Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

lørdag 18. februar 2012

Litt bedre kjent med våre mannlige medlemmer?

Lyst å bli litt bedre kjent med KEISERENS NYE TRÆR? En utrolig spennende blogg, ikke minst fordi 2 av våre 5 mannlige medlemmer her på NIB bor i dette hjemmet. Både Ann Helen og jeg elsker denne bloggen!

I dag har vi lagt metrofliser her i oppussingsheimen. Husker da jeg begynte å blogge i 2008. Da syns jeg allerede at metroflisene var litt "yeasteryear". Hihi! Og her står vi, 4 år senere og koser oss med de lekre, lekre flisene. Noen ting går bare ikke av moten. Goood lørda! Klemsi! Solveig


Forsiktig inn i retro
Interiørstilen vår er sammensatt. Vi har tatt utgangspunkt i at vi bor gammel leilighet fra 1908, ut i fra en del arvede møbler og en tanke om å gjøre det så personlig som mulig. Vi er glad i det asiatiske, har alltid Buddhahoder og asiatiskinspirert tekstil framme. Vi er glade i gamle ting og har såvidt begynt å bevege oss forsiktig i retrobaner nå i det siste. Kjøper en del nytt for å komplementere uttrykket som vi prøver å gjøre en smule maskulint. Å flytte fra 48 til 102 kvadrat gjorde det lettere å eksprimentere, så stilen er i stadig utvikling.


DAY er det store forbildet
Inspirasjon finner vi på reiser (spesielt i våre andre hjem, København og Hong Kong) og i interiørblader. Av blader har vi et par faste danske vi leser; BoligMagasinet og BoligLiv. I tillegg er vi glade i norske Elle Interiør. Vi leser jo også mange interiørblogger, og blir ofte inspirert av Chilli Charm og Karlotte fordi vi liker mye av det samme som dem. I tillegg er Mrs Hardy og Designhund store kilder for inspirasjon, da de utfordrer oss til å tenke annerledes. Den største inspirasjonskilden er faktisk danske DAY Birger et Mikkelsen. Både flaggskip-butikken i København, kolleksjonene og hjemmet til gründerne er gode kilder å drømme seg bort i.

Starten
Vi har lest interiørblogger lenge, fulgt et knippe faste og ble inspirert til å starte en selv. Begge keiserne er glade i å skrive, og målet med bloggen var å lage en blogg som skiller seg ut. En blogg hvor tekst og bilder er like viktige. Hovedinspirasjonen når det gjelder teksten kommer etter å ha lest Emmelines betraktninger av hverdagens utfordringer, hun var et av våre bloggeidol da vi startet. Vi ønsket å skape en blogg med det lille ekstra. Dessuten er det litt morsomt å tilføre den norske interiørbloggverden et maskulint tilskudd.


De fire mest ekstreme
Vi er ikke blant de sprøeste, men på lista over interiørrelaterte ting som har overrasket andre enn oss selv:
1. Å male kirsebærlaminatgulvet i vår gamle stue midt i den kaldeste perioden på vinteren, altså uten mulighet for å lufte ut mellom strøkene. Årsaken til hastverket var at den nye sofaen plutselig hadde fått en leveringsdato.
2. Å dra med seg en skjør helgenfigur hjem i håndbagasjen fra Frankfurt, på størrelse med Dekoratøren selv.
3. Å takke ja til oldemors spisestue over telefon i Paris, selv om husstanden da telte tre spisebord og med viten om at spisestuen var malt turkis. Takk og pris for stor loftsbod.
4. Og ikke minst sommerens anskaffelse av 102 kvadratmeter med furuhelvete midt i guttenes sommerferie.

Ikke noen møbelutstilling
Det viktigste i et hjem er at det vises at det faktisk bor noen der. At det ikke er en møbelutstiling eller en konstruert scene. Det kan gjerne være mange ting i et rom, men de skal være der av en grunn. Det være seg kun som dekor eller kun som nytte, helst begge deler men det må være en tanke bak det. Hjemmet bør absolutt bære et tydelig preg av de som bor der. Det er også viktig at besøkende føler seg hjemme.


Litt tøffere?
Som mannlige interiørbloggere tenker vi kanskje litt annerledes. Vi har ikke barn (bare pelsbarn), og med det er fokuset rettet kun mot voksenlivet (nesten i hvert fall). Mange bloggejenter har verdens mest praktiske mann som gjør alt, vi gjør ting selv. (Med god hjelp av Dekoratør-paps'n.) Vi er nok tøffere i språket, og er kanskje mer direkte i måten vi blogger på. Vi har valgt å være anonyme, ikke fordi vi er redde for å vise hvem vi er, men for å heller fokusere mer på det vi skriver om og har interesse for.

Les mer inne hos KEISERENS NYE TRÆR.

15 kommentarer:

Duse Pasteller sa...

Èn av mine absolutt favoritt-blogger!!
Finner masse inspirasjon og godt humør der!;)
Fint innlegg!!
Lørdagsklem, Janni:)

linn sa...

ny for meg,
og for ein fryd!
ein herleg og litt annleis måte å skrive på. me like!

god laurdag

-klem

KROnPRINSESSENE sa...

Må alltid innom keiserne :)
De skriver på en måte som gjør meg glad og bildene deres er særegne!
Stå på videre gutter -jeg digger dere...
Klem May Helen

Høytrykk sa...

Jeg digger de to keiserne i Trondheim! Også søte lille Ella da. :)

Anonym sa...

Digger! Takk for at dere skriver:)

Unknown sa...

Så flott innlegg, og jeg er så glad for at dere blogger! Dere har en herlig egen stil, det er klasse over dere. Utrolig hyggelig at dere også inspireres av bl. a. bloggen min, sånt varmer :)
Ikke minst er innleggene godt skrevet med humor. Heia Himmelgutten, Dekoratøren.. og, ikke minst: Ella <3

Karlotte sa...

Har digget Keiser gutta fra første gang jeg oppdaget de og sved grøten fordi jeg ikke klarte å slutte å lese meg nedover tidligere innlegg!! Synes de har en superkull stil, men synes først og fremst at de skriver vanvittig bra!!!
Å bli nevnt som en inspirasjonkilde av disse var utrolig hyggelig altså:-) fin søndag, klem fra Karlotte

Chilli Charm sa...

Himmelgutten, Dekoratøren og Ella i andre etg sprer glede, latter og bøtter av inspirasjon. Så den gjensidige gleden går begge veier gutter! Herlig å følge med på pute,-kake,- og kupp (hore!) boanza til alle døgnets tider, så det er en sann fryd å følge dem. God søndag alle sammen :)

Klem klem, Chilli Charm

designhund sa...

det var en fortjent oppmerksomhet!
de har bevisst fokus på tekst og interiør hele veien,
pluss genuin humor og tonnevis med sjarm!!
::LOVE::

Kaspara sa...

Herlig innslag om en tvers igjennom sjarmerende blogg man lett kan bli avhengig av. Dekoratøren og Himmelgutten er viktige og spennende innslag i en ellers kvinnedominert interiørbloggverden.
Anbefaler bloggen på det varmeste!
Klem fra Kaspara

Davids Engle sa...

Klart én af mine favoritblogs. Nyder deres billeder og ikke mindst deres tekster. Altid en fornøjelse.
Kate

Retrobohem sa...

Fint hem men finast av allt var såklart fransosen, har en egen vid namn Rocker :)

Turid sa...

Super blogg! :)

Turid sa...

Super blogg! :)

Anette sa...

Utrolig inspirerende blogg du har :)
Gir eit løft i kvardagen å lese innlegga dine :)