Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 16. mai 2012

17. mai pavlova. Du rekker det:)

Det er et sørgelig syn utenfor kjøkkenvinduet mitt. Et raskt overslag sier meg at det er 20 trillebårlass med spireakubber som venter på å bli flyttet før 17.mai. Det burde være egenerklæring på landets hagesenter. Hvor en måtte signere på at en virkelig hadde tenkt igjennom valget av spirea som hekk og forplikte seg til å beskjære den minimum hvert 5. år. Bare noe jeg har tenkt endel på de siste dagene. Å kjøpe gammelt hus er romantisk mye jobb.

17.mai - det er i morgen. Så da vet dere hva jeg driver med i ettermiddag.

RALFEFARFARS PARADIS er en drømmeblogg. Fantastiske bilder av interiør en ikke kan plassere i noen boks. Er det landig? Ja. Er det trendy? Ja. Er det romantisk? Ja. Er det edgy? Ja! Vi er så kjempeglade for at Ralfefarfar ville være med å gi oss 17.maistemning. Og jeg rekker Pavlovaen og, trenger jo bare lage marengsen i kveld? Jeg slikker meg rundt munnen bare jeg tenker på det. Pavlova og Linnkake. I morgen er alt lov på kakefronten.

Solveig

Duken er sydd av stoff fra Ikea. Egentlig er det en gardin jeg sydde til det forrige huset vi bodde i, og nå fikk den altså leve videre som duk. Kanskje flere som har gardiner liggende som kan passe som duk på bordet?


Ingen blomster er kjøpt inn til bordet, med unntak av Hortensiaen, ellers kommer det andre fra hagen. Perleblomster, Bjørkeløv og Brudespirea. Jeg har snokt i julepynten og funnet frem norske flagg og lagt utover bordet.


Jeg er ikke så veldig glad i den klare røde fargen som mange forbinder med 17.mai, så foruten flaggene toner jeg det røde ned mot rosa. Rosa servietter med polkadotter kan vel aldri bli feil? Til vaser bruker jeg Norgesglass. Det passer ekstra godt på 17.mai. Sølvtøyet må frem på 17.mai, hvis man har det. Vårt heter Lilje og jeg kombinerer det med gamle kniver fra Skaugumserien. Glassene er enkle kafeglass fra Duralex- de får du tak i blant annet på Traktøren og Jernia (billigst er de på Jernia).


Bordkort er pakkelapper fra Panduro, på den ene siden har jeg skrevet navnet på gjesten, og på den andre begynnelsen på en sang som passer i anledning dagen, så kan man enten la gjesten synge et vers alene, eller de andre rundt bordet kan stemme i de også. Ja, vi elsker er obligatiorisk. Andre forslag er No livnar det i lundar, Kom mai du skjønne milde, Mellom bakkar og berg, Jeg gikk en tur på stien, Lille måltrost osv. Vi synger i grunnen alt for lite. Så hvorfor ikke trykke opp noen sanger og ha i bakhånd når husken svikter?


PAVLOVA
En kake som passer godt på 17.mai er bestemors pavlova

4 eggehviter, 250 gr. sukker, 2 ts maisenna, 1 ts hvitvinseddik. Bruker 1 pakke kremfløte på toppen.
Sett ovnen på 160 grader. 

Bunnen skal stekes i nedre del av ovnen- ca 1. time.

Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle av glass eller metall. NB: eventuelle fettrester vil forhindre eggehvitene fra å skumme. La hvitene få romtemperatur, pisk så langsomt til de danner et mykt skum, deretter på høyere hastighet til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsettes sukkeret i flere omganger til blandingen er tykk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. Vend inn siktet maisenna og vineddik med metallskje. Hell blandingen ut på stekebrett m. bakepapir på. Form som en kake ca 2,5 cm høy. Stek. Ta ut av ovnen mens den ennå er varm, snu den forsiktig og legg på et fat med bunnen opp. La den avkjøle. Pisk krem, ha på, og pynt med f.eks jordbær, kiwi og kjøtt av pasjonsfrukt. Velbekomme!

HILSEN RALFEFARFARS PARADIS

7 kommentarer:

MittLilleHjerte sa...

Flotte 17.mai bilder!:)
Jeg rakk å bake pavlova. Og den skal få masse jordbær og blåbær på som pynt;)
Ha en flott nasjonaldag!
Klem Janne

Maskinistfrua sa...

Og har du kjempe, kjempe dårlig med tid, så har tanta mi testa Toro's pavlova (!!!), den var visst like god:)

BriGer sa...

i am soo glad, that i found your blog :-) very nice!!
i will follow
lovely greetings..miss gerle

Lisette sa...

Nydelig Bilder;) Elsker det enkle, men alikvell litt spesielle med rosa i....

Linda sa...

Deilig inspirasjon dette her! Elsker stilen din, den sarte men likevel røffe, gamle og tradisjonelle....nei, ikke lett å forklare igrunn. Bare vet at jeg falt for den.

Ha en feiende flott 17.mai :))

Linda!

Lilleallehånde! sa...

Elsker de blåe fargene!

MineBlom sa...

Du er bare så utrolig flink. Ditt hjem er så gjennomført smakfullt, og du har så utrolig sansen. Du kan nok veilede mange til å få et vakkert hjem ;O)
Et fint 17 Mai bord ;O)
MineBlom