Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

fredag 22. april 2011

Roadtrip: Rampete miks

Det var ikke på Konsberg vi trodde vi skulle få vår aller første Living etc aktige interiøropplevelse! Dere som er like interiørnerder som oss kjenner sikkert godt til dette fantastiske magasinet, men tanken om å finne den internasjonale, kontinentale touchen her, var unektelig litt fjern. Men vel innenfor døra hos Tone (38), Jacob, Emmet (10) og Erica (14) Throndsen, for ikke å glemme familiens hunder, tøffingene Mac og Edwin, befinner vi oss plutselig med begge beina midt i Living etc! Tone dyrker det særegne; det røffe i kombinasjon med det lekne, det rampete retro i kombinasjon med søte silkeputer, kitch i kombinasjon med etniske detaljer! Bli med inn til dekoratør og grafisk designer DESIGNHUND!

Søte Tone! Alltid i farta! Sammen med Jacob bygde hun huset når hun var i starten av tyveårene, og hadde allerede da flere ideer som virkelig er med på å gjøre huset den dag i dag. Se for eksempel vinduene på soverommet under. Vi elsker det!

Denne gangen trår vi inn i det aller helligste først! Her flyter sengen midt i rommet, med vinduene som bakteppe og en takhøyde til å drømme seg bort i. Hur delikat som helst!

Hele andre etasje er dekket med kvalitetsteppe. Litt dekadent hotelfølelse gir det oss, og nydelig er det å gå på.

Stilleben på soverommet. Her kan vi skimte Jacob, byggherren, fra glansdagene på 80-tallet.

I første etasje er gulvene fliskledd og veggene rå mur. Annerledes og veldig, veldig fint!
Modulsofaen er fra Ikea, og står sammen med et 15 år gammelt bord Tone ikke lenger husker hvor er fra. I hyllene står en kombinasjon av loppefunn, bøker, etniske gjenstander og nyere ting Tones hjerte banker for.

-Jeg er i mot bruk og kast, og prøver så godt jeg kan å resirkulere det jeg allerede har eller kjøpe mye brukt. Faktisk blir jeg nesten litt kvalm av all billig plastikk vi kjøper fordi det jo er så billig. Alt trenger ikke å se strøkent og nytt ut, sier Tone.Arvemøbel malt i kledelig mintgrønn.

Tone er opptatt av at det ikke må bli for søtt rundt henne, hun er nødt til å ha med seg det røffe i interiøret også. Men litt rosa er hun svak for, her fra et nydelig stilleben i gangen.

Tones sans for detaljer, her fra gangen. Legg merke til den rå murveggen!

Her bor Emmet (10)!

Tone elsker sine retrodetaljer, her i form av koppesamlingen fra Figgjo i de ekte syttitallsfargene. Rampete retro -her er det ikke bare de utvalgte rosa og lyseblå stormønstrede syttitallsmønsterne som har fått plass, men orange, brunt og sort er også hentet inn i det gode selskap. Velkommen skal dere være, vi liker dere alle tre!
Og ja, hos Tone ER det god kaffe!

Kjøkkenmodulene er fra Ikea og består av skuffer og underskap langs én langvegg. For å kompensere for mindre benkeplass enn ved en vanlig vinkelløsning har Tone valgt å øke benkedybden fra standardmål 60 cm til 80 cm, noe som gir en flott effekt både praktisk og visuelt. Noteres i blokka til mitt neste kjøkkenprosjekt! Ingen overskap gjør rommet luftig, og på åpne hyller pynter både hverdagsfint og finfint service opp.

Alle har vi en "list" som aldri kommer seg opp på veggen, og det er en av de morsomme tingene med å reise rundt på disse roadtripene. Alltid følger det med en god historie, og vi har jo alle noe som liksom aldri blir ferdig? Hos familien Throndsen er det kjøkkenvifta som inntil videre trives godt i garasjen.

-Jeg tror naboene stusser litt når søndagsbaconet år etter år stekes på raclettegrill på verandaen, men den vifta er litt av en bøyg altså, ler Tone.

-Jeg klarte å sette en varm kjele rett på benkeplaten, og resultatet ble selvfølgelig en stygg, misfarget ring, forteller Tone. Som med maling og pensel valgte å gjøre det beste ute av det, og benkeplaten har nå sitt eget lille kunstverk. Gryteklutene er fra favorittbloggen KASPARA
Ellers henter Tone blant annet inspirasjon fra nettopp LIVING etc og de flotte interiørsidene i KK.

Murvegg på kjøkkenet, turkis stol med dyreprint, loppisveske i konjakkfarget skinn og deilig sittebenk med flerfargede puter = Tones egne rampete miks!

Takk DESIGNHUND for at du åpnet ditt hjem for oss og leserne.

Har du lyst til å se bilder fra våre tidligere Roadtrips?
HER ligger artiklene fra turene våre til Kjerstis Lykke, Ideas to steal, Theas Mania, Mias Landliv, Hello House, Sukkertøy for øyet og Consept Constance.

Roadtrips skal være et uhøytidelig møte med bloggere og deres hjem, hvor vi viser hjemmene slik de er. Real homes - real people! Her viser vi hele rom uten medbrakte stylingprodukter, og stemningsbilder fra dagen vår. Vi håper dere liker konseptet! Ta gjerne kontakt på norskeinteriorblogger at gmail dot com hvis du har et hjem som flere bør få se.

19 kommentarer:

an-magritt sa...

Jeg bare EEELSKER dette hjemmet!!
WOW altså!!

Veronica sa...

Her var det skikkelig fint! Elsker kommoden i mintgrønn.

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Så KULT hus!!! Kjempeinspirerende!!!

Og sånn for ordens skyld: koppene er fra Staffordshire, flere av dem har hun fått av meg :)

Stines hjem - Livet på landet

Alfa sa...

Kjempe flott og gjenomført hjem. Nydelig.
klem

Drømmehuset mitt sa...

Så flott hus:) Digger soverommet med de vinduene.
Kult med litt utradisjonelle vinduer.

Klem

Lidyll sa...

Søte og flinke Tone, du er helt RÅ!*smile* Elsker ALT!

Flotte flotte bilder, lekkert interiør, herlig mix, nydelige farger....love it...love it*smile*

Fragmenter sa...

Her drømte jeg meg bort! Den dama har virkelig sansen for detaljer!

Anne sa...

Veeeeldig fint :-)))

Unknown sa...

Wow Tone!
Du er jo helt RÅ!
:)

Bente sa...

Utrolig stilig:)
Bente.

En støvel og en sko sa...

Hærlig!!! Du er jammen flink, Tone :-)
Klem

mi-rachel sa...

så mye fint å se på.
originalt og sprekt!

Duse Pasteller sa...

Fantastiske bilder med masse inspirasjon!!
Klem, Janni:)

Pia sa...

Fantastisk!

Turid sa...

For et utrolig tøft hjem! Dette liker jeg virkelig. Her var det inspirasjon i massevis! :-)

Consept Constanse sa...

Kjempeflott reportasje fra et spennende og annerledes hjem. Falt pladask for det nydeligste soveværelset med vakkert stillben, utstillingsdukke og bildet fra en 80-talls kjekkas med hockeypledd :-)
Vh Connie

mona.z sa...

Så mye flott! Elsker soverommet og den mintgrønne kommoden:)

Keiserens nye trær sa...

Vi elsker Designhund-hjemmet, Tone! Fantastisk moro å se litt mer av huset. Klem fra gutta i fjerde :)

Kristian fra Veaplan sa...

Kjempelurt å gå for dypere benkeplate.. anbefaler det til alle som har plass, og det behøver ikke å være så mye som 20 cm.. 10-15 cm gjør underverker, og gir mye kjærkommen arbeidsplass :)

Herlig hjem!