Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

mandag 20. september 2010

Mali-mo gir deg lappedilla! DEL 2

Mali-mo har laget inspirasjonsinnlegg til oss. Kan det egentlig bli bedre? Vi Nib-jentene sier bare tusen, tusen takk - og lar Mali-mo "ta over". Del 1 finner du her.

DEL 2: Lappedilla?

Her kommer andre del av forklaringen til hvordan man kan sy et lappeteppe. Denne handler om hvordan man syr for og bakstykke på teppet. Husk at jeg ikke er noen "proff" sydame, og at mine forklaringer kun er en illustrasjon på hvordan jeg sydde dette teppet. Lykke til!

Et lappeteppe som dette blir finest med litt tykt for, synes jeg da. Jeg har derfor brukt vatt (fra Stoff og Stil) inni teppet mitt. Jeg har valgt å bruke et enkelt mønstrete stoff til baksiden, da får man jo to ulike tepper alt ettersom hvilken side som ligger opp ;)

Jeg startet med å legge bakstykket, vatt, og lappeteppe utover kjøkkengulvet. Husk at rettsiden på bakstykket må vende ned mot gulvet ;) Vatten er ca 2 cm større enn teppet, og foret enda litt større. Se bildet.Deretter bretter jeg inn foret, en dobbel brett, og fester med nåler.I hjørnene klippet jeg bort det overflødige stoffet som blir liggende "inni" hjørnet. Slik unngår du klumpete hjørner.Deretter bretter du inn på samme måte på den andre siden. I hjørnene bretter du først jevnt.Deretter bretter du inn spissen.Sy deretter en rettsøm hele veien rundt teppet, i kanten hvor bretten møter teppet. VIPS!!! Et selvsydd lappeteppe!For å gjøre det enklere kan du også kjøpe et ferdig vattert stoff og sy på baksiden. Dette har de også på Stoff og Stil (rene reklamen dette, jo...). Du kan også velge å sy rundt hver rute med maskin gjennom de tre lagene (teppe-for-bakstkke) tilslutt. Dette vil gjøre teppet mer vennlig stemt ovenfor vaskemaskinen.

Resultatet? Et mykt og deilig vatt-teppe-pledd. Perfekt for dagsengen i den nyrenoverte tv-stuen vår!

Tusen takk Mali-mo! Besøk hennes vakre blogg her.

8 kommentarer:

Åshild - prydeligbloggen sa...

Setter pris på at nålene er perlenåler og ikke vanlige kjedelige! :)

Linda Camilla sa...

åh nyyydelige stoffer! :)

Vannhull sa...

Aha!! Der gikk det opp ett lys ja! Tusen takk for oppklaringen ;)

Nina B. sa...

For en fin beskrivelse!
Takk til Mali-mo ☺

Da er det kanskje håp for meg også å få et lappeteppe (synes de i butikken er altfor dyre...).

Nina

Lappesola sa...

Jeg anbefaler å quilte teppet før kanten sys til. Da er det lettere å unnga bulker og bretter på baksiden.

Hilsen Sol

Bettum Villa sa...

Tusen takk for tipset/innlegget. Skulle virkelig vært flere bøker på markede slik at man kunne lære (enkelt) hvordan man syr.
Så jeg sier takk igjen ♥

Klem Madelén

Li sa...

Et nydelig teppe!!

Har et spørsmål til NIB-jentene, og vet ikke helt om andre steder å stille det enn her? Har oppdaget at jeg har "falt ut" av bloggrollen her, selv om jeg står på lista over blogger. Vet ikke hva dette skyldes, kan det være noe jeg må gjøre, eller er det noe dere kan ordne?

Er takknemlig for svar!
Vennlig hilsen fra Li/Småtingene

Svanhild sa...

Å quilte et så stort teppe er knotete,det blir fryktelig mye stoff i symaskinen og det klumper seg fort under, men det lønner seg virkelig med tanke på at da blir de 3 stykkene sittende fast i hverandre over det hele. En enklereog raskere metode enn å sy rundt hver 4kant er å sy et litt stort kors-sting i "kryssene" mellom hver 4-kant eller å sy en knapp midt i eller også den i kryssene. Kors-stingene syr du best med Moulline garn, eller noe tilsvarende, i passende farger. Knappene er enklest å sy i for hånd. Hilsen lappe veteran!