Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

lørdag 5. september 2009

Olstad rapporter fra Formex

Olstad har vært så snill å skrive et ekte reisebrev til oss. Tusen takk! Hvis andre har lyst å bidra med lignende fra arrangementer eller annet, er det bare å sende inn!

Reisebrev fra Formex

Svenskenes Gave og Interiørmesse - FORMEX har blitt en veldig bra interiørmesse. Forrige helg dro BoNordisk sammen med to andre norskebutikker og opplevde nettopp: ”TRAVEL IN STYLE”.

Formex er flinke til å velge ett interiørtema i tiden og bygge opp spisesteder, inspirasjonsmonter samt å få leverandørene til å følge opp samme tema. Ett av årets store messetema var RE-TOURISME. I en tid der hver flyreise gir minuspoeng på miljøkontoen, er toget mer aktuelt en noensinne. Det handler også om å reise i tiden tilbake til 1940 og 1950 tallet.Bilde man skal ha i bakhodet når en innreder etter denne trenden, er en togkupè med plysj på setene og en fin lampe i vinduet. Gammeldags restaurantvogn med hvite duker og stilfulle kelnere. Mens toget glir isakte fart igjennom landskapet går solen ned utenfor vinduet. Det skal være som en gammel Agatha Christie roman. Reisen går til byer som var hippe på denne tiden Venezia, Rimini, franske rivieraen eller skisteder som Wengen og St. Moritz (Personlig frister disse stedene masse også nå for meg.) Det handler om å oppleve atmosfæren.

Bagasjen skal være vakker: Louis Vitton eller Hermes gamle modeller inspirerer. Gamle billetter, gamle kart, gamle navneetiketter går igjen som dekorasjonsmotiv.

Fargeskalaen som gjelder er grønn spesielt oliven grønt i alle toner, kontrastene er oransje, tomat og rust, det gule er fortsatt med men mer dempet enn våren 2009 spår svenskene.

Miljøene er stoppede tekstilmøbler, tepper på golvene og mye tekstiler. Mange detaljer i arbeidet og på nytt blandes dette med vintage, bøker og håndskrift.

Produkter for Vintage Traveltrenden er slipte glass, tilbehør for både damer og herrer i form av klokker, briller, smykker, sjerf og vesker. Spaprodukter har en naturlig kobling til dette og reisemålet for disse reisene. Notebooks, penneskrin, stempler er også karakteristiske for trenden.

I inngangspartiet på Formex hadde de bygd opp en fasjonabel stasjon med ventehall og spa som var innredet så lekkert med produkter fra forskjellige leverandører på messen. Restauraten Orient Express lengst inn i en av de enorme hallene på Stocholmsmessan var innredet som en gammel spisevogn. Reisen til Formex gav skikkelig inspirasjon både til videre nettbutikkdrift og ikke minst innredning hjemme.Undertegnede kjente ikke så godt til dette Vintage Travel trendbilde før FORMEX, men nå er jeg hektet og mange av høstens nyheter til bonordisk.no vil følge nettopp dette temaet. Vi får termoser med karttema, noteboks for den store reisen, hattesker, lamper som passer inn i gamle togkupeer og herlige spaprodukter.Det er litt overraskende når en vandrer blant alt dette lekre, at det nesten ikke er norske innkjøpere å se. Når en tenker på at denne herligheten bare er en togtur unna. På toget hjem søndag, følte vi oss særs trendy (obs obs en rekker å hekle ganske mange bestemor ruter på toget mellom Stockholm og Årnes som tar 5,5 time, legg til en time og nesten to bestemorruter og du er i Oslo) Selv om interiøret på SJ tog ikke fulgte helt opp trendbildet som jeg blitt så glad i de siste dagene.

Oppfordrer alle til å se Mord på Orientexpressen og bli ekstra inspirert.

Reisehilsen fra Line, OLSTAD

5 kommentarer:

Ingunn sa...

Så flott reportasje.

God helg.

Ingunn

Jannicke sa...

Dette var artig lesning..
Er veldig på jakt etter slike gamle skinnkofferter...
undrer på hvor de er fra??
J.

prinsesselinn sa...

superfin reiseskildring og
fine bilder;)

Tee of Vinnord Cottage sa...

Jeg har elsket denne stilen lenge! Og den har inspirert det nye biblioteket mitt... Som fremdeles er i planleggingsfasen! Hurra for kule produkter!!! :) Gleder meg masse!!!

TM sa...

Oj, den termosen fikk jeg lyst på! Hadde en lignende som jeg kjøpte på loppis (sikkert fra sekstitallet), men den var så rustet at jeg desverre måtte la den gå...