Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

fredag 5. november 2010

Nib - Roadtrip: Funksjonalitet og estetikk på Grønland

Det er kald, klar høstmorgen. Siste rest av gulnede blader duver over huskestativet på lekeplassen utenfor fengselet, og blåtonene i moskeens mosaikk leker seg i dagens første solstråler. Gatene er tilnærmet folketomme - det er søndag og deilig søndagsfølelse over Oslo. En sånn søndagsfølelse som bare Oslo kan ha, mimrer Nibjentene, og tar seg i savne bylivet litt.

Det er oktobers siste dag, Nibjentene er på Roadtrip igjen! Denne gangen altså til Oslo indre by. Innenfor den sjarmerende bygårdsdøra møtes vi av en velpleid, grønn bakgårdslunge, og fire trapper opp hilses vi velkommen av to glade jenter, Melissa Hegge (29) og Ann Kristin Johansen (29) med bloggen IDEAS TO STEAL.Opp på bordet! NIBjentenes lille signatur; her er det vi som har vært!

Melissa sitter foran grafittikunsten en venn av henne fra N.Y har laget til henne. Spisebordet er valgt med tanke på å kunne ha mange til bords, med to klaffer er det mulig å dekke til 12. Veldig lekkert og "Superellipse-like", men kjøpt på Bohus.

-Det å kunne invitere mange hjem er viktig for meg, og leiligheten fungerer nok litt som samlingspunkt i vennegjengen. Med det samme jeg kom inn i leiligheten første gang visste jeg at her måtte jeg bare bo, mye fordi det var så god plass til å invitere mange hjem! Jeg elsker å ha venner på middag, forteller Melissa.Fra venstre: Melissa er huseier, Ann Kristin er venninne og medblogger, og ofte middagsgjest! Jentene har hatt interiør som felles interesse siden de møttes under en lunsj for noen år siden!

-Reiser vi på storbyferie sammen, går vi kun i interiørbutikker - og fredagskveldene tilbringes ofte i sofaen til en av oss med en bunke interiørblader, sier Melissa.
-I tillegg fungerer vi jo som hverandres interiørkonsulenter, og henter mye inspirasjon hos hverandre, forteller Ann Kristin, som forøvrig bor på 48 herlige kvadrat på St. Hanshaugen i følge venninnen.

Bilde over: Legg merke til skapene på høyre side. Dette er baderomsskap fra Ikea, med kun 14 cm dybde smatt de akkurat inn mellom dørlist og vegg, og huser kjøkkenets småting. Skapene strekker seg nesten over hele langveggen, og benkeplaten har Melissa fått spesiallaget slik at den fungerer som et "klaffebord" ved behov. Ved matlaging kan hun altså slå ned platen, og få dobbelt så stor avlastningsplass.Bygårdsleiligheten er 72 m2, men den typiske takhøyden for denne type leilighet virker å visuelt legge til atskillige kvadrat. Leiligheten bærer preg av å huse en funskjonalist med god smak! Over alt finner vi gjennomtenkte, praktiske løsninger. Og finner ikke Melissa det ideelle møbelet i butikk, bruker hun gjerne møbelsnekker. Benken under vinduene går fra vegg til vegg, og er et av eksemplene på møbelsnekkerarbeid spesiallaget på stedet.

-Jeg trålet butikk etter butikk på jakt etter det perfekte, men da jeg til slutt endte opp på Tannum, valgte jeg heller å få en fagmann til jobben, og har aldri angret, forteller Melissa.Stuen er dus og innbydende, og inviterer virkelig til høstkos. Med gråtoner mot cognacfarget, kremfarget mot sennepsgult, og også små, ertende glimt av solgult, viser Melissa hvordan hun mestrer å skape uventede harmonier i interiøret. Delikat, og til og med litt nyskapende fargevalg synes vi!Melissa er utdannet grafisk designer, og henter mye inspirasjon i jobben.
-Jobben min innebærer jo å bli visuelt stimulert hele tiden, og jeg kan ikke komme fra at jeg inspireres av pene ting! Arkitektur, design og da særlig grafisk design, er store inspirasjonskilder." Hjemmet preges av mye kunst Melissa har samlet over år, og over sofaen bærer en bred bildelist fra Ikea mange av verkene. Her er både eldre og nyere dato representert.Trenger vi å si at vi simpelthen ELSKER den cognacfargede skinnputen?-Jeg føler jeg har en balansert miks mellom gammelt og nytt, sier Melissa. Faktisk er jeg ikke noen loppemarkedtype, men foretrekker at det jeg har av gamle møbler og gjenstander er arvet. Mange av de eldre tingene jeg har er fra bestefar, han reiste mye og kjente mange. Oldemors ting får også leve videre her, og det setter jeg stor pris på.
Stolen og den sennepsgule puten er arvegods, og er med å gi leiligheten enda mer av den gode sjarmen den fortjener.
Kjøkkenet leder ut til en solrik balkong som virkelig er gull verdt når man bor i indre by.Innholdet i de åpne hyllene er nøye gjennomtenkt, faktisk så ned til minste detalj at avstanden mellom nederste og midterste hylle er forhåndsplanlagt i forhold til at Kitchen Aid blenderen skulle få plass. Vel og merke før den var i hus! Nå er den derimot kjøpt inn, og har selvfølgelig fått sin forutbestemte plass.
Gangen er lang og smal som i bygårder flest. Endeveggen prydes av en speilvegg og kontorplass.

Soverommet er planlagt utfra det vakre maleriet inspirert av Svalbard. Også er er gråtonene basis, mens det rene, lyseblå tilfører det lille ekstra.Interiørgale på rekke og rad: F.v Ann Kristin, Julie, Kjersti, Melissa, Ann Helen og Solveig.

NIBjentene takker så varmt for seg etter vår andre Roadtrip. Vår første tur kan du lese mer om HER, og flere bilder fra Melissas hjem kan du se HER.

VIDEO FRA MELISSAS HJEM

20 kommentarer:

D. Jean Quarles sa...

Oh, I love the look. Wonderful. So many interesting goodies. Thanks for sharing.

Ida sa...

For ett urolig nydelig og praktisk hjem! Helt målløs over alle de smarte løsningene! Skapene på kjøkkenet med utslagbar benkeplate må du ta patent på.. hehe.. det var helt genialt!!!

Mange nydelige stilleben. Ble helt forelsket i 'smykkeskuffen' din på soverommet, og ikke minst lampen!

Takk for titten! Og kjempeflott innslag fra NIB'jentene - dere gjør en kjempejobb!!!

God helg og klem fra Ida

mi-rachel sa...

å herlighet har var det mye fint å se på.
skikkelig stilig og personlig innredet.
og så utrolig fine bilder.
flnike dere er!

Mrs S sa...

Flotte bilder, og herlig leilighet!! :)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vilket härligt hem! Underbara färgkombinationer och unika detaljer.

Unknown sa...

Så nydelige farger sammen, gjennomført og flott. ga inspirasjon til meg, sliter selv med to gamle vintage chesterfield soffaer som jeg ikke vil kvitte meg med, må bare finne de rette putene som passer til dem...God helg alle bloggere.

elisabeth sa...

knallbra!

Svenngården sa...

Shit så fin leilighet!
Fantastisk med grått og cognacfarger!
Åh... så fint.. :)

Fjasevas Huset sa...

oioi, her var det masse fint! utrolig mange fine bilder og mye fint å hvile øynene på. Flinke damer:)

Klem

Fjasevas Huset sa...

oioi, her var det masse fint! utrolig mange fine bilder og mye fint å hvile øynene på. Flinke damer:)

Klem

PillePalle sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
PillePalle sa...

For en leilighet! Takk for omvisningen :)
Hilsen, PillePalle

PillePalle sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Agnethe sa...

Kjempefint!

Noen som har fargekoden på den grå veggen i stua?

Anonym sa...

Knallfine bilder! Herlig hjem!!

ANETTESHUS.COM sa...

Nydelig leilighet!! Knallfine bilder!! Takk for titten, jenter:)) Dere er super-dyktige!

KLEM KLEM
Anette:)

Knøttehuset sa...

såå fine bilder og såå fin leilighet. Veldig inspirerende.. Er mest av alt misunnelig på den gamle "kommoden" til smykker på soverommet. For et herlig funn! Og masse skryt til NIB for veldig fin "stemning" i bildene. Flinkiser

Anonym sa...

Beautiful room! What is the name and brand of the grey wall paint in the room with the yellow accents?

Anonym sa...

Does anyone know where that sofa is from? I've been looking for the original photos since I saw the photo of the sofa on tumblr!


Vet noen hvor at sofaen er fra?

Alice sa...

Utrolig fint hjem! Elsker fargevalgene!