Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 18. juni 2009

Diskusjon: Kitchen Aid vs Kenwood

Hvem har ikke sett på Kitchen Aids kjøkkenmaskiner? Mange interiørbloggere har denne lekre kjøkkensaken på kjøkkenet. Jeg har virkelig lyst på en, jeg sikler tilogmed litt, hihi! Men som med så mye annet, er det er selvfølgelig en hake. Maskinen gjør bare 325 W. Hører det er noen som mener det er forskjell på hvordan amerikanere og vi måler watt, men motoren er uansett liten.Den andre klassikeren, Kenwood, har derimot så det holder i musklkraft. Særlig hvis du velger en major, som en får for omtrent den samme sum som en Kitchen Aid. 1500 W gir den nyeste modellen. Den er på sin side ikke særlig lekker, og den vil jeg i tilfelle måtte skjule på kjøkkenet, noe som er endel styr.Så denne gangen lurer jeg på; har du en av maskinene? Ønsker du deg en? Og hvordan er bruksegenskapene for den du har? Håper dere har noen erfaringer:)

66 kommentarer:

elisabeth sa...

Jeg bare ønsker meg en KA, så til de grader, og det har jeg skrevet et lite innlegg om;)
Kenwood'en taper rett og slett på designet, og den er jo ikke akkurat billig den heller...Men er ikke i tvil om at den besitter rå muskelkraft, men akkurat det tar jeg heller fra månemannen:)

Rikke - fargesirkelen sa...

Jeg har en KA. Og det stemmer som du sier, den er svak. Jeg bruker den ca annehver dag til brødbakst og eller kaker, og det går greit. Det virker ikke som om den tar skade av at den jobber litt tungt med brød. Det jeg syntes er kjipest er den lille bollen, klarer ikke mer enn to middels brød om gangen. Kenwood klarer 3 store brød.

Jeg kjøpte KA ene og aleine pga utseende + at den har alle basic funksjoner.

Skulle jeg ha valgt etter ytelse og funksjon som ville jeg helt klart valgt Kenwood.

Men til gjengjeld blir jeg veldig glad av å bruke KA =)

Akkurat passe Frø sa...

Kanskje nokn burde tipse Kitchen Aid om manglende muskekraft, og Kenwood om alternativt design. Det har jo vist seg at norske interiørblogger har forbrukerkraft (les: Home & Cottage)!!!
Førstemann til å justere vil bli markedsleder på kort tid!
Enn så lenge så er det augo som får bestemme - dermed så blir det med meg som med Molly; Kitchen Aid (når kontoen seier at det er OK...).
:O) FrueFrøet (som følte seg frimodig nok til å kommneterer innleget sjølv bloggen ikkje ligg på listene her enno...)

Mette sa...

Utseende vant over ytelse her også. Er glad i å bake, så det at jeg slipper å ta maskinen ut av skapet flere ganger i uka, var absolutt en faktor til at valget falt på KA. Undersøkte litt via bloggen min og fikk mye positiv tilbakemelding. Det gjorde valget enda lettere.

Må legge til at jeg ikke har prøvd den enda, da jeg får den i hus med det nye kjøkkenet mitt. Gleder meg!

Mette

Camilla sa...

Jeg har KA maskin og er kjempefornøyd. Vurderer å kjøpe større bolle og litt annet tileggsutsty til den. Har aldri hatt problemer med at den ikke er sterk nok. En annen fin ting er jo at den holder lenge siden den er mer mekanisk enn elektrisk. Veldig solid design. Jeg er kjempefonøyd i hvert fall. Min står framme på benken hele tiden. Den er uansett for tung å løfte på. :)

Anonym sa...

Det var nettopp dette valget eg måtte ta når eg skulle kjøpe maskin. Det sto mellom nettopp desse to. Kitchen aid'en er heilt klart den kulaste, men majoren er berre ein mykje betre maskin. Når så mykje pengar skal brukast så syns eg at bruken må vege tyngre enn designet. Rett og slett. Og Kenwooden er fin den også; ganske nøytral i desinet og kan passe inn både i eit shabby kjøkken og ei hyper enkelt eit. Den står nå der i kroken og er stille (Kitchen aiden roper "her er eg"). Og kanskje viktigaste for oss; Kenwooden er rett og slett ein mykje betre maskin. Eg bakar mykje brød i den (dotter med cøliaki), eg har ekstrautstyr slik at eg lagar smoothies, eg knuser is, nøtter og mandler, og der finst eit hav av ekstrautstyr som kan gjere jobben lettare på kjøkkenet. Den er blitt ein god venn.

Anonym sa...

Design over power any day. Jeg ville gått for den jeg likte best designen på, fint med bruksting som samtidig pynter opp! Har kviet meg lenge for å anskaffe kjøkkenmaskin fordi det krever så vanvittig med skapplass.. og man må dra fram det svære droget hver gang noe skal lages. Kan det derimot stå framme, så er jeg glad! Lyseblå eller cremefarget takk!!

KOSELIGE HJEM sa...

Hiver meg på "synsingen" deres.
Jeg syntes Kitchen Aid-maskinene er helt nyyydelige, men da jeg skulle investere i ny kjøkkenmaskin vant Kenwooden grunnet yteevnen. Er så fornøyd med den. Bruker den ca. annenhver dag, være seg til brød, kaker, vispe krem, male kjøtt/fisk, male mandler, lage milkshake, lage dressinger, majones m.m. Den tar alt fra små mengder (1 eggeplomme el. 1 dl. kremfløte) til store brøddeiger (3 store brød - 1,7 l. veske). Den er helt uunnværlig. Så får det bare være at designet ikke er det flotteste. Jeg har den stående i en krok på kjøkkenbenken og har sydd trekk til den samme som kjøkkengardinene/dukene. Passer helt fabelaktig.

Christine Louise sa...

Det er nok et vanskelig valg det der ja. Jeg syntes KA er nydelige, og ønsker meg en i kremfarge. Men om de er like god som Kenwood, det vet jeg ikke. Man kan jo få en kenwood til 2000 kr nå. Men det er ikke den største. Min mor hadde denne, og hun var super fornøyd hvertfall :)

Bella sa...

Hei og hopp!

Kenwood har jo en som ligner Kitchen Aid, nemlig Patissier! : ) Jeg har en lyseblå Kenwood Patissier, og den er jeg godt fornøyd med. Den kunne vært kraftigere, med sine 400 W og 4 liters bolle, men den duger fint til mitt bake-max-en-gang-i-uken-behov.
Jeg kjøpte min på salg på SmartClub, veldig billig (1100kr?) for noen år siden.

Rikke - fargesirkelen sa...

Her er forresten KA på salg:

http://www.pixmania.com/no/no/1719/1622/xx/446/45/criteresn.html

Livy sa...

Jeg kan godt tenke meg en KA på designet - den ville tatt seg bra ut på benken min ;-) men har en kenwood major og den vil jeg ikke bytte ut - den er veldig bra både til kakebaking og elting :-) Jeg har et skap med hylle til å trekke ut, så for meg gjør det ingenting at den er stor - den er lett tilgjengelig og veldig bra!

sylysten sa...

Jeg ville valgt kenwooden, og rett og slett sydd meg et fancy trekk til den, ala en stor eggvarmer/tevarmer. Trekket kan da lages i hvilken som helst fasong og farge du vil, og matcher selvfølgelig kjøkkenet. Når du er lei av trekket, lager du bare nytt;o)))

Anonym sa...

Jeg hadde en Kenwood Major tidligere og var kjempefornøyd med yteevnen, men følte den var i veien hele tiden, ikke stilig, for stor for å bruke til små ting, og for høy når blenderen kom på. Så jeg har byttet til en KA og har avnet i himmelen :-) Jeg elsker designet, den pynter opp kjøkkenet mitt, står fremme og brukes hele tiden. Jeg har kjøpt ekstra bolle og baker fire brød så lett som ingenting. Jeg har fruktmoseren og lager frisk juice eller fløyelsglatt potetmos med den. Med kvernene som følger med går det som en lek å male mandler til kransekake. Bruker den til og med til pannekake-røre fordi den er så lett tilgjengelig. Drømmer nå om pastatilsatsen og iskrembollen mmmm.......Anbefales på det varmeste!

Tove sa...

Jeg brukte lang tid på å velge maskin, men fornuften tok overhånd og jeg valgte Kenwood major classic. Angrer veldig!! Den står framme på benken hele tiden, og er grei ok å se på. Men jeg syns den bråker når den er i bruk. i tillegg klarer den ikke godt nok full bolle med deig, så argumentet med stor bolle faller bort der. Det er mye ekstrautstyr også, men det har jeg ennå ikke brukt (har hatt den i 2 år). Så jeg vurderer sterkt å selge Kenwooden og kjøpe KA :)
Det med motorstørrelse vil vel kanskje være avgjørende om du lager mye tunge deiger, til vanlig bakst vil det vel funke greit?!

☆Therese sa...

Hiver meg innpå synsingen her :O)
KA er helt klart den som egner seg best til å stå fremme!!
Selv har jeg en Kenwood Major, har et "eget" skap til den, beregnet på kjøkkenmaskiner og det fungerer supert. Har ikke så altfor mye benkeplass, så en kjøkkenmaskin får ikke stå fremme hos meg. Jeg har hatt Kenwooden i over 15 år!!! Og den fungerer som den skal ennå - jeg er superfornøyd med den!
Så for min del er det nok yteevnen som teller mest siden en kjøkken maskin uansett ikke vil få stå fremme hos meg (men altså; KA er lekker å se på, digger utseende dens).

Lykke til med valget ;o)

aase sa...

Jeg har Kenwood nr 2 jeg, elsker de. Den første arvet jeg og den holdt ut i 30 år den.....

Såklart er KA rålekre, men orker uansett ikke ha disse på benken, har skap med løftbar hylle,så det blir ingen KA her nei....

Scandinavian Retro sa...

Jeg fikk Kenwood Major i gave fra foreldrene mine, og fornuftige som de er kjøpte de den for at jeg skulle bli en flinkere kokk/baker. Og det funket! Nå baker jeg som aldri før, og artig er det også. Selvsagt er KA estetisk og flott å se på, men anskaffelsen bør være i sammenheng med bruksbehov, og ytelsen til KA holder nok for mange. Jeg ville imidlertid anbefalt Kenwood, men kunne tenkt meg en KA i tillegg...:) Det er jo mulig med ja takk- begge deler!

SynnePynne sa...

Jeg har en KA som jeg er kjempe fornøyd med. Den er helt super til kaker og all type bakst, bortsett fra brød.
Til brød bruker jeg den bare om jeg skal lage to brød, den tåler ikke mer brøddeig i bollen. Da jeg som regel lager 4 brød i slengen blir den ikke så ofte brukt til brød.

I tillegg pynter den fint opp på kjøkkenbenken, den er mye finere enn Kenwood sin synes jeg da. Så jeg ville definitivt gått for KA :-)

Bergheim sa...

Jeg har verken Kenwood eller KA, men en Bosch. Den fikk jeg av moren min, som fikk den av faren min. Men hun tviholder på sin elsk til Kenwood,n. Bosch,n har alt jeg trenger til mitt bruk. I tillegg finnes det veldig mye på tilleggsutstyr. Og faktisk så er den bedre til brødbaking enn Kenwood i følge mamma.
Skulle jeg kjøpt en slik maskin selv, vet jeg sannelig ikke hva jeg ville valgt. Men jeg er faktisk såpass kvalitetsbevisst at hvis jeg skulle bruke flere tusen kroner på en kjøkkenmaskin, ville det i mitt hode være galskap å kjøpe bare etter design. den må også kunne prestere.
Men jeg er enig. Både Bosch og Kenwood har absolutt mer å gå på når det gjelder design.

Olstad sa...

Jeg har KA, jeg bruker den hver eneste dag til middagslaging, baking osv. Det jeg synes er så fint med den er at den er så fin at den kan stå fremme dette gjør at den blir brukt.

Jeg liker også at den er ganske stillegående. Jeg har enn så lenge ikke hatt problemer med ytelsen. Men jeg er ingen bake 10 brød i slengen dame. Mer lage en liten kakemix når brått kommer gjester dame.

Anonym sa...

Hva er i veien med designet til Kenwood?

White Heart Line sa...

Synes designet på Kenwooden er bra jeg. Jeg har selv en svart som passer bra til den svarte steinplaten på kjøkkenet. Er rååfornøyd!!!

Lenemora sa...

Jeg elsker KA maskinen min- har en lyse-rosa!
Jeg er så gammel og har bakt såpass mye at jeg har en god, stor maskin med god brød-deig-ytelse fra før og kunne derfor kjøpe KA som et rent pluss, et møbel nærmest. Har den "gamle" maskinen stående på vaskerommet og den tas bare frem hvis ikke KA duger, noe som enda ikke har skjedd, får se hvor lenge jeg gidder å beholde den gamle.
I USA finnes det 2 større varianter av KA maskiner, disse finnes ikke på det europeiske markedet, så vidt jeg vet. Jeg forsøkte å få tak i den største da jeg skulle kjøpe. Men da måtte jeg ha kjøpt med feil støpsel og det gadd jeg rett og slett ikke. Mye styr med elektriker osv.

Jeg elsker min KA, har også laget et innlegg om dette for en stund siden, der jeg skriver litt om hvordan verdens første elektriske kjøkkenmaskin ble til....
http://lenemoras.blogspot.com/2009/04/kitchenaid.html

Hilsen Lenemora

hvitstil.com/Christine sa...

Mamma har KA og jeg har kenwood. Mammas maskin har alt for liten bolle, pluss at jeg synes den har tapt seg etter bruk. (blitt svakere)Kenwoodwn min har mye større bolle og har ikke tapt seg etter bruk.
Rørefoten hennes har mistet belegget sitt på flere steder. Det har ikke kenwooden min.
KA er knallfin. Kenwoodwn gjemmer jeg i skapet.

lykke til med valget

C

Camilla sa...

Jeg ønsker meg og en Kitchen Aid, rett og slett fordi de er fin. ;) Men det er jo ingen tvil om at Kenwooden er best, men samtidig, til helt vanlig hjemmebruk tror jeg nok KA funker som bare det..
Det kommer vel litt an på hva man ønsker å bruke den til...

Camilla sa...

Dere kan jo eventuelt ta en titt her: http://forbrukerportalen.no/Tester/2006/1136896637.08

Og siden jeg ikke har råd til noen av delene, bare fortsetter jeg å drømme.. :)

Moderne Retro sa...

Tenkte jeg skulle kommentere litt rundt effekten:

Kitchen Aid Artisan (som er den modellen som er mest vanlig her i landet) har 300 W, men med direkte transmissions-motor (direkte overføring til vispen). Kan derfor ikke direkte sammenligne effekten hos kjøkkenmaskiner som har en annen plassering av motoren.
Fordelen ved "direkte overføring til vispen" og lav effekt, er at maskinen ikke bråker så mye som de som har motoren plassert bak og som pga det trenger høyere effekt.

Jeg har selv hatt KA nå i mange år, og baker flere ganger i uken (bl.a. brød- og bolledeiger). Eneste minuset med KA Artisan er størrelsen på bollen, men vi baker ikke store deiger (2 brød og vanlig bolledeig) og da går det greitt.
Vi kjøpte KA ut fra design, kjent for lang levetid, videre er den robust, har god funksjon og kvalitet. Visstnok en gjennomsnittlig levetid på 30 år eller 4000 timer.
98% af motoren er fremstillet i metall og 2% i Nylon: I tilfelle af kraftig overbelastning, vil nylonstykket smelte og stoppe motoren, dette betyr at maskinens motor ikke tar ytterligere skade.

marie sa...

Vi har Kenwood. Den er i bruk nesten hver eneste dag og vi baker alt av brød, boller, rundstykker, horn, kaker og det meste annet selv og det å ha ei stor bolle er uvurderlig.

Jeg ser at KA er kul, men heldigvis har jeg vett nok til å velge praktisk. Så får jeg heller kjøpe eyecandy til kjøkken som ikke skal brukes så mye.

(eddas) sa...

Ønsker meg den lyse gule...hadde stått i stil til den ekte 50 tals brødristeren jeg har.....rund og fin i formene....

Noralill sa...

Hei, får kaste meg på debatten..Eg drømmer om ein KA (sjølvsagt...) utelukkande grunna design...Men såg dei har fått ein ny type som heiter KitchenAid Professional, med litt større yteevne...Berre eit tips...
sjekk her: http://www.bagarenochkocken.se/shop/

Størhuset sa...

Her må utseendet vike, jeg baker brød (fire om gangen) i Kenwood, uovertruffen hvis du skal ha noe størrelse på deigen. Men til smådeiger så er den andre sikkert grei. Kjøper ikke brød, og da orker jeg ikke sånne smådeiger.

sissel sa...

Kunne tenke meg KA, men Kenwooden min får du aldri ;) Blir ny Kenwood nå denne er oppbrukt. kanskje jeg en gang får råd til å kjøpe en KA, sånn bare til å ha på benken, ^hihi^

Little Cottage sa...

Nei naa ble jeg tent her;-
hva med ELEXROLUX kjoekken assistent! Den var min beste venn da jeg bodde i Norge!
Watten her i USA er 120 versus Norges 240W.
Naa avsporet jeg visst hele debatten.....
- Sylvi

Belin bloggen sa...

Jeg har en Kenwood Major som jeg fikk av min kjære til jul for noen år siden, og den er min aller beste venn på kjøkkenet. Jeg drasser den til og med meg ut på hytta om sommern. Bruker den veldig mye, og har et lass med tilleggsutstyr til den som f.eks ismaskin. Kjapt og enkelt og lage deilig hjemmelaget is! Stor favoritt her i huset. Samtidig spiser vi en del tartar, og da bruker jeg kjøttkvernen som hører med, til å kverne kjøttet grovt. Genial maskin. Men ja, den er stor og ikke særlig lekker. Men her setter jeg tilbehør, funksjoner og muskelkraft foran beauty. Og den har et eget skap på kjøkkenet. Anbefales på det varmeste.

Unknown sa...

Jeg har en Kenwood Major som vi fikk til bryllupet vårt. Jeg syns den har både positive og negative sider. Det positive er at den er kraftig og har en stor bolle. Men den bråker noe helt forferdelig, så jeg bruker den ikke etter at barna har lagt seg (noe som jeg gjerne skulle gjort noen ganger). Når man baker gjærdeig i den skal man egentlig la den gå i noen minutter og elte deigen av seg selv. Men jeg må alltid elte litt for hånd fordi det blir liggende mel nederst i bollen som ikke har kommet med i resten av deigen. Og når man må elte for hånd, så er jo litt av poenget med kjøkkenmaskina borte spør du meg.

Jeg har veldig lyst til å kjøpe Kitchen Aid, men det er mest pga utseende. Tror jeg hadde bakt litt oftere hvis den hadde stått på kjøkkenbenken. Hvis man skal bake stor deig, kan man jo bare kjøpe en ekstra bakebolle! Jeg kommer iallefall ikke til å kjøpe Kenwood igjen. De maskinene er kjent for å bråke, og det er utrolig kjipt å bli hørselsskada av å bake. :) Da er Electrolux et alternativ, selv om de maskinene ikke ser ut i tåka. Mamma har Electrolux, og den er veldig god.

Lykke til med valget! Jeg ville gått for utseende hvis jeg var deg. :) Iallefall når det er så mange her som uttrykker at de er veldig fornøyd med KA.

Lulebekke sa...

Jeg er en av dem som kun ønsker meg en, altså som ikke har noen erfaringer. Men jeg ønsker meg så sårt den turkise KA, uansett motorkraft, se på det designet da! *sukk* Jeg drømmer videre:)

Linda sa...

Vi har KA med alt tilleggsutstyr og er veldig fornøyd. Jeg er fornøyd med design og lar den få ha sin faste plass på kjøkkenbenken, og min kokke-mann er fornøyd med bruksområdene! Så vi syns vi har fått i pose og sekk!

Drømmen om en eplehage sa...

KA er råkul å se på. Gjem Kenwood'en i eget "kjøkkenmaskinskap" med hylle den står på som du drar ut og opp med kraften av en finger. Vips står den i benkehøyde uten at du må løfte på deg vond rygg. Når du er ferdig med den så vipper du den inn i skapet på samme enkle måte og vips er muskelmaskinene ute av syne.

Innmat til et slikt skap kjøpes som ekstrautstyr og kan ettermonteres.

KA vinner på utseendet Kenwood vinner på kraft og nytteevne. Major har jo masse ekstra stasj også som kjøttkvern og hurtigmikser.

I løøøve my Kenwood major!

prinsesselinn sa...

jeg har en kenwood og er superfornøyd.
min er arv etter mormor og er orange, ikke akkurat min farge, men uslåelig i ytelse;)
kitchenaid synes jeg ikke er like god, har prøvd den hos ett par venninner og den kan ikke feks elte deig noe særlig godt,bra til å piske krem og sånn... men...
dessuten har jo kenwood en retro utgave også...
se bare her;

http://beaulotus.blogspot.com/2008/09/kenwood-patissier.html

ha en finfin helg alle sammen.

Maria ( Idekroken ) sa...

Hei du ;)
Jeg har den største til Kenwood, og er veldig fornøyd.
Har også en del av utstyret, og det fungerer bra.
Har ikke kjøpt meg pasta-delen ennå, men den ønsker jeg meg som neste del.
Anbefaler denne, men har ingen peiling på den andre ;) sikkert bra den også :)

Klem Maria fra Idekroken

Huset på Planen sa...

Jeg har Kenwood og er veldig fornøyd med den. Jeg synes heller ikke designet er stygt, det er rent, enkelt og funksjonsbestemt. KA er tøff, men kanskje litt jålete? Uansett synes jeg ikke Kenwood bør skjules på kjøkknet, jeg gjør iallefall ikke det.

Marie sa...

KA er jo helt klart kjempe fin å se på! Men jeg hadde likevell valgt Kenwood Major. Jeg syns det holder med Bugatti espressomaskinen på benken og den skal ikke byttes ut. Så en kjøkkenmaskin hadde uansett havnet inni et skap. Og jeg HATER kjøkkenutstyr som ikke holder mål. Den må kunne elte en brøddeig uten å gå varm ;-)
En slik står høyt på ønskelista, men først blir det symaskin!
Klem fra M

Anonym sa...

KA bråker for mye.

Anonym sa...

har en hvit KA som er i bruk minst annenhver dag, og den duger for mitt bruk, lager deiger og visper litt krem. ikke noe problem å elte deig i den heller, men hadde jeg hatt større familie, og bakt mange brød om gangen, ville jeg vurdert noe større! men den ser jo flott ut der den står på kjøkkenbenken, da!!

Tee of Vinnord Cottage sa...

Jeg vokste opp med en KitchenAid hjemme hos mor. Vi var aldri fornøyd med den. Dårlig motot, og visp som ikke "tok tak" i bunnen av bollen. Dessuten var bollen forholdsvis liten. Da jeg kjøpte meg hus i fjor fikk jeg Kenwood Major av min mor. Den er SUPER!!! Deilig stor, fantastisk marskin! Ikke tvil i mine øyne hva som er best... vil man ha en PEN marskin, velg KitchenAid (for den er knallfin!!!), men er du en som baker og lager mye mat.... og vil ha en GOD marskin, ta Kenwood... den er VELDIG VELDIG mye bedre!!!

Tee of Vinnord Cottage sa...

Jeg må jo legge til at jeg var så lur å kjøpe egen skapdel til min maskin da jeg byttet ut kjøkkenet. Så den er gjemt vekk, men fryktelig lett å ta ut og inn alikevel :)

LillaLykke sa...

Vil veldig gjerne ha en lilla KA!
Den er jo fin og lilla! :)

Men egentlig så vil jeg ha en Kenwood, kan brukes til så mye, og den er veldig god. Håper Kenwood kommer med et litt mer feminimt design til neste år, så får vi se! :)

For øyeblikket går det i håndmikser og visp :)

Anonym sa...

En Kitchen Aid ville i bilenes verden ha vært en søt, liten Volkswagen Boble og Kenwood hadde vært en snasen Volvo XC90 utseendemessig. ;) Og tar man i tillegg høyde for den bedre ytelsen til Kenwood-maskinen, er ikke valget vanskelig synes jeg.

Anne Mette Lie sa...

Jeg har en KA og visste ikke at den hadde dårlig motor før nå.... :-//

MODERN COUNTRY sa...

Hos Forbrukerrådet har de gjordt en TEST av Kjøkkenmaskiner. Både KA og Kenwood er med. Sjekk denne linken :

http://forbrukerportalen.no/Tester/2006/1136896637.08


Aina

Carina Dale sa...

I følge Forbrukerrådet er det minimal forskjell på disse maskinene, så hvorfor ikke velge den man liker best? ;-)

Trenger man virkelig så mye motorkraft for å få et godt resultat? Tror ikke det. Jeg er super fornøyd med min KA og hadde kjøpt den igjen om jeg skulle velge på ny.

~De gode minner i en ny tid~ sa...

Jeg har Kitchen aid og valgte den fordi jeg syns den ville ta seg fint ut på min kjøkkenbenk med det nostalgiske og litt industri- preget den har,jåleri rett og slett he he syns den passet best inn på mitt landlige kjøkken,men hadde jeg hatt litt mer moderne preg så hadde jeg kanskje gått rett på Kenvood fordi den har litt mer stilig preg.Jeg ønsker meg alikevell en Kenvood til å bruke til større mengder fordi jeg syns min kitchen aid er i minste laget her i hus fordi jeg liker å bake da. Det kommer jo gjerne litt ann på det.

Strikkelise sa...

Jeg fikk helt sjokk da moren min kjøpte seg en Kitchen Aid for en stund siden, etter omtrent 40 år med Kenwood Chef. Hun er veldig fornøyd, men der i gården er det jo slutt på brødbakst og slikt.

Jeg er vokst opp med Kenwooden og syns den er fin, jeg. Men den bråker en del.

KA er så pop at den blir litt moteflue (unnskyld hvis jeg tråkker på noen tær), men den er jo søt og nett og tar seg sikkert fint ut på kjøkkenbenken hvis man ikke har altfor stor plass.

Jeg har ikke selv en sånn maskin, og lurer veldig på hva jeg skal kjøpe. Syns kraft er viktig, og stor nok bolle, ellers kan jeg heller elte deigen for hånd/mikse kakerøre med håndmikser som vi gjør nå. Men på mitt lille kjøkken blir en Kenwood eller Electrolux ganske diger.

Ingrid - Fjeldborg sa...

Jeg har solgt Kitchen Aid i snart fem år nå, og kan godt fortelle dere at motoren til KA sitter i front av maskinen, med direkte kontakt til vispen. Dermed trenger den ikke større kapasitet, og den lager mindre lyd. Kenwood (og de fleste andre kjkmaskiner) har motoren i bunn av maskinen og trenger derfor større krefter før den når vispen, også bråker den mer. Bollen derimot, er jo større på Kenwooden, men det går an å kjøpe en ekstra bolle til KA på 4,8 liter, og vips så har du løst det problemet! Jeg elsker min KA, og ingen kan vel mene at Kenwooden ser bedre ut enn det ikonet som Kitchen Aid er?? Hehe!

tgilberg sa...

Jeg er kjempefornøyd med min Kenwood Major!
Også har vi sydd ett trekk til å ha på utsiden, så den synes ikke så godt når jeg har den stående fremme på kjøkkenbenken!
Men det må sies at de andre var mer snertne i utformingen!

belinda hagen sa...

Jeg har bade en Kitchen Aid og en Kenwood Major - og det er ikke tvil - Kenwooden er mye bedre i bruk! Den star dog til lagring i Norge og er klar til bruk nar vi kommer tilbake fra USA. Her har jeg Kitchen Aid'en. Har storste modellen av sistnevnte, men er ikke videre imponert over annet enn designet. Synes den braker veldig, og sa folger det med mindre utstyr i utgangspunktet.

Men sa spors det da - hva er det du vil ha... En fancy duppedings pa kjokkenbenken, eller en skikkelig bake- og matlagingsmaskin :)

Haper du blir fornoyd med valget ditt!

Hilsen Belinda

Christel sa...

Hei
Jeg har begge deler og KW maskinen har havnet i kjelleren. KA maskinen står støtt når den er i bruk. KW måtte passes hele tiden da den danset på benken. Dessuten er KA veldig mye kulere. Kunne vært fint med en større bolle.

Anonym sa...

Er det ingen av dere som har hørt om Kenwood KMX54? Har ingen erfaring selv, men den er jo også snerten da:-) Og med større motor enn KA!

Anonym sa...

Jeg synes Kenwood Major har en utmerket design, men hvis du er Kitchenaid fan pga designet og ønsker ytelsen til en Kenwood vil jeg anbefale kMix-serien til Kenwood. Den har mange forskjellige produkter du kan komplettere med på kjøkkenet og blenderen har vunnet flere best i test-konkurranser.
Sjekk dem ut på: http://www.kenwoodworld.com/kMix/default.htm

Anonym sa...

hmm. når man kjøper en kjøkkenmaskin skal man tenke på hva du skal bruke den til.
noe jeg har sett er at KA ikke har uttak for hurtigmixer, så skal du ha det så må du kjøpe en løs og som tar plass.

fordlene med en kenwood er at den har 4 kraftuttak, sterk motor, mye extrautstyr, ikke så dyr når du vet hva du får, bråkete?? min får aldri gå på max hastighet. uansett hva som skal piskes,får gå litt lengre istede for å "bråke"
blir faktiskt bedre resultat av det å.
i majoren min kan jeg lage en brøddeig til 6 brød av 1 kg deig per brød. ikke noe problem, nøler ikke et sekund med noe slikt.

så har jeg da en chef. den tar 4,5 liter og er like bra som majoren.
like glad i de begge=)

så skal du ha en kjempe på kjøkkene, kjøp en kenwood.

mine er da rundt 40 år og er beigeog brun. passer inn til et hvert kjøkken=) begge mine står på kjøkkenbenken og jeg har et råkostjern jeg bruker ofte=)
lage vaffelrøre, pannekakrøre. en pk fløte til krem..

nei å nei. helt frelst for kenwood.

anbefales virkelig=)

Anonym sa...

hmm. når man kjøper en kjøkkenmaskin skal man tenke på hva du skal bruke den til.
noe jeg har sett er at KA ikke har uttak for hurtigmixer, så skal du ha det så må du kjøpe en løs og som tar plass.

fordlene med en kenwood er at den har 4 kraftuttak, sterk motor, mye extrautstyr, ikke så dyr når du vet hva du får, bråkete?? min får aldri gå på max hastighet. uansett hva som skal piskes,får gå litt lengre istede for å "bråke"
blir faktiskt bedre resultat av det å.
i majoren min kan jeg lage en brøddeig til 6 brød av 1 kg deig per brød. ikke noe problem, nøler ikke et sekund med noe slikt.

så har jeg da en chef. den tar 4,5 liter og er like bra som majoren.
like glad i de begge=)

så skal du ha en kjempe på kjøkkene, kjøp en kenwood.

mine er da rundt 40 år og er beigeog brun. passer inn til et hvert kjøkken=) begge mine står på kjøkkenbenken og jeg har et råkostjern jeg bruker ofte=)
lage vaffelrøre, pannekakrøre. en pk fløte til krem..

nei å nei. helt frelst for kenwood.

anbefales virkelig=)

Yngvar sa...

Kenwood er jo et design ikon - skjønner ikke at KA skal være noe bedre å ha fremme på kjøkkenbenken.
Husker godt min mormors hvite Kenwood.
Har selv en Major 1200W, den er bra på baking og pisking.
Blenderen er latterlig dårlig - kjøpte en KA til det bruket i stedet.
Tamt at KA ikke lager en kraftigere mixer modell, som de feks gjør med blenderen - den står jo opp mot Kenwood på en respektabel måte.

Yngvar

Bondemor sa...

Hei! Morsomt å lese, for nøyaktig denne problemstillingen har jeg hatt her i heimen, og... Jeg konkluderte med at jeg ikke trenger så masse muskelkraft, jeg... til maling av reinskjøtt har vi ei stor kjøttkvern, til vanlig gjærdeig duger KA for meg:-) Så, jeg valgte KA. Har prøvd noe av ekstrautstyretm og, og er fornøyd!!!

Jens P sa...

Jeg liker best Kenwood, men det er sikkert fordeler både Kenwood og Kitchen Aid.
Fant en god dansk nettside som beskriver fordeler og ulemper ved både Kenwood og Kitchen Aid kjøkkenmaskiner.

http://www.sparet-er-tjent.dk/2010/11/kitchen-aid-eller-kenwood-kkkenmaskine.html -Kenwood eller Kitchen Aid

Miss Q

Anonym sa...

Hei

Jeg vurderer en Kenwood KMX54 pga. finere design enn Major.

Noen som har denne?

Vet dere om det går an å bruke samme utstyret til den og de andre modellene fra Kenwood, f.eks Major?

Vet dere om det er mulig å få Major i andre farger enn Hvit og Sølv? F.eks svart? Da blir den mer aktuell for min del.