Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

søndag 28. mars 2010

Brukte skatter..

I dag har vi en god nyhet! Kardemomme i Huset fra Bekken har sagt ja til å skrive et loppemarkedinnlegg hver måned. Kardemomme er virkelig rett person for jobben, hun har en utrolig kreativ blogg - og loppefunn er noe hun virkelig kan. Takk søte Kardemomme!

Jeg sitter med noen sommerfugler i magen akkurat nå. Fikk en forespørsel fra NIB om jeg hadde lyst til å bidra med noe her på forsiden deres utover våren. Og i dag debuterer jeg altså med et lite innlegg. Å skrive noe på egen blogg er en grei sak, men å skulle bidra med noe hos andre føles straks mer nervøst. Man tenker seg om en ekstra gang. Eller to.. Og hva skal man egentlig skrive om som kanskje kan interessere mange andre der ute også. Da jeg fikk beskjed om å skrive om noe som jeg selv synes er gøy løsnet det litt. Da var det ikke så vanskelig å komme på et tema denne første gangen. Nå står jo loppesesongen for døra og noe av det morsomste jeg vet er å gå på loppejakt. Ikke bare her hjemme, men når vi er ute og reiser også. Jeg synes det er adskillig mer spennende med bruktbutikker og markeder enn store dyre forretninger som selger klær og interiør. Forrige helg var det duket for vårens første loppemarked i Oslo-området og jeg tok meg selvfølgelig en tur. Mye av moroa er dessuten å sitte der med kaffekoppen og en vaffel og se hva andre kommer slepende med av forskjellige rariteter. Det er jo nesten ikke grenser for hva man kan finne om man er heldig.
Dette bildet ble tatt på loppemarkedet på Bolteløkka. Dette var ting som skulle auksjoneres bort. Jeg ønsket meg den sorte lampen som vi ser et lite glimt av i bakgrunnen ,men jeg måtte gå før auksjonen skulle holdes så det ble ingen lampe på meg denne gang.

Dette bildet ble tatt på Marche aux puces de Clignancourt i Paris i høst. Det har ry på seg for å være Europas største loppemarked. Det var ikke akkurat loppepriser som vi er vant til fra skolene her i Norge, men det var en drøm å vandre rundt blant alle de vakre antikvitetene.
Skjønne Jieldelamper..


Flere flott industrilamper..

Mengder av rustne bokstaver, og stempler fra gamle trykkerier..

Jeg ble helt rådvill av å skulle velge meg noe fra dette utvalget. Ville jo gjerne hatt med alt sammen..
Gamle dukkehoder fra etterkrigstiden.. Jeg hadde lyst til å kjøpe et par stykker til pynt på peishylla, men de kostet 500,- pr stk og det var i drøyeste laget. Men morsomme var de..


Dette bildet ble tatt i vintagebutikken Laura Dol i Amsterdam tidligere i høst. Her var det et stort utvalg i vintageklær og sko.


De hadde en egen avdeling for vintagesengetøy. Her var det vanskelig å bestemme seg.
Kofferten rommer jo ikke allverden, men et sengesett fikk bli med meg hjem.Denne butikken husker jeg ikke navnet på men den lå et par kvartaler fra Laura Dol.
Det lå utrolig mange sånne butikker i Amsterdam.

Stort utvalg i madonnaer..

Lite bilde fra loppemarkedet Noordenmark i Amsterdam. Kunne ikke ta blikket fra alle de vakre knappene. Dette var kun et lite utvalg. I enden av denne loppegata var det stoffboder i fleng.
Her kunne du hamstre både nye stoffer og retrostoffer.

Etter en lang dag på marked kunne man slenge seg i denne sofaen på kafeen "De taart van mn tante". (Min tantes kaker)


Avslutter med et bilde av et enkelt og privat lite loppemarked i veikanten på den danske øya Samsø. Slike små markeder fant man over hele øya. Alle ting var priset og så puttet man den riktige summen i en boks som var satt fram hvis eieren selv ikke var til stede.
Og dette skjedde til stadighet. For en herlig innstilling til andre mennesker. Å tro at folk rundt en er ærlige. En sjeldenhet i våre dager. Og jeg håper inderlig at ingen gjør skamme på denne uskyldigheten.Dette ble en liten rundreise på noen besøkte markeder og vintagebutikker fra kontinentet. Nå som loppesesongen står for tur må jeg ønske dere alle både en god påske og en god skattejakt når det braker løs for alvor etter påske.


Beste hilsener fra Kardemomme i Huset ved bekken.

14 kommentarer:

Unknown sa...

Morsomt å lese. :-) Likte godt "fortaussalget!. :-)

Fargerike Dagny sa...

Dette ga mersmak! :D Skal definitivt være flinkere til å besøke loppiser i år!!

victoria (huset i byen) sa...

Kjempe flott innlegg og masse herlige bilder fra rundt omkring, fristet til å reise rundt på loppemarkeder nå gitt....

Bettum Villa sa...

Wow, her var det mye fint. Gleder meg såååå til loppa!

Klem Madelen

Nooria sa...

For en herlig rundreise! Jeg var også på bruktmarkeder i Paris, København og Sverige i fjor, i tillegg til diverse loppemarkeder i Oslo-området. Den gode nyheten er at loppesesjonen snart er i gang i gjen. Jeg gleder meg!!

Hilde Heimdal sa...

ååååå tenk å vært der da !!!! :))))

Fru Andersen sa...

Fantastisk med loppemarked i veikanten! Jeg holdt et garasjesalg en gang, ble kjent med naboer og folk i gaten. Morsomt!

Inspirational Container sa...

Gud så mye lekkert! Loppemarkedsesongen er rett rundt hjørnet...mmm :-)

Anonym sa...

Hei-hei!

Du kan trygt la sommerfuglene få roe seg, - dette var et alle tiders innlegg! Inspirerende og morsomt!

HildeS

idyll sa...

Supert innlegg, og kjenner loppene bruse i blodet.. Kan nesten ikke vente til neste loppemarked:)

Klem fra Idyll

Magdalena sa...

flottis..!
ja loppemarkedene i
utlandet er en stoooor opplevelse!!!

pleier å si at det rykker i
loppefoten, tenker det er mange som kjenner det etter dette innlegget...

rikig god påske til dere alle!

magny

Linda sa...

Flott innlegg!
Fikk veldig lyst til å dra på loppemarked i utlandet :-)

Gleder meg til å lese flere av innleggene dine.

Hos Jorunn sa...

Her var det mye fint, veldig nyttige tips du kom med her..tusen takk!! Jeg skal til Amsterdam og besøke familie til sommeren og da vet jeg hvor jeg skal gå. Gleder meg til neste innlegg fra deg!!

Den gode feen sa...

Knallkjekt innlegg Kardemomme :) Gledar meg allerede til neste :) Klem frå Linda