Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

tirsdag 17. februar 2009

NibAkutten - vi utfordrer alle til å lage egen løsning!

Epost fra Marianne:

"Hei jenter!

Jeg har akkurat funnet siden deres, og er mektig imponert. Utrolig mange flinke og kreative bloggere, vakre hjem, og en vanvittig oversikt over hvor og hva man kan få tak i. Er selv interessert i interiør, er flink med farger og vet jeg godt hva jeg liker. Men er ikke spess glad i å shoppe og synes det er vanskelig å finne det jeg ønsker meg. Kan bli veldig inspirert av blader og fine blogger, men føler det er lang vei derfra til å faktisk kjøpe tingene jeg ønsker meg.

Så at dere hadde gitt masse gode råd til en annen som ba om hjelp, og lurer på om dere har lyst til å la deres flinke medlemmer bryne seg litt for meg? Har akkurat flytta inn toppetasjen av en vakker gammel sveitservilla, og har fått på plass det meste av det praktiske. Men, mangler alle detaljene som skal gi liv til interiøret, som nå er kaldt og kjedelig. Tanken var å bruke tid, og jakte på skatter, men begynner å bli utålmodig, for jeg finner ikke tingen jeg leter etter. Og det er etterhvert upraktisk å bo uten knotter på kjøkkenskapene, med dårlig belysning osv.
Når jeg i tillegg oppdaga at det kommer ny bebis til sommeren har det blitt mer prekært å bli "ferdig" .

Leiligheten har masse sjarmerende orginale detaljer, og vanskelige skråtak. Liker en enkel landlig stil, gjerne litt shabby, men ikke for hvit. Veggene er malt i en varm lys gråtone, og ellers er jeg svært glad i bringebærrødt, og tenker at det kan være en fin farge å bruke på noen detaljer for å binde rommene sammen (en bringebærrød tråd).

Har et hvitt ikea-kjøkken med profilerte dører og med benkeplater i eik, gammelt kjøkkenbord i eik og shabby stoler. Men mangler: Lav lampe til å ha på sjenk under skråtaket (så den må være lav), lampe eller pendel til å ha over spisebordet, 40 knotter til skap og skuffer (enten type porselen, ellr noen med humor). Trenger også et fint stoff, til å skjule en innebygd hylle med mye rot. Gammel åpen hylle til te, kaffe og krus, samt speil og pynt for å skape liv.

Soverommet skal ha tapet på klesskapdører og skyvedører. På grunn av skråtak er det ikke veldig mye veggplass utenom, så veggene må helst matche tapeten. Ønsker meg noe i en skitten lys grønnturkis farge, med noe bringebærrødt i også. Utenom skap er det egentlig bare senga som dominerer, stor og stram i kirsebærtre. Også her mangler belysning, både taklamper og nattbordlamper. Og til sist, har en liten gang, som trenger noen smarte løsninger for å få plass til masse jakker, kåper, luer og votter og enda flere sko.

Håpefull hilsen fra Marianne"




Først må jeg bare si at du kanskje kan ha gjort det litt vanskelig for deg mht fargevalg; bringebærrødt (som jo er knallfint!) er ikke fargen det florerer av for tiden. Hvis du ikke vil vurdere å tenke andre farger, tror jeg du må være forberedt på å bruke litt tid på å finne detaljene du ønsker deg i interiøret. Når det er sagt har du jo virkelig et drømmeutgangspunkt med leilighet i en sveitservilla! -sukk:)

Vi starter med stuen, et tips her er å kjøpe noen få store ting som f.eks kaminspeil som på bildet under fra BoligFryd, teppe som f.eks dette fra AnnasRom, store lykter, puter og fat med kubbelys. Her er nettbutikker genialt hvis du ikke er så glad i å shoppe! Når du har dette i boks, kan du kose deg med å gjøre små, mer personlige funn på f.eks loppemarked og i bruktbutikker, og også bruke tiden man gjerne trenger på å sanke slike skatter:)

På soverommet er dette tapeten jeg har funnet som gir mest mulig bringebærrødt inntrykk. Den finnes blant annet Wallpaperdirect. Ellers har du tapethimmelen rett utenfor stuedøren når du bor i Oslo; prøv ROOM på Vinderen, der har de "alt". Ikea har kjempefine stålamper som på soveromsbildet under (Sofie Andersson/Marcus Svenson) til kun 89 kr, smart! Bokstaver er i skuddet, hvis du liker det er de blant annet å få hos Sally Ann og som på bilde under fra BoligFryd



Gangen er liten, og har både kroker, kriker og skråtak som gjør den utfordrende å møblere funskjonelt. Her får en ikke inn noen form for skyvedørsgarderobe, og må tenke kreativt i forhold til oppbevaring. Jeg tror jeg ville gått for Ikeas skoskap her. De kan pimpes opp hvis du ønsker det, f.eks har Emmeline vist oss hvordan de kan forvandles til det ugjenkjennelige med maling og tekst. Får man stuet vekk skoene er man jo langt på vei! Opp mot taket ville vi plassert så mange hyller som mulig, f.eks Hensvik fra Ikea. På de kan du plassere så mange bastkurver du får plass til, de finnes jo også i hvitt, noe som vil gjøre uttrykket lettere. Her vil du få lagringsplass til votter og skjerf etc. På langveggen kan du ha en lav benk, slik som på bildet fra Oliver Furniture (et rimeligere alternativ er Norden benk fra Ikea) Kjøp boksputer (det har de i de fleste store møbelkjeder) å legge oppå. Har du flaks finner du de i bringebærrødt, hvis ikke er jo både brunt, beige, grått og hvitt lekkert til rødt. Til sist trenger du knaggrekker slik som på bildet fra Oliver Furniture. Spe for eksempel på med detaljer som rød Bruka postkasse på veggen (f.eks fra Feinshmecker), en zinkbøtte til å ha paraplyer i, en kul dørmatte, et lite nøkkelskap og en fillerye som på bildet fra Family Living



Detaljer til kjøkkenet er også supert å handle på nett! Sjekk Nibs annonsører på venstre side - her vil du finne mye bra! Jeg synes det er vanskelig å anbefale deg både tekstiler og tapeter, da smaken her er så individuell. For å satse plaint har jeg derfor valgt ut enkle, flotte tekstiler i striper. Vanskelig å mislike og vanskelig å bli lei; kjekt i et hjem for ei som ikke er så glad i å shoppe? Pute fra Wallas verden, tekstil fra ROOM. Øvrige fine sider med stoffer er f.eks Stoff og Stil, Heather Bailey og mange andre steder. Mange bloggere har nok gode tips her:) Lampen er fra Ellos; to slike over spisebordet tror jeg ville vært fint, og ikke minst er vi fan av å mikse dyrt og billig. Du har superfine stoler og et flott gammelt eikebord - da kan det være tøft å bryte litt med en lampe som er mer modernistisk i uttrykket synes jeg. Eventuelt sier man jo aldri nei til en lysekrone heller? På sjenken vet jeg neimen ikke om jeg kan se for meg noen lampe på grunn av det lave skråtaket. Kanskje en lysslynge (fra f.eks Åhlens) kan gi nok lys, sammen med et brett med hvite kubbelys? Kjøp rammer på f.esk Ikea, og sett noen fine familiebilder i de.Lekre knotter til kjøkkendørene finner du i mange av nettbutikkene som annonserer på Nib, de nydelige på bildet nederst er fra Strandlykke.



UTFORDRING!
Håper flere vil være med å gi tips og diskutere løsninger for dette hjemmet:) Hva tenker du vil gjøre seg og skape det lille ekstra her?
Lag gjerne et eget innlegg på din egen blogg, og send oss et pip om at du har laget det, på kommentar under, eller på epost, så lager vi en skikkelig idebank! 

9 kommentarer:

Villa Luftslottet sa...

Har ingenting å kome med akkurat nå, men jeg måtte bare si at dette syns jeg var utrolig gøy - og for en god ide å sende inn spm. om litt hjelp:)
Nina

tinemor sa...

Mange flotte tips her.
Men er du ute etter hyller som ikke andre har, og som det er litt sjarme og nostalgi over, vil jeg annbefale deg å gå inn på
http://tinesshop.blogspot.com
Der får du tak i hyller til gangen og kjøkkenet og tallerkenhyller, om du ønsker det, til ok priser, og de lager på mål, så de passer perfekt der du vil ha den/dem. Du kan velge om du vil ha de helmalt, eller i shabby chic-stil (slitt).
De Sender med posten.
Lykke til!
Klem

Ann Helen sa...

Tinemor: Nå kjente jeg at jeg ble fristet også:) Må inn å kikke!!

Anna sa...

Et generelt tips jeg vil komme med, som kan gå på tvers av stiler er:

bestem deg for maks tre hovedfarger du vil gå for (innenfor disse tre kan du ha ulike valører) En basis-farge er best – som du har på vegg, tak, store felt, ol – utifra denne kan du bestemme to sekundærfarger. Det er dermed ikke sagt du ikke skal ha flere farger – men bruk de med forsiktighet.

Når det gjelder tresalg ville jeg bestemt meg for enten grå (som eik), gul (furu) eller rødt (kirsebær) Klarer du å holde deg innen en tresort vil det automatisk ble en større helhet i interiøret.

Det samme gjelder metall – enten børstet eller blank.

Holder du disse grunnreglene kan du fint gå på tvers av stiler – da er det fargene som holder helheten!

(Husk: her er det lov å bruke unntaket som bekrefter regelen om du finner noe som er kjempefint men som egentlig ikke passer inn i «reglene». Bare ikke la unntakene ta overhånd, da blir det kaotisk)

Anna :)

krinkelkroken sa...

Ser du har fått masse flotte tips her!!! Jeg må bare kommentere spisestuestolene dine, de likte jeg veldig godt, gir meg assosiasjoner til Laura Ashley:) Ville tittet på Laura Ashley sin side om jeg var deg, de har utrolig mye lekkert! Lykke til, håper vi får se det ferdige resultatet!

Landcharm sa...

Jeg har også lyst til å melde meg på her. Vi kan hjelpe med knotter, lamper og mye orginale møbler, samt at vi kan lage ulike hyller etter mål. Velkommen til www.landcharm.no

Synnøve sa...

Spennende! Jeg har våget meg på å lage et innlegg med noen tips :) Morsomt, håper flere vil prøve også! Synnøve :)

frk.Larsen - C design sa...

Har også leget et lite innlegg. :) Håper det kan være til hjelp.. ;)

Carina Dale sa...

Her er mine tanker og ideer:

http://mywonderworldnr1.blogspot.com/2009/02/nib-akutten-drmmen-om-bringebr.html