Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

tirsdag 20. januar 2009

Trend: Hvor står vi med Tolix og Eames?

Æraen der alle viste frem sine (Arne Jacobsens) Egg eller Syvern i ethvert interiørmagasin er definitivt forbi. De to stolene som har overtatt, og som allerede har holdt seg i interiørbildet en stund er Tolix og Eames plastic.

Tolix er den franske bistrostolen, dere vet, som ble designet på 30-tallet. Tolix tar både nostalgikere og moderne interiørfantaster inn i sine hjem, eller en bruker den som hagestol. Tolix kommer som krakk, barkrakk, spisestol og med armlener. Den er laget i metall, og kommer i en mengde forskjellige farger.


Eames plastic
ble designet på 50-tallet, og kommer i ulike utgaver den også: med vanlige bein, som stablestol, med eifelltårnbein eller i gyngestolutgave. Det er kanskje først og fremst de med moderne smak som har gått til innkjøp av eames, men i det siste har vi også sett dem i nostalgiske hjem.
Bilder fra eames gallery og remodelista.

Har du lyst på , eller har du kanskje Tolix eller Eames i hus allerede? Kansje liker du dem ikke i det hele tatt? Vi vil gjerne høre hva dere syns om disse, og skriv gjerne dine erfaringer fra bruk:)

31 kommentarer:

Kari sa...

Eames liker jeg ikke i det hele tatt. Kommer aldri inn i mitt hus.
Tolixen kan jeg gjerne kjøpe et par av, men mest for de ser tøffe ut. De ser ikke spesielt gode og sitte på.

Kari :-)

Fru Fjeldhammer sa...

ja takk begge deler... men har ikke!! Fine stoler

prinsesselinn sa...

synes de er døøødsfine begge to,
kanskje faktisk mest eames, men hver til sitt bruk, eames i stuen og tolix på kjøkken og bad for mitt vedkommende:-)
men er desverre ikke den glade eier av hverken den ene eller den andre...( jobben har en eames på lager , kanskje jeg kan arve den dersom det plutselig blir veldig trangt om plassen , hihi, drømme ...)

Ann Helen sa...

Jeg ELSKER Eames, og har ønsket meg den i mange år! Plastic chair i turkis hadde vært NAIS:D

Høytrykk sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sommerlyst sa...

Er den heldige eier av en Eames stol, som jeg fikk av mine veldig snille foreldre til jul ett år! Er veldig glad i den og den har fått plass i stuen. Synes også Tolix stolen er kjempefin!!! Så ja takk, begge deler fra denne kanten også :)

moa sa...

Har 2 tolixstoler og en krakk..synes de er så fine til kjøkkenbordet, blandet sammen med en gammel benk og andre stoler..
litt gammelt, og litt nytt i herlig blanding:0) Synes Eamesstolen er flott, men den passer ikke hjemme hos meg!

Moa

Anita fra hjerterommet sa...

Eames stolene er jo bare kjempe lekre da! Ser utrolig gode ut også. Likte ikke de andre stolene noe særlig, helt vanlige krakker og kjøkkenstoler i mine øyne... men har ikke sett de i virkeligheten så kan jo hende jeg ville ha forandret mening. ♥

Torunn sa...

Vi har 4 Eames-stoler på skolen, sammen et hvitt rundt bord .-). Stolene er røde og utgjør et flott blikkfang på et utdanningsområde som jobber med estetikk :-). Gode å sitte i og kule å se på. Hjemme.....nei, der er det litt "røsligere" møbler som råder .-)

Fargerike Dagny sa...

Er ikke så glad i it-stoler, men hvis jeg skal velge blir det nok en rød tolix :)

mette sa...

Jeg klarer ikke å like noen av dem jeg...kanskje er jeg alene om det?? Selv om jeg kan vingle litt i smaken min, så er jeg klinkende klar på det jeg ikke liker!

tavelhus sa...

Stolarna är så fina!

Carpe Diem sa...

Enig med mettemaja, kan ikkje like dei.

Thea sa...

synes tolix er fine, men den andre? nei!!! ser ut som en ikeastol... men godt vi er forskjellige da:)

Landcharm sa...

Jeg liker godt begge stolene. Jeg har sans for mange ulike stiler, men hos meg hadde nok Tolix passet best nå. Begge kan jo blandes med gammelt, men Eames hadde nok passet bedre i mitt tidligere Oslo liv. Er i ferd med å skaffe meg en Tolix-lignende taburett i zink.

Anonym sa...

har seks stk Eames, noe kalde å sitte på sommer som vinter.Også upraktiske i sitte på for små barn som må sitte på knærne(ingen plass til føttene)flotte å se på er de ihvertfall.Jeg er veldig glad i de

Rikke sa...

Jeg har seks stykk deilige hvite Eames stoler rundt mitt spisebord(ligger bilde på bloggen min av stua):)og er veeeldig så fornøyd med de!Ja de blir litt kalde når kulda setter in - men da gjør de seg godt med et fint ullskinn over f.eks!
Ønsker meg nå gyngestol versjonen som er avbildet her på NIB - men venter bare på rette tidspunkt..altså da lommeboka tilsier det:)
Men for å nevne en kjop ting, så er det noe nytt som har oppstått nå de siste dagene og det er flekker som du ser ii setet, og har funnet ut at det må være der stolbenene er festet..hmm..har ikke fått snakket ,ed butikken der jeg kjpte de ennå - er det noen som har samme er faring???? Please tell me!!!
Men ellers veeeldig fornøgd:)

Emmeline sa...

Jeg ler litt av stolene for meg selv,kunne dristet meg til en turkis krakk fra Tolix, eller kanskje knall gul. Den skulle få plass i gangen ved siden av skoskapet der;)

Jeg ønsker meg gustavianske stoler jeg... Jeg er så brei over rumpen at jeg ikke stoler på sånne designstoler... hehehehe!

Aina sa...

Kan ikke påstå at jeg synes noen av de er særlig fine, men spør meg om et år eller to når jeg har sett de lenge nok;0)

My home is my Castle sa...

Jeg hadde ikke sagt neitakk til en grå Tolix, men Eames stolene er ikke helt min stil ;)

-Kari-

Ninas Drops sa...

Ja takk til en lyseblå Eames gyngestol ja...

Synes Tolix stolene er fine, men de ser ikke gode ut å sitte på...i lengden

Drops

Vibeke sa...

Jeg drømmer fremdeles om både (Arne Jacobsens) Egg OG Syvern jeg....FNIS :o), elsker formene!

Henger tydeligvis "etter" i forhold til hva som er HOT i interiørbildet men det er typisk meg (og gjør ingen verdens ting): liker jeg noe så godt så går det som regel ikke over igjen!!!

Synes Tolixen hadde vært råtøff ved siden av noen gamle møbler....

Vibeke

små hverdagsgleder sa...

Hadde ikke hatt noe imot å ha disse jeg altså! Liker de veldig godt. Ønsker meg en i gyngestolutgaven.

Laila sa...

Jeg kan se hva som drar folk mot dem, men jeg synes ikke de passer her hos meg. I det rette miljøet derimot: kjempestilige!

Min Still By Maia sa...

Jeg har to hvite Tolix stoler ved spisestuebordet. Er veldig glade i dem og synes de passer så godt sammen med det gamle slitte bordet og de andre hvite, slitte stolene.

Stine sa...

Ingen av stolene får innpass hos meg med det første, men jeg synes Tolix ser kjempenydelig ut i et hvitt vintage hjem. Har personlig mest sansen for Louis Ghost, klassisk, men moderne.

BO sa...

Eg har ein kvit Tolix til "kunderompene" mine! :-) Ein knallgul tolixkrakk bestilte eg i sommar, men den er fortsatt ikkje ankomme... Den skal også vera på kontoret mitt.

Marihøna sa...

ÅÅÅ JA til en Eames gyngestol i hvit eller grå...drømme drømme...

Anonym sa...

stolene er lekre. både til det mer moderne hjemmet og til de som ønsker å blande gammelt og nytt. skal ha slike jeg med sauskinn i rundt et stort hvitt slitt spisebord...det eneste negative er at de er blitt så populære at alle har sett de eller ønsker de;(

Anonym sa...

Jeg fikk en Eames skallstol med snurrefot på Lauritz.com for en slikk og ingenting. Jeg synes den ser helt fantastisk ut hjemme :-)

Cecilie sa...

Jeg er på jakt etter eames gyngestol, får man kjøpt de i Norge eller må man bestille på nettet?