Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 24. november 2011

Sommerfugler & opp-ned-pai

Det er tid for besøk av CECILIES LYKKE igjen! Hver måned tipser hun oss om "jentemat" og borddekking. Jeg elsker disse innleggene, og får alltid tips til neste venninnelunsj eller skravlekveld. Kos dere med sommerfugler og deilige farger midt i november!

Vi går inn i juletiden nå, men jeg elsker farger, sommerfugler og liv, så juledekking er litt i tidligste laget for meg. Men hva gjør man når man er møkk lei spisebrikkene som ligger i skuffen? Jo, da bruker man et utklippet oppslag fra et magasin som bordbrikke. Hello! Nye farger og motiver hver gang. At jeg ikke har kommet på dette før! Dekorativt og billig (for man hadde jo magasinet fra før? :-)

Utklipte sommerfugler gjør bordet gladere, utvilsomt. Disse kan jo også se ut akkuart som du selv vil. Fra tapet, magasin, avis, gavepapir..



Telys med matpapir rundt skaper en skikkelig lun stemning spør du meg. Og hello, sa jeg billig?


Jeg kjenner nå at jeg må kjøpe masse fargede små tallerkner, litt nytt bestikk, klippe ut ørten sommerfugler og finne kule magasinoppslag. Enklere blir det ikke! Lik det den som vil. Og til et fint bord hører mat til. Denne gangen en opp-ned-pai. Artig? Tasty var det nå i hvertfall.


Første steg er å steke bacon og brune kyllingen (krydres godt i forkant av steking) i panne, kutte purre og blande det flytende. Kjøttet og purren helles over i formen.


Osten legges over - før det flytende helles på toppen. Superenkelt!


Det ferdige resultatet over. Hadde jeg hatt skjønne små runde porsjonsformer ville jeg brukt det, men man tager hva man haver:-)

Oppskrift på opp-ned-pai
Deig 3dl hvetemel
1ss matyoghurt (absolutt ikke nødvendig)
120g smør
3ss vann

Her kan man helt klart trikse og mikse hvis man ønsker en sunnere variant.
Fyll 2 stk kyllingfileter (krydres godt)
1 pk bacon
Purre
200g ost
2dl melk
4 egg
(Egg og melk vispes lett sammen. Krydre evt med salt og pepper.)

Trykk ut paideigen og legg over formen. Brettes litt ned rundt kanten. Stekes på 225 grader i ca 25 -30 minutter. Vel bekomme!

9 kommentarer:

Min lille interiør og hverdags dagbok sa...

nam nam,dette så sikkelig deilig ut! tro jeg må prøve en opp ned pai i helgen :) Tusen takk for tipset !
-Beate-

elisabeth sa...

Takk for GODE tips Cecilie, både på borddekking og mat : )
Klem Elisabeth

Kristin sa...

Mmm så deilig det ser ut! Denne må prøves:)
Klem fra Kristin

SNIKKERBUO sa...

Tusen takk for koselig bursdagshilsen inne hos oss! Stas!

Dette såg skikkelig godt ut, så det skal prøvast ut :) Og borddekkinga var genial!

Ja me var visst like interesserte i å få sjå alle dei nydelige adventsstakane der ute, kjekt med utfordring! Folk er jo så kreative <3

Ha ein super kveld, snart helg!
Klem Helene

Sweet Chili . sa...

Takk for fine tips! Maten ser super god ut og borddekningen er fantastisk! Love it! :))

Klem, Pernille

Kort og Søm sa...

Dette var fint!
Hilsen Fredrikke :O)

Darla sa...

This looks delicious! Any chance you could send me the English translation? I enjoy your blog!

Kjellåsen sa...

Det så veldig godt ut!!
Den må teste ganske så snart:)

Anette Willemine sa...

Nydelig med pai! Flinke Cecilie som har pyntet så vakkert!


AW