Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

søndag 29. mai 2011

Roadtrip: hjertebank i pikens kammer.

I en vakker byvilla i Sandefjord bor bloggelands egen retrodronning Inger Lill Skagen med bloggen KASPARAS REGNBUE. Et par hus bortenfor barndomshjemmet har Inger Lill laget et fargekick av et hjem sammen med mannen Eirik, barna Ludvig og August og en million glade dynetrekk fra 70-tallet. Hvis interiørstil gjenspeiler personlighet er Inger Lill beviset.
Stikkord interiørstil: glad, fargerik, sjarmerende, sprudlende, fantasifull og flott.
Stikkord Inger Lill: glad, fargerik, sjarmerende, sprudlende, fantasifull og flott!
Check!

Beautiful!

Sammen med Inger Lills hjertelige håndtrykk og store smil, møtte denne rosa tapeten oss rett innenfor dørene. Både blogglesere og gutta på hjemmebane var med på råd når tapetet i gangen skulle velges. Mellom frodige retrotapeter i blå og grønntoner, fikk guttene siste ordet da valget falt på denne rosa. Inger Lill syns det først sa pang når familiebildene kom på plass.

Stuen innenfor.

Det ærverdige huset har to stuer i tillegg til spisestue.

Stue nummer to er møblert med en høyt elsket hjørnesofa. -Etter at vi kjøpte denne sofaen har rommet gått fra "aldri til alltid". Jeg anbefaler alle å kjøpe hjørnesofa, det er definisjonen på kos. -Apen i tallerkenhyllen har svigerfar gitt som gave. Han har samlet på Kay Bojesens dyr i tre, og en dag gav han meg hele samlingen. Jeg trodde bare ikke det var sant! Kasparafargene kommer tydelig frem: lilla og rødt, en dæsj turkis og sort. Blandet med et marimekkotrykk er Inger Lills interiørstil definert.

Et lite utvalg bøker: Mandela og interiør i skjønn forening.

Bordet i spisestuen er stort og romslig for å gi plass til mange rundt bordet. I tillegg har guttene god plass til tegning og maling. -Minstemann er avhengig av en tegnedose om dagen. Det er gøy at disse fotballgutta kan kose seg slik med en rolig stund og tegnestifter mellom hendene. Inger Lill er opptatt av menneskene rundt seg og innreder slik at gjester såvel som familie skal føle seg hjemme og velkomne. Det er en sjelden gave å ha et så stort og åpent hjerte! -Kistetaket er uendret fra huset ble bygd. Neste gang vi skal male er jeg ikke sikker på om gullistene får bli, sier Inger Lill.

Tegnesaker.

Glyserin og sprit er en fin kombinasjon i spisestuen.

Kjøkkenet er opprinnelig. En morsom detalj er flisene som list mot gulvet.

-Gjett hva som manlger på kjøkkenet vårt? Inger Lill titter lurt på oss: kjøleskapet står i gangen! Kjøleskapet er godt plassert i den sjakkmønstrete inngangen til "piken", og vi får en følelse av hvordan det er å bo i et pent møblert hjem i 1930 årene. I spisestuen er det et hull i gulvet med en liten metallgjenstand til å dunke på, slik at piken skulle vite at det var på tide å fylle på glassene. En av husets første beboere har vært på besøk for ikke lenge siden, og hadde mange fine historier på lur. Designlamper over kjøkkenbordet var nok ikke vanlig på den tiden, denne er fra NR.9 en interiørbutikk i Sandefjord drevet av Inger Lills søster.


Vi beveger oss opp i andre etasje hvor alle soverommene, badet og syrommet ligger. Vi blir stående og se på familiebildene i trappen, og syns det store bildet av Eirik er helt herlig.

Hvitmalte gulv, vegger og tak skaper en romslig og luftig følelse. Dører og lister er malt i høyglans. Den lille rosa taklampen er interiørdynamitt. Liten i størrelse, men gir et utrolig smell!

Å velge de riktige sidene fra en flora kan bli en fantastisk vimpelrekke. Speilkommoden du ser inne på soverommet er fra loppemarked, som så mye annet i hjemmet. -Hvis du ikke ikke har noe mål og mening, Eirik, så kan du jo gå til lampene? Inger Lill avslører en ekteskapelig formaning. Hun har ingen spisse albuer, og syns det er umulig å bestemme seg for om hun skal gå til stoff- eller lampeavdelingen på loppis først. Da er det veldig kjekt å ha en ektemann som er flink til å finne godbiter.


Det perfekte soverom?

At dette badet var ferdig for 10 år siden overrasket oss. Inger Lill vet hva hun liker og må ha vært bra tidlig ute med å velge mosaikkfliser? Et nøytralt bad er god økonomi, slik at du slipper ønsket om å pusse opp hvert tiende år.

På syrommet som tidligere var pikens kammer sitter gjerne Eirik på sin data med lidenskapen musikk. På stolen ved siden av sitter Inger Lill som syr eller blogger. Hjertebank får du hos KASPARAS NETTBUTIKK.

Inger Lill er retrostoffer! Hun har enda mange plastsekker på lager, og hun tryller frem de herligste ting. Gravitasjonsfeltet for 70-talls stoffer må befinne seg rundt denne lyse herlige energibunten. Er hun retrostoffenes Fetter Anton? Noen dager før vi kom hadde hun fått 12 sorte plastsekker fulle med godbiter av en god venninne. Hvem andre skjer det med?

Vi avslutter en lang og herlig dag ute i KASPARAs kafe. Takk kjære Inger Lill for ditt utrolige humør og energi, og for at vi fikk lov å komme på besøk til deg!

Har du lyst til å se bilder fra våre tidligere Roadtrips?
HER ligger artiklene fra turene våre til Kjerstis Lykke, Ideas to steal, Theas Mania, Mias Landliv, Hello House, Sukkertøy for øyet, Consept Constance, Designhund og Sne.

Roadtrips skal være et uhøytidelig møte med bloggere og deres hjem, hvor vi viser hjemmene slik de er. Real homes - real people! Her viser vi hele rom uten medbrakte stylingprodukter, og stemningsbilder fra dagen vår. Vi håper dere liker konseptet! Ta gjerne kontakt på norskeinteriorblogger at gmail dot com hvis du har et hjem som flere bør få se.

25 kommentarer:

moa sa...

herlig hus & interiør
&
en herlig kaspara!

*moa

Unknown sa...

Nydelig!!! Klem fra Hellas:)

Marit sa...

Lekkert! Nydelige farger!

Sweet Chili . sa...

Utrolig fine bilder og for et hjem!!! Elsker disse innleggene som dere lager. Klem

Høytrykk sa...

For en flott reportasje fra et aldeles herlig hus!!

Bente sa...

Det er så fiiiint:)

Unknown sa...

For et hjem!
Digger det, og for en stoffsamling!
Og uteplassen!
:P

mali-mo sa...

NYDELIG HUS, så utrolig masse fine detajer og en herlig gjennomført impulsiv stil. Drømmer om å ha et sommerhus i sukkertøysfarger!!!

God ny uke til de flinke rodtrip-jentene som formidler all inspirasjonen til oss!

Anne Lise Johnsen sa...

Helt utrolig herlig å se, lyst, fargerikt og muntert :)

Bettum Villa sa...

Flotte rom med mye personlighet. Me like!!
Klem Madelén

Kaspara sa...

Hei Solveig og Ann Helen
Tusen takk for søte ord og Wow! for noen dyktige fotografer dere er!
Velkommen er dere tilbake når som helst! Dere var utrolig både morsomme og herlige å ha i hus. Glad ny uke til dere!
Klem fra Kaspara

KROnPRINSESSENE sa...

Nå føler jeg nesten at jeg har vært en tur hjemme hos denne herlige dama! Drømte meg bort i disse fine bildene...
Virkelig et gjennomført og flott hjem.
Fikk lyst til å tapetsere etter å ha sett den flotte gangen ;)
Takk for titten Nib-jenter og Kaspera!
Klem May Helen

Jorid + NOE Blog sa...

Så stilig!! :) Elsker stilen, ikke helt hjemme hos meg men det er så inspirerende. Har lyst til å ta mer farger inn i interiøret :)

Kjempefin reportasje!

GODKLEM

Barbros lille atelier sa...

Et fantastisk hjem! Til å bli glad av:-)

s h i n e d e s i g n sa...

Har storkost meg med bildene deres, tusen takk for titten! Et nydelig og sjarmerende hjem :-)

designhund sa...

så herlig å se litt flere bilder av det lekre huset,
og den søte Kaspara,
som er umulig og ikke bli glad i,
selv om man aldri har møtt henne:-)
og ja...Kaspara ER retrostoff i pastell.
jeg nyter synet!
takk for titten:-)

Unknown sa...

Kjempefint og meget personlig hos Kaspara. Må få til en tur innom ho snart;)

an-magritt sa...

Rett og slett vidunderlig!! ♥

Love Peace Pionies sa...

Oi, for et nydelig hjem!!

Kjekt dere vil låne bilder av jenterommet:) Kommer det i neste blad kanskje??:)

Hilsen kristina

Signe sa...

For et fargerikt fyrverkeri av et hjem! Og den stoffsamlingen er virkelig noe for seg selv :)

Linneas Hage sa...

Hvilket energikick på en mandagsmorgen!

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Jeg drømmer meg bort! Så nydelige!
Go Kaspara! Du inspirerer!
Og ikke minst dere i NIB. Jeg er glad for roadtripene deres ;D

Og ja! Selvfølgelig må dere bare bruke bilde av barnerommet hos meg. Det er bare gøy! Jeg smiler!

Lidyll sa...

Vakker dame og vakkert hjem!*sukk*
...man må jo bare drømme seg bort når man ser bilder av dette hjemmet*smile*

Turid sa...

For et utrolig inspirerende og fint hjem Kaspara/Inger Lill har! :-) Likte spesielt godt de turkise detaljene på kjøkkenet og de nydelige fiolettfargene på soverommet. Vakkert! :-)

hapel sa...

Finfin reportasje fra et utrolig vakkert hjem, og Inger Lill er en helt fantastisk dame!