men kommer nok til å ha andre fargeklatter også.

Bergheim sa...

Jeg var så sikker på at lyseblå 0g ulike nyanser i turkis ble vinteren og vårens farge. Min rosaperiode var i FJOR sommer. Jeg dri for å shoppe litt turkise farger i form av tekstiler og lys i dag, men gjett da!! Det ble rosa og lilla. Og det var FØR jeg så dette innlegget. Jeg er skremt....

Stine sa...

Har allerede spådd i et tidligere innlegg på bloggen min at lavendelfargen kommer for fullt i vår. Flere eksempler finnes i Lisbeth Dahl-katalogen. For min del er jeg litt fed up av lilla etter å ha bodd i et mørkelilla barnerom i ti år. Men vi skal ikke se bort i fra at jeg synes det blir fint igjen med tiden...

Liv Elin sa...

Har hatt dilla på lilla en god stund , og mye her i gården har vært i lilla - men i det sist e er det isturkis og isblått som jeg tiltrekkes av ......kanskje lilla og isblått hadde vært fint sammen !? hm.....

Anonym sa...

Jammen godt jeg blogget om mine kommende farger før eg leste at lilla er trendy. ;-)I min stue jobbes det nemlig hardt for å få klare lilla og turkis tilbehør.

Martin Trillionaire sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
mette sa...

Jeg må helt ærlig innrømme at jeg har et delt forhold til lilla. Noen lillatoner kan være herlige både på klær og interiør; men da må enten personen eller miljøet kle det. Hvis ikke, synes jeg fort lilla kan bli en stusslig farge. Har aldri vært begeistret for lilla, og kommer nok heller ikke til å kaste meg på bølgen nå. Jeg følger heller hjertet enn trenden når det kommer til interiør :)

Anonym sa...

Afrikansk er det som kommer til å bli trendy nå til våren! Både på klær og interiør! Ta en titt på Louis Vuitton sin nye kolleksjon for inspirasjon. Afrikansk var vel inne i bildet forrige vår, tror jeg, men det ble aldri kjempestort. Men tror det kommer til å bli mye bedre denne våren.

Anna sa...

Det jo gul som er kåret til årets farge av Pantone; Mimosa, og det Pantone sier er jo rett ;) HiHi! Men for min del får lilla bli med inn i 2009 og :) Elsker lilla, og malte en fondvegg i soverommet i en grå/lilla farge.
Anna

Bette sa...

Lilla er kjempefint,men ikke alle nyanser er like fine.... Personlig liker jeg best den duse varianten,lavendel er det kanskje det heter;o) Men jeg har ikke særlig mye av den hjemme! Syns det er koselig med litt lavendel-planter når den sesongen kommer. De både dufter deilig og er vakre å se på!
Ser i det nyeste Boligpluss-magasinet at lilla og gult sammen er en trend,men det blir litt vel mye farger for min smak.... Skal jeg ha lilla ,vil jeg ha det sammen med grått,beige eller hvitt.

Mine favoritt farger om våren er dus rosa,lyseblått,beige og hvitt. Da blir det vårstemning for meg! (og gjerne med litt GreenGate-fargelatter innimellom!)

-Bette-

Aalerud Stall sa...

Har ikke kastet meg på lillatrenden når det gjelder klær, og kommer ikke til å gjøre det i huset heller... Jeg kom hjem fra Tenerife i natt og rakk ikke kaste ut julepynten før jeg dro, så det har blitt gjort i dag! Nå skal jeg kjøpe flere hvite orkideèr og sarte, rosa tulipaner, samt vårgrønne og rosa lys, da blir det vår hos meg :-) Bryr meg egentlig ikke så mye om hva som er trenden bare jeg trives, men blir helt sikkert påvirket jeg også, enten jeg vil eller ikke...

Hilsen Britt :-)

irina sa...

Dilla på lilla jeg. Gjesterommet mitt er lilla !!

Lilla har vært i bildet i tre år !!
Jeg hadde lilla soffa, lilla vegger osv.
Det er min favorittfarge nr uno !!
Ungene mine kaller lilla for mammafargen :)

Klem

Nina i Paradiset sa...

Jippi!
Jeg er moderne! (knis...)
Kjøpte en Tommelilla-sofa (IKEA) av en god venninne med to sett trekk. Ett hvitt og ett lilla, men hun kan altså ikke, i sitt flyttekaos finne sekken med det hvite trekket, så jeg sitter med en lilla sofa!!!
Det er ikka akkurat min farge, for jeg er mer glad i rosa og lyseblå, men nå ser jeg at jeg faktisk er MODERNE! (hmmm...)
Uansett håper jeg at hun finner det hvite trekket snart!

Meg sa...

Etter å ha bodd med lyslilla/rosa vegger i HELE huset (egentlig heter fargen fransk grå) i 2 år er jeg gasnke så lei lilla innen interiør! Brukte heller ikke lilla i adventstiden iår..

Men duslilla på klær syns jeg er fint, dessverre kler ikke jeg eller jentene mine den fargen så for oss blir det et lillefri år :) Hehe!

Anonym sa...

Kjøpte meg lilla puter og telysestaker i høst, men ellers er det vel gult som er det hottaste framover???...

Anonym sa...

Trodde det var BLÅ som var den nye it -fargen nå..!..lilla er vel fjorårets trendfarge hvis man skal gå etter sånt.Men det bør man jo ikke, man må bruke de fargene man liker. Jeg diggerlyseblått! Lilla klær kanskje,nok det. Lisa

Anonym sa...

Lilla er helt supert : ) Det gir liksom inspirasjon og energi på en måte...vet ikke om det gjør det i fargeverdenen sånn egentlig. Men det gir i hvertfall meg energi...så da så ; )

ceciliegrut sa...

Leste i et interiørblad at lilla allerede var på vei ut.. og at det var gult som var det nye motefargen.. Uansett , lilla er en vakker farge. Både i interiøret og på klær. Gule klær tror jeg at jeg skal holde meg unna, men en gul Myh-lampe kunne jeg godt tenkt meg!

Maria ( Idekroken ) sa...

Hei alle sammen. Jeg har også hatt en lillaperiode nå, men er allerede litt "lei". Er nå over i en hvit periode, og det er ofte den som holder lengst hos meg...

Frk. K sa...

Jeg har alltid likt lilla! Så er ike meg imot at det kommer litt flere lilla ting på interiørsiden. Men her i hus blir det kun lilla i form av de små tingene som puter, vaser o.l. Resten går fortsatt i hvitt, blir nok aldri lei hvitt.

Krølla sa...

Er nok lilla som gjelder i år ja, både på klesfronten og interiørfronten..bare gå innom en bladhylle:) Jeg er har hatt min lilla bølge, og det til de grader, så jeg tror ikke jeg slenger meg på i denne runden..men aldri,si aldri! Vi blir påvirket!!:) HA en fin dag alle sammen og en lilla god tid i møte!
Krølla

Marie sa...

Jeg har lilla sofa, men den har jeg hatt en god stund. Kjempe glad i den!

Anonym sa...

Lilla...?
Nope. Den er på vei ut. Og lilla for meg er en farge jeg knapt benytter i adventstiden...
Jeg er fortsatt helt vill med turkis, duck-eggblå/grønn. Jeg tror at når den gule fargen (som er det store nå) forsvinner ut av motebildet, blir det grønt som overtar. Ikke eplegrønt/limegrønt, men mere skogsgrønt.