Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 11. februar 2010

Male Lack og Expedit?

I dag legger vi ut noen NIB-akutter, for det er så dumt når det er så mange som går og venter på å få sitt spørsmål ut. Vi håper dere tar dere tid til å se igjenom om det er noe akkurat du kan svare på:):)

Spørsmål:

Hei!

Jeg har blitt lei av mine brunsvarte møbler fra Ikea, og lurer på om dere har noen erfaringer med å male slike møbler? Jeg tenker for eksempel på møbler av typen Expedit-hyller og Lack-bord. Kanskje det er noen andre bloggere som har noen tips?

Fortsatt god søndag :)

Mvh Miss Cellaneous

Svar:

Jeg tror det er noen som har prøvd å male disse - med ymse resultat. Lack bordene er så billige, at det fort kan bli dyrere å male enn å kjøpe nytt. Maling er ikke billig: du trenger grunning, pensel og maling.

Primer/grunner er nøkkelen til et godt resultat hvis jeg skjønner det rett, men akkurat underlaget her er vanskelig, så vi lurer på:

Er det noen som har malt disse møblene, og har erfaringer? Vi hører VELDIG gjerne fra dere:)

5 kommentarer:

atinybitofheaven sa...

Jeg hadde en hvit expedit hylle som jeg absolutt ikke syns passet inn- den står på kontoret og ville gjerne ha en litt mer industriell "feel"... så jeg grunnet den, blandet maling med en spesialmaling som skal ligne litt på betong og plutselig ble den mye stiligere med en gang.. bilder her : http://atinybitofheaven.blogspot.com/search/label/kontor


Kanskje ikke for alle- men..

*atinybitofheaven

Anonym sa...

Man kan male ALT. Det er bare å
grunne med HEFTGRUNN.

Netten sa...

Yes! Heftgrunn er tingen og så oljemaling! Husk å bruke sandpapir før malingen skal på, så sitter det godt.
En annen mulig er decoupage. Jeg har prøvd med servietter og klarlakk på et lackbord, og det ble supert!
Tapet med klarlakk er oxo en spennende løsning...

:)Netten

FlittigLise sa...

Hei! Jeg har erfaring med å male en brunsort expedit.

Pusset den ned med "pussemus" først og malte 3 strøk med OLJEmaling. Mye strev. Hylla kostet 200 kr, det samme ble vel "oppussinga" på også. Slik at jeg kunne egentlig kjøpt en ny.

(det er også lett for at malinga skraper av om man kommer borti med noe skarpt)

Lise

Anonym sa...

Jeg har malt et svart LACK-bord hvitt og det ble vellykket. Pusset ned for hånd litt først, heftet og malte to strøk. Gikk så fint at.