Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

fredag 26. august 2011

Ting som varer: høstnytt fra messen

Et sikkert høsttegn er at messen i Lillestrøm går av stabelen, denne gangen med navnet "Ting som varer". Mariusgenseren, jordfarger, naturelementer og grovstrikk! Det er alltid morsomt å ta en sniktitt innom og snuse inn tendensene for halvåret som ligger foran. Vi ønsker i grunnen høsten 2011 og vinteren 2012 velkommen, vi!

I år som i fjor omtales PEJ-gruppens Jacob Søndergaard som messens guru om kommende trender. PEJ-gruppen er altså nordens mest anerkjente trendanalytikere, og både forutser og legger føringer for hvilke trender, farger og verdier som blir viktig i året som kommer. Så gjenstår det å se hva hva vi ønsker å ta med oss hjem da?
En liten titt på de fire ulike retningene aller først:
(alle foto: Stine fra Stines Hjem)

FOREST LIFE - en romantisk fortolkning av skog og natur
-blader og fjær - jordfarger - botanisk kamuflasje - skog og tretopper - fugle -og dyremotiver-MODERNE NATURE - en moderne fortolkning av naturen
-casual luksus - abstrakte mønstre - geometriske former - tre og årringer - pastellfarger - grått og hvitt -
NORDIC COWBOY - miks mellom amerikans western og nordens forklore
-variert stilblanding - mønstermiks - lek og humor - fargekick - strikk og folkloreDELIGHT DÉCOR - en hyllest til dekorasjonen
-blomster og botanikk - fugler og fjær - elegant vintage - delikate rødtoner - fiolett og mahogni


NIB-jentene om trendene:
Vi ser en videreføring av både temaene industri og natur, og i dette inspirasjonsfeltet har jo bloggerne vært en god stund allerede? Natur, natur, natur i form av:
-dyr på både tekstiler, vegger og gjenstander
-treverk, gjerne ubehandlet og røft, og betong i materialene
-ull og grovstrikk ala Ferm Living hos flere leverandører
-natur og jordfarger; som grått i alle slags nyanser, brunt, grønt, råhvitt og litt sort.
Vi skal altså kose oss i høst med vårt grovstrikkede ullteppe over føttene, med uglefar, eller kanskje skogens konge, tittende på oss fra puten i sofaen og Pukkateen aldri langt unna. Den helles rykende varm i woodstockoppen fra Wik&Walsøe, og bambien og soppen vi er blitt så inderlig glad i får fremdeles være med på leken. Dog skal soppen aller helst være grå i år, dere. Vi forsetter å strikke "kjoler" til flaskene våre, lyset skinner på oss fra store industrilamper, vi vurderer å ta litt av de nye grønnfargene inn i varmen, og ikke minst: vi ønsker oss et stort fuglebur! Her et bilderas med våre favoritter:

...the one and only HOUSE DOCTOR

Når de gjør det igjen og igjen, må man jo bare la seg imponere! House Doctor hadde (som vanlig..) vår absolutte favorittstand. De har redusert fargebruken litt fra i fjor, men fremdeles er det fantastiske fargekombinasjoner, det røffe mot det sartere både i farge og materialbruk, mye industri henger med og brunt treverk har fått innpass. Det eneste vi lurer på er; hvor kan vi kjøpe hele eller store deler av sortimentet? Ofte finner en bare litt i en krok av en butikken, og vi vil jo ha alt!
BLOOMINGVILLE
Nok en fantastisk fin stand! Fremdeles litt retroinspirert tapet, nå i rustfargene. Ispedd både lilla og mint, natur og sort er det til å drømme seg bort i. Mye industri og natur også her, men samtidig er de støvete pastellene beholdt.

Er vi klare for litt grønt?

WIK & WALSØ

Ingen hemmelighet at vi er glad i WIK & WALSØE. Ragnhild har vært på strikkern siden sist vi møtte henne, og laget de vakreste tepper som hun rett og slett bruker som duk her. DET var nesten den kuleste idéen på hele messen synes jeg! Så fin kontrast mot det skjøre porselenet.NORDAL
viste store møbler med patina. Nesten shabby chic i mørkere drakt, det hvite er helt borte. Rustikt og orientalskt inspirert, med innslag av søte, romantske detaljer som knaggrekker med sløyfer på.


Min favoritt! Fantastisk skinnfell i favofargen. Elsker den!CATHRINE KULLBERG LIGHTING
er nydelige produkter i tynn finér av hvitbeiset ask og bjørk. PUR NORSK har en fin webshop hvor hennes produkter bla. selges.


ULVFEN
har unike produkter som disse håndlagde flisene. Gründeren hadde selv laget bordet av gammelt treverk og fliset med de marokkanske flisene. Lekkert!Også fugleburene da! Både her og der på messen! Men ingen slår denne damens fangst.

Her skal huset vaskes, og pastellene pakkes ned for høsten etter inspirasjonsrunden med TONE Designhund og STINE fra Stines hjem i går. I tillegg var vi 10 fine interiørbloggere på lunsj etterpå. Takk for praten, jenter! Alltid så hyggelig å møte dere! Alle bildene er tatt av Stine fra Stines hjem, tusen takk for tilbudet:)
Ønsker dere alle en deilig helg!

23 kommentarer:

Tindrande Auge sa...

Masse interiør/inspirasjons snadder! I like it! Ha en fin dag ♥

Hilsen Nina

deconordic sa...

Mange, mange fine bilder her! Dette blogginnlegget skal finstuderes i kveld. Tusen takk for herlig inspirasjon, og riktig god helg til dere!

Sweet Chili . sa...

Fiiine bilder:) Supert å få en titt på høstens trender. Her var det mye "Jeg vil ha"! ;)

Ha en fin helg!

Hilsen Sweet Chili .

Lidyll sa...

Åh!*sukk*
..jeg skulle jo egentlig være der med dere, siden snille designhund-tone hadde fikset inngang til meg...og så klarte jeg bli syk akkurat nå!*snufs' er det mulig!

...håper ta det igjen, og hilse på dere alle igjen ved en senere anledning, søte jenter! Ser ut til at dere hadde en kjempe flott dag, og nydelige bilder dere viser i dag!


God helg!*smile*
Klem klem

Photo-Me-Life sa...

Mye stilig, jeg fallt for den hvite svære lampen over bordet...sukk. Hvor kan man få kjøpt den?

designhund sa...

Hei igjen jenter!
Så nydelige bilder Stine, og som alltid veldig bra skrevet fra Nib. Artig fuglebur-link til slutt der;) hi hi
Fin fin helg til dere også!

Karlotte sa...

Takk for en deilig trendrapport jenter! Her var det mye inspirasjon og ikke minst ting en får lyst på!!

Artig å få et lite overblikk over hva som kommer og litt morsomt å se at så mye av trendene allerede er godt etablert hos mange av de flinke bloggerne her inne:-)

Rigtig god helg til dere alle!

Klem fra Karlotte.

Unknown sa...

Nyydelig inspirasjon!! ;))
Var selv på messen i går og det var virkelig ett hav av utstillere ,))
Nyt helgen jenter og takk for herlige bilder! ;)
Klem Anki

Kristina sa...

Oij vad mycket fina grejjor, ljusbruna stolen skulle jag gärna ha här hemma....

Samantha sa...

The colours are wonderful!

Bettum Villa sa...

Så mange fine bilder!! Og kjente igjen samtlige av tingene fra jeg var der i går. Var jo sååå morro!

Klem Madelén

Bodil sa...

Så mye flott på messa, drømme seg bort..
Klem Bodil

Unknown sa...

Tusen takk for et herlig innlegg, har hørt om de 4 trendene før, men kjekt å se mer på denne måten, flotte bilder Stine :)

MøbelPøbel sa...

Her var det mange fristelser!! Bloomingville og House Doctors sine stand er mine favoritter (på disse bildene iallefall;)
Helt enig ang HD..Man finner litt her og litt der..Vi vil ha en HEL butikk!

Takk for titten:)

mona.z sa...

Flotte bilder med mange fristelser. Elsker skinnfellen og virkelig herlig kontrast med "strikkeduken" og det vakre porselenet:)

Anne N. sa...

Jøsses så mye morsomt og lekkert det var her :O)
Maaaange saker jeg kunne hatt lyst på!!

Cecilies Lykke sa...

Så fine bilder, Stine!Takk for en koselig lunsj med dere jenter. Dere er gode som gull:-) Klem fra Cecilie

Kathrine sa...

Sukk mitt hjerte, men brist ikke! Her var det mye godt for øyet! Det beste hadde vært å være der selv, meeeen dere er jo så flinke å dele bilder, og takk for det! :-) Masse inspirasjon å hente her...bare tida det står på... ;-)

Kathrine i Tryllehuset

STYLIZIMO sa...

For noen fantastiske fine bilder og ikke minst godt skrevet! Flinke jenter :)

Tusen takk for en koselig lunsj på Pikene på Hjørnet. Ingenting er bedre enn å treffe så mange hyggelige jenter på en gang. Håper det ikke blir lenge til neste gang.

klem fra Nina

Duse Pasteller sa...

Takk for at dere deler!
Skulle gjerne vært der selv..
Men dette er jo en fin smakebit!:)
God helg til dere!
Klem, Janni

Ellen Y sa...

Jeg vil ha de blomstene til Nordal! Vil ha, vil ha, vil ha!!

Mia, New Room Interior sa...

Såå mye spennende! :-)

Anonym sa...

Utrolig mye flott - men jeg skulle virkelig ønske at så mange nordiske designere sluttet å bruke engelsk på verkene sine. Det blir bare pinlig. Vær glad i og pass på det egne språket - det selger bedre utenlands også, fordi det får "eksotisk"-status! Og det sier jeg av egen erfaring! :)

- Mira