Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

lørdag 7. april 2012

Bergen - mest fjas

I dag trenger litt lett underholdning. Vi NIB jentene lider jo under livets uutholdelige letthet. Tenk å få jobbe med interiør, fjas og moro? En hard byrde! Forrige helg var vi på besøksmaraton i Bergen. Lyst å være med på venninnetur?
 
NIBjentene var på Bergensbesøk forrige helg. 


TORSDAG
07:30 Klokken ringer. Solveig hopper opp av sengen og sprudler ut i hotelldusjen. 10 minutter senere lurer Ann Helen på hvorfor Solveig raller rundt midt på natta. Først når Solveig åpner opp gardinene og ser rett inn til de blide fjesene som har inntatt kontorene sine på andre siden av veien, blir det liv i sengen.

08:20 Presskannekaffe og mat fra gårdene rundt Bergen gjør frokosten på Rica til Vestlandets aller beste. Ann Helen gjentar ca 10 ganger i løpet av sceansen. -Det er så DIGG med oppskåret frukt om morgenen! Særlig det at det er andre som har skåret den opp. Det er det diggeste!  
-Det er så DIGG med oppskåret frukt til frokost.09:21 Vi går ut hotelldørene. Så klare for dagens Hjemme-hos reportasjer. Et stykke bort i veien kommer Solveig på at det kanskje hadde vært praktisk å ta med seg kamera. Hun løper opp 4.etasjer og ned igjen. Ann Helen lurer på om det kanskje ikke hadde vært kjekt å ta med seg stativet også. Hvis en først har flyttet det over fjellet, liksom. 4.etasje opp og ned igjen på enda kortere tid. Men paraplyen hadde vi i alle fall med på første forsøk. Du glemmer ikke den i Bergen, altså.

09:40 Vi har leiebil automatgir. Hvis du ikke har kjørt det før, føles det litt som å kjøre radiobil. Bare uten de praktiske gummiringene rundt. Det kunne vi godt ha trengt. Feks når vi kjører i feil kjørefelt over brosteinen i Bergen. Og det kommer en bil midt imot. Fort gjort, sier Ann Helen, som "dessverre" har glemt førerkortet hjemme. Designated driver. Det er Solveig.

10:00 Vi kjører glade og fornøyde inn på parkeringsplassen til MALI-MO. Der står en usedvanlig forundret ektemann og to snekkere i fullt regnhyre (ja, det heter det i Bergen). -Kommer dere nå? Er det ikke i morgen vi har en avtale? Ann Helen blir litt frenetisk, og sier fort -Jeg går opp i bilen og sjekker mailen, for telefonen blir så våt.. Vel inne i bilen skriker hun. - Vi har kommet på feil dag!!!!!!! Solveig ler bare. Skjønner ikke alvoret. Ooops! Vi skulle vi vært i Os. Hvis du ikke er lokalkjent i Bergen, kan vi gjøre oppmerksom på at det er absolutt på andre siden av byen av Åsane. Type en times kjøretur i motsatt retning. Vi ringer Forever Love, og forteller at vi blir nok litt forsinket. Solveig utbryter -Vi er jo bare mennesker! Selv yrkessjåfører gjør noen feilleveranser! Ann Helen syns plutselig alle biler i Bergen kjører usannsynlig sakte. Og da vi havner bak en L-bil er det like før hun tar over gasspedalen for å få kjørt forbi.

10:48 FOREVER LOVE åpner dørene til et fantastisk hjem. Vi har en lei følelse av at vi kanskje ikke har gitt verdens beste førsteinntrykk. Men vi føler oss varmt velkommen, så vi glemmer fort fadesen. Tonje serverer verdens beste thai mat. Vi er priviligerte! Tenk å få komme inn i slike hjem og atpåtil få servert så mye godt og lekkert. Når vi i tillegg blir kjent med interessante mennesker, nei - vi har det kanskje ikke så aller verst.
 
Tonje lager utrolig god thai. 

13: 14 Ann Helen får noen stikk av mammalengsel når hun får låne Ferdinand.

På armen.

Og Solveig tar bilder av seg selv på soverommet til Forever Love. 


14:35 Tilbake i bilen. Vi prøver å nullstille oss. Ann Helen sjekker mailen, og der er en mail fra Helle i Elle Decoration. Hun er interessert i en av hjemme-hos reportasjene vi har vært på i Oslo. Vi jubler så det høres til toppen av Ulriken. So cool! 

15:35 TONE MELONE  har ikke vist så mange oversiktsbilder på bloggen sin. Men det vi har sett er bare så fantastisk. Vi gleder oss som småjenter og håper magefølelsen stemmer. Og gjett om den gjør! Vi blir litt sånn skravlete og høylytte. Ikke at vi ikke er det til vanlig, altså. Men vi legger oss liksom ett gir over. Wooooow! Så fint du har det! Ved første øyekast tror Solveig at vaskerommet er kjøkkenet. Det sier vel alt? Når vi kommer opp på det egentlige kjøkkenet står mozell klart i champagneglass med jordgubbar. Og et helt tårn med godteri. Vi kan helt klart bli vant til dette.

Tone Melone varter opp med gooodis!

Ann Helen og Tone Melone på hennes nydelige kjøkken.

18:15 Vi begynner å bli alvorlig slitne av oss selv. Det er faktisk mulig å smile for mye i løpet av en dag. Mann og barn og hund får endelig innpass i eget hjem, og vi setter kursen mot byen. To lykkelige interiørsjeler er enige om at det har vært en dag med flyt. En dag med fantastiske motiv og masse tankevirksomhet. Iso. Motlys. Baklys. Hvitbalanse. Hvitbalanse på nytt. Stativ. Håndholdt. Smalltalk. Notater. Sitater. Solskjerming. Lukkertid. Styling. Blenderåpning. Portretter. Lykke!

19:00 Familiemiddag. (Vi har familie på de underligste steder, ikke minst i Bergen.) Det er ikke overraskende fullt på Escalon. Vi unngår med nød og neppe Bryggeloftet. 4 sultne sjeler ender på Egon. Østfoldingæne i oss våknær. Vi trenger biffsnadderær! Og bernæ! Pronto!

23:15 Chanel neglelakk no 519. Poseansiktsmaske fra HM. Det er viktig å mikse og matche, og blande dyrt og billig, vet ni! Vi lurer på om vi bør inngå en firmaavtale med Candy King. 500 g smågodt glir ned mens vi ser på dagens fotofangst i hotellsengen. -Vi trenger ikke gps i morra, vettu. Vet jo hvor vi skal, hehe.

01:32 Overtrøtt. Vi begynner som alltid å prate sånn venninneting som en gjør når en har kjent hverandre siden ungdomskolen. Livet og døden og kjærlighet og sånn. Plutselig sover den ene av oss, men vi kan ikke huske helt hvem av oss det var.


FREDDA

07:30 Klokken ringer. Solveig hopper opp av sengen og sprudler ut i hotelldusjen. 10 minutter senere lurer Ann Helen på hvorfor Solveig raller rundt midt på natta.  Same o - same o! Ann Helen utbryter. Så sinnsykt DIGG med oppskåret frukt til frokost. Same o - same o!

09:15 I våre peneste bloggefjes og oppsatte hår er vi på vei ut døra. Solveig - Eli Hagen. 1 - 0.Vi kjører ut til MALI-MO. Same o - same o! Men der slutter det! En ny verden åpenbares. Etter ti minutter hvisker Ann Helen. "Jeg tror jeg må slå opp med deg. Jeg vil heller være sammen med Mali-mo". Vi er jo litt som et gammelt ektepar når vi er på tur. Solveig spør om ikke Ann Helen skal gå å ta seg en Cola Zero. Jeg tror du trenger en time-out! Går det an å være så hyggelig og søt som Mali-mo? Vi kårer Amalies rom til Norges vakreste barnerom på flekken. Ingen over. Ingen ved siden!

Solveig - Eli Hagen, 1-0. På Mali-mo sitt soverom.

13:56 Mali-mo serverer vittigheter på løpende bånd. Pai, salat, panacotta. Vi ser og lærer, og spør og graver om hver minste detalj i oppskriftene. Ikke minst ler vi! Det er så godt å være i Mali-mo huset.

Vi tar bilder på kjøkkenet, og roter til kjøkkenbordet med stash og pc. Vi? Tar oss tilrette?


14:27 Nok en trist avskjed. Men vi flyr videre. Take off to FRU FLY.

15:16 Skjønne Heidi møter oss i døra. Vi starter umiddelbart å fly omkring. I overkant uhøflig rett på jobbings, men vi er redde for at vi ikke skal rekke lyset. Knips, knips. Prate, prate, prate. Knips. Prate, prate. Knips, knips. Prate, prate, prate, prate. To besøk på en dag gjør oss utvilsomt svimete. Det ene delikate rommet etter det andre, den ene herlige detaljen etter den andre. Skjønn babyjente, beste eplekaken! NamnamNAM!

16:02 Solveig har gått i troen om at hun er interiørbloggernes skravledronning. Aner vi en verdig konkurrent her? Vi prater som om vi har kjent hverandre i åresvis. Ikke til å tro at vi bare har møttes en gang før.

Good mood med litt alenetid på soverommet til Heidi - Fru Fly.
Vi tar bilder av at vi tar bilder av.

Vi fikk rett i at vi måtte jobbe som gale for å rekke lyset. Når bildene er unnagjort serverer Heidi - Fru Fly en vanvittig god eplekake. I blåtimen. 


19:32 Stamstatus på Kroathai. Byen e Bergen, og maten e Sushi. Schmukka deilig på byens beste asiatiske. Dessert: Candy King står for nok en leveranse.

LØRDAG

0932: Vi reiser til BRIGG. Solveig har kjørt feil før når hun skulle på besøk dit, og klarer å gå i akkurat samme feilkjøringsfella på nytt. Intet nytt under solen. Men vi kommer da i gudelig tid. Brigitta har bodd på hotellrom med oss før, så hun hadde tatt på seg hørselsvern før vi kommer. Hehe. Neida. Men hun skygger såpass banen at hun tar seg en tur på butikken mens vi får knipse uhemmet.

Kjøkkenmoro hos Brigg før hun skygger banen og overlater huset til to knipsevillige NIBjenter.

11:16 Vi leter frem kopper og dill i skapene hennes og koser oss med å lage små stylinger. Er det mulig? Ann Helen roper fra stuen. -Sjekk ut dette bildet, Solveig. På dette bildet er det ikke mindre enn 5 DIY. Sånne kule DIY, altså! Vi har allerede kronet Brigg til gjør-det-selv dronning. Men vi gjør det på nytt! Avslappet stemning med påskemarsipan og avis på en lørdags formiddag. Herlig feelgood stemning!


Brigg koser seg i sofaen med avisen.


12:30 Ann Helen hører på radio at alle som skal på Flesland i dag anbefales å være i goood tid.Vi pakker snippesken og setter gokartbilens snute i retning flyplass. Solveig må bare en tur innom Lagunen, for der er det vin å få kjøpt. Hun blir igjen en dag for å treffe venner i byen. Vi ankommer Flesland i sykt god tid, og der er det.... INGEN! Det er lørdag, utfartsdag i påsken. Ikke en sjel! Haha. Vi setter oss på kafeen og koser oss med bilder fra dagen. Hvem trenger påskeegg når en kan dykke inn i dagens fangst? Vi klemser og koser og Ann Helen går gjennom sikkerhetskontrollen som eneste person tilstede. Fin flyt - good times!

Takk til alle 5 som åpnet dørene sine! Og vær dæ sjæl! Et bra motto på veggen til Fru Fly.

32 kommentarer:

KROnPRINSESSENE sa...

Nå har jeg virkelig kost meg med herlig lesing og kule bilder!
Må jo ha vært en fantastisk, kjekk tur :)
Som jeg gleder meg til å se hele hjemme hos reportasjene...
Kjenner meg igjen angående Candy King som aktuell sponsor hi, hi.
Påskeklem May Helen

englemor sa...

Hi hi så herlig å lese!
Dere har jo verdens beste jobb :-))))

Påskeklem fra Hilde

Barbros lille atelier sa...

He, he, så artig å lese:-)
Gleder meg til å se alle de fine bildene!

Ha en fortsatt fin påske!

Anonym sa...

Hehehe.. Nå har jeg sitti og humret godt
her.. Mannen lurte på hva som var så gøy..
"Det er sånn interiør-dame-greier, sier jeg!"

Høres ut som dere har hatt en kjempeartig og
fin tur, jenter. Må være gøy å komme inn i alle
de flotte hjemmene rundt omkring. Heldig dere er!

Klem fra Ida
:)

Åshild - prydeligbloggen sa...

å - høres ut som en fantastisk tur! Heldige dere er, ikke bare mtp koselige folk, fine hus og kvalitetstid - men aaaaall den gode maten (og candy king) da :) gleeeder meg til å se resultatet!

Anonym sa...

Morsomme tekster, og flotte bilder ;)

designhund sa...

åherlighet,
elsker å være på tur med dere altså!!
jeg har kjøpt living meg her og living meg der interiørblader i påsken - men dette var mest underholdende!
::love u::

Lisette sa...

Hei på dere NIB, for en kjekke reise, og så mye på programmet;) Har kost meg med bilder og tekst etter nattevakt, herlig og for ta en del av turen deres. God påske!

Unknown sa...

Herlig lesing og flotte bilder:)
Ikke vanskelig og skjønne at dere har det GØY på tur!!
Og med besøk i de vakreste hjem må det ha vært en drøm... ♥

★ Leonore ★ sa...

Så herlig! Nydelige mennesker, fantastiske interiører OG deilig mat. Kan vel igrunn ikke bli bedre?

Takk for at dere tar oss også med på tur. (Gleder meg til å se enda mere av de inspirerende hjemmene.)
Flott og morsomt innlegg! :D

Påskeklem fra nord*

Unknown sa...

Dere har kos masse i Bergen! Jeg tenke på hvor heldig er de fine bergenser damer som har hatt dere på besøk!

Påske klem,
Vicky

http://www.ninasskatter.blogspot.no sa...

Dette så ut som en herlig tuuur.Dere ER er jo så skjønne.
TENK OG HA DERES JOBB JA, HELDIGGRISER!!!

http://www.ninasskatter.blogspot.no sa...

Dette så ut som en herlig tuuur.Dere ER er jo så skjønne.
TENK OG HA DERES JOBB JA, HELDIGGRISER!!!

Hilde - Feien og Fjong sa...

Koser meg med god lesning, humrer litt og leser vidare. Dykk er så herlige ;-) Gler meg til å sjå resultata. Nyt dei siste påskedagane!

Myke minutter sa...

Herlig! Gleder meg til å lese mer utfyllende om de enkelte :) Og ikke visste jeg at MALI-MO bor i min barndoms bydel ;) Påskeklem

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Hehehehe..så herlig innlegg!! Ser dere for meg ;) Og SÅ mange spennende hjem dere har besøkt! Dette blir moro å se :)

Klemmer

mali-mo sa...

Hihi ;) Så kjekt å lese!

Jeg må bare få takke dere igjen for besøke av to så sprudlende, entusiastiske og sjarmerende jenter ;)

Virkelig en helt super formiddag jeg mer enn gjerne hadde tatt om igjen- anytime ;)

God påskeklem fra Bergen ;) (og mannen hilser selvsagt også ;))

Tullefrans sa...

Så søte dere er!

Dette var et herlig innlegg, og nå gleder jeg meg virkelig til å se resultatet av alle seansene. Riktig god første påskedag til dere!

Klemmer fra Fransen :)

Olstad sa...

Dette var ett veldig hærlig innlegg. Virkelig flott. Takk for titten.

tonemelone sa...

Hallo jenta! farlig me sånne godteritårn....-æ har vel egentlig bærre fortsatt i samme stilen sia dåkker va her!! "BURP!" Påskemarsipanen tyt ut av øran, på tide å ta sæ kraftig sammen!! Uansett- takk førr koseli skravlebesøk!! Ser ut som dåkker har hatt en flott rundreise her i "stortsettpissvåtheletia- og korr e paraplyen-byen"!! Hihi!! :-)

Anette Willemine sa...

Høres ut som dere hadde en flott tur på alle måter!
Tusen takk for det festlige sammendraget. ;o)

Nyt påsken videre, jenter!


AW

Min Lykke sa...

Ja dere er utrolig heldige! Regner med og skjønner at det må ha vært og fremdeles er innmari mye jobb som står bak men herlighet så givende det må være også:)
Herlig innlegg, nydelige bilder og koselig lesing:)
Ha en flott kveld
Klem fra Kristin

Lillekatt sa...

Haha, crazy!! Fantastisk reisedagbok, keeeep it up!!

Kan nesten høre lydnivået!

Forever Love sa...

Hehehe, veldig kjekt med besøk av dere!
han en fin påskemandag:)

<3 Tonje

Lotta sa...

Helt herlig lesing:)

Lotta sa...

Helt herlig lesing:)

Svenngården sa...

knis :)
Artig skrevet! Høres ut som dere hadde en fiiin tur! :)

Inger Johanne sa...

Hehe, herleg lesing frå ein gøyal tur! Gler meg til å sjå "fangsten" etterkvart!

Klem

NIB sa...

Hei:) Er så moro med tilbakemeldinger på de litt mer fjasete innleggene, hihi. Vi har en herlig jobb, og ofte er egentlig det herligste å lese kommentarer her inne. Jeg har et aprilforsett om å bli flinkere til å svare. SÅ kjekt å skravle litt, hihi!

Kikkis planet sa...

Så utrolig herlig innlegg! Veldig gøy å faktisk få vite litt mer om hvordan disse hjemmebesøkene går for seg og få "være med på tur". Dere er flinke! Gleder meg til å se flere bilder av alle de flotte husene dere har besøkt!

Camilla- casual living sa...

hihi, dette må jo ha vært en fantastisk fin roadtrip ;) ser dere for meg (i en litt donaldstil?) susende gjennom byen på kryss og tvers for å finne ringt hus. GLEDER meg til å se alle hjemmene dere har besøkt. ¨¨

Herlig skrevet, og herlige bildefristelser.

tonje boganes sa...

Å som jeg har kost meg med å lese om denne herlige turen deres! Lo godt da dere dukket opp hos mali-mo feil dag :)

Herlig skrevet!