Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

mandag 30. april 2012

REISEBREV FRA MILANO

Vi elsker å åpne mailinnboksen og finne spennende saker! I går var det en sånn dag, vi fikk nemlig reisebrev fra Italia! Kristine med bloggen URBAN:RETRO spurte for en stund siden om vi hadde lyst på en italiensk hilsen, og vi var ikke vonde å be. Dette var veldig moro, så vi tar gjerne imot flere reisebrev med interiørinspirasjon fra dere.  

Seks uker har jeg og min lille familie valgt å tilbringe i fantastiske Italia. En liten småby på den italienske rivieraen er et perfekt utgangspunkt for en weekend til Milano. Når jeg fant ut at den kjente møbel- og designmessa SALONE DEL MOBIL skulle finne sted 17.-22. april, var det ikke vanskelig å velge helg for å dra!
Storbytur med en 8 måneder gammel baby, hund og mann krever sitt, skulle det vise seg. Planen vår var tidlig avgang på lørdagen, sightseeing, shopping og hotellovernatting. For så å levere mor på møbelmesse søndagen, mens far, baby og hund skulle kose seg på egenhånd i Milano. Planen sviktet allerede lørdag morgen, klokka var over 11 før vi kjørte ut av porten vår. Med 2 timers kjøretur betydde det lunsjtider før vi i det hele tatt nærmet oss Milano. Heldigvis gikk kjøreturen kjempefint, og i 13-tiden var vi på plass i byen som byr på noe av det beste innenfor shopping, design, mat, katedraler og fotball. Alle disse aktivitetene blir dessverre ganske begrenset av baby og hund, men dette er absolutt en by jeg skal tilbake til med et litt annet reisefølge, og en by jeg anbefaler dere å besøke!


Kristine, lille Georg og Nelson er med på tur!
Søndagen startet veldig bra, baby som sov så lenge som han skulle, hotellfrokost og masse forventninger til messa. Jeg hadde forberedt meg såpass at jeg hadde vært på nett og funnet frem adressen til messa, det var bare å plotte inn på GPS’en og kjøre. Riktignok stusset både jeg og mannen over at messa lå såpass nær sentrum, men jeg valgte og ikke tenke noe mer over det, dumt! For da vi kom frem til rett adressen, var det slett ingen møbelmesse, men kontoret til arrangørene av messa.  Babyen hadde nettopp sovnet i vogna og hunden pustet og peset i sola, det fristet med andre ord ikke å sette seg tilbake i bilen og starte letingen. Siden vi befant oss i distriktet Brera, med masse events og happenings i forbindelse med messa, bestemte jeg meg like godt for å svelge skuffelsen og gjøre det beste ut av det!Det er nemlig ikke kun Salone del Mobile som gjør en tur til Milano verdt det denne uka i april. Hele byen byr på masse spennende innenfor møbler, design og interiør. Her finner du nye, oppad stormende designere side om side med de store, kjente. Alle har utstillinger/events rundt omkring i byen, det er bare å ta på seg gode sko og vandre rundt.
Jeg skal ikke ta med alt jeg så, og alle bildene jeg tok, men velger å fokusere på to av utstillingene jeg besøkte. Den første var av WHEN OBJECT WORK.  When objects work samler ledende designere og arkitekter som alle er opptatt av enkle former, smarte funksjoner og et tidløst uttrykk. På hjemmesiden sin siterer de den britiske kunstneren og forfatteren William Morris: «have nothing in your house which you do not know to be useful or believe to be beautiful».


Dette traff meg virkelig. Både filosofien og designet, lekkert og stilrent!
 Neste utstillingen jeg vil fortelle om, var unik i sitt slag. I alle fall for meg, jeg har ikke opplevd lignende før. Et genialt konsept, hvor det ikke var et showroom, men en «show-leilighet». Jeg visste ikke på forhånd hva jeg gikk til, fulgte bare strømmen av mennesker som forsvant inn et portrom, opp trapp etter trapp, til 4. etasjer hvor døra stod åpen til en leilighet. Så var det bare å vandre fra rom til rom!

Først innom kjøkkenet


Videre innover til stua
Og tilslutt avsluttet jeg i spisestuaImponerende, ikke sant? Hele dette konseptet er det LAGO DESIGN som står bak. Jeg har ikke hørt om Lago tidligere, men ble virkelig imponert over designet, det falt i smak hos meg. Les gjerne mer om dem på hjemmesiden deres – masse lekkert!
Som dere sikkert skjønner av disse korte presentasjonene hadde jeg noen fantastiske timer en søndag ettermiddag i Milano. Jeg gikk muligens glipp av en fantastisk messe, men jeg hadde likevel en super dag i det hippe og kule strøket Brera. Og jeg skal tilbake, neste gang bedre forberedt i forhold til Salone del Mobile. Kanskje er det flere NIB’ere som blir med? La oss gå for det i 2013!!

Hilsen Kristine, med bloggen URBAN:RETRO

Legg gjerne inn dine interiørtips fra reiser du har vært eller skal på. Det er jo snart sommerferie dere!


4 kommentarer:

michele sa...

ahhhhhh, the balloons! it's my secret weapon for any party we give. everyone instantly feels more festive.

smiles to you.

michele

MittLilleHjerte sa...

For et herlig og inspirerende reisebrev, Kristine:)Stilige bilder du har tatt og disse ballongene da! Sweet;)
Klem Janne

4roms sa...

morsom vri med reisebrev, artig lesing! Gleder meg til å se alle linkene som kommer under her også! <3 balloons<3

Kami @ Sweet Charli... sa...

I just came across this lovely blog and featured your beautiful ombre dresser over on my blog!

sweetcharli.blogspot.com