Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

søndag 6. november 2011

Roadtrip: Floral, feminin, fortryllende

Hos Signe får ting andre har kastet nytt liv. Sammen med utvalgte designklassikere, kvalitetsmaterialer og feminin fargeskala lever bruktfunnene godt hos SIGNE SCHINELLER med bloggen RE:SIGNERT

Vakre Signe bor på Bjølsen. -Oslo er egenlig ikke byen min, sier Signe. Jeg liker den grønne delen av Oslo, vekk fra folk, støy og eksos. Hjemmet er en rolig oase i storbyen, og selv om det ikke kan måles med hennes elskede VILLA BAKKAN, gir høy puls og trøkk muligheter i storbyen.

Du har kanskje sett Signe på God Morgen Norge, Sinnasnekker'n eller vært på foredrag med henne? I dag nyter Signe stor suksess, men det har vært hard arbeid. -Jeg har visst at jeg ville jobbe med det kreative helt fra jeg var liten. Mamma ville helt sikkert at jeg skulle tatt en formell utdannelse, men dette var min vei. Jeg har satset, og jobbet hardt, forteller Signe. Å ta meg helt vann over hodet, er jeg allikevel ferdig med. I dag jobber jeg med det jeg virkelig er god på: å underholde på scenen eller TV, og skape noe av gamle skatter. Jeg tar ikke lengre på meg å bygge om et helt meglerkontor uten snev av erfaring, mimrer hun.

Signe har masse energi og utståling, og fanger oppmerksomheten.
-Nå får jeg jobbe med det jeg har trodd på hele livet: Redesign. Og endelig har jeg kommet dit at jeg kan si nei til ting jeg ikke ønsker å gjøre. Deilig!

Signes leilighet oser også av personlig sjarm og utstråling. På kjøkkenet har turkise Tivolistoler i barkrakkversjon, designet av Verner Panton, fått hedersplass.

Kjøkkenet er fra Ikea, og benkeplaten er en helstøpt Corianplate.
-Noen ting er verdt å investere i, ellers blir man aldri fornøyd. Jeg elsker å bake på den poreløse overflaten, 7 eplekaker har det blitt i høst, forteller Signe.
Plastteppet er fra Aspegren.


Neglelakk it is! Mørk lilla fra YVS må det være! Signe på sin faste "utkikkspost" på kjøkkenet. Her nyter hun synet av grønne lunger og himmelen midt i byen. Signes hjerte er egentlig på landet hele tiden, eller aller helst på øya Leka hvor landsstedet er.
- Når jeg har vært lenge på Villa Bakkan og skal tilbake til Oslo er det alltid noe i meg som stritter i mot. Jeg elsker å være alene, og jeg elsker bygdelivet. Jeg kan ikke tenke meg en bedre morgen enn å våkne i Villa Bakkan, lage meg en kopp kaffe og sette meg ut på trappa. Jeg liker så godt mentaliteten på landet, hvordan folk stiller opp for hverandre, og ikke minst følelsen av å være geografisk adskilt fra verden på en liten øy. Sjelefred, forteller Signe, som så fort hun har mulighet reiser til Nord-Trøndelag for å nyte stillheten og freden.

Men det er Oslo som er basen, og sengetøy fra Missoni gir jammen sjelefred det også. Putene heter Kandahar, og er deilig luksuriøse. Soverommet går i duse lillatoner, sort, hvitt, brunt og gult. - Jeg vil kalle stilen min floral, feminin og fortryllende, ler Signe.

Nattbordet er en lite kommode Signe fant i borettslaget. Den skulle kastes, men påført nye knotter er den blitt et spennende møbel. Lampen er opprinnelig i marmor, men Signe har lakket de tidligere marmorfeltene med sort bengalakk og satt på ny skjerm. Tapetet er fra Borge.
Vintagefunn og sommerminner på hyller fra Montana. Signe har vært så heldig å gjøre flere Montanakupp på auksjon.


-Å redesigne er ikke nødvendigvis å male hvitt, sier Signe. Krakken er et godt eksempel på det. Her er teaken beholdt, og setet er trukket om i et fargerikt retrostoff.
Signe har amerikansk far, og frem til hun var 9 år bodde familien i Brooklyn, New York.
-Vi hadde dårlig råd da jeg vokste opp der. Folk kastet det jeg ønsket meg til jul! Det å redesigne er derfor noe jeg har hatt i meg siden barndommen, og jeg elsker at det jeg har trodd på hele livet, underholder jeg det norske folk med nå.

Signe (og vi!) elsker de organiske formene på denne bollen fra Kähler. Bordet har hun fått av to gode venner.

I stua står sofa kjøpt på Finn som har fått et fint, heklet teppe på. De supertrendy grafiske og strikkede putene er fra Ferm Living. Drivvedstokker fra Leka er satt i Omaggiovase. Legg merke til de fine gulvene til Signe. Nylig hadde hun besøk av håndtverkere som oppgraderte gulvene fra slitt, gulnet eikeparkett til nydelig tregulv. Oppskriften? Den finner du HER.
-Å være nøye med de store flatene er med å skape trivsel i et hjem, sier Signe. Jeg mistrivdes faktisk i leiligheten på grunn av gulvene. De stjal mye lys, var hakkete og umoderne, og var virkelig verdt å investere i.

Bordet er fra et gårdsutsalg i Åsgårdstrand og fikk på nød og neppe plass i bilen.
Bildet på veggen er fra en menighetskafe i Kvinesdal. Signe reiser mye rundt i landet som foredragsholder, og finner mange bruktskatter i bygde-Norge. Sammen med designmøbler med et mer moderne formspråk blir det en personlig og egenartet stilblanding. Skjønt Pantons Tivolistoler er jo ikke nykommere de heller. Designet til en restaurant i Tivoli i 1955, og med helt fantastisk sittekomfort.

Det skapes mye god romfølelse når hyllene svever på veggen fremfor at alt skal stå på gulvet. Her har Signe mange av sine bruktfunn.
-Jeg har blikk som en hauk og ser alltid etter ting som har nostalgisk preg. Minner det meg om noe annet, da kjøper jeg det, forteller Signe.

Signe er en racer på matlaging, og fredagen vi var på besøk var vennemiddag med rådyrlår på taptetet.
-Noen tar med tilbehør, og noen tar med dessert, forteller Signe. På den måten blir det avslappet stemning, til og med for vertskapet. Men en fredag for meg kan like gjerne være å trene, sette en brøddeig, lese magasiner, ta et glass vin og bare være, smiler hun.

Takk SIGNE for at du åpnet hjemmet ditt for oss!

Har du lyst til å se bilder fra våre tidligere roadtrips?
HER ligger artiklene fra turene våre til Kjerstis Lykke, Ideas to steal, Theas Mania, Mias Landliv, Hello House, Sukkertøy for øyet, Consept Constance, Designhund, Sne, Kasparas Regnbue og An-Magritt.

Roadtrips skal være et uhøytidelig møte med bloggere og deres hjem, hvor vi viser hjemmene slik de er. Real homes - real people! Her viser vi hele rom uten medbrakte stylingprodukter, og stemningsbilder fra dagen vår. Vi håper dere liker konseptet! Ta gjerne kontakt på norskeinteriorblogger at gmail dot com hvis du har et hjem som flere bør få se.

17 kommentarer:

Unknown sa...

Så tøft hun har det, helt sin egen resignerte stil ;)
Liker neglelakken og :P

pensjonat frua sa...

Flott å se Signe!!!! Du er dyktig:) ...nydelig i leiligheten og fantastisk på Leka:)

KROnPRINSESSENE sa...

Dette var kjekke, fine bilder!
Virkelig en gjennomført og fengende stil.
Ja, dette kan du Signe ;)
Klem May Helen

Signe sa...

For et fantastisk smykkeskrin av et hjem ♥
Inspirerende!

Anonym sa...

Interiørskatter som treffer meg rett inn i hjertet!
Nydelig hjem!!!

Klem Ida

chili og kjærleik sa...

Åh, så flotte bilete og kjekt å lese om Signe. Kulaste neglelakken også, eg vil gjerne flytte inn i neglelakkskuffen til Signe om det er meir slikt der ;)

Unknown sa...

PS: Tusen takk A ;)
God nattis allesammen!

designhund sa...

elsker stilen til nydelige Signe,
elsker også hennes historie og passion for redesign!!
::BETATT::

Haust sa...

Nydelege foto frå ein nydeleg heim! Likar så godt desse roadtrip-reportasjane dykkar!

Ha ei ny, god veke! :)

NIB sa...

Takk for så utrolig hyggelige kommentarer:)
Vi liker også både historien og stilen til Signe:) Hun er befriende unorsl, og en helt herlig jente!

Klemmer til dere fine jentene!

JeanetteCEB sa...

Kjempefin reportasje.
Stilig hjem og stilig dame.
Gleder meg til neste :)

Pink lady sa...

Liker!! ;)

http://www.pattern-addiction-and-more.blogspot.com sa...

Hej - I like the way you decorate your interior! The colours are so different but fits well together!
Hugs, Barbara

re:signert sa...

Finfin sak! Joda, baker som aldri før. Herlig tidsfordriv. Klarner hodet. Corianbenken fra Corinor er noe av det bedre som har hendt meg. Lyst, fresht og hygiensk. I forhold til en benk som var der før i slitt mørk kirsebær! Urk. Kos å ha dere på besøk damer!! Stor stas! Signe

Precious Home sa...

Elsker denne ROAD TRIP spalten og gleder meg allrede til neste!

Ha en fin dag:)

Trøkk sa...

Me Like!!

Anette Willemine sa...

DIGGER Signe!