Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

mandag 27. september 2010

DIY- en dose treverk

Noen ganger trenger man ett enkelt prosjekt. Noe som hverken tar lang tid å forberede eller kanskje aller viktigst- å gjennomføre. Selv vet vi at det ofte er det siste punktet det står på.. Denne høsten er det å ta naturen inn i hjemmet en stor trend, og det kan jo gjøres på mange måter. Flotte bloggere viser oss her noen av sine gode ideer!

Det aller beste med disse prosjektene er forresten at dette ikke trenger å koste skjorta. Med kvister, hyssing, gammelt eller brukt oppheng, noen skruer og en skrutrekker kommer du langt. Vil du gjøre det enda mer personlig kan du jo finne frem malekosten og sette i gang. Vi håper som alltid du blir inspirert!

Ingrid, kanskje bedre kjent som Fjeldborg, har laget en fantastisk fin gardinstang. Med mål av stue vinduet i baklomma la Ingrid ut på tur og fant grenen ferdig fellt. Grenen ble tilpasset med sag, støvsugd og nøysommelig vasket. Hvite, flate knagger og gardinoppheng gjorde susen. Nesten gratis og veldig, veldig fint!Drivved skal ikke kimses av. Denne gamle stokken fant Ifra Lahell flytende nede ved stranda. Ett par kroker og hyssing var alt som skulle til for at stokken fikk nytt liv som garderobe stang. I dag huser den fine kjoler, vester og jakker.Kasparas nydelige gutter Ludvig og August har laget knagger i barnehagen. På tur i skogen har guttene funnet fine knagger og senere spikket de frie for bark. Små øyne er limt på og er med på å gi knaggene enda mer personlighet. Supert prosjekt nå på høsten, for både liten og stor!Noralill pynter opp lysfatet med en kubbe. Kubben fant hun på en skoletur med elevene sine og den passet perfekt med ett kubbe lys oppi. En av elevene hennes har gravert inn navnet hennes under, og det gjør den litt ekstra spesiell.
Bordet til Livs lyst ble til av gamle trematerialer. Mannen til Liv har utført det meste av snekkeriet, etter Livs ønsker. Bordplaten er laget av gamle håndhøvlede gulvbord fra en gård bygget på 1700-tallet. Og bena er laget av ikke mindre enn en værbitt veggstolpe fra 50-tallet. Ett virkelig personlig bord med historisk sus.Briggs har tatt ett helt tre inn i heimen. Briggs er kjent for sin morsomme og utradisjonelle stil og er ikke fremmed for å leke med kontraster. Mørtel i en krukke og en flott stamme er alt du trenger for å lage en egen variant. Vi lager gjerne!

Nå nærmer det seg snart ny utfordring og vi minner om at temaet denne gangen er loppisfunn. Har du gjort fine kupp på Finn.no eller kanskje hos en brukthandel skal du selvfølgelig få være med for det. Vi gleder oss enormt til å se de fine kuppene deres!

Norwegian bloggers show off their ideas on how to turn cheap wood into delicate interior objects.

7 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Å ja! Gardinstang - hvorfor har ingen tenkt på det før? Må ut i skogen i morgen:-)
Eller i overimorgen:-)

MinVinterverden/Laila Johanne sa...

Så mange gøyale ideer! :)
♥ bordet til LivsLyst! Kjempelekkert!

Mest sjarmerende var jo definitivt de søte Knerten-look-alike-knaggene som barnehageguttene hadde laget ♥ Så nydelig ide!

Andregasellen sa...

Flotte tips!Veldig fine bilder oxo:)
Og Storeflittig: Jeg rakk ikke å lese innlegget om deg før nå, men SÅ koselig det var!Kjempemorsomt å få vite mer om deg:)Blir veldig spennende å se hvordan drømmehjemmet ditt blir, det MÅ jo bare bli helt fantastisk:)
Ha en finfin mandagskveld!

Nina's hjem. sa...

Wow, det var stilig med den gardinstanga!!

Thelma Louise sa...

Morsomt.:-) i mitt siste innlegg på bloggen min kan du se hva min handymann holder på å lage av gammelt treverk vi har funnet og fått.:-)

FruLisa sa...

Kjempefint med naturen inn i heimen, jeg har hatt kvister som oppheng for små vaser og hjerter inne i stua: http://frulisa.blogspot.com/2010/05/prosjekt-grein-lykter.html

Li sa...

Eelsker slike innslag av natur i interiøret! Både gardinstanga og bordet er überstilig, synes jeg :-) Synes også det er topp med slike innlegg, der dere samler innslag fra flere blogger. Liker! :-)