Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 21. januar 2009

Nib-Akutten

For noen dager siden fikk vi denne hyggelige mailen fra Mette:

"Jeg som skriver denne desperate mail, er ei ”jente ”på hele 39 år, og som for ikke så lenge siden kom over siden deres. Det er jeg VELDIG glad for!!!! Utrolig mange flotte sider, og mange tips. Er interessert i interiør, men dessverre ikke så flink. Det er også derfor jeg kommer med dette rop om HJELP! Jeg trenger så sårt hjelp til valg av tapet/gulv til rommet en livsglad 5 årig. Jeg er også interessert i hjelp til valg av interiør på rommet. Han har en Ferrarri- seng som han er veldig glad i. Jeg tenkte den skulle være tema for rommet, men ettersom senga er knallrød, er jeg redd rommet skal virke rotete og bli voldsomt….,mmmmm jeg skjønner ikke hvordan jeg skal gjøre dette? Hadde blitt VELDIG glad for hjelp"

Så jenter; er vi klare til å leke interiørarkitekter? :)
NIBs-tips:

Sengen fra Barnerommet må jo være alle småkarers drømmeseng, og selvfølgelig må den få hedersplassen, synes vi. Men så er det nå slik at småguttas drømmer kanskje ikke er helt forenelig med mammas? For hvordan matche en sånn doning, dere?
Gulv: Gummigulv er i skuddet! Det er svært slitesterkt, mykt og isolerer godt - perfekt på barnerom med andre ord. Velger man å ta det helt ut er selvfølgelig rødt gulv med rød bilseng helt konge. En litt roligere variant er kanskje lysgrått? Gummigulvene finnes i mange ulike teksturer, og det mest velkjente er jo det med "pastiller", som jeg ikke fant i rødt noe sted. Vil man legge mye i rommet kan jo gulvet bygges opp litt slik at bilsengen står på et lite platå? Helt kritthvitt tregulv kunne også være en idé, hvis man tør på et gutterom?

Vegger: Jeg tenker umiddelbart kritthvite, glatte vegger. Er det strie fra før, kles veggene enkelt med et par ruller veggfornyer, og man slipper helsparklingen. Genialt! For å forsterke biltemaet kan det kanskje freshes opp med wallstickers med bilmotiv?

Møbler og oppbevaring: Jeg tror plaine, hvite og stramme møbler ville gjøre seg godt i dette rommet. La bilsengen få oppmerksomheten, og resten av møblementet være rent og enkelt som på bildet over (Styling: Sofie Andersson, foto: Marcus Svensson) En høyglanset, hvit plate med ben fra Ikea som pult, med åpne hyller over, og en rød svingstol?

Dette er så moro! Hva tror dere skal til for å skape et helhetlig og flott gutterom? Håper det vil strømme på med masse forslag til Mette om hvordan hun kan innredde drømmerommet til sønnen sin, og ikke minst at vi sammen kan "innrede" mange typer rom i ulike stiler fremover.

Vi gleder oss veldig:)
Send oss gjerne en mail med ditt interiørdilemma til norskeinteriorbloggere at gmail dot com, så setter vi 429 interiørbloggere på saken;-)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Synes sortbeiset tregulv, hvite vegger og tak, en tøff stor rød pendel midt i rommet, enkle hvite rullegardiner, piffet opp med fargesterke detaljer.. (Ala paul Smith sine fargerike striper fra kvadrat..)
Vil du ta den helt ut for lillegutten kan du jo få tak i noen hjulkapsler eller bildeler å ramme inn på veggen, i tillegg til de obligatoriske ferrariplakatene du nepper slipper unna...
Vet at studio Slettvoll har masse tøffe kurver og kasser i resirkulerte bildekk. Tøffe!
Ellers synes jeg møblene bare skal være hvite, kanskje med unntak av en rød Fatboy å slenge seg i?

Fotballmamma sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Fotballmamma sa...

Min erfaring er at leker og andre nødvendige assosearer på et barnerom farger rommet tilstrekkelig. Jeg ville derfor gått for helt enkle møbler og ensfargede vegger og gulv. (jeg har en egen to-farge-regel = møbler gulv og vegger skal helst kun ha to farger for å oppnå et "rolig" resultat.)Så kan man heller ha noen hyller eller kroker der du kan stille ut lekene. Det gjør også lekene mer tilgjengelig.

Det viktigste er likevel å ha med 5-åringen på planleggingen (5- åringer kan manipuleres i riktig retning (:)så han føler han er med å bestemme. På den måten setter han kanskje mer pris på det nye rommet, når han vet alt arbeidet som ligger bak.

Uansett, masse lykke til!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Syns det låter som en bra idé att hålla rummet i så få färger som möjligt. Låta bilen stå i centrum!

Ett grått golv. Vita väggar, kanske med vertikala, tjocka striper malade bakom sängen, som en "huvudgavel". Ta upp den röda och svarta färgen på detaljer. Randiga tyger.

Liker det frk.Larsen sa om en stor pendel i taket.

Och så förvaring! En hel massa kurver och kasser!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Man kan mala en stor kvadrat på en vägg, med griffelfarge (heter det det på norsk?). Då kan han mala direkt på väggen!

Carina Dale sa...

Litt avhengig av størrelse og form på rommet, men jeg ville også valgt lyse farger. Farger han kan vokse med. Er det flere farger på bilen, kan man jo bruke en av disse som tilleggsfarge (i en dempet utgave?), evt. lage en kontrastvegg. Ellers pleier lekene å tilføre nok farger ;-)

Angående møbler ville jeg plassert inn et hvitt skrivebord og sørget for masse oppbevaringsmøbler (hyller o.s.v.) (Jeg regner ikke med at det blir mindre leker og ting med tiden ;-). Bruk de åpne hyllene til å stille ut de fineste lekene og legg opp til at han skal kunne rydde ting på plass selv. Ellers ville jeg brukt tavlemaling f.eks. til å male fronten på et skap, slik at han kan utfolde seg og etterhvert skrive opp ting han skal huske, lekser, eller bare søte beskjeder :-)

For å videreføre biltema, ville jeg valgt teppe utformet som kjørebane (eller bare malt det på gulvet - fra døren og opp veggen bak sengen). Lampen kunne vært en billykt eller noe som ligner på gatebelysning?

Men denne er bare noen umiddelbare tanker ;-) Skulle gjerne hatt en tegning av rommet og visst litt mer om hvilke behov og aktiviteter som skal dekkes for å kunne komme med noe mer konkret.

Carina Dale sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
charm design sa...

Ser allerede for meg rommet til denne gutten.Med alle de fine ideene som har kommet Dette er jo genialt.......
Ville også holdt rommet i lyst.Spesieltt hvis rommet ikke er så stort.Hvite vegger ,hvit gulv.En lang hvit benke plate langs en hel vegg til skrivebord og med oppevaring under,feksempel kasser og kurver.Ganske kult med to tøffe skrivebord stoler,så har man en plass å sitte sammen med en venn å tegne ,gjøre lekser,pusle og diverse.Et rimelig ikea garderobe skap blir skikkelig tøft med talve maling.Å det er kjempe populært.Et bil teppe på gulvet,hadde sikkert også vært en drøm for en liten gutt.Er enig i at jo lysere rommet er jo renere og penere blir det ,fordi alle lekene skaper masse farger og liv i rommet og at sengen må komme godt frem som et hoved møbel.

Bajas sa...

Kunne ikke la være å kommentere her....
Første som slo meg her var svart/hvitt sjakkrutete gulv! Ellers hvite vegger,men kanskje en ferrarirød fondvegg bak skrivepulten,med en tavlemalt del,kanskje over skrivepulten,eller på en skapdør.

Bilder av røde (eller andre fargesterke) biler på de hvite veggene,og kanskje et svart/hvitt flagg på veggen....
Ellers god oppbevaring i form av skap,kasser og kurver i hvitt,for å dempe "støyet" som blir av alle lekene i et gutterom...
Enkelt skrivebord fra f.x Ikea med en traktor stol i svart,hadde jo passet inn.
Her ville jeg forsøkt å holde meg til rødt,svart og hvit,rett og slett....Skulle man tilføre et element til,ville jeg holt meg til stål/krom.

Hadde jeg vært en pode på 5, med en "fejjaji"-seng hadde jeg vært en lykkelig en.... ;)

Vel,dette var min umiddelbare reaksjon...
Lykke til!
=)

Landcharm sa...

Jeg syntes deres forslag var veldig bra, så dere kan vel ta på dere oppdrag heretter.

Carina Dale sa...

Her har jeg lagt ut noen inspirasjonsbilder:
http://mywonderworldnr1.blogspot.com/2009/01/post-til-nib-akutten.html

.. det er flere som har valgt dette temaet ;-)