Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 22. september 2010

Markedet "Jobben"

Jobbens årlige marked er blitt en tradisjon å skrive om her på Nib! Jeg gleder meg like stort hver gang - det er virkelig et fantastisk tiltak.

"Prosjekt Jobben er et tilbud for rusmiddelavhengige eller tidligere rusmiddelavhengige over 18 år. Dette er et fleksibelt lavterskel arbeidstrenings tilbud hvor brukerne kan utføre et arbeid den dagen de møter til tiltaket. Hensikten er at brukere uten langsiktige forpliktelser, kan få mulighet til å utføre et arbeid, oppleve en meningsfull hverdag og prøve seg ut som arbeidstaker. For enkelte kan dette være veien inn til det ordinære arbeidsmarkedet(frelsesarmeen.no)"

En av arbeidsoppgavene er altså sortering og istandsetting av gjenbruksartikler - og de er virkelig dyktige! Kvaliteten på arbeidet er svært god, skattene er mange, og ikke minst er trendteften høyst tilstede. Markedet flommet virkelig over av gjenstander vi interiørbloggere er villige til å tråle tråle mangt et loppemarked for å oppdrive, og i tillegg er det både ferdig oppusset og støtter et godt formål! Kan det bli bedre? Dessverre forsvant godbitene så fort at jeg rett og slett ikke rakk å ta bilder av de gjeveste, men jeg kan jo nevne skafferier, møbler med løveføtter, gamle lamper og speil, krakker og småbord, leker og barnemøbler også videre, også videre:)
Med meg hjem ble en av disse flotte kassene, og en liten, søt barnestol med motiv fra Putte i Blåbærskogen. Den gav vi bort i dåpsgave i helgen, og vi tror dåpsfamilien ble like sjarmert som oss.Jobben marked holdes 3-4 ganger i året, så mulighetene for varp er fremdeles tilstede! Neste gang skal jeg definitivt dit uten barnevogn, så jeg også kan spurte inn og kaste meg over godbitene når snoren slippes! Dette gav mersmak!

We`ve been to The Salvation Army`s flea market this autumn. Amazing redesign made by drugaddicts in the Project "Jobben".

16 kommentarer:

(eddas) sa...

Et flott tiltak...og riktig dyktige er de og....men hvor var det du var???
ha en fin dag til dere
eddaklemmer

Tee of Vinnord Cottage sa...

For et fantastisk tiltak! Jeg visste ikke om dette en gang. Skulle ønske jeg kunne vært der... Neste år håper jeg dere reklamerer med hvor og når en stund i forveien :D Så tror jeg mange nib'ere tar turen :D Iallfall jeg :)

Bird on a wire sa...

Jeg har ikke vært på noen av 'Jobben'-markedene ennå, men etter reklame i aviser ol. har jeg forstått at de er veldig flinke. For et utrolig bra tiltak dette er! Jeg legger gjerne igjen penger for en god sak. Å få med seg en av disse godbitene hjem er jo bare en bonus på toppen av det hele.

Tindrande Auge sa...

så genialt! Der kunne jeg virkelig tenkt meg en tur! Hvor holdes dette?

Tante Mimmi sa...

Heilt fantastisk bra!
Og lukkeleg glad over å væra med på eit liknande prosjekt ;)

NIB sa...

Ja, er det ikke bra?:)

Dette jeg var på er i Jobbens lokaliteter og bakgård i Heimdalsgt., ikke langt fra Hersleb skole/Grønland.

Skal virkelig prøve å legge ut om det FØR markedet neste gang!! :))

:) fru Pink

Birgit sa...

Legg veldig gjerne ut datoene i god tid. Dette er noe jeg ville ha planlagt en Oslo tur i sammeheng med. Kjempe bra tiltak!

Hvem i Frelsesarmeen er ansvarlig for dette?

www.enenklerehverdag.blogspot.com

(eddas) sa...

Hei..takker for koselig kommentar fra dere...jeg var ikke på det markedet desverre:(Si ifra litt før det er neste gang da:):)
ha en flotters dag--
klemkelme

NIB sa...

Så gøy at flere av dere liker dette! :)

Det er Frelsesarmeens rusomsorg som driver dette. Les mer her:

http://www.frelsesarmeen.no/pages/enhet_forside.aspx?nr=7146

:) fru Pink

Barbros lille atelier sa...

Så fantastisk! Skulle gjerne vært der:-) De kassene var utrolig lekre!

Bringen Blomster sa...

For et flott tiltak!- og for noen herlige farger!! :)

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

Så kjekt da, og ja...knallbra tiltak. De har jo fikset kjempefine ting ser jeg, masse herlige farger ♥ Og den stolen var jo bare til å dø for :) Dette skulle gjerne jeg også vært med på!

fru Dyregod sa...

Så flott! Hvor holdes disse markedene, og hvordan får man vite om dem?

NIB sa...

Hei Fru Dyregod:

Dette markedet var i Jobbens lokaler/bakgård i Heimdalsgata i Oslo.

Jeg fikk høre om markedet via kjente i Frelsesarmeen. Jeg kan kontakte de og forhøre meg om hvor de annonserer i forkant av markedet.
Ellers kan du jo fortsette å følge med her på Nib, vi vil legge ut info i forkant av markedet neste gang. Regner med det vil bli et nytt før jul.SÅ koselig, med julestemning og det hele:)

:) fru Pink

My home is my Castle sa...

Utrolig flott tiltak :))
Skulle gjerne vært der en tur, men det blir nok litt for langt..

Klem,Kari

Åshild sa...

Helt enig med alle som har skrevet over her. Spesielt de pastellmalte kassene likte jeg godt.

Jeg har faktisk et spørsmål. Jeg har forstått at det er blitt litt diskusjon nå om interiørstiler. Jeg har ingen kompetanse på området og trodde det skulle bli enkelt å finne ut. Det synes jeg ikke det var og jeg har skrevet om det her: http://bestemorshage.blogspot.com/2010/09/interirstiler.html

Kan noen hjelpe meg?