Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 16. juli 2008

Ukens gjesteblogger: Lisbeth sin lille verden

Heisan!

Hva sysler jeg så med for tiden.? Nå må dere ikke få åndenød altså, men her er det julepyssel i juli. Får liksom aldri tid til å gjøre alt jeg har lyst til av julegøy i desember, da sitter jeg litt sånn halvmatt og leser interiør og hobbyblader og ønsker meg alt det fine som fristes med. Derfor syr og broderer jeg nu, diller og daller.

Vepsefangeren er flyttet innendørs og sammen med årets siste peon fra hagen pynter den stuebordet. Ute regner det og jeg har begravet meg i" Les belles lettres" . Franske monogrammer i korssting og kastesting. Julestrømper og løpere....som skal bli ferdig i juli. Nytter ikke å ønske seg juleløper og julestrømper i hvit lin med store, røde snirklete monogrammer til å pynte med lille julaften..da er det litt for seint.
Et resultat av at jeg har satt meg ned for å gjennomføre disse prosjektene mine er at huset flyter, hvilket er hardt å svelge for en estetiker. Men det får så være, har man julistri så har man julistri! Jeg lukker øynene for rot og støv og broderer glad og fornøyd videre, he he.Noe lyst og sommerlig har jeg da fått laget. Lampekjoler er jeg glad i å sy, de blir utrolig lekre og har noe svalt og delikat over seg. Endelig har jeg gjort ferdig noen som har lagt halvsydde en god stund. De er sydd i ren bomull, monogrammene har jeg brodert på lin. Et lite vintage monogram fra ca 1920 kjøpt fra Frankrike har fått pynte nederst på kanten ( nærbildet inne på bloggen min). Det blir et mer eksklusivt preg over monogrammer når de er håndbrodert, men det er tidkrevende arbeid.
For å få den opphøyde effekten som disse franske monogrammene skal ha, brukes det en spesiell teknikk = møysommelig arbeid. Derfor setter man ikke strykejernet rett på et håndbrodert monogram og "trøkker" flatt igjen det en har strevd med å få opp i høyden, bare for å ha nevnt det.....
Å ja,broderimønstrene jeg bruker er franske og antikke . Og for de som liker det, får jeg produsert mange nok lampekjoler blir det lagt noen ut for salg på bloggen, så følg med ! Den cremefargete skålen med sjarmerende gammeldagse klesklyper, som jeg elsker, er fra franske Comtoir de Famille, som forøvrig er et av mine favo merker. De har de lekreste saker til hus og hage. Klesklypene er ikke de letteste å oppdrive her til lands, der er ebay tingen, vips så er de billig og greit på vei til din postkasse, tjihii! Den røde A `en på bildet har jeg brodert i korssting og skal snart reise over grensen til en kjent og kjær svensk blogger som elsker "les broderies rouges". Ser dere den igjen i Blogglandia ett sted vet dere hvor den kommer fra :o)))


Ha en videre fantastisk sommer hvor enn du er!

Klem fra Lisbeth med bloggen Lisbeth sin lille verden.


(Har du lyst til å være ukens gjesteblogger? Legg igjen en kommentar under dette innlegget og du er med i trekningen om å gjesteblogge her neste onsdag!)

4 kommentarer:

Elzie sa...

Jaså, det är julklappar och annat du håller på med mitt i sommaren *s*. Ja, varför inte. Jag köpte min första julklapp i januari!! De mönsterna du syr efter, var har du köpt dom? På Ebay också? Jag älskar de där bokstäverna och det vore så kul att kunna sy lite sånt.
Ha det så bra.
Kram Elzie

Hulda sa...

Lurt å begynne med juleting nå. Jeg har endel som jeg har bestillinger på, tenkte jeg skulle begynne tidlig i høst med det. Tida flyr alltid i julemåneden.

Fint innlegg!

Rosa sa...

Snakker om forseggjort handarbeid! Nydelige ting. Og sjølv om dei færraste hugsar det i juli, så er det jo lurt å gjere slikt no - i førjulstida er det jo 1000 andre ting!

Mitt hvite hus sa...

Ja denne damen er bare helt utrolig:=):=) Men det er kjekt å være tidlig ute. :=)
Og hun har en helt utrolig flott blogg!!