Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

mandag 29. oktober 2012

VI HAR EN VINNER! OG SPØRSMÅLSRUNDE

Vi har en vinner av det fineste baderommet, gratulerer så masse ELISABETH HEIER! Nå er det en gylden anledning til inspirasjon for deg som skal pusse opp badet ditt,  ekstremt gode ideer og fine bad i både gallerier og finale.

Usedvanlig delikat bad i toppetasje på Grünerløkka!
Foto: Elisabeth Heier

Bad er et vanskelig rom å pusse opp. Med regler og forskrifter en ikke alltid er oppdatert på, priser som kan skremme fanden på flatmark, og generelt et litt uoversiktelig marked, er det for de fleste av oss et stort prosjekt. Men så moro det er å planlegge, og så fantastisk det er når du endelig har badet du har ønsket deg!

Vi har fått noen tilbakemeldinger på at vi har for lite konkrete tips på ulike interiørløsninger her på NIB. Mange ønsker seg inspirasjon på hvordan en løser ulike interiørutfordringer - ikke bare fine bilder og bra stylinger. Er dere enige? Hva kunne dere tenke dere eventuelt tenke dere å lese om?

Vi har tenkt til å gjøre noe med det i dag, og kjører derfor igang spørsmålsrunde med tema bad. Med oss til å svare på spørsmål har vi Kari Øgle Kjensberg fra COMFORT. I tillegg  må dere gjerne spørre både oss og de andre bloggerne, vi viderebringer eventuelt spørsmål.

Legg igjen spørsmål i kommentarfeltet. Om du trenger sende over et bilde, tegning, produktbilde e.l kan du sende det på mail til kari at comfort.no. Alle svar vil legges ut her i innlegget.

Vi gleder oss til en spennende runde! Rørleggerrelaterte spørsmål er godkjent av Comforts rørleggere før det legges ut svar her. 


TRENDER
Baderom; trender for 2013, noen innspill på material og fargevalg?
Svar:
Når det gjelder trender på badet ser vi at alt er lov! Sterke farger og duse farger, marmor og teksturer. Mange ønsker å ha badet personlig. Badet har blitt et fristed i huset til egentid. Naturlige materialer, eller blanke metaller, messing og kobber dukker opp i trendbildet også på badet. SPAfeeling og følelsen av litt luksus er noe vi så på messen både i Bologna og London. Frittstående badekar er også veldig populært. Med eller uten løveføtter, med eller uten bobler. Som sagt, alt er lov!

OPPBEVARING
Jeg trenger masse oppbevaringsplass på badet, til alle flasker og duppeditter og håndkler. Skal pusse opp i løpet av vinteren/våren. Noen tips til hva jeg bør tenke på osm gjør hverdagen med tenåringsjenter (og alle deres ting og tang) litt lettere?
Svar:
For å dekke alle oppbevaringsbehov er det viktig å tenke på hva som skal inn på badet. Skal håndklærne i skap på badet, eller i et annet rom? Er det plass til en dusjnisje (hylle i veggen i dusjen) eller skal shampo/balsam/dusjsåpe oppbevares i en dusjkurv? Hvor mange familiemedlemmer det finnes i huset har selvfølgelig stor innvirkning på hvor mye oppbevaring man trenger på badet. Det finnes et kjempeutvalg av små og store kurver, bokser, smykketrær, skittentøykurver, kroker, knagger, dusjkurver osv. Baderomsmøbler finnes både med skuffer og skap. Personlig er jeg veldig fornøyd med mitt baderomsmøbel som har to store skuffer til oppbevaring. Enkelt å ta ut av og enkelt å sette ned igjen. I kombinasjon med et smykketre og noen fine kurver dekker det mitt (og min familie på 4 sitt) oppbevaringsbehov på badet. Lykke til med oppussingen!

MEMBRAN
Må man ha membran på alle veggene i hele badet? Eller holder det å ha i nærheten av dusjen og vasken?
Svar: 
Du må ha membran på alle vegger som vender mot det fri (yttervegger) og på vegger mot kalde rom, feks soverom, entree. Dette for å oppfylle kravet til dampmotstand (Sdverdi 10 m).  For å oppnå kravet må man normalt bruke 1.8 - 3.0 kg pr. kvm. Les leggeanvisning på aktuell membran.

VÅTSONEN 
Hva/hvor er våtsonen på et bad?
Svar:
Våtsoner er hele gulvet til 5 cm opp påvegg over ferdig gulv(topp flis). Vegger  rundt servant, vaskekar mm. er våtsone 50 cm til hver side og over utstyr, samt ned til gulv. Ved badekar/dusj er våtsone utstyretsstørrelse pluss 1 meter til hver side fra gulv til tak. I bad inntil 4 kvm gulvflate er alle vegger våt sone i tillegg til gulvet. Skråhimling mot kaldt loft over dusj/ badekarsone er våt sone.

BELYSNING
Må belysningen på et baderom være spesielt merket for bad? Hva med å bruke "vanlige" lamper på steder uten fuktighet?
Svar:
Ja, vanlige lamper kan brukes utenfor område 0, 1 og 2.  Det betyr at vanlige lamper kan monteres min. 1,20 fra dusjhodet og min. 60 cm på utsiden av badekar.  I tillegg kan det monteres hvor som helst i badet forutsatt 225 cm over ferdig gulv. Ta gjerne kontakt med elektriker slik at installasjonen blir korrekt utført, med hensyn til kapslingsgrad på produktene.

SPEIL
Hva med speil på bad? Må/ bør det være speil laget for bad?
Svar:
Speil må ha folie bak for å unngå skjolder, dersom det skal limes fast. Skal det henges i klemmer, så kan du bruke vanlig speil.

FRA DUSJ TIL BADEKAR
Kan man selv skifte ut metallet i sluket i dusjen med en slik rist tilpasset badekar, og sette inn badekar selv? Altså, gå fra dusj (direkte på gulv med membran) til badekar, og ordne dette selv?
Svar:
Fra dusj til badekar, forutsatt at det er  montert firkantet ramme med rund rist, kan den løse risten skiftes ut med ferdig utsparring for badekaravløp.

MÅ EN BRUKE BADEROMSMALING
Har lyst på en matt maling på badet, og baderomsmalingen er ikke matt! Kan man bruke vanlig maling på vegger uten vannsøl?
Svar:
Våtromsmaling er å anbefale på vegger uten vannbelastning, men du må gjerne bruke annen type maling med den risiko det medfører. Konsekvensene kan komme ved et eventuelt kjøp eller salg av boligen. Jeg ville valgt våtromsmaling for å være på den sikre siden.

NY VINYL PÅ GAMMEL VINYL OG VÅTROMSPLATER
Vi har to bad som vi må ta no i tida som kjem. På det eine badet er  det originalt vinylgolv frå 1980 ca. Kan vi berre legge ny vinyl oppå den gamle? Vi vil kunne spare oss ein del reint økonomisk sidan varmekablane fungerar godt. Min kjære kunne tenke seg våtromsplater i staden for flis. Er det nokre typar som er å foretrekke forran andre på dette området?
Svar:
Ja, dere kan legge nytt oppå det gamle forutsatt at det sitter fast og at det ikke er fuktighet under, få gjerne en gulvlegger til å kontrollere dette.  Er det i orden, vaskes det gamle belegget helt rent med f.eks salmiakkvann, for deretter og rubbe det opp med sandpapir, for god vedheft for nytt belegg.

Dersom du går inn på ffv.no og sjekker produkter, så finnes det tre typer som har Sintef Byggforsk godkjenning, bla.  Fibo/Tresbo og Alloc.

RULLESTEIN OG FUGER
Vi holder på å pusse opp bad no. Det skal selvfølgelig gjøres av fagfolk. Men, jeg lurer på en ting: vi skal ha rullestein i dusjen og fuger er jo  ikke vanntette. Med rullestein blir det jo en del fuger - hva skal jeg  behandle dette med?
Svar:
Jeg ville behandlet det med for eksempel "gulvdoktor" som kjøpes i flisbutikk, først med dyprens så med topp-Finish.

BILDER PÅ VEGGENE PÅ BADET
Jeg har lyst til å ha bilder på veggene på badet. Finnes det noen  smarte opphengsmulighetr, så jeg slipper borre rett i flisene? Kan jeg eventuelt borre i fugne? Hva er lurest her?
Svar:
Det lureste er å bruke oppheng som kan limes opp, for så og henge bildene på. Flatene som skal limes må vaskes med aceton. Lim som kan benyttes er TEK7 eller Col-pu. Lim kjøper du i flisbutikk.

SMINKESPEIL MED FORSTØRRELSESEFFEKT
Vi har nettopp pusset opp badet vårt og jeg er strålende fornøyd. Jeg har derfor egentlig ikke et spørsmål om selve badet, men heller et produkt. Min mor har et rundt sminkespeil med forstørrelseseffekt hengende på badet. Og et slikt ønsker jeg meg veldig! Dessverre kan hun ikke huske hvor hun har kjøpt det. Jeg har sett et på IKEA, men det synes jeg ikke var bra nok. Har dere slike på Comfort, og hvor mye ligger de i i pris? Skal settes på juleønskelisten, nemlig.
Svar:
Vi har mange ulike sminkespeil med forstørrelseseffekt i Comfortbutikkene. Noen er med lys og andre er uten. Prisen er fra 300 kroner. Stikk innom din nærmeste butikk og se utvalget, eller klikk deg inn på www.comfort.no. Håper du får akkurat det speilet du ønsker deg til juLl


Da er det bare et par spørsmål som ikke er besvart - kommer tilbake til de så fort som mulig:)
Tirsdag kl 0837.

30 kommentarer:

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Gratulerer til fineste Elisabeth :)

Anonym sa...

Hei,

ja jeg er er for flere konkrete tips. Gjerne på ting dere ikke viser så ofte, f,eks tv-løsninger.

Badespmørsmål:
Må man ha membran på alle veggene i hele badet? Eller holder det å ha i nærheten av dusjen og vasken?

Takk for mye inspirasjon her inne, vi har akkurat kjøpt et hus fra 60-tallet og trenger all hjelp vi kan få:-)

Mvh,
Anne Lise

Anonym sa...

Hei!

Jeg har et bad som er veldig lite, bare 3,5 kvm.

Der er det lagt vinyl for mange år siden.

Vi skal ha dusjkabinett, og lurer på om vi kan legge fliser rett på vinylen da? Trenger kanskje ikke membran på samme måte som vi ville trengt hvis vi skulle ha dusjnisje, liksom.

Anonym sa...

Og gratulerer til vinneren :-)

Mvh,
Anne Lise

Anonym sa...

Gratulerer til vinneren!

Jeg ble så inspirert av betongbenkeplaten. Har dere fått den spesialtilpasset?

hilsen fra Harstad

Anonym sa...

Gratulerer, Elisabeth! :)

Kreativ-i-tet Ann Merete sa...

Hurra for Elisabeth! :)

Anonym sa...

Gratulerer så masse til vinneren:)

Vibeke fra Bengtgarden sa...

Gratulere Elisabeth - nydelig bad og bilde :-)

Klæm Vibeke

Lottemora sa...

Gratulerer så masse!

Klemmer fra Lottemora

mali-mo sa...

Gratulerer til Elisabeth, velfortjent seier med det som iallefall er en god utgave av mitt drømmebad!!!

Flott med konkrete tips&råd. Forslag til andre spør-og-få-svar seanser; fargesetting hjemme,interiør og fargetrender vurdert av ulike personer, fargevalg, fiksing/ oppussing av gamle møbler feks?

Baderomssrørsmål;
- Hva/hvor er våtsonen på et bad?
- Må belysningen på et baderom være spesielt merket for bad? Hva med å bruke "vanlige" lamper på steder uten fuktighet?
- Hva med speil på bad? Må/ bør det være speil laget for bad?
-Kan man selv skifte ut metallet i sluket i dusjen med en slik rist tilpasset badekar, og sette inn badekar selv? Altså, gå fra dusj (direkte på gulv med membran) til badekar, og ordne dette selv?
- Baderom; trender for 2013, noen innspill på material og fargevalg?

Ha en flott dag alle sammen!

Elisabeth sa...

Tusen takk alle som stemte på meg! Blant alle de flotte bidragene var det utrolig stas å stikke av med seieren :-)

Du som spurte om betongplaten; den fikk vi laget på mål av Gudbrand Kaas/Oslo betonginteriør. Mail meg om du vil ha kontaktinfo til han : )

Bad er spennende å innrede, men det er mye som skal tas hensyn til, viktigst bruk fagfolk med våtromssertifikat : )

klem Elisabeth

Myke minutter sa...

Grattis med velfortjent førsteplass Elisabeth!! :)

Marte - Inni Min Hule sa...

Tusen takk for at jeg fikk være med i finalen, kjempe stas! Elisabeth var virkelig en verdig vinner! Spesielt kult me betong- benkeplaten og d var et veldig godt utnyttet rom, ikke lett å utnytte skråtak! Veldig inspirerende!

Marte.

Anonym sa...

Jeg trenger MASSE oppbevaringsplass på badet, til alle falsker og duppeditter og håndkler. Skal pusse opp i løpet av vinteren/våren. Noen tips til hva jeg bør tenke på osm gjør hverdagen med tenåringsjenter ( og alle deres ting og tang) litt lettere?

Klem Linda

Idun // Breidablikk sa...

Kjempeflott at de vil satse på meir konkrete tips og råd i tillegg til lekre styling-bilete ;)

Vi har to bad som vi må ta no i tida som kjem. På det eine badet er det originalt vinylgolv frå 1980 ca. Kan vi berre legge ny vinyl oppå den gamle?
Vi vil kunne spare oss ein del reint økonomisk sidan varmekablane fungerar godt. ..

Min kjære kunne tenke seg våtromsplater i staden for flis.. Er det nokre typar som er å foretrekke forran andre på dette området?

Signerer og på spørsmåla til Mali-Mo om belysning og speil til bad...


For ikkje å gløyme; gratulerer til både vinnar og finalistar! Myyyykje lekkert!! :D

Susan sa...

Hei,

Vi holder på å pusse opp bad no. Det skal selvfølgelig gjøres av fagfolk. Men, jeg lurer på en ting....vi skal ha rullestein i dusjen..fuger er jo ikke vanntette, og med rullestein blir det jo en del fuger - hva skal jeg behandle dette med?

Så har jeg lust til å ha bilder på veggene på badet...finnes det noen smarte opphengsmulighetr, så jeg slipper borre rett i flisene? kan jeg event. borre i fugne? Hva er lurest her?

OG GRATULERER TIL EN VELFORTJENT VINNER!! :-)

et kjært hjem sa...

Gratulerer så mye til vinneren, et utrolig lekkert bad med lekre detaljer!!!
Ane

Tindrande Auge sa...

gratulerer så masse til vinneren! Meget lekkert bad ☺

Og ja jeg kunne f.eks tenkt meg noen gode tips til stooooore vindusposter, hva kan man pynte disse opp med uten at det ser rotete ut. Og kanksje gode tips til innredninger av forskjellige rom i forrskjellige stiler, eller tips om slike ting muligens ☺

Dere hjalp en gutt eller mann med tips på innredning i en periode syntes jeg å huske for sikkert 1 år siden, det var veldig spennende å lese om ☺

håper dette kanskje var litt til hjelp?

Syntes ellers dere gjør en bra jobb ☺

Dere får ha en flott dag videre♥

Klemmer fra Nina

mali-mo sa...

Ja, også maling på vegger uten vannsøl; må man bruke baderomsmaling? Har lyst på en matt maling på badet, og baderomsmalingen er ikke matt! Hva gjør man?

Dotty-love sa...

Grattis til vinneren! Og alle finalister :)

Anonym sa...

Vi har nettopp pusset opp badet vårt og jeg er strålende fornøyd. Jeg har derfor egentlig ikke et spørsmål om selve badet, men heller et produkt. Min mor har et rundt sminkespeil med forstørrelseseffekt hengende på badet. Og et slikt ønsker jeg meg veldig! Dessverre kan hun ikke huske hvor hun har kjøpt det. Jeg har sett et på ikea, men det synes jeg ikke var bra nok. Har dere slike på Comfort, og hvor mye ligger de i i pris? Skal settes på juleønskelisten, nemlig..;)

prinsesselinn sa...

heisann.
Prøver å legge til en giveaway på linkyen.men det virker som om den kanskej er " full/ oppbrukt " ikke noe sted å linke...

Giveawayen er ; http://vinterhvitt.blogspot.no/2012/10/vinn-vinn.html

Vinneren trekkes 1 November...
Klemklem.

KROnPRINSESSENE sa...

GRATULERER så mye til en utrolig flott, flink og inspirerende vinner :)
Klem May Helen

Anonym sa...

Hei. Gratulerer til vinneren. Har spm ifht bad. Vi dusjer rett på flisene og har slike innadslående dusjdører. Disse fungerer dårlig og det blir vannsøl utover store deler av gulvet. Nå er det blitt mye kalkutslag i fugene og også på flsene. Skrubber og skrubber men dette kommer bare igjen. Hvordan bli kvitt kalken ? Og det er faktisk så ille at vi lurer på å hugge opp flisene og legge nye. Lurer da på hvilken løsning som er best å gå for. Har ikke lyst på kabinett. Men kan dere fortelle litt ang mulighetene med dusjkar og dusjører montert på veggen. Kan en feks bruke innadslående dører til et dusjkar?

toko baju muslim sa...

Nice posts, i’m very like it. It’s very helpfull.
KEEP SPIRIT BLOGGING !

Anonym sa...

Valget av gulvfliser på badet vårt er ikke den beste vi har gjort, da med tanke på fargen:)
Etter som det enda er uaktuelt å skifte de ut, så er spørsmålet mitt om det er mulig og evnt.male gulvflisene ? Tenker da også på at det er varmekabler i dette gulvet.

Og hvilken maling som det går å bruke ?

tonje boganes sa...

Hurra! Gratulerer så mye til Elisabeth!

Anonym sa...

hei..kommer det svar på di siste spørsmålene ?

Anonym sa...

hei..kommer det svar på di siste spørsmålene ?