Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 19. november 2008

Bli en bedre interiørblogger

Vi har alle vært ferske som bloggere. Her er noen viktige tips før du søker medlemskap:


Finn et unikt bloggenavn
  • Navnet blir en stor del av din bloggidentitet. Bruk god tid på å finne det rette.
  • Ikke bruk navn som ligner andre bloggeres navn. Søk i Google og vår alfabetiske oversikt.
  • Noen navn går det inflasjon i. Unngå navn som bruker egennavn fulgt av 'lille verden', 'hjørne', 'lykke', 'hus'. Ikke bruk 'Fru', 'Frøken'. 'fryd', 'drømmer' og 'hvit'.
  • Eksempler på inflasjonsnavn: AnnaBeatas lille lykkelige verden. Huset ved innsjøen. My dream house, My heaven, Mitt drømmeslott, Frk Fjong. Min hvite søte verden, Lillys hjørne osv.
  • Har du tatt et navn som en etablert blogger bruker, må du bytte navn.

Bruk navnet ditt konsekvent
Med over 1900 norske interiørbloggere er det viktig for deg at alle skjønner hvem du er.
  • Vær konsekvent. Bloggnavn, url-adressen, kommentatornavn og rss-feed bør være likt.
  • Det er lett å bli forvirret når 'Lisas hus' har adressen torpet.blogspot.com og skriver kommentarer under navnet Tuva's mamma.

Spør om lov før du bruker bilder eller tekst fra andre
Spør om lov før du bruker andres bilder, eller tekst. Husk åndsverkloven.

Tenk igjennom hva slags blogg du ønsker deg

En blogg er utrolig flott, for det er DU som bestemmer akkurat hva du vil publisere. Du er sjefen! Den typen blogg du får, avhenger så klart av hvem du er som person, men også av bevisste valg du tar:

Noen har store ambisjoner, og ønsker å nå ut til et stort publikum. Da må en utmerke seg, med veldig gode tekster, veldig gode bilder, en svært utpreget og populær stil, eller ha usannsynlig god nese for trender. En slik blogg tar mye tid, og krever mye arbeid.

Noen har mindre ambisjoner, kanskje en ønsker å finne venner med samme interesse, stil eller hobby? Kanskje vil en bare ha en oversikt over ting en liker, sånn helt for sin egen del, uten egentlig å ha noe ønske om mange lesere?

Hvis en kjenner litt på eget ambisjonsnivå før en begynner å blogge, kan det forbygge store skuffelser senere. En får ikke 10000 lesere om dagen ved å publisere helt vanlige tekster med helt vanlige familiebilder. Men det er ikke det samme som å si at du ikke har en flott blogg!

Kommentarer
Som ny blogger ønsker en mest sannsynlig å komme i kontakt med bestemte bloggere. Kanskje de har samme stil, meninger eller personlighet som deg. Som ny blogger er kommentarene en måte å bli kjent med andre, samtidig som det gjør det mulig for andre å bli kjent med deg. Et tips er å ikke skrive 'intetsigende' kommentarer, når du er helt ny. Hvis du syns et innlegg var bra, kan det jo være hyggelig for den som har laget det, å vite hvorfor du syntes dette var bra, eller hvorfor du liker bloggen.

Layout
Som interiørblogger bør en vise stilen sin på siden, slik at det ikke er tvil for den som besøker, hva de kan forvente seg inne på siden.

Interiørblogging skal være gøy
Håper du ikke blir skremt av alle disse "reglene". Interiørblogging skal være gøy og inspirerende - og derfor er det kjekt å kjenne til spillereglene, slik at en ikke kommer i ubehagelige situasjoner. Det gjelder særlig hvis du tar et navn som en allerede etablert blogger bruker, eller du kopierer bilder, tekst og layout. Feel the love!

34 kommentarer:

Siren sa...

Jeg kjenner meg helt klart igjen i det dere nevner angående navn...som helt ny blogger var det svært vanskelig å finne ut hva man skulle kalle bloggen sin, og jeg ente jo da selvfølgelig opp med en hus-endelse, og det er jeg ikke noe særlig fornøyd med i dag!

Jeg har lyst til å bytte navn,men finner hele prosessen vanskelig. Har allerede skiftet fra "Sirens hus og hage" til "Sirens hus", men når jeg legger inn innlegg kommer fremdeles navnet "Sirens hus og hage" opp hos dere.

Jeg er forsåvidt såpass ny, at jeg har ikke fått innarbeidet bloggnavnet mitt skikkelig, så det ville ikke vært noen katastrofe for meg å byttet til et helt annet navn. Men hvordan skal jeg da gå frem for å få det rette navnet også på norske interiørblogger?

NIB sa...

Vi kan styre det manuelt i tillegg til at det kommer opp automatisk, så bare gi et pip på hva du vil hete, så skal vi endre det her:)

Siren sa...

Ok, sender jeg da det nye navnet på en e-post til dere, eller skal jeg bare legge inn en kommentar under "nye bloggere"?

NIB sa...

bare send oss en epost, du, så fikser vi det:)

Siren sa...

Flott! :)

Anonym sa...

Å så fint å lese dette her!!!
Jeg synes en annen ting som er viktig å si for oss som blogger er åndsverksloven. Låner du bilder av andre, så spør først. Husk å oppgi bildekilder, for eks ved link eller fotografens navn.

Jeg synes også det er finest når folk bruker sine egne bilder mest mulig og unngår bildelån. Noen av mine favorittblogger har ikke de beste bildene antageligvis, men det er ikke det som er poenget heller, men at det er eget og personlig.

For min del så synes jeg Hus, verden og sånne ting har det gått inflasjon i så styr unna. Ørten fjørten nettbutikker heter også det, både her i Norge, Sverige og i Danmark.
Det var min mening :)

Anonym sa...

Veldig enig i at man bør bruke sine egne bilder. Havner ofte inn på blogger som viser bilder fra "profesjonnelle" bloggere eller interiørsider. Eller viser en hel haug med bilder om hvilketkjøleskap, møbler, lamper o.a. man ønsker seg. I mine øyner er dette uinteressant, og blir det for mye slikt, klikker jeg meg fort ut igjen. Vis heller bilde NÅR du har kjøpt det, fotografert i dine egne omgivelser. Det er mye mer interessant.
Ellers så er jeg av den oppfatningen at har man ikke noe å melde, så er det bedre å vente til man har noe. Innlegg som er lagt inn bare fordi det er en stund siden sist, blir ofte uinteresanne. Når det er sagt, så mener jeg ikke at man skal ha så veldig viktige ting å blogge om, men ikke klipp inn et bilde fra en annen blogg bare fordi du føler du må legge inn noe akkurat da..
Ellers er jeg selv i ferd med å lage min egen blogg, ikke helt klar enda, må få litt bedre tid først.
Og bruker man blogspot, så er det utrolig vanskelig å finne et ledig navn. Det er umulig å finne noe som ikke ligner på noe andre har tatt allerede.. og når jeg hadde bestemt navnet mitt, så fikk jeg ikke samme adressen, og såvidt jeg forsto så gikk det ikke an å gå tilbake og endre navnet mitt etterpå. Men det kan jo hende det kan fikses, kal prøve mer senere når jeg har bedre tid til å sette meg inn i det..

Brigg sa...

Jeg gikk rett i fella jeg. Original som jeg er valgte jeg lekehus som bloggnavn. Jaja..skal uansett ikke opp og ut i den vide store bloggverden.:-) Men det mye nyttig informasjon her for en fersk blogger som meg.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Her følte jeg for å si noen ord.
Egentlig kan jeg vel bare skrive under på hva Koselig Koselig sier angående copyrighten.

Jeg registrerer flere steder at det stadig lages inspirasjonsinnlegg der det er brukt såkalte "lånte" bilder fra andres private blogger.
Dette er hos forholdsvis nye bloggere så kanskje man ikke er klar over copyrighten ?

Stadig er der å lese: Jeg har vært på en "lånerunde" i kveld eller jeg bare måtte "låne" noen bilder....
Ikke ser jeg en tillatelse og ikke er det linket til Åndsverkets eier....

Beklager det holder ikke , det en da gjør er forbudt og upoulært!

Ofte er disse "lånte" bildene fra blogger som er bloggevenner av meg og mange andre norske bloggere,... og ofte er disse bildene "lånt" fra svenske blogger.

På de fleste svenske blogger ser en disse ordene eller lignende trykket svart på hvitt:

Alla bilder i bloggen är tagna av mig och kommer från mitt hem om inte annat anges.
Du får jätte gärna låna mina bilder men säg till och ange alltid källa.

De ordene er ikke trykket på gøy,
men for at det skal respekteres.

Man får sjeldent et nei om man spør om å få låne bilder, de fleste synes det er kjekt med positiv omtale av bloggen og sine fotografier.
Men SPØR først , den du spør blir sikkert veldig glad!....og veldig sur om du lar vær!

Det er lett å tro at ved å kopiere bilder fra blogger rett over grensen kan man presentere noe nytt og lekkert stoff, men så ender det hele en smule sørgelig når mange av oss har hatt nær kontakt med svenske og andre utenlandske bloggere i lang tid og derfor utmerket godt kjenner igjen de "lånte" bilder.....

Man skal være oppmerksom på at bloggerverdenen går langt ut forbi NIB sine linker.

Det er regelrett forbudt å kopiere i hytt og pine fra andres private blogger uten tillatelse for å lage sitt eget blogginnlegg om en aldri så mye ble inspirert og synes interiøret er fint .

Så igjen : Spør først, har du fått ja så link tilbake til vedkommendes blogg.
Vær ryddig på dette feltet.

Husk at mange bloggere har nær kontakt også privat. De har gjerne en avtale om å kunne låne bilder fra hverandre uten det formelle på plass,... slik at en ikke hopper i strupen på noen uten å vite hva en snakker om......

Ps: Savner igrunnen copyright loven , den hadde fortjent en fast plass på NIB siden ! Kjedelig for ferske bloggere å gå i fellen om man rett og slett ikke er opplyst om at den eksisterer....
Selv trodde jeg ikke loven var så streng som den faktisk er.

Villa Luftslottet sa...

Dette synes jeg var veldig bra, og et godt tema.
Det å kommentere godt, kan jo også være en vane man må trene seg opp til.....å få til uttykke skriftlig et "wow" eller gisp, etc, på en god og samtidig hverdagslig måte er kanskje ikke alltid like lett det heller:)
Nei, det er det ikke, for her stoppet det for meg...hehe, jeg syns rett og slett innlegget og temaet var veldig bra og synes det var kjempelurt å ta det opp:)

irina sa...

Heisann ;)

Dere er så dyktige til å klekke ut bra tema.

Men dere har feil tidspunkt på bloggtreffet . Det er lørdag 22 kl 12.
takk

Størhuset sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Camilla sa...

Jeg er en sylfersk blogger. Her er det mange gode tips!! Er det lov å hente bilder fra nettet og legge ut? Altså hvis man f.eks ser et fint bilde av en vare fra en hjmmeside til en butikk?

Ikke at jeg ønsker så mye sånt på bloggen min, men kjekt å vite om det er lov...:/

Anonym sa...

Eg er ikkje ein del av NIB, men eg er ein trufast lesar. Derfor ønskjer eg at folk er betre til å lage overskrifter. Det er vanskeleg å kome med noko orginalt, men det viktigaste er at overskrifta seier noko om kva innlegget handlar om.

Eg er også ein av dei som ikkje likar bileter som er tatt frå magasin og netthandlarar. Vis heller bileter du har tatt sjølv. Du treng ikkje ha ei fancy nettside, det viktigaste er at den gjenspeglar deg og det du driv med.

ANETTESHUS.COM sa...

ENDELIG!!!! Har lenge irritert meg (i smug) over alle bloggnavn med apostrof!!

Jeg har ikke funnet det naturlig å "ta det opp", men NÅ som vi diskuterer bloggenavn på NIB, kan det jo være greit å minne om at i norsk brukes i utgangspunktet ikke apostrof ved genitiv!

Jeg bruker mitt eget bloggenavn som eksempel: Anettes hus (Anette’s hus er feil) Bruk av apostrof i slike eksempler skyldes antakeligvis påvirkning fra engelsk ...

Unntak der apostrof skal brukes
er ved genitiv i ord som ender på s, z og x (uttalen har ikke noe å si)F.eks. Andreas' hus.

Håper en del bloggere retter opp feilen;)

Klem Anette

Anne sa...

Mange kloke innlegg over her gitt.

Blogger etter disse prinsipper jeg:
Fant disse punktene hos min svenske bloggvenn Anna-Lys, og er SÅ enig...

1. Never create posts that "the Others" wants - follow your own road, order and pleasure, never others expectations.

2. Never expect that your creations are important to anyone but yourself. And think always that your creation may be one of many on the same subject, but, its your view!

3. Do You need a brake? - Take a brake! - F..k the "audience".

For min del blir det i alle fall helt feil å lage et innlegg for "andre"..., bloggen er jo min og skal faktisk være til inspirasjon også for meg på en måte. Derfor hender det at jeg poster vakre bilder fra ett eller annet utenlandsk interiørmagasin, som jeg bare må poste helt for min egendel. Fordi det er vakkert, eller fordi det inneholder en god ide som jeg ikke vil glemme.

...og ja... tenk over navn... tenker litt på det jeg som skal på bloggtreff til helgen... Her kommer "Litt av meg" liksom... :-)))

Anonym sa...

anettes hus, jeg vet..min blog Pappilotta's Country & Prim er liksom så Amerikansk inspirert at jeg ikke kan la være apostrofen!..eller &-tegnet for den saks skyld. Bær over med meg, har skrevet det slik i flere år nå, kan liksom ikke bytte..

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Camilla! Vet du, at å legge ut bilder fra nettbutikker tror jeg er ganske så ok. På mange nettbutikkers side står det : Lån gjerne bildene, men lenk tilbake til butikken .
Det blir jo også en flott reklame .

Jeg synes faktisk det er koselig å lese andres ønskelister og se bilder av varer fra butikker jeg !

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Papilotta!

Ettersom "country" jo er et engelsk ord, er det riktig å bruke apostrof - så du trenger ikke å forandre navnet;) Men hadde navnet på bloggen vært f.eks. Papilottas verden - altså et norsk ord - ville det IKKE vært riktig å ha apostrof.

Mette sa...

Er enig med anemone over her. "Prinsippene" hun har er noe lignende mine. Jeg blogger først og fremst for meg selv, men synes selvfølgelig det er hyggelig om noen blir inspirert av det jeg blogger om, og jeg blir veldig glad når noen tar seg tid til å kommentere. Har ikke blogget så lenge selv, gjorde et forsøk i fjor, men var redd jeg ikke hadde noe å melde...så jeg la ned min første blogg av den grunn. Nå gjør jeg et forsøk igjen under mottoet "jeg blogger fordi jeg liker det, når jeg selv vil og om hva jeg vil".For min egen skyld:)
Jeg bruker bloggen min som en scrapbook for inspirasjon jeg får når jeg surfer på nettet. Jeg har i mange år samlet inspirerende bilder og artikler om interiør i en perm, bloggen min er et skritt videre. Lærer jo mye om data også i samme slengen...:)

Mette sa...

Ang. bilder fra nettet, f.eks. kjente merker/leverandører som har hjemmesider - de får jo en del gratis reklame ved at deres varer/bilder fra hjemmesiden blir omtalt i blogger. De fleste er vel bare glade for det...Forøvrig enig med de andre her om private bilder, spør først...

Solveig sa...

Jeg er kjempefan av de som poster bilder de har funnet på internett, jeg:):)

De bloggene jeg besøker har en særegenstil jeg liker, slik at bilder av noe de liker, som jeg ikke er kjent med, er supert.

Men de må linke til inspirasjonskilden, da. Jeg har funnet mange av mine favoritt nettsider og blogger via norske blogger.

Når det gjelder c-retter, så syns jeg personlig at det kan ta litt av. For meg er bloggeverden en dele-verden, hvor hele vitsen er å vise frem, og dele inspirasjon med hverandre. Normal høflighet tilsier at en spør om en kan bruke bilder en låner fra private, og uansett MÅ en linke. Og særlig hensyn bør en jo ta hvis bloggeren skriver at de er opptatt av dette med c-rett.

For meg har det ikke noe å si om bloggeren har kjøpt varene de viser frem, eller om det er en ønskeliste etc. Hvor mange lamper kan en egentlig ha på kjøkkenet? Det kan jo være mellom 10 og 20 som hadde vært fantastiske over bordet, men en kan bare velge en. Så da kan en gjerne for meg blogge om de andre 20 en liker, det gir meg liksom en stilguide. Men jeg er en interiørjunkie, da.

GundaM sa...

Spennende med nye bloggere inne på besøk hos en, men må si jeg fikk litt hetta her enkveld jeg satt og trykka på susnet tjenester og kom til en side som nesten hadde kopiert halve bloggen min....

Først ble jeg irritert, så frustrert og tilsist utrolig skuffet over at ejg ikke er blitt spurt av denne bloggeren. HUn linker til siden min og greier men det det må da gå an å spørre først.

Æsj, må si jeg fikk litt å tenke på der inne...

Anonym sa...

Kan til en viss grad synes det kan være interessant å se bilder hentet fra andre nettsider eller interiørmagasiner, hvis det er noe helt spesielt og "nytt" man har oppdaget. Men når mange av bloggene viser mye av de samme bildene og tingene, blir det kjedelig, synes jeg.

Derimot synes jeg gjerne at man kan lage et blogginnlegg som handler om en f.eks. en interessant nettside man har oppdaget, selvsagt med link og gjerne bilder fra nettsiden. Mener ikke at det er noe galt i det. Det er når vedkommendes blogg begynner å bli full av bare bilder som er hentet andre steder, at det begynner å bli kjedelig og lite personlig. Men det er nå min mening da..

Anonym sa...

Jeg syns vel i grunn man må få blogge om akkurat det man vil. Liker man ikke bloggen, så lar man bare være å lese den, enkelt og greit.. Det er jo, som sagt, forskjellige grunner til at man blogger, noen er kanskje ikke opptatt av kommentarer i hele tatt, men liker å skrive og inspirere seg selv. Det kan jo, på en måte, bli som en dagbok.
Om man ønsker å legge ut masse bilder fra andre steder, får man vel bare gjøre som man vil med. Men er enig i at man spør dersom man tar noen som er personlige, fra noens hjem, fra andre bloggere osv..
Ellers er jeg også enig i at det blir mange lignende bloggnavn. Mitt f.eks; Randis hus er jo kjempe kjedelig og oppbrukt for lenge siden. Jeg er nokså ny her og lagde et navn i hui og hast, jeg endrer nok navnet når jeg har funnet på noe annet:)

Anonym sa...

Klart man må få blogge akkurat slik man vil, men nå var vel diskusjonen her hvordan man kan lage en mer interessant blogg for de som leser. Og da er vel ingenting bedre enn å høre med de som leser...
Men for all del; det er jo ikke alle som er opptatt av å få så mange lesere heller...noen blogger jo mest for sin egen del. Men for dem er vel ikke denne debatten så interessant heller sikkert..

Solveig sa...

syns anonym over har et veldig godt poeng, og ser at jeg kanskje ikke var flink nok til å gi konkrete råd i min forrige kommentar, så her kommer en kanskje litt mer informativ en, hihi:

jeg syns bilder hentet fra internett kan gi kjempeinspirasjon. men som mange her skriver: spør først ved private bilder.

når det gjelder å vise frem ting en liker: vis norske produkter, eller produkter som kan sendes til norge.

jeg liker når noen tar seg arbeidet med å sette sammen bilder fra ulike steder til et inspirasjonsark. eller tar et bilde de finner på internett eller at annet sted, og prøver å 'oversette' det til norske forhold. feks ved å vise bildet, og deretter prøve å finne varer, farger og materialer en kan bruke for å 'stjele stilen'. (tenk interiørmagasin)

så, som med all annen god blogging: det kan være arbeidskrevende, hihi.

og for all del: bruk et bilderedigeringsprogram! gimp er gratis å laste ned, så en trenger ikke dyre programmer for å få til dette.

innendørs sa...

Veldig enig med Storeflittig jeg! Kjempe kjekt å se bilder (lånt på skikkelig vis) av hva folk blir inspirert av, så vel som hva de har hjemme - får vel sjeldent plass til alle drømmer i et hus!:)

Et lite spørsmål ang det å lenke til kilder.. de bildene som ikke er mine har jeg laget sånn at når man trykker på selve bildet, kommer man til kilden - syns dere det heller bør stå skrevet under bildet?!

Og må skrive under på Anettes hus kommentar om apostrofbruk.. nå garanterer jeg ikke at jeg er feilfri selv, men litt korrekturlesing før publisering skader ikke!:)

Julies sa...

Hei.
Jeg er helt fersk i dette her og opprettet bloggen i hui og hast. Etter hvert har jeg oppdaget at det er ei til som kaller seg Julie og at HUS er helt vanlig. Jeg bor i tante Julies gamle hus og derfor var det naturlig å kalle bloggen dette.
Så noen ord om egne og andres bilder. Selvfølgelig er det hyggelig å se bildene fra egne hjem , men bilder fra blader o.l. gir også stor inspirasjon. Og det er jo all inspirasjonen man får som gjør at det er så fantastisk artig å blogge.
Og " seertall"... Mine innlegg blir som regel skrevet i full fart, uten tanke på hva andre måtte mene om det. Men selvfølgelig er det artig når når det er noen kommentarer på innlegget.
Uansett ! Blogging er morsomt og for meg er DET det viktigste !

Huset i Hagen sa...

Hei! Først må jeg si at dette er jo den mest fine og spennende interiørbloggen. Her er jo sentrum for oss alle. :0) Dere gjør en superjobb jenter. Jeg må si at jeg er veldig treig med å oppdatere bloggen min nå om dagen, men jeg er allikevel immom denne bloggen hver dag. :0) så til dagens: Supert tema! Jeg vil bare si at jeg er litt fustrert over alle "hus" bloggene som er dukket opp etterhvert. Men det er vel ikke annet å vente når man har en blogg som handler om hus. ;0) Jeg fant på navnet mitt for ca. 3 år siden, da jeg startet med blogg hos vg-blogg. Jeg stoppet en periode og tenkte at da jeg startet opp med en ny blogg ville jeg endre navn, men navnet er liksom blitt en stor del av min identitet at jeg klarer liksom ikke helt å løsrive meg fra det - kjedelige meg :0) God helg!

Herskapelig shabby sa...

Hei, jeg er fersk og har oppdaget en side med samme navn som min, så jeg vil gjerne bytte, men hvordan gjør jeg dette? Jeg må vel ikke begynne helt på nytt igjen? Ellers må jeg bare si at det å blogge er utrolig gøy! Vært en aktiv tilskuer en stund og synes det er gøy å være med på ordenlig :) Ha ei fin helg videre!

Herskapelig shabby sa...

Jeg fant ut av det. Sender dere en mail med mitt nye navn jeg. Hilsen Gine

Anne på Moseplassen sa...

Heisann, ser det var i allefall en par som lurer på dette med å endre navnene sine, og få det i samsvar. Så da tenkte jeg at jeg skulle komme med noen tenkniske råd om det er en blogspot det hjelder.

Bytte selve URL (nettadressen man skriver inn) kan man lett gjøre i Blogspot, men, jeg anbefaler ikke det da det gjør at alle lenker inn til bloggen din blir blinde (det står da at bloggen ikke lenger fins). Skal man endre nettadressen må man varsle nøye før, også helst beholde den gamle bloggadressen og lenke den til den nye.

Underskrifta di er det enkelt å bytte. Gå til Tilpass og trykk så på oversikt (øverst i høyre hjørne) og rediger profil.
Litt ned under identitetstår det visningsnavn Det du fyller inn der er det som da står i profil, under egne innlegg, og i kommentarer.

Navnet på bloggen som det vises på nettside og i blogglister er også enkelt å endre.
Gå til tilpass - innstillinger - grunnleggende
Tittel er da tittelen som står i blogglister og øverst på bloggen din, det er også det som står på faner i nettlesere. Dersom du har satt inn ett bilde så kan du velge å ha skriften synlig oppå bildet, eller du kan velge å fjerne teksten, det valget finner du der du setter inn bildet. altså under Tilpass - utforming- sideelement - overskrift

Håper dette kan være til hjelp for noen.

Tulip sa...

Mange lure tips her. Aktuelt tema, for det har dukket opp mange nye bloggere bare siden jeg begynte i vår.
Jeg valgte navnet mitt Tulip rett og slett fordi jeg alltid har vært så glad i tulipaner.
Tenkte i grunnen ikke så mye mer over det da jeg lagde bloggen.
Men søkte opp Tulip her en gang, og kom til noen erotiske sider...det var definitivt IKKE mine sider!:)
(Så mulig navnevalget ikke var så lurt likevel..?? ;)