Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

tirsdag 27. januar 2009

Trendrapport fra Gave og interiørmessen

Hei alle sammen. I dag har vi en trendrapport sett gjennom nettbutikken WALLAS VERDENS øyne. Her på Nib ønsker vi at alle skal føle seg velkommen, og at ulike stiler skal få plass: side om side. Derfor prøver vi å få inn gjestebloggere fremover, som skriver om trender innen sin stil. Håper alle kommer til å finne inspirasjon! Her kommer første innlegg, tusen takk Wallas verden:

"Jeg er så heldig å få være gjesteskribent hos NIB, for skrive litt om trender. Hva skjer med lilla? Kommer det noe gult, osv?. Jeg må innrømme at jeg ikke har vært så veldig påvirket av den lilla trenden og måtte ut å sjekke litt, og da var det jo midt i blinken at jeg skulle på ”Gave og Interiørmessen” og handle inn nye varer til Wallas Verden. Jeg startet med å høre seminaret om trender, holt av trendinstituttet PEJ. Her fikk jeg høre om de 4 hovedtrendene (trykk på linken for å se bilder som beskriver stilene):

Nature nouveau” med inspirasjon fra 70-tallet og Art nouveau-bølgen. Det blir svulmende mønstre og farger, som lilla, rosa, rødbrun, marine og grønn, med anstrøk av gull.

New visjon” med begreper som teknologi og økologi. Ting og tang som kan hjelpe oss til et sunnere liv, og alt er nytt og futuristisk. I minimalistiske former men mer og mer avrundende og ikke så kantet lenger, i skarpe og kjølige farger.

Happy days” med stikk ord som feiring og ”dont worry-be happy” taler jo for seg. Her er mønstre og farger som får oss i godt humør. Pasteller tilsatt både rosa, oransje og turkis. Mye humor.

"Trash luxe". Så kommer den trenden som jeg føler meg mest hjemme i. Verdien ligger i gjenbruk og resirkulering. Gammel historie og gamle egenskaper får ny verdi. Det skal se slitt ut og gjerne gis en ny funksjon.

Gamle vinduer har dukket opp her og der. På messen var det flere leverandører som hadde nyproduserte vinduer til å henge på veggen. Alt som er i fare for å forsvinne blir stor verdi: Har du gamle brever, kokebøker osv. som er skrevet for hånd, så finn det fram. Gammelt håndarbeid er også noe som er i fare for å forsvinne, og noe vi kommer til å sette mer pris på. Jeg tror også at gamle utskårne tregjenstander kommer til å bli ettertraktede objekter. Jeg har veldig lyst på en malt trehest med patina og slitasje i malingen. Dette savnet jeg på messen, men tror det vil komme til høsten. Foreløpig må vi lete hos brukt og antikvitetshandlerne etter slike ting. Bokstaver kommer det også mye av, samt alle slags former for dekor og skrift på veggen.

Vår betyr uteliv og hageliv. Og vi kommer til å sette mer og mer pris på våre hager. Vi vil være mer ute, og skillet mellom inne og ute vil ble mer utydelig. Vi skaper uterom med vegger, møbler, nips og gjenstander som ligner veldig mye på det vi har inne.
Alle stilene påvirkes av finanskrisen og økokrisen. 2009 er spådd til å bli et utfordrende år. Mannen har ikke noe imot finanskrisen. Han ligger på sofaen og syns det er helt greit. Nå slipper han jo runden fra butikk til butikk, å være med å betale for alt det nye og ”dyre”, som fruen vil ha. Men så mine damer og herrer; på våren 2010 skjer det noe. Vi damer holder ikke ut mer en 2 år med depresjoner og kjøpestopp. Vi vil skape hygge, glede og optimisme i hjemmene våre. Det vil igjen øke forbruket osv. Så derfor er det vi som kommer til å løfte verden ut av finanskrisen. I mellomtiden har vi alltid råd til litt nytt.
Li Edelkoort, den hollandske damen med stor innflytelse på morgendagens produkter, var også veldig interessant å høre på. Det første hun sa, var at vi ikke skulle notere oss noe. Det vi husket, var det som betydde noe for oss. Her er stikkordene, som jeg husker. Badekar ikke dusj, gyngestoler, fugler, tre sånn som det er, organiske ting som frø til dekorasjon, sopp som inspirasjon, runde former, grønt både som ideologi og som farge på interiør, biler blir mer utsmykket med organisk mønster i setene osv. (Yess!) Vi vil bli tatt vare på og sover gjerne med et beskyttelsesnett, mot stråling, gasser osv. rundt sengen, multifunksjonelle gjenstander og møbler, bønder dyrker i byene og urbane mennesker flytter ut av byene.

Jeg avslutter med et ordtak: ”Be faithful to your own taste, becouse nothing you really like is ever out og style” (Billy Baldwin (1904-84)"

Bilder: wallas verden og chic antique

10 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for grundig oppdatering!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei og takk for super oppdatering.

Spennende å se hva og hvilke saker som slår til og hva "alle" på død og liv vil ha.

Har selv sansen for "Factory Vintage" og ønsker meg masse innenfor stilen, så flott å krydre den nostalgiske stilen med.
Ryktene sier at skrivebordslampene fra 60-70 tallet, ( løp på loftet og finn den frem, min var hvit, mens min bror sin var knallgrønn, frem med spraylakk, he he) og arkivskap i metall med plass til merkelapp på skuffene får bein å gå på rundt om...stor etterspørsel!..... hint hint til de norske nettbutikkene om mer i denne stilen ;o)
De utenlandske nettbutikkene har allerede kjørt lenge på små elementer i den industrielle stilen, stadig usolgt, mens her ser vi kanskje ut til å stagnere ved saker i det slitte treverket....

Gamle dører og vinduer pyntet med kranser og opphengslenke med div. pynt samt slitte møbler har jo gått sin seiersgang blant interiørbloggerne i noen år nå, så for oss er det ikke akkurat en overraskende nyhet selv om det er en trend. Men veldig kjekt om den store horde åpner øynene og tar vare på gammelt, flott håndverk, altfor mye er gått på St.Hans bålet opp igjennom.

Ha en flott dag alle sammen!

Anonym sa...

1. Charlottes interiørblogg

2. http://charlottesinterirblogg.blogspot.com/

3. Roll 2

4. Jeg er veldig glad i interiør, og forsøker å blogge litt hver dag. Min stil er mot det skandinaviske. Samtidig er jeg glad i farger. Vi har akkurat kjøpt oss ny leilighet, og bloggen min handler om mye om innredningen her.

ENGEL sa...

wow!supert!jeg liker gammelt og resirkulerer gjerne jeg!men litt nytt er ikke å forakte,finanskrise eller ikke;))))

Trude sa...

1. Travletrude

2. http://travletrude.blogspot.com/

3. Roll 2

4. Siden vi bor i mine besteforeldres hus fra 1949, er det alltid oppussing på gang. Har sansen for det klassiske, enkle, ispedd noen romantiske detaljer. Blogger om interiør, klær, trening og ellers om det som skjer i en hektisk hverdag.

Villa Luftslottet sa...

Hei:) Spennende å se hvilke trender som kommer:)
NB! Jeg har endret adressen på siden min: http://www.viiluftslottet.blogspot.com

Brocante sa...

Hei dere som har den store oversikten! Hvem var det som dro i gang bloggtreff i Bærum i februar. Blir det noe av eller?
Har dere hørt noe mer?

My home is my Castle sa...

Takk for et interessant og givende innlegg :))
Blir så spennende å se hva som kommer i butikkene :)

Klem,Kari

Fargerike Dagny sa...

ÅÅå, Billy Baldwin er jo bare en guru, skjønner godt at du siterer han! Takk og lov at Billy Baldwin Decorates kommer ut i ny utgave i februar!! Wohoo!

Størhuset sa...

Synes det var litt artig med gamle vinduer jeg da, for her på gården er det gamle vinduer i stabler alle steder, det gjelder sikkert mange gårder hvor det er utrolig mange vinduer på våningshusene, så det er liit artig at det produseres nye da. Har flere planer ang vinduer jeg, men det var å gjennomføre det da....
Var interessant lesing!