Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

mandag 17. oktober 2011

Det er frokost!

Det er tid for gjesteinnlegg fra søteste CECILIES LYKKE igjen! Med verdens fineste soverom må man jo rett å slett ordne til frokost på sengen? Kos dere med innlegget, det har vi gjort:)

Frokost på sengen kan være koselig nå som det er litt surt ute og regnet kanskje pisker på ruten en søndag morgen. Min variant er noe utradisjonell - med både grove rundstykker og kokt egg og amerikanske pannekaker til dessert. Det blir ikke bedre spør du meg..! Praktiske ting som smør, salt, skje til å spise egget med, kniv&gaffel og andre godsaker var ikke spesielt egnede gjenstander i denne shooten og ble derfor utelatt. Nei, jeg spiste ikke egget med fingrene.. Hysj. Skuffet?

Det var akkurat dette jeg hadde lyst på! Det har seg nemlig sånn at jeg har funnet verdens beste pannekakeoppskrift. De smaker som en ferskere og bedre utgave av lappene på Ultra hvis det sier deg noe. Oppskriften deler jeg lenger ned. For den som ikke liker Maple syrup er det for eksempel bare å kose seg med syltetøy og vaniljekesam, sukker eller friske bær? Nydelig! Garantert en vinner.

Kokt egg og rundtykker er den mer vanlige helgefrokosten hos oss, så jeg skal dele en god rundstykkeoppskrift også. Grove rundstykker med gulrot. Superkjappe å lage og nydelige til alt fra frokost til suppemiddag. Koser meg forresten glugg på soverommet så jeg håper ikke dere er lei? Nå er også sengen pyntet med det mykeste pelspleddet fra Kid, så da er det enda mer fristene og bare bli liggende.

Oppskrift grove gulrotrundstykker (8-12 stk)

4dl hvetemel, 3dl sammalt grov hvete, 0,5dl hvetekli, 1dl solsikkekjerner, 1ts salt, 1ts sukker, 1,5 dl finrevet gulrot og 1/2 pk tørrgjær blandes. Blank i 2,5dl lunkent vann og 2ss olje. Elt deigen godt og sett til heving i 30 min. Jeg pleier å heve på 50 grader i stekeovnen med et håndkle som dekker. Trill ut rundstykkene og la heve i 30 nye minutter. Pensle med egg og pynt evt med solsikkekjerner eller lignende. Stekes midt i ovnen på 230 grader i ca 12 minutter.


Oppskrift Am. pancakes

4dl kefir, 3 egg, 4ss smeltet smør, 5dl hvetemel, 1/2ts natron (viktig), 1ts salt og 5ss sukker blandes raskt. Ikke rør for lenge. Stekes på sterk varme i stekepannen med litt smør. Snu når det begynner å boble.

Håper dette inspirerte til å lage en god frokost på sengen til helgen. Om det er med knekkebrød og kaffe eller med yoghurt og vann spiller jo ingen rolle! Hva som er kos må du selv vurdere. Enjoy!

Hilsen Cecilie

18 kommentarer:

Lisette sa...

Nam nam, hørtes nydelig begge deler! Og bildene er smakelig de også-som vanlig!!! Likte godt den Gule lampa som passet godt med natur sengegavlen(om jeg ser riktig)! Ha en fortreffelig dag, disse lappene blir nok servert i kveld til kvelds:) ses innom bloggen min!

Tiril sa...

Så nydelig, tror nesten jeg må gå og lage meg ett egg bare for å stjele litt av lykken i bildene.

Unknown sa...

Elsker innleggene til Cecilie!!
Og her var nok et flott et, med vakre bilder og jippi-oppskrifter;)
Tusen takk!!

Klem Line

(og ja, lappene på Ultra er mine stooore favoritter, så hvis disse er bedre blir det STOR stjerne i boken Cecilie, hihi)

Fjasevas Huset sa...

Deilig!!!! Ble sulten her jeg sitter- selv om jeg nettopp har spist....

Unknown sa...

Så fantastisk, herlig inspirasjon ;)
Tror jeg overraske min kjære til helgen ;)) Ønsker deg en skjønn ny uke!
Klem Anki

n i n a s hjem sa...

Mmmmm :)
Skal titte innom bloggen hennes med det samme.

Camilla Hounsell Design sa...

Det så fantastisk snaskens ut! Skal prøves ut kommende helg!:-)

I Det Lille Grå Huset sa...

De rundstykkene der skal jeg jammen meg prøve å lage! Mmmm =)

Sweet Chili . sa...

Herlige bilder og en herlig oppskrift! Takk fine Cecilie:)

Klem, Pernille

Unknown sa...

ÅÅåå jeg er på slankern. Du frister MEG:)
Anki

STYLIZIMO sa...

Flinke Cecilie <3 Dette kunne jeg LETT ha spist på senga. Og jeg som elsker lappene på Ultra, må jo bare prøve å lage disse Am. pancakes´ene dine :)

Klem fra meg

Anonym sa...

Fristet med grove rundstykker, men er gulrot uteglemt i oppskriften?

deconordic sa...

De der fristet veldig til helgefrokost! Takk for finfin oppskrift!

Cecilies Lykke sa...

En observant anonym har helt rett; gulrot er glemt. AK, legger du inn 1,5 dl finrevet gulrot i oppskrift? ;-) klem C

NIB sa...

Hihi, it`s done:)

AH

Anonym sa...

LOVE your blog!
Besos

Anette Willemine sa...

Kos innlegg på alle måter. :)

Ha en fiiin høstdag!


AW

Lidyll sa...

...en god frokost på sengen er ALDRI feil!*smile* SEr jo bare herlige ut!

Klem klem