Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

fredag 19. mars 2010

Styling- minikurs

Vi er veldig stolte av å fortelle at Nibfamilien vokser. Ifra Lahell er stylist, og kommer til å inngå som en del av teamet her. Vi er så glade for dette!!! Her kommer hennes første innlegg. Utviklingen er i gang, og det kommer til å følge flere "avdukninger" etterhvert:) storeflittig


For noen uker tilbake fikk jeg en hyggelig mail fra en av nib jentene. Storeflittig hadde plukket opp at jeg er utdannet stylist og lurte på om jeg kunne være interessert i å lage et styling innlegg her på NIB. Og om jeg hadde! Jeg har snudd opp ned på stua og laget små og store tablåer her hjemme for å vise dere litt hvordan jeg tenker når jeg styler. Kanskje kan du plukke opp et og annet tips.

Før jeg tar bilder velger jeg meg ofte et tema eller en stemning jeg vil jobbe ut ifra. Deretter ser jeg litt på hvilke farger som harmonerer. Når jeg lager et tablå blander jeg f.eks stoler, små bord, puffer ol. for å skape ulike høyder og dybde og dermed også spenning i bildet. Videre eksperimenterer jeg med bruk av elementer med forskjellig struktur og tekstur. Når jeg tar bilder av stua bytter jeg f.eks ut en stol med en krakk, legger et teppe lett henslengt over en stol, setter glass og tallerkener på bordet. Flytter en lampe slik at den kommer med i bildet.. Ja- jeg jukser litt rett og slett. Det har jo vært en del snakk om dette tidligere. Om vi som bloggere skal vise hjemmene våre slik de virkelig er, eller om vi kan pynte litt på de. Jeg er en tilhenger av det siste. Det er rot her hjemme. Men det er ikke rotet jeg liker å blogge om. Så jeg jukser litt!

Vis frem puter og pledd på nye måter. Den klassiske "tre puter i hjørnet" i sofaen trenger ikke alltid være løsningen. Prøv deg frem og stable eller sette opp puter på nye måter.
Små innslag av humor i hjemmet er med på å skape en uformell og personlig stemning. Wallstickers kan lett lages selv. Foliefilm kan klippes ut i ønsket form, denne typen er enkel å feste og etterlater ikke stygge merker når de fjernes. Disse fuglene flytter jeg med meg, så det er nesten som de lever litt. De er fine å bruke når jeg trenger å "fylle opp" et bilde. Her er de med på å skape mer spenning i bildet, enn om veggen skulle vært hvit synes jeg.
Jeg bruker kameralinsen flittig når jeg styler. Plasser kameraet der du vil ha det og flytt på gjenstandene etter som du ser i kameraet. Tenk komposisjon og linjer og knips underveis. Prøv å se motivet i flere forskjellige vinkler og flytt på elementene. Etter litt øvelse vil man fort se hva som "funker i et bilde."
Tørre å flytte på møbler når du tar bilder, flytt stolen lenger ut i bildet, på skrått, bytte med en krakk? Fjerne den helt. Vær flink på å se gjennom kameraet og søk etter gode utsnitt.
Samle sammen det du kan finne i en farge du er glad i og eksperimenter med bruk av materialer som glass, ull, kurv, plastikk, treverk o.l og se hvordan kontrastene i materialene oppstår.
Bilder som henger på vegg blir ofte hengende lenger enn vi egentlig hadde ønsket, fordi vi ofte lager hull i veggen når vi skrur de opp. Bilder kan henges på nye, spennende måter. Vaier eller hyssing er fint å bruke. På denne måten kan man skifte ut veggpryden etter dagsform. Bilder, tegninger, hjerter, kort... bare fantastien setter grenser her og. 
Se på fargene i bildet du tar. Her går den turkise fargen igjen i puten i sofaen og i gulvteppet. Den røde fargen i marihøna står i fin kontrast til det turkise og plasseringen utgjør en spenning i bildet. Små detaljer som kan være med på å sette prikken over i´en.
Inspirert av den hvite og naturlige trenden som vi ser mer og mer av har jeg laget et lite tablå med puter, pledd, lys, blader og strikketøy. Igjen- fantasien som setter grenser. Jeg synes det er herlig å kunne lage små kosekroker etter hvordan humøret og dagsformen min er.

På stettefat: Ny variant av strikkekurven. Se nye bruksområder for ting du allerede har tilgjengelig. Her florerer det av gode ideer i blogglandia.
Blomster, grønne vekster, mat og drikke kan være med på å heve et bilde. Sett fram en mugge med saft og noen glass før du tar bilde. Noen sitroner i en skål. En deilig kopp med kakao, alt dette er med på å bygge opp en stemning.
Flytt f.eks en vase lenger frem i bildet og t-lysholdere lenger bak. Se hva som skjer når du bruker hele dybden i bildet. Ikke fyll det helt opp, luft er viktig for komposisjonen. Bland nye og gamle, høye og lave, vaser og lys. Med blomst eller uten er en smaksak.
En bok, noen blader, en veske over en stol, noen tøffler ved sengen. Bruk de "rekvisittene" du har tilgjengelig og bruk dette som "krydder i bildet."

Ja, det var vel det jeg hadde å komme med av tips og ideer. Igjen, dette er bare noe jeg pleier å ha i bakhodet når jeg tar bilder. For å bli en bedre "stylist" er det en god ide å øve. Å jobbe etter favorittbildet ditt og style det på noenlunde samme måte er en god øvelse. På den måten vil du etterhvert få stylingen "mer i fingrene." Om noen av dere føler at dere sitter på tips som ikke er nevnt her så legg det gjerne igjen i en kommentar!

Mer styling inspirasjon finner du blant annet her


22 kommentarer:

I`Døsset sa...

Hei. Utrolig mange flotte tips her å ta med seg. Tusen takk !

Camilla sa...

Masse flotte tips, takker takker =)

☆Therese sa...

Så flott innlegg!!
Tusen tusen takk ♥

Synnøve sa...

Mange bra tips. Selv om jeg helst vil se hvordan folk har det hjemme. Staylet interiør ser en jo i interiørblader.

Anette Willemine sa...

Kjempebra innlegg!! Her er det mange som kan inspireres! Tusen takk!

En deilig helg ønskes av
Anette Willemine

ceciliegrut sa...

<3 LOVE <3

For et herlig innlegg. Takk så mye for flotte tips!

Anonym sa...

kjempe flott, mer av dette :)

Anonym sa...

Dette var flotte bilder og flotte tips. Flink du er:)

Concerti-Heidi sa...

Her var det mange flotte tips! Tusen takk!

Fire Hjerter sa...

Inspirerende. Mange gode tips. Og som altid "øvelse gjør mester"

Bluggi buggi blogg sa...

Takk for god inspirasjon :)

Ingunn sa...

Takk for tips. Plukket opp noe, og det gir inspirasjon til videre blogging.

Unknown sa...

flott innlegg... herlige bilder og mange gode tips til oss som er ferske i gamet:o))

Takk!

Line

Marte sa...

Kjempeflott og inspirerende innlegg!

Huset på Planen sa...

Nydelig styling og bilder. Du er god!

Fargerike Dagny sa...

Oj, dette var jo kjempebra!! Det hadde vært veldig interessant å bryte ned bildene og vise fra idé til ferdig produkt! Gleder meg til videre innlegg!!

Mia, New Room Interior sa...

Så mange gode tips, kjempespennende!! Flotte bilder!

Scandinavian Breeze sa...

lekkere bilder!
Glad i NIB :-)

Agnethe sa...

Takk for mange gode tips! :)

Fru Fly * Heidi sa...

Fantastisk!!! Som det alltid er IfraLahell!♥

Anonym sa...

Når jeg leser interiørblogger ønsker jeg vel egentlig å se hvordan faktisk folk har det hjemme jeg da.. får å få litt inspirasjon, styla bilder er det nok av i bladene syns jeg.. men var flotte tips allikevel selv om jeg håper at folk fortsetter som de har gjort frem til nå.

Turid sa...

Dette var lærerikt! Tusen takk for delte tips :-)