Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 23. mars 2011

Loppedilla

Den store loppesesongen nærmer seg og vi kjenner at loppeabstinensene begynner å melde sin ankomst! Vi gleder oss til å endelig stå på en skoletrapp og småtrippe igjen, mens vi i hodet planlegger ruta vi skal gjennom. Lukten av gymsal, lopper og nystekte vafler er ikke langt unna nå. Ingrid fra bloggen Fjeldborg er som en loppeguru å regne og vi er kjempe stolte av å kunne presentere hennes tips til en god loppejakt her på NIB!

"Endelig er loppesesongen her! Etter en lang vinter føles det fantastisk å kjenne det krible i loppefoten igjen. Også er det kjempegøy å få skrive litt om loppis her på NIB, før det virkelig braker løs i gymsalene rundt omkring!

Å gå på loppis er en finfin helgeaktivitet, og (dessverre) faller det ofte mange markeder på samme dag. Da prioriterer jeg enten etter erfaring (fant jeg noe på dette markedet i fjor eller var det dårlige greier?), eller etter forventet størrelse på markedet. De store korpsene er nesten proffe på å samle inn lopper, så på loppis arrangert av korps synes jeg ofte det er mye bra.


Når jeg har lagt dagens rute klar (og husket å ta ut penger), prøver jeg å være tidlig ute på det det høyest prioriterte loppiset, og går som regel rett i stoffbunkene. 60 og 70-talls sengetøy og gardiner, samt vattepper, står øverst på lista, men jeg har en tendens til å finne søte forklær og heklabrikker også.


Deretter kikker jeg etter tallerkenrekker, trekasser, gamle bruskasser, speil, lamper (gamle skrivebordslamper ala LUXO, industrilamper og lampetter som kan spraymales står øverst på lista), teakmøbler, Figgjoporselen, emalje, gamle rammer, skoleinventar, florabøker, gamle barnebøker og sengebunner. Uventede skatter kan dukke opp overalt, så bruk øynene og vær konsentrert! Det er egentlig best å gå på loppis aleine...

Å finne en skatt som trenger en kjærlig hånd er moro. Jeg rekker raskt å se for meg hvordan jeg kan forvandle foreksempel et teakmøbel, som i utgangspunktet har fin form, men feil farge eller overflate.


Både den rosa og den sorte tallerkenrekken min, det turkise "telefonbordet", det lilla nattbordet, kommoden med de forskjellige skuffene og det turkise speilet er opprinnelig teakmøbler fra 50-tallet, som er blitt nye med litt maling.
Sengebunner er supert materiale å spesialbygge kasser til oppbevaring med. Ekstra fint blir det med et par striper retrotapet...

Loppemarkeder og bruktbutikker er nok de stedene jeg handler mest til hjemmet. Gjenbrukstanken er selvfølgelig grunnlaget, men at det er stas å finne noe unikt eller noe jeg kan sette mitt eget preg på, er jeg ikke redd for å innrømme. Lykke til med vårens mest miljøvennlige shopping!"
Hilsen Fjeldborg

20 kommentarer:

KROnPRINSESSENE sa...

Herlig innlegg om loppemarked :)
Elsker bildene og tingene på de!
Glad første loppemarked på mine kanter er allerede førstkommende lørdag...
GOD loppesesong alle sammen :)
Klem May Helen

Unknown sa...

Så flott!! ,)
Herlig innlegg, kjenner det krible i loppefoten her ,))
Det er virkelig mange flotte skatter å finne ja! Denne sesongen skal jeg være flittig ,))
Nyt kvelden og denne herlige loppistiden ,)
Klem Anki

Anonym sa...

Jeg bare ELSKER Fjeldborg:) Og loppis! Verdens beste kombinasjon:))

Lidyll sa...

Jeg tror jeg er litt loppegal!*smile*
..og jeg har faktissk ikke så problemer med å finne skattene..jeg har problemer med PLASS! *blunkesmil*
Men Fjeldborg sine tips holder stand de altså, følger omtrent samme regla selv..*smile*

...Lekre bilder av et lekkert hjem!*smil*

Den gode feen sa...

For eit knallkjekt innlegg! Du og du som eg ynskjer å gå på eit fantastisk kjekt loppemarked igjen. Vart jo nesten heilt gira av å lese reportasjen. Du Fjeldborg har jo funne dei mest finfine ting og omvandla dei til dei mest fantastiske skattar - bra jobba og veldig inspirerandes. Tusen takk :)

Ha ein finfin kveld, Linda

Unknown sa...

Kjempefint innlegg ja!
Kanskje det er på tide å ta opp: "Hvor er det loppis i helgen?" linken igjen?

Linda Camilla sa...

Ahh, for et herlig innlegg! Du fikk meg virkelig til å smile her jeg sitter. Loppemarked betyr vår og gooood stemining! Jeg kan ikke vente med å gå på første loppemarked! :)

klem lillemy

Bodil sa...

Herlig innlegg og gøye bilder. Skal jammen meg få med meg ett par loppiser iløpet av våren.

Unknown sa...

Nydeligste heimen du har Fjeldborg, så mye fine farger til å bli glad av. Loppis er flott, gleder meg jeg også.

Bettum Villa sa...

Åh, for et herlig innlegg med flotte inspirerende bilder!! Kjenner kroppen min verker etter å komme meg på loppa. Det er så mange ting jeg er på utkikk etter. Og halve morroa er jo å gjøre et kupp. 2 uker igjen til første loppemarked (der jeg bor)... Tjohei!

Klem Madelén

Fhager sa...

Aåå.. nå kribler det i loppeføttene her altså!

Det er vår!!

Elisabeth sa...

Gleder meg helt vanvittig til å komme meg på loppis igjen, er helt utsultet etter en lang, loppeløs vinter!

Gjett om jeg skal finne mange herlige skatter som kan forvandles til noe nytt ved hjelp av litt maling eller symaskinen. Jeg ender som regel opp med en haug prosjekter jeg aldri får gjort noe med, og mannen skjønner ikke hvorfor vi trenger å ha alle fire bodene fylt opp med "skrot" som han sier... Men jeg er en uhelbredelig loppoman, sånn er det bare! :)

Bildene fra Fjeldborgheimen er forrsten helt nydelige, masse inspirasjon å hente der!

Tullefrans sa...

Det blir herlig å komme skikkelig i gang med loppemarkedsesongen igjen! Det er faktisk ikke så lenge siden jeg selv "oppdaget" gledene ved slike markeder, og jeg har nærmest blitt hekta.

Dessuten er det alltid like inspirerende å bla gjennom Fjeldborgs vakre og fargerike bilder! Det klør nærmest i fingrene etter å kunne gyve løs på egne, nye prosjekter. :)

Turid sa...

Tusen takk for inspirasjon, Ingrid! :-) Jeg digger også loppisbesøk, og det er slutt på den tida da jeg tok med hele familien. Det funker ikke :-) Jeg er som en hauk på loppis; radarsyn, konsentrasjon og målrettethet, og da kan jeg ikke ha noen 'forstyrrelser'.. hihi :-D

Turid

ReStyle sa...

Very nice! I like the image with the white lamp.

JunePune sa...

Ja, nå kjenner jeg at jeg GLEDER meg til loppis-sesongen starter!

Herlige bilder! Alle sammen!

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Heldige dei som bur i loppis området!!☺
Er eg heldig kan det hende det er to loppisar her i løpet av året :S

Fine ting du har fått tak i vertfall☺

Klem M♥

Anonym sa...

Herlige Fjeldborg- er støtt og stadig der inne og henter inspirasjon til huset i lyngstien! :)
Hun kan virkelig det med å sette ting sammen, uten at det krasjer!

Klem Ida♥

Kaspara sa...

Heisan!
Superlekre bilder og herlig herlig innslag her på Nib-sidene!
Ingrid og jeg roter i samme stoffhauger på de samme loppis og ut fra hva hun leter etter, leter vi etter nesten de samme tingene registrerer jeg. Kanskje det blir spennende loppe-reportasjer på Ingrids og min blogg til våren: Ingrid og Kaspara river og sliter i samme retrodynetrekk, hi,hi.
Loppehilsen fra Kaspara

Brita sa...

Jeg har vært på loppis i dag, herrlig!

Endelig er loppesesongen i gang!