Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 12. mai 2011

Ny blogger med ny lampe

VIGLEIKHENRY er ny blogger på NIB, og siden det ikke er så ofte vi får inn menn her på laget, har vi lyst å ønske han velkommen og vise frem en kjempekul lampe han har laget. Vigleik bor i Stokmarknes og har en moderne stil. Han skrev så fine ord i søknaden, om hvordan en blogg kan bety mye i hverdagen og hvor mye positive tilbakemeldinger på nett kan bety. Det er DET som er fint med vårt univers, syns jeg - at interiørbloggerne har laget sin lille bit av nettet hvor det er fokus på å backe hverandre opp, ikke å komme med negativitet og stygge kommentarer. Solveig

Lampen er lett å lage selv! Her er bildene satt sammen men hvis du vil ha større bilder, kan du ta deg en tur inn til innlegget HER.

Dette trenger du:
Kjempeballong
Vaselin
Tynt bomullsgarn
Hyssing til å henge ballongen i taket
Tapetlim
Maletape
Engangshansker

Fremgangsmåte:

1. Legg garnnøstene i en beholder med tapetlim og klem godt inn i nøstene (jeg brukte 3 nøster på min lampe). Jeg måtte klemme lim inn i nøstene underveis som jeg snurret garnet opp på ballongen. Blås opp ballongen og knyt for. Jeg brukte maletape hvor opphenget til ledningen skal være fordi ballongen ikke ble helt rund. Når jeg hadde tapet den litt i toppen så ble den rund og fin. Heng den opp i taket og smør den inn med vaselin (slik at lampen løsner når limet har tørket).

2. Ta et av garnøstene og finn enden og start med å surre. Husk å måle opp hvor stor åpning du trenger for ledning og pæren. Surr garnet rundt og rundt og etterhvert som du surrer så kan du snurre forskjellige veier. Fukt garnet med lim dersom det er behov for det. Forsett samme fremgangsmåte med de andre nøstene du trenger til snurringen.

3. Når du har snurret opp antall nøster som du syns blir pent så er det bare å henge opp til tørk i ca 1 døgn og ta deretter å stikke hull på ballongen. Ta vekk rester av ballongen og fest ledning og pære.

4. Ferdig resultat!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Så spennende da:) Er ikke mange mannlige bloggere nei! Lampen er super kul!

Er enig i at vi har det fint her i interiørblogg-land, hvor alle er så søte mot hverandre.
Har lest masse virkelig stygge kommentarer på andre typer blogger. Blir sjokkert over at folk ikke viser normal respekt bare for det er på internet. Her vet vi heldigvis bedre enn som så:) Snillinger er dere alle sammen! :)

Klem Ellen Louise

Vigleik sa...

Takk for hyggelig velkomst her inne. Det varmer godt i hjertet.

Lampen var faktisk enklere enn jeg trodde og jeg anbefaler alle til å lage seg en sånn lampe isteden for å kjøpe den.

jeanette sa...

Hurra for ein bra ide! Gjett om eg skal lage meg ein slik:-)

Flott med menn i bloggverda!

Stine sa...

Så fin den ble!! Tror nesten jeg må prøve meg på et sånt prosjekt etterhvert! Hus skal jo bygges om litt, så da kan det jo være gøy å få til en slik! Takk for flott tips!

Rarerina sa...

Ja til flere menn her inne! Godt med mer maskulinitet i sukkertøyland. Takk for inspirasjon til å lage selv. Det er fint. Og llurt.

Unknown sa...

Herlig lampe ;) Fikk lyst å prøve meg på denne, så gøy ut!
Takk for flott tips, å gøy å se menn her i blogglandia ;)
Nyt kvelden!!
Klem Anki

Bitt@mi sa...

Gjett om jeg ble stolt av broren min nå:-)

Hasigamas mamma sa...

For en tålmodighetsprøve! Men veldig kul lampe da! Artig med en mann her inne, ikke mange av de!
Skal ta meg en titt inn og hilse på! :)
>God helg til dere nib-jentene!
Klem
Lise

Turid sa...

Flott med ny mann i blogglandia! :-) Kjempekul lampe! Jeg er såpass gammel at jeg husker at mine foreldre laget slike lamper til huset vårt da jeg var lita, akkurat på denne måten ;-) De glade 70-åra..ALT var hjemmelaget; sofa, bord, seksjon (ja, det var et helt vanlig møbel på den tiden), LAMPER... :-D

Trine sa...

Dette er jo faktisk en råkul lampe! som jeg har sett for lenge siden hos pickles;)