Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

lørdag 22. oktober 2011

Oktober-dilla Coro... ka?

Fine Manuela fra MRS HARDY har oppgaven med å finne månedens dille her på Nibben. Hun har lett rundt på bloggene for å se hva som rører seg. Inspirerende? Check! Superhot? Check!

Denne måneden har flere bloggere oppdaget en ny busk-vekst, eller stueplante om du vil. Ja, jeg snakker om corokia. For dere med grønne fingre er dette ingen nyhet, men jeg har ikke hørt om corokia før denne måneden. Jeg søkte på google og fant ikke noe riktig smart før jeg søkte på det fulle navnet: corokia cotoneaster. Planten kommer opprinnelig fra New Zealand, og den er faktisk en "wire-netting bush" som de kalte det på Wikipedia. Hva nå det måtte bety, men for meg klinger det fint i mine ører ettersom det inneholder ord som kan minne om å være "helt på nett". Til og med wireless kanskje?

DET GODE LIV har forelsket seg i corokia.


LOVE PEACE PEONIES har corokia på kjøkkenbordet.

Selv har jeg ikke tatt meg råd til å ansaffe en slik vekst, men jeg har fanget opp at flere elsker den på tross av at noen mener den virker litt livløs. Derimot matcher den sølvaktige fargen de fleste interiører, særlig stuer som er helt på nett. Personlig liker jeg strukturen i greinene, dessuten er det nok en fin siluett mot en eventuell solnedgang, særlig hvis den plasseres i vinduskarmen på vestfasaden. Hvis den tåler lys. Har du anskaffet deg en corokia? Legg gjerne inn en link:)

Hilsen fra MRS HARDY


25 kommentarer:

englemor sa...

Leter fortsatt etter denne herlige blomsten :-)))
Har ikke funnet den i noen blomsterbutikker nær meg enda :-(
Synes den er superflott!!!

-Hilde-

Unknown sa...

Tøff plante... men jeg har ikke skaffet meg en Corokia, men det kan jo tenkes jeg gjør det for den var utrolig flott ;))
God helg!!
klem Anki

Jane sa...

Har ikke funnet denne herligheten i noen blomsterforretning rundt her enda, men så fort jeg finner så skal jeg også ha en sånn :0)

Klem Jane

dryss sa...

Denne trenden har vært tydelig denne måneden, så er helt enig i den vurderingen, Manuela!

Den har flyttet inn hos oss - og vi trives godt i lag. Den skal visstnok være enkel i drift (bare den får nok vann) - og jeg er spent på om det stemmer... Tvi tvi...

Anonym sa...

Bare et lite tips om at Corokia nå er å finne i flere av Mester Grønn sine butikker. Selv var jeg så heldig å få tak i en på Tvedt-senteret her i Stavanger tidligere denne uken (..til den nette sum av 180 kroner) :-)

lillpastill sa...

Jeg ønsker meg en slik snodig sak, er jo lekker og tøff på en og samme tid! :)

SuperJanne sa...

Har de denne på plantasjen mon tro?

KROnPRINSESSENE sa...

JA, fikk bli med hjem allerede i september (og lever enda!) min Corokia hi, hi.
Elsker den :)
Fortsatt GOD HELG alle sammen!
Klem May Helen

Synnøve sa...

Haha, ja jeg var på leting etter en i dag jeg! Man blir jo påvirket, ingen tvil om det... ;) Synes denne er skikkelig stilig, og skiller seg litt ut fra de "vanlige" stueplantene!

chili og kjærleik sa...

Eg vil også haaa *lettpåverkeleg*

Unknown sa...

Det er ikke lenge siden jeg oppdaget den selv, men jeg må si det frister å la seg påvirke, for den er jo bare sååå fin! Det flytter nok inn en her i nær framtid også! ;)
Fortsatt god helg!
Klem fra Carina

Bodil sa...

Tenk å like en plante som ser vissen ut:-)
Men d gjør jeg som mange andre, min har fått plass i biblioteket!!
Jeg fikk vite at det kommer frem gule blomster på den...
Så her er d bare å glede seg!!
Klem Bodil

Bettum Villa sa...

En sånn en fikk sannelig jeg også lyst på. Ser jo nesten litt død ut. Så da gjør det ikke noe om han dør litt mer i mitt hus. Kanskje jeg skal ønske meg en til jul.
Klem Madelén

Unknown sa...

De er så utrolig fine disse plantene, selv har jeg ikke skaffet meg en sånn - ettersom jeg ikke har særlig grønnefingre. Tror nok den ikke hadde overlevd her desverre.
Klem Mari

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Hei! Her hvor jeg bor finnes ikke blomster butikk, så denne kommer nok ikke inn i mitt hus med det første :o/
Skal sjekke med min syster som bor på NZ om hun har den i hagen eller på stuen!!

Klem Anna

ida sa...

Hei! Må man ha blogspot-blogg for å bli medlem i NIB? Og kan man delta i konkurransene selv om man ikke er medlem? Fin søndag! :)

Mira sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mira sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
NIB sa...

Ida:
Neida, du trenger ikke å ha blogspotblog.
Ikke-medlemmer kan være med i konkurranser:)

AH

24 sa...

Liker denne planten skikkelig godt! Og det er artig å sjå den variasjonen han har i form (og forhåpentlegvis farge, dersom ein er heldig og får gule blomar på han). Denne trenden var veldig lett å hive seg på! :)

Ha ein fin dag alle saman!

tonje boganes sa...

Knallflott plante!

charm design sa...

Den er bare så flott.Fant den i en blomsterbutikk i lille Askim og damen i butikken sa den er helt magisk.Om kvelden blir bladene sølvfarget hvis man har et lys ved siden av.Kult med noen nye planter.Men svigemor lurte på om planten min hadde visnet...hi hi

Anonym sa...

Har aldri sett en slik plante før :) Men fin var den, litt bonsai-aktig eller litt asiatisk. Må vel hive ut en plante skal jeg få plass til en slik, pga liten plass :)
Noen som har funne planten her i Bergen?

Anonym sa...

Hei! Er det noen som vet hvor i Oslo man kan kjøpe denne? Jeg ringte flere floriss butikker, og de hadde aldri hørt om planten engang..

Anonym sa...

Denne planten kan kjøpes på plantasjen Gravdal på laksevåg i Bergen, nydelig :)