Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

tirsdag 24. januar 2012

Designerspirer for...

TINN PER. Husker dere designkonkurransen vi utlyste her på NIB i høst? Stikkord: knotter og håndtak i tinn. Nå er det klart for finale! Tinn-Per fikk inn 19 forslag, og det var flere gode forslag og mye kreativitet. En jury bestående av Ane Hasselberg Nordvik fra BIRKA – nasjonalt senter for kunst og håndverk, Anita Martinsen i Tinn-Per og NIB-jentene har valgt ut fem finalister. Tinn-Per har laget prototyper av finalistene, og nå er det opp til dere å si hvilken som er finest.

1. KNIPLING

Knipling kom til oss som tegning og modell laget av hobbyleire. Modellen var så bra at vi kunne overføre den direkte til tinn ved hjelp av sandform. Sandform lages ved å pakke modellen inn i sand, deretter fjernes modellen og man heller flytende tinn inn i sandformen. Denne teknikken passer fint når man ønsker å kopiere noe i ett eksemplar. Knipling er oksidert for å få fram lyse og mørke partier. De deler av mønsteret som står opp blir polert blanke og de deler som ligger lavere forblir mørke. Designeren hadde lagt ved nøye beskrivelser, skisser og modell.


2.RYPE

Denne ideen ble sendt inn som skisse og beskrivelse.Designeren tenker på fritid, spenning, fjell og tradisjon. Kjell Øyvind Pedersen i Tinn-Per har tolket ideen og laget en modell. For å få fuglen og ringen blank stikker disse opp. De høyeste partier blir polert blanke. Knottens diameter er ca. 25mm.

3. FLORA

Denne ideen ble sendt inn som skisse, beskrivelse og modell. Her har designeren kombinert tinn med et annet materiale, nemlig skinn. Vi prøvde først å lage et direkte avtrykk i sand, men endte likevel opp med å lage en ny modell i tinn. Designeren ønsket et blankt uttrykk, vi har derfor kun polert tinnet blankt. Denne gangen ligger mønsteret lavere enn overflaten, mønsteret forblir matt (eller hvitt) og reflekterer lyset annerledes enn den blanke overflaten. Hadde vi oksidert denne ville mønsteret blitt svart. Hempe/håndtak i skinn er spennende og trendy.

4. SKRIFT

Ideen er skrift på knotter og håndtak. Grove skisser viste oss noen varianter av knotter og håndtak med ulik skrift. Vi kom på mange skriftideer selv underveis. Fordi skissene ikke var veldig presise fikk juryen komme med innspill på selve utformingen. De ønsket en enkel stram form. Kjell Øyvind Pedersen i Tinn-Per lagde en modell som er enkel og stram, men samtidig røff. Vi kan se spor etter verktøy han har brukt.

5. WOOD

Denne ideen var tegnet i et tegneprogram og sendt inn som ”bilder”. Natur og struktur er åpenbare stikkord her. Vi får fram strukturen ved å oksidere tinnet. Grove og fine furer blir mørke, mens den glatte overflaten blir blank.

Vil du være med å stemme frem en vinner? Kanskje det er en interiørblogger som skjuler seg bak noen av bidragene her? Dere kan stemme frem til fredag 27.januar kl. 21. Påfølgende mandag avslører vi vinneren.


18 kommentarer:

(eddas) sa...

Flotte bidrag...har stemt..
ha en fin fin kveld

Mie fra Mies Mirakler sa...

Knallhard avveining mellom knipling og wood..men ble Knipling som vant min stemme til slutt. ;) *♥*

Martes atelie` sa...

Synes ideen om skrift på håndtak var ny og spennende. Flora synes jeg var veldig fin. Har stemt. Ikke lett å bestemme seg gitt;)

Anonym sa...

Mye lekkert her ja!

:)

Nå har jeg stemt!!

Manuela Hardy // Mrs. Hardy sa...

Alle er jo vakre på hver sin måte, men jeg har stemt på én. Lykke til allesammen!

designhund sa...

er så klar for litt grove industrihåndtak om dagen,
dette røffe med skrift er helt klart min favoritt:)

Et puslespill sa...

Mange tøffe, stemte på den første.

Svenngården sa...

Åh, så kule. Min favoritt er helt klart det med skrift! :)

Bird on a wire sa...

Håndtaket til Flora er jo helt nydelig. Dette hadde jeg kjøpt på flekken! Vakkert med skinn og tinn, sørlig når tinnet er polert på den måten. Min helt klare favoritt.

Bird on a wire sa...

sÆrlig :)

Anette Willemine sa...

Min favoritt er definitivt 3 Flora. Har lenge vært på jakt etter håndtak i metall og skinn i kombinasjon. Uansett hvem som vinner i denne konkurransen, håper jeg dere setter nettopp denne i produksjon!


AW

Christoffer S sa...

liker wood sin trestruktur! Det er jo dette folk vil ha om dagen så her har designeren truffet bra. :-)

Notre Maison sa...

Hmm...jeg ser bare bilde av den første jeg altså...

mona.z sa...

Blankpolert tinn og skinn......nydelig!!!Flora får min stemme:)

galleri Amalie sa...

Hadde garantert kjøpt flere varianter, men SKRIFT falt jeg helt for! De små detaljene, det litt løsslupne, og ikke minst likte jeg kombinasjonen av det røffe, håndlagde uttrykket og det myke tinnet. - Og for et hav av muligheter i skrift- og symbolvarianter jeg kommer på..! :)

Lottemora sa...

Så masse stilig og ikke minst nyskapende!

Lotte

Anonym sa...

Wood er helt klart det jeg ville valgt til mitt hjem!!!

Laila sa...

Flora <3<3<3