Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 18. februar 2010

Eleven prøver ut den nye fotokunnskapen

I dag prøvde jeg ut litt av det Drea skrev om i gårsdagens innlegg. Jeg tenkte å dele med dere hvordan jeg prøver meg frem, så kanskje kan vi alle kan lære av mine feil, hehehe. Jeg lager meg en lyskrone i ståltråd, og i dag har den fått stå modell.

1. Først prøvde jeg ut blender og dybdeskarphet. Jeg brukte mitt Canon EOS 400 med det objektivet ("linsen") som hørte med. Jeg satt kamera på AV (A på Nikon og Sony) som betyr at jeg kan velge hvor stor blender jeg vil ha - mens kamera bestemmer "resten". Jeg vred hjulet like foran avløserknappen slik at jeg fikk så lite tall som mulig, på mitt kitobjektiv er det minste jeg kan få f 3,5. Her var det bare lys nok til f 4, så da valgte jeg det. Syns jeg fikk effekten jeg leste om hos Drea i går, nemlig at det som er foran og i fokus er skarpt, mens det som er i bakgrunn er uskarpt.Etterpå gikk jeg litt lengre bakover i rommet, satt blenderen på f 8 og fikk dette resultatet. Her er alt sånn ganske skarpt.2. Etterpå prøvde jeg dette med lukkertid. Vi har alle sett sånne fine bilder i interiørmagasinene hvor den som bor i huset går gjennom rommet - men en ser ikke personen, bare konturene og bevegelsen . Her er jeg "spøkelse". Du får spøkelse på bildet ved å velge en lang lukkertid. Her har jeg satt kamera på TV (som er Canonspråk for lukkerprioritet. S på Nikon og Sony). Med denne funksjonen kan jeg velge lukkertid mens kamera velger "alt annet". Her valgte jeg etter litt feiling 1.6 sek. Som skrives 1 " 6 i kamera? Ikke helt sikker på den, gi gjerne et vink i kommentar. Som dere ser kunne jeg nok ha vært mer definert, men dette var det jeg rakk før babytreff og besøk.3. Valgte ISO 100, siden jeg hadde mer enn nok dagslys tilgjengelig. Jeg skrudde av alle lampene på kjøkkenet hvor disse bildene er tatt. Jeg brukte også stativ.

Var dette nyttig? Hvis ikke trenger jeg jo ikke gjøre det på de neste innleggene fra Drea - bare skriv inn kommentarer, dette er for å vise hva en helt fersking lærer etterhvert som Drea skriver:):)

Jeg har i tillegg til Dreas innlegg begynt å lese inne på Digital Photography, som har nesten uendelig mye info.

16 kommentarer:

SjarmogKaos sa...

Det var KJEMPENYTTIG med dine kommentarer! Og tusen takk for at dere satt igang et slikt fotokurs, jeg gleder meg til å prøve selv! Tusen takk!

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Supert!!! Fortset slik☺

Klem M ☺

Jannickes Hjemmekos sa...

Veldig bra - kjempenyttig. Viktig at du skriver hva forkortelsene som f.eks TV og AV betyr, for ellers blir det vanskelig for oss som ikke har Canon. Takker nok en gang for initiativet, NIB.

FlorasFrue sa...

Det er så gøy å prøve seg frem på kamera. Jeg har vært på et par kurs, men veldig interessant å få dette med også - vi sitter jo gjerne og knoter med dette alene og da er det flott å se hvordan du har gjort det og hvordan du har tenkt. TAKK :)

Marie sa...

Absolutt nyttig! Gjør det gjerne ved de neste leksjonene fra Drea også!
Klem M

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Ja, dette var absolutt nyttig for meg også (som har Canon), så GJERNE mer av dette! :-))

Klem Cathrine :-)

Brigg sa...

Veldig bra!! jeg måtte prøve det samme med en gang. Og fantastisk flott lysekrone!!

Verdens beste trener sa...

Gleder meg til å prøve selv og vil gjerne at du gjør det på de andre innleggene også :)

Nin sa...

Hei!

Takker for meget nyttig innlegg!
Just fått speilrefleks og ennå ik vært på kurs,så dette var midt i blinken!Syns det er bra og informativt innlegg!Som nevnt over flott at du refererer også til andre typer kamera. (har selv olympus E-520)

Fin freda!

mi-rachel sa...

supert!
så flink du er til å forklare.
håper du fortsetter.

cam sa...

Dette var et fantastisk initiativ! Her skal jeg følge med.
Syns spøkelsesbilde ble skikkelig stilig!!!:)
Lykke til videre:)

Unknown sa...

Se det der gikk jo bra.. :)

mali-mo sa...

Så bra at du forklarer her! Nå føler jeg at jeg får et sånn mini fotokurs...tusen takk!

Feminista sa...

Kjempefint at du forklarer og viser - da har vi som er avhengige av teskjemetoden en mulighet til å henge med. ;)

Daisys home sa...

Kjempebra forklaring,så tusen takk!Dette var til stor hjelp,så følger med...Klem sissel

Sandoren og Blåsten sa...

Dette var kjempebra og folkelig forklart foe en som hater bruksanvisninger!

Kjempenyttig at du skriver hva disse bokstavene A og S står for! (jeg har Sony). Nå ble jeg litt klokere og motivert for ny utprøving, Takk skal du ha!

Hilsen Gry K