Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

mandag 7. september 2009

Diskusjon: Ikeakatalogen og Ikea Family

Denne uken har jeg blitt medlem i en ny klubb som i bunn og grunn kun gir meg en gratis kopp kaffe! Og jeg er hoppende glad!

Ikea Family har kommet til Norge. En Ikea-fanklubb. Jeg er glad i Ikea. Ikke i alle produktene deres, for jo lengre jeg blogger, dess mer kresen blir jeg. Nei takk - ikke noe finertull inn i dette huset! Allikevel elsker jeg Ikea. De tror på det samme som jeg. Eller rettere sagt: Ingvar Kamprad har en ideologi jeg kan heie på. Design til alle, og til lave priser. Heia!

Ikea Family er ikke noe annet enn et kundekort som alle andre: som Ikea- Family medlem får en spesialrabatter, tilbud om arrangement og seminar om innredning og rabatter i kafeen. (Her kommer den gratis kaffekoppen inn. ) Allikevel er det et medlemskap jeg ikke vil være foruten.

Her er noen av produktene i Ikea Family-sortimentet. Disse trenger du på ingen måte være med i den "ekslusive" klubben for å kjøpe. Vi snakker om dagligdagse produkter som balsam, plaster, bager, sklisokker osv.Shampoo, veske til laptop, bordbeskytter og dørlås.

DISKUSJON

Nå har vel den ordinære katalogen dumpet ned i postkassen hos oss alle, og det er på tide å sette opp "nei til reklame" klistremerket igjen.

Selv om det er en måned siden katalogen ble sluppet, greier Ikea på mystisk vis å holde lanseringen i media. Jeg er imponert over at de har fått journalister til å hive seg på "skrifttype" saken. Forrige uke støttet de svaksynte Ikea i valg av ny skrifttype. Vi gir oss heller ikke, for vi har jo ikke hørt hva DERE syns om katalogen!

Hva syns du om årets katalog? Hvilke produkter liker du spesielt godt, og hvilke misliker du? Skriv din ærlige mening, og gjerne navnet på produktene, så skal jeg se om jeg kan lage en liten "NIBs Ikea topp og bunn innlegg".

For å være helt ærlig ble jeg ikke slått til jorden i nesegrus beundring av årets katalog. Jeg kan ikke helt sette fingeren på det. Kan vel tenke meg at det har noe med finanskrisen å gjøre. Vi kjenner kanskje ikke så mye til denne krisen her i Norge, men for Ikea er den en realitet. På verdensbasis er allerede 5000 ansatte sagt opp. Det virker som de rett og slett ikke har råd til å være spenstige i år. Det er jo kanskje ikke så dumt å gå for det trygge i disse tider.

Forsiden er rotete, og sammenlignet med fjorårets "rosa sofa og rød lampe" forside detter den bare igjennom. Katalogen virker som en gjentagelse fra i fjor, bare litt gråere.

Jeg digger allikevel mange av nyhetene - og det gjorde jeg ikke i fjor. Jeg syns produktene er mye mer anvendelige i helt normale menneskers hus:)

Mine favoritter:


Dåtid OV6

Lerberg hylle

Edland seng

Jeg liker ikke:


Älvros kommer ikke inn i stua!

Så - hva syns du?

16 kommentarer:

Anna sa...

Jeg må si jeg ble skuffet over den nye katalogen – veldig skuffet og! Men som du sier, så er det nok fordi jeg har begynt å velge litt mer kvalitet enn det jeg gjorde tidligere i studenttilværelsen min. Men fremdeles digger jeg ikea, hvordan kan en ikke det?

Og ja; jeg syntes ikea gjorde noe dumt i å bytte font. I LOVE FUTURA <3

M by M sa...

Jeg liker Ikea og jeg liker katalogen som kom i år. Grunnen til at jeg liker den er rett og slett at den ikke hadde så sinnsykt mange fristelser at jeg føler at jeg må velge mellom shopping på Ikea og loppis for å ha rimelig plass til alt jeg vil ha ;-)
Som jeg også har skrevet på bloggen min syns jeg årets katalog gir oss nøytrale og praktiske basisløsninger og samtidig rom til å lete på bestemors loft og på loppis. Og det liker jeg!
Men så finner jeg dilldallet mitt på Lykke og loppis, barnerommet er alt innredd og det eneste jeg antakelig vil kjøpe på Ikea i år er nytt trekk til sofaen og pepperkakeformene...

Prinsesse Elin sa...

Nix. Å etter jeg fikk med meg gikk jeg absolutt ikke glipp av ikea festen etterpå......hvilken fest???

Isa sa...

Som "fattig" student som snart skal ha egen leilighet og trenger "alt", så elsker jeg Ikea. Det har jeg forsåvidt gjort lenge. Syns de har utrolig mye fint der.

Er stor fan av "Hemnes" serien og da pikerommet hjemme skulle pusses opp for noen år siden ble det Hemnes, Hemnes og Hemnes, hehe.

På hybelen har jeg ikke plass til noe som helst, men jeg skal kjøpe "Dekad" vekkerklokke. Den er nyydelig.

Mita`s hjørne sa...

Men Pepperkakeformene var flotte, elg, rev, ekorn, piggsvin og snegle...

-Ultima-Thule- sa...

Synes Liatorp serien er SÅÅÅÅÅ fin, den har gamle stil arter i seg og matcher dermed både nytt og gammelt!

IKEA katalogen... tja... ikke like bra som ifjor, men den går ned på høykant den også!

-Kamilla-

A Brighter Day sa...

Jeg likte katalogen, jeg. Ingen skuffelser her, som jeg kan komme på. Elsker også Liatorp-serien, som -Ultima-Thule- nevner over her... Den er nydelig! Har salongbordet og er veldig fornøyd.

Koste meg med Ikea-katalogen i år, som i fjor :)

små og store drømmer sa...

Jeg liker IKKE "KULLEN
kommoden med 5 skuffer"
( http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40093059 )

Denne er litt høyere og litt smalere enn MALM kommoden. Men KULLEN kommer IKKE i hvit.!????
Denne hadde passet perfekt på vårt soverom.
IKEA burde virkelig vurdere å produsere denne i hvitt også :)

Mitt råd og ønske til IKEA :)

Anonym sa...

Hahahaha! Jeg - som nettopp har bestilt to stk Älvros reclinere (gynge/sving/lenestoler med innebygd fotskammel). Knallfine og utrolig gode å sitte i. Fantastisk myke og i kvalitetsskinn. Har lett og lett og lett i lange tider etter de perfekte stolene - og vips - så bare sto de der - på Ikea av alle steder. Blogger dem etterhvert når de er på plass i stua :) Ps - lyst å være annonym her - ellers tror jeg ikke så mange våger å være ærlige om hva de synes om stolene ;)

storeflittig sa...

Hei anonym! Topp at du har funnet møbler som treffer deg! Selv om heg ikke liker noe, betyr jo ikke det at det ikke er et bra produkt:) Smaken er forskjellig - og takk for det!!!

Emmeline sa...

Syns også at Ikea katalogen var litt mer spenstig i fjor enn i år.. Samtidig har jeg også meldt meg inn i Ikea Family og gleder meg til de får de spenstige Interiørbøkene på plass i Ikea Family hjørnet.For i følge ryktet finnes det en rekke fine interiørbøker. Disse har kun vært å få tak i gjennom Ikea Family... Det kan jo hende at det bare er et rykte uten hold. Men da får jeg iallefall gratis kaffe mandag til fredag;) Jeg fikk lørdag også...Tror de er rause nå på begynnelsen (hehe)

Nanni sa...

Jeg likte fjorårets katalog bedre, den var mer innbydende for min smak... jeg har faktisk ikke pløyd hele årets katalog enda, MEN med hensyn til skrifta må det nevnes at den ikke bare er bedre for svaksynte, men også for mennesker som sliter med lese- og skrivevansker. Je er nemlig slek en spesialpedagog (sagt på bygdemål). Vi velger helst skrifter uten for mye pynt på fontene, og da er Verdana helt ypperlig. Så er det sagt. Når ting er vanskelig å innlære, uansett om man har en spesifik eller generell lærevanske, er det viktig å forenkle helt ned i skrift. Det var dagens jobbinnspill. Nå skal jeg bare kose meg videre på jentetur på Hvaler :o)
Og melde meg inn i denne klubben, IKEA et eller annet. Jepp!
Ha en fin kveld!

camilla sa...

hallo! plutselig dukket det opp et bilde av komfyren vår her jo:) den er bare så fin,og passer virkelig godt sammen med ståt kjøkkenet,som er min ikea favoritt,og hemnes serien..og ektorp..hmm,ja,liker visst igrunn ikea ennå jeg au,selv om den ikke er like spennende som før,sikkert fordi det er så fullt hos meg allerede;) ikea er grei til møbel kjøp,men ikke stæsj..

Kaoskontroll sa...

Jeg er glad i IKEA og kan vel ikke si at jeg har reagert noe negativt på katalogen. Den eneste skuffelsen er at Edland- serien ikke kom i hvitt, eller i det minste noe lysere. Kundetelefonen til IKEA er derimot det verste jeg har vært borte i!Jeg skal ALDRI ringe dem igjen! Noen flere handleturer dit regner jeg imidlertid med, nå som jeg er på flyttefot.
Jeg elsker blandt annet hvite Billy- reoler, med dører. Billig, pent og praktisk. :)

Fredrikké sa...

Jeg likte virkelig IKKE IKEA sin katalog i år. Det har med både stil, layout, nye produkter og selve stylingen i de ulike rommene.
Tidligere år har jeg kikket og kikket, dette året bruker jeg den kun til en ting: å slå opp pris på produkter jeg kjenner fra før.
Alt for rotete for min smak, som er minimalist med noen romantiske innslag (liker veldig godt blomsterbilder, vasene fra Hella Jongerius).

Produkter jeg liker:
Pjatteryd bildene,
BESTÅ i hvitt,
det nye skyvedørsgarderoben i hvitt,
IKEA stockholm serien,
GLIMT lampene,
PAX skyvedørsgarderober
MALM serien

Liker ikke
EXPEDIA serien i virkeligheten, som ser ut som veldig "kjipe" ting i virkeligheten.

Ane Elene Johansen sa...

Hva er greia med å male alt hvitt? ALLE maler jo veggene hvite. Hvite vegger, hvite møbler, hvit "kunst", hvite detaljer, slengt inn en og annen 2hand-kupp. Kan noen svare meg på det? Finnes det ikke et helt hav av andre muligheter? Også gjør alle det samme likevel. Nei, ikke akkurat kreativt. Fy skam!
Interiør-Norge er en eneste stor masse av likedanne, hvite hjem hvor alle tror de har en egen stil, men se dere rundt. Har dere ikke samme stil hele gjengen, eller ser dere tusen forskjellige stiler?