Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

tirsdag 9. august 2011

Ruffle kake

I dag gjør jeg et interiørunntak og håper dere har lyst å være med når jeg diller til bryllup! Den O store "Ruffle cake" har jeg hatt lyst å prøve en stund.

Bilde fra Sweetpolita traff meg rett i det rosa hjertet!

En vakker, vakker, vakker kake. Jeg fant inspirasjonsbilder og oppskrift hos SWEETPOLITA, og du vet den følelsen når en liksom ikke klarer å vente på å lage noe? Jeg googlet meg frem og tilbake til en norsk oversettelse, kjøpte meg et Wilton startsett og satt av formiddagen til å bake kake. Myyye kake!

Mitt resultat i dag, mobilbilde.

Her er oppskriften slik jeg prøvde den, men jeg anbefaler på det sterkeste å bruke ditt favoritt sjokoladefyll til lagene i kaken. Smørglasur er ganske smakløst, og en trenger et fyll i kaken for å gi god og deilig smak. Lag uansett smørkremen til å pynte utenpå, det er jo liksom hele vitsen:))

OPPSKRIFT

Til 2 kakeformer a 24 cm. 180 g i nesten 60 min tilsammen. Helst baker du kakene dagen før du skal legge glasur, men jeg laget alt på en formiddag og det gikk helt ok.

8 dl mel
9 dl sukker
4 ts natron
2 ts bakepulver
4 egg
2 kopper sterk kaffe
4,5 dl kefir
3,5 (!) dl kakao
2 dl olje
2 ts vaniljesukker eller vaniljestang

Sett ovnen på 180 grader. Sil og bland det tørre. Bland inn flytende med mikser på medium hastighet i ca 2 minutter. Kaffen kan godt være varm. Smør 2 former a 24 cm godt. Deigen er ganske flytende. Hell i slik at formene er halvfulle, ikke mer. Legg et bakepapir over hver kake, sett begge kakene i ovnen, så langt ned du klarer. Bytt plasser etter 20 min. Deretter tar det ca 30-50 min før kakene er ferdige. Sjekk ofte, og roter, slik at de blir jevnt stekt. Avkjøl på rist i minimum 60 min.

Smørkrem:
10 store eggehviter
5 dl sukker
900 g smør i romtemperatur
4 ts vaniljesukker
Konditorfarge rød. (Min var rosa fra Wilton.)

Kok opp en stor kjele med vann. Bruk en absolutt ren bolle, hvor du blander eggehviter og sukker. Varm opp til 60 grader over vannbadet. Hvis du ikke bruker termometer kan du tenke deg at røren skal være så varm at du ikke vil stikke fingeren nedi. Visp hele tiden mens du varmer opp, til sukkeret løser seg opp og eggehvitene er varme. Stivpisk røren til den er hvit og fast. Bruk rørmikser og bland i smør i små biter av gangen. Ha i vaniljesukker og konditorfarge. Bytt til visp, slik at glasuren blir en tykk smørkrem.

Når kakene er kalde deler du dem i to eller tre hvis du klarer. Fyll med ditt favoritt sjokoladefyll. I oppskriften brukte jeg smørkremen, men det var ikke så vellykket.

Nå kommer moroa. Sett sammen kakene på et fat. Kaken skal være superamerikansk høy! Ta frem en PETAL TIP. Jeg brukte Wilton nr 104. Den tynneste delen skal være vendt mot deg, den tykke enden skal være inn mot kaken. Bruk en bok, eller en linjal eller lignende og skjær inn en rett kant i kaken. (Fra opperst til nederst.) Gjør gjerne dette flere steder rundt på kaken. Hvordan du lager ruffle ser du best når noen viser deg, og VIDEO FINNER DU HER!

Solveig

Blogglayout fra PUGLY PIXEL, en stoooor favoritt.

20 kommentarer:

Høytrykk sa...

Å herlighet, for en kake! Så flink du er!

NIB sa...

Takk!! Jeg følte egentlig dette var høøøyt over mitt nivå, men det gikk helt fint uten de aller fineste konditorfingrene:)

Wilhelmine sa...

WOW, du asså...så fin kake, passer jo helt perfekt til bryllup. Tenker at du kommer til å få det så fint, please legg ut noen bilder av festlokale og alle de fine detaljene du sikkert kommer til å lage da...glemmer ikke de fine macaroonsen du hadde laget når du var hos meg asså...klem Wilhelmine

Petrine sa...

Så stilig kake :)

shinedesign sa...

Hei Solveig, jeg sier ja til bruke bildene :-) Du ville ha hele bilder, hvor skal jeg sende dem? Klem fra shinedesign.

Hokusfiliokus sa...

Wow, for en kake!!! Den så utrolig god ut og så nydelig å se på. Så flink du er! Lykke til med bryllupsplanleggingen.

Manuela - "Mrs Hardy" sa...

Denne kaka er så kul!
Og du er kul som klarer det så fint! Har aldri prøvd meg på det. Mine "nøffi" blir jo direkte kjeeedelige i forhold, hihi. Har sett en sånn kake en gang før inne hos Frl. Klein, den var litt lilla aktig.
Lykke til med alle forberedelsene søte Solveig :)

ANETTESHUS.COM sa...

WOW! Imponert! Den ser nydelig, Solveig!

KLEM

mi-rachel sa...

i m p o n e r e n d e!

Vigleik sa...

Den så herlig ut. Jeg bakte en nydelig Pavlova kake for noen uker siden og det ble spist opp på 1,2,3:)

Kaken var kjemepfin og den så veldig god ut.


Vigleik

shinedesign sa...

Får bare feilmeldinger jeg, Solveig?! Sikker på at norskeinteriorbloggere@gmail.com er riktig adresse?

Dagny Thurmann-Hoelseth sa...

Omg, jeg bøyer meg i støvet! Dette var bare helt rått. Vil ha!

MittSitt sa...

Har du virkelig lagt denne nydelige kaken selv? jeg er super inponert- ikkje sett på maken til stilig kake. Hurra for deg.
Klem Karianne

Har en drøm... sa...

Uuuhhh, den ble jo LEKKER!!
Så flink du er da, første gang og greier;)) Hadde aldri jeg klart, hihi;)

Og det må jo være den perfekte prinsessekaken ♥

Line

Landlige Hjem sa...

Mmmm for en kake ;))
Masse lykke til med forberedelser, lekkert lekkert <3
Ha en fantastisk dag!!
Klem Anki

Wisteria Gaver & Interiør sa...

namnam den skulle jeg likt å prøvd meg på :) for et SYN av ei kake:))

Martes atelie` sa...

Wow!!

marie sa...

Lekker! Og lekker mat på vakkert fat er da interiørblogging og styling. Bevares!

Iselin - Heime hos Oss sa...

Masse lykke til med bryllupsforberedelser! Jammen er det mye å gjøre med denslags, men det er virkelig morro også :) Kakeprøving er jo ikkje feil det!? :D

3brosejenter sa...

OMG, dette må jeg prøve en gang. Vet akkurat hvilken kake jeg skal ha "inni" ;)