Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

tirsdag 3. juni 2008

Ukens diskusjonstema "farsotter"

Det er flere som har kommet med oppfordringer til å diskutere "farsottene" som går her i bloggeverden, og det kan vi jo godt gjøre:)

Vi har jo så mange ting som skjer her inne: Awards, hemmelig venn, pay it forward, utfordringer og konkurranser. Hva syns du om "farsottene" og hvorfor?

Topic of the week: How do you relate to awards, givealongs, pay it forwards and challenges on your blog?

24 kommentarer:

vosgesparis sa...

I just wrote a piece about this give aways and awards some time ago ;.)It is a good thing if people bring out their real feelings about it as I understand that many people just play along to be nice and don't want to look arrogant wheb they just say no thanks ;)

vosgesparis sa...

http://vosgesparis.blogspot.com/2008/05/awards-en-een-nieuwsgierige-blogger.html#comments

Torunn sa...

Ta det helt med ro! Her er ingen såre følelser .-). Vi hadde en veldig vellykket dag som frister til gjentakelse !!

Ang farsotter;
Jeg syns jo det er trivelig....men det har vel utviklet seg til å bli litt vel mye av det. Poblemet er jo at det blir vanskelig å følge opp....og det syns jeg er synd. Når noen tar seg tid med å sende dette rundt, er det hyggelig å kunne ha tid til å følge det opp selv også. Særlig nå i det fine været blir liksom ikke blogging prioritert.........

Skulle jeg glemme å takke noen, eller glemme å svare på en utfordring, så beklager jeg det på det sterkeste.... Det er ikke vondt ment, bare mangel på tid:-)

Emmeline sa...

Må jo bare le litt av dere jenter; for dere tar jo virkelig temperaturen på det som skjer på interiørbloggene for tiden;)

I løpet av den siste måneden har det mer eller mindre vrimlet av awarder og utfordringer. Daglig er det en ny utfordring eller award. Jeg syns det er veldig hyggelig, det kan selvfølgelig bli litt mye når alle de forskjellige kommer samtidig--men så er det jo opp til hver enkelt å svare.Dette er vel også et symptom på at det har blitt MANGE norske interiørbloggere etterhvert, miljøet har jo virkelig eksplodert!

Jeg tenker ofte på dette med at man skal sende en award videre. Det er så greit å skrive at man gir den til alle, eller at alle har fått den --så derfor sender man den ikke videre...Men innimellom sitter det flere bloggere som ikke får så mange awarder eller utfordringer, kanskje hver og en av oss burde blitt flinkere å se oss om litt ekstra for å finne noen som fortjener--men ikke har blitt sett???

Dersom man har en bloggtørkeperiode så er det jo godt å bruke en sånn utfordring for å komme igang igjen. Men jeg har på en måte stadig noe nytt på hjertet og da er det ikke alle utfordringer man tar seg tid til:)

Men det var iallefall min mening. Jeg har vært innom på vosgesparis sin blogg og forsøkt å lese litt Nederlansk debatt om emnet. Det var sabla vanskelig;) Tror jeg hadde fått mer utbytte av debatten om jeg hadde hatt en nederlansk norsk ordbok??? Eller kanskje ikke! Ha en fin kveld i varmen:)

Baronessa sa...

Hei!

Ønsker å bli lagt til i norske interiørblogger.
Navn: Baronessa

Cathrine sa...

Så jeg ikke hadde sagt det ja,men vill gjerne bli lagt til :-). Så over til Farsotter. Synest det er korselig at vi viser at vi setter pris på hverandre.

Bergheim sa...

Jeg er av de som ikke har fått award eller utfordringer. Men så har jeg ikke sendt noen heller. Ikke for at ingen fortjener det, men nettopp for nevnt her oppe, det kan bli litt mye. Jeg surfer rundt i de forskjellige bloggene, men nå for tia leser jeg stort sett akkurat det samme hos veldig mange. Jeg er redd noen blogger mister det særpreget som gjør at jeg ønsker å komme tilbake. Derfor håper jeg farsottene er på vei ut. Og roen igjen senker seg over Bloggeland. Jeg liker å se på bilder av folks hager, stuer, blomster osv. De små tingene i livet som er viktig for den enkelte. Om det nå er ny sofa fra Ikea, eller en gammel kopp fra en brukthandel. Jeg ELSKER sånne blogger. Og skal jeg være helt ærlig så er det ikke viktig for meg i det hele tatt hva som står i linje 5 på side 123 i en eller annen bok. Håper dere tilgir meg min oppriktighet. Nå skal ut å kjøpe malerskrape. sambissen min har funnet to hagebenker som trenger litt omsorg. Og et bord som jeg skal forvandle til et plantebord. Ha en strålende Onsdag.

Marte sa...

Personlig begynner jeg å bli virkelig lei disse awardene, taggingene og utfordringene som florerer i alle interiørblogger for tiden.. det er rett og slett blitt for mye av det.. og det blir lengre og lengre mellom de gode, flotte og inspirerende blogginnleggene om interiør og hage. Jeg savner VIRKELIG tiden før alle utfordringer!

Anna Lisa sa...

Må sei meg enig med Bestemors vindu..
Syns det er kjekkare å lese om interiør og få ta en titt pa andre sine fine skatter eller stuer, hager og slikt. Det er nå egentlig det en interiørblogg skal dreie seg om.
Og det med awardane...eg syns alle fortjena award.
Ønska alle en flott tid framover...eg sit nå å venta i varmen:)
Klem

Tyra sa...

Jeg som er forholdsvis ny og enda ganske ukjent, syntes det er veldig hyggelig med både awarder og utfordringer. Man blir jo litt ekstra kjent med andre bloggere på denne måten.
På den annen side ser jeg jo også poenget med at disse farsottene "stjeler" endel, både energi til de som får mange,og også de som legges ut på bekostning av et interiør-hageinnlegg.
Så jeg vil tro det er litt forskjell om du er ny og delvis grønn som meg selv, kontra om du har vært innbygger i blogglandia en god stund.
Uansett, takk for en flott side, Damer! Og ha en fortsatt strålende sommeruke!
Hilsen Cathrine

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Prinsesse Elin sa...

Jeg setter pris på awarder og kunne gi awarder men nå har jeg minst 4 ufordringer liggende på vent. Disse må jeg ta når det er bloggtørke( skjer det???) men uansett jeg henger meg på Bestemors vindu jeg også. Interiør/hage = Inspirasjon.
Å det er jo derfor jeg iallefall leser blogger.

Solveig sa...

Jeg må bare innrømme at jeg har blitt barnslig glad de gangene vi har fått award eller annen påskjønnelse, jeg:) Tenk at noen liker bloggen vår:):) Men så er det så vanskelig å gi videre, både fordi de fleste har fått, og siden alle fortjener den like mye:)

Av de andre farsottene liker jeg pay it farward best, for da kan du velge selv om du vil være med eller ikke:)

Laila sa...

Jeg synes det er koselig å få utfordringer. Av awarder har jeg kun fått én (jeg fisker ikke!), og den takket jeg nei til. Det var pga at den hadde mistet betydningen på veien fra giveren, som ville gi en oppmerksomhet til kristne bloggere "Blogging with a purpose". Da jeg fikk den, var den plutselig blitt en "fordi du har en inspirerende interiørblogg"... Men smigrende at noen tenkte på meg da.

Til noe annet. Jeg etterlyste en tag til å legge på bloggen med link hit tidligere. Dere har ikke lagt ut en som jeg kan se, men jeg har tatt meg den frihet å legge headingen deres i sidefeltet på bloggen min, med link hit. Håper det er greit. Det blir lettere sor andre (on nye) bloggere å finne dere på den måten.

Rosa sa...

Det er vel ikkje alle utfordringar som er like interessante... som denne boka. Mens andre kan føre til at ein blir litt kjend med den aktuell bloggaren - det er jo kjekt. Awards er jo òg ein fin ting - det må jo vere kjekt at nokon set pris på akurat _din_ blogg!

Men at det har tatt litt av den siste tida kan eg vere einig i. Slik er det vel, at det går i bølgedalar med ulike fenomen - no er me forhåpentlegvis og sannsynlegvis på toppen :)

Lena sa...

Ser at mange har svart her...
Jeg sitter igjen med inntrykket at det er de "populære" bloggene som får flest utfordringer og awarder - om at den nye, og ikke mint uoppdagede der ute - ikke får noenting... Nå har jeg nylig vært så heldig at jeg har fått to, men må innbrømme at jeg ikke har valgt å gi de videre - kun fordi jeg synes at det verserer litt for mange utfordringer der ute for øyeblikket.
Dog er det artig å bli litt bedre kjent med skriveren av bloggen, men i bunn og grunn så forsvinner vel slike innlegg uansett ganske fort dersom man blogger regelmessig?
Men jeg er som en liten unge på julaften om jeg får vært med på fler Pay-It-Forward, da... *ler*
Det var humble opinion.

Lena sa...

Kjære noen - det var da veldig til mange skriveleifer jeg hadde i innlegget mitt... SORRY ladies!

Mummimamma sa...

Oki, her kommer min ærlige mening :)

Jeg syns min første award var veldig stas =)
Men etter det syns jeg awardene har mistet litt av "glansen".
For nå føler jeg at man leter etter noen som ikke har fått awarden, og så sender man den videre til vedkommende.
Så man holder på til de fleste aktive i Blogglandia har fått awarden, og har den ikke da mistet litt av sin stas?
Det er jo ikke så moro å ha fått en award som alle har. Har man da fått den fordi man fortjener den, eller fordi man rett og slett var en på lista som ikke hadde fått den?
Og så er det det som flere av dere har nevnt, hva med de som ikke får award. Man kan jo risikere å såre noen.
Så dette er tosidig og vanskelig, syns jeg.
Jeg har ikke tatt i mot eller sendt videre awarder i det siste.
Mye pga. dårlig tid, men også fordi jeg ikke vil utelukke eller såre noen.
Og jeg syns det krever en del tid og energi og sitte å lete etter noen som ikke har fått den awarden ennå.

Utfordringer har det vært mye av i det siste.
Det er ok å bli utfordret, men jeg har ikke rukket å ta alle utfordringene den siste tiden.
Jeg har satt de på vent, og så får jeg se om jeg rekker det, eller om de rett og slett blir utelatt.

Når det gjelder slike give-alongs, eller hva det heter, så syns jeg det opplegget er veldig greit.
For jeg er ikke av de første som svarer på slike innlegg, rett og slett fordi jeg ikke har tid eller ork til å bli med.
Men det er jo helt frivillig, så de som er med, er jo de som har lyst.
Så de syns jeg fungerer helt greit.

Det samme syns jeg om hemmelig venn.
Jeg har ikke søkt om å få bli med der, av samme grunn som ovenfor.
Men de som har lyst, syns jeg gjerne må fortsette med dette.
Jeg syns jo det er moro å se hva de har fått, mange fine gaver ute og går.

Ups, som vanlig klarte jeg ikke å fatte meg i korthet :)
Ha en fin sommerkveld!

Rosa sa...

trønderpia er forøvrig en klok dame :)

Jorunn sa...

Synes det var så fint og omtenksomt det som Emmeline skrev. Jeg er veldig ny i blogglandia og prøver å bli litt bedre kjent med dere som bor der fra før. Men jeg synes nok at det kan bli litt mange utfordringer etterhvert når man finner de på de fleste sidene. Kanskje man ikke skulle sende den videre til så mange?

Jorunn sa...

Vil forresten spørre om jeg kan få være med på listen deres? Er veldig ny, men legger ut nye innlegg hver dag.

Hulda sa...

Jeg er nok ikke så flink til å svare på alle utfordringer og tagging, selv om det jo er koselig å få. Noen ganger strekker ikke tida til, og andre ganger har jeg lyst til å blogge om noe helt annet. Men, skal prøve å bli flinkere! :)

Anonym sa...

Jeg har bestemt meg i det stille for å ikke være med på dette mere, det er i grunn litt mye nå. Eller som gubben kommenterte, jøss holder du på med sånne fjortis greier?

Solveig sa...

Da er denne diskusjonen avsluttet:)