Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 5. mars 2009

Diskusjon: Innredning med kunst.

Vi flittiglisene slår dere kanskje ikke som eiere av en noen kunstsamling. Sannheten er faktisk at vi har litt kunst. (Sånn kan det gå med gode venner med kunstneriske talenter og gallerist i familien.)

"Kysset" av Karl Erik Harr henger over mamma/pappaflittigs seng.

Mange blir helt fra seg, hvis vi diskuterer kunst, og vi kommer til å si at vi har mye kunst -men at kunsten vil måtte passe inn i interiøret for å få henge oppe. Da kommer det gjerne en kraftsalve om at kunst skal elskes for seg selv, ikke etter fargen på sofaen. Hørt det før? Eller prøv å si til en kunstner: "det bildet er bare fantastisk, men det passer ikke inn hjemme hos oss." I mange interiørmagasiner leser vi om de som bygger hele interiøret rundt et spesielt bilde de bare elsker, eller de som lager vegger som skal få fylles med kunst etterhvert.

Så vi lurer på: bygger NIBs lesere opp interiører rundt kunst? Har dere kunst, kjøper dere kunst og hvordan verdsetter dere i tilfelle kunsten dere har? Gi oss gjerne dine innspill!

11 kommentarer:

Ramme Alvor sa...

Kjekk problemstilling ;)

Eg er desverre eller heldigvis ei som tykkjer at å kjøpe kunst etter innreiinga er heilt hjelpaslaust og totalt bomskudd på det som eg ser som kunstens eigenart.

Når eg kjøper kunst, og det hender desverre veldig sjelden. Det har berre hendt dei gongane eg ikkje kunne la vera og då er det biletet eller skulpturen i seg sjølv, uavehngig av kva eg ellers har i huset som avgjer om det vert kjøpt eller ikkje.

At folk lett likar bileter som liknar det dei ellers omgjev seg med, det er og naturleg...men at fargen på sofaen, ( og det er vel gjerne ein Ektorp frå IKEA :)skal avgjere kva kunst ein tek inn i huset ser no eg på som eit stort tap for dei...

Då vil eg nok heller gå for dei som vel kunsten fyrst og innreiar deretter :)

Men eg er heller ikkje i denne saka ein fanatikar...

Britt

Camilla sa...

Er glad i kunst og har en "årntli" kunstner i familien så jeg er så heldig å ha noen bilder av henne. Eller så har jeg noen monsterbilder (les.store bilder) laget av min oldefar som var maler. To av dem er utrolig vanskelige å plassere pga stoor skala og tykke gull/eikerammer. Et skal vi plassere i trappa fordi det er det eneste stedet vi får plass. Det andre store er vi jommen ikke sikre på hvor vi skal gjøre av. Så jeg har definitivt ikke designet huset rundt kunsten nei..

Jeg tror at for meg er det viktig at det jeg henger opp er noe som betyr noe for meg på en eller annen måte. Så jeg har derfor planer om å henge opp masse masse bilder av barna mine i huset. :)

Olstad sa...

Jeg synes det er gøy å ha bilder av lokale kunstnere så jeg har noen av dette slaget. De er forholdsvis små og jeg lager vel kanskje ikke interiør rundt disse, tror kanskje det er mer omvendt.

Jeg kjøper bilder som passer til meg og som jeg liker og da passer de kanskje inn ellers i stilen også.

Eller som alt annet hos meg en sarlig blanding.

Crème sa...

Jeg synes at det viktigste er hva folk selv synes er viktig i deres hjem. For meg er det viktig at tingene passer sammen og at bilder matcher/passer til sofaen, som igjen passer til veggene, bordet, gulvet, osv. Når det er sagt kunne jeg aldri tenke meg å ha noe på vaggen BARE fordi det matcher resten av interiøret, jeg må like bildet for seg selv også. Så hos meg blir det dobbelt opp: jeg kan elske kunsten for seg selv, men bare så lenge den også matcher sofaen:)
Det beste med interiør (og kunst)er at det betyr så forskjellige ting for forskjellige folk.

Hege - BOLIGglede sa...

Det kommer jo helt an på øyet som ser.. Jeg maler en del bilder selv og tar ofte fargene utifra interiøret til folk. Det drar ofte hele interiøret sammen og blir prikken over "i"en. Maleriene skal selvfølgelig også være noe man liker å hvile blikket på og ikke fort blir lei..:)

prinsesselinn sa...

Jeg har verdens fineste maleri på veggen mellom mine to ektorp. ;)
det har vært med i en film tror jeg , og sto igjne i studio.
Jeg bare elsket det fra første sekund, ikke vet jeg hvem som har malt det , for det er ikke signert, men vidundelig flott er det.
Ellers har meg et 1.5x1.5 m maleri som tidligere fungerte som sengegavl, dette fra en kunststudent , som studerte i skole lokalene , vedsiden av min skoles lokaler, dette heller ikke signert;)
og utenom dette en flott kulltegning og et nydelig maleri fra min mormors onkel som var maler.
Jeg er superfonøyd og tror nok jeg veldger ting ut fra min stil, selv om 1.5 maleriet har fulgt meg gjennom 12 år og diverse innredninger.
Ha en flott dag alle sammen.

Ingunn sa...

Hei. Jeg er dessverre slik skapt at ting må passe sammen. Derfor må kunsten stemme med stilen vi har akkurat da. Da er det jo dumt å bruke for mye penger på bildet eller gjenstanden. Vi har nå landet på noe midt i mellom i pris. Så får vi håpe det blir bra over tid.

Anonym sa...

Kunsten vi har ble kjøpt til et annet hjem for en del år tilbake. Likevel kan jeg si at kunsten passer inn hjemme hos oss. Jeg har vært en elsker av de blå toner i mange år og er det fortsatt og veldig mange av bildene våre har blåtoner i seg. Rett og slett fordi det var blåtonene, i tillegg til motivet, som gjorde at jeg falt for bildene. Jeg hadde hatt store problemer med å falle for et bilde som i hovedsak er gult rett og slett fordi fargen ikke er min favoritt. Likevel, hadde jeg arvet et bilde som jeg likte men som gikk i farger som ikke var favoritten, hadde det selvsagt fått en plass på veggen om jeg fant en veggstump.

Dessverre har vi, etter totalrenoveringen, få vegger og mange vinduer. Dette gjør at veldig mange av bildene enda ikke har fått seg en vegg.

Noen av bildene kan sees her: http://www.mariefriis.com/?p=721

ceciliegrut sa...

Fint innlegg :o)

Her hos oss er alle bildene "hjemmelaget". De fleste er mine, som bytter plass etterhvert som de blir laget, men også familiekunst andre i min familie har laget. Med besteforeldre å begge sider som malte, en oldermor, en pappa, en søster og en svigerfar.. ja, det er mange å velge mellom. Har også bilder min beste venninne har laget til meg.

Da blir det lite plass igjen til annen kunst på veggene, selv om jeg er utrolig glad det. Har veldig mange kunstbøker da, som blir lest og studert titt og ofte :o)

Landcharm sa...

Jeg har mange bilder(kunst) hjemme, kanskje alt for mange. Jeg har nå måtte "stue bort" noe av det. Jeg hadde skikkelig med "galleriplass" i Osloleiligheten vi forlot, men ikke så mye veggplas nå. Heller ikke alt som passer inn i den nye shabbystilen, men de jeg er mest glad har fått plass. Har også endel egenproduserte, og de kan jo lages ut fra de farger man ønsker.

Mariann S Sæbjørnsen sa...

Jeg synnes det er viktig å ha bilder som gir en helhet i interiøret, men for meg er det viktigst og en nødvendighet å bygge interiøret rundt bildet. Av den enkle grunn at jeg ikke kjøper bilder som skal passe inn, men bilder som jeg faller for og blir glad i!
Jeg er selv billedkunstner.
besøk gjerne min webside:
www.bildet.no