Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

onsdag 15. september 2010

Slettvoll + Helene Hennie = kolleksjon

Helene Hennie og Slettvoll inviterte til frokostmøte i dag, og vi var ute for å se deres nye kolleksjon. Lyst til å være med? Vi har mange bilder til dere.

Storeflittig var morgenfrisk på Skøyen i morges.

Helene Hennie og Slettvoll er to ingredienser som passer perfekt sammen. Klassisk og stilrent. Ikke særlig norskt, egentlig. Den nye kolleksjonen er kanskje ingen trendbombe - mer en oppgradering av "den lille sorte".

Nydelig frokost.Liv Norun Moe fra Slettvoll gav et lite tilbakeblikk i bedriftens historie. Hun fortalte at Slettvoll på et tidspunkt produserte rokkeringer. Ikke det vi ser for oss i dag:)Helene Hennie designer møblene som Slettvoll arbeider frem fra hennes tegninger og skisser. Noen ganger kan det være millimeter som må endres før et møbel virkelig "sitter".

Her foran det nye bordet Devon
. Trendriktige ben, og med godvilje får en plass til 14 i den største versjonen, siden bordbena ikke skal komme i veien for stolene.

Hennie kommer med et spisebordtips: "Hvis du har muligheten for det - velg stoler med armlene. Det gjør virkelig en forskjell. Hvis du ikke har armlener merker en kanskje ikke så mye til det, men når en har det - ja da oppdager en hvor komfortabelt det er."Lett å følge med når Hennie snakket, når noen brenner for noe er det alltid spennende å høre etter.Gent (under) er ny spisestol. Herlige nagler! Hennie skulle gjerne brukt enda flere nagler i kolleksjonen, men siden Slettvoll satser på norsk produksjon blir det fort kostbart.

Sort, nagler og krom går igjen i den urbane satsningen. Ikke rart - en av de ansatte på Slettvoll anslo at mellom 30 og 50% av deres kunder er menn. Det er unikt vil jeg tro.

Sofaen Windermere under er ikke ny, men hadde de samme nagledetaljene. Denne sofaen snakker til meg - gjerne i hvit.

Sofabordet er nytt. Det heter Kasabi og kommer både som spisebord og som stuebord. Laget av indiske jernbanesviller. Jeg er alltid litt skeptisk til hvilke giftstoffer som fins i slikt gammelt trevirke - så det er bra de har lagt på glassplate. Kjenner jeg Slettvoll rett har de nok tenkt på det med svillene allerede. Stilig med ben i krom. Jeg har ordentlig lyst på dette bordet. Rustikke bord med glassplate - gjerne litt røffe - er virkelig trendy. Uansett stil.

Serien Essex er ny og kommer i mange forskjellige deler: sofa, sjeselong, stol og pall. Typisk at jeg bare fikk et halvgodt bilde av denne nye serien. Under sjeselongen som Hennie snakket varmt om. Her er det plass til 2.Vi låner et bilde fra kolleksjonen til vise frem Essex litt skikkelig. De to stolene til venstre er også nye. Gordon.Maud er den andre storsatsningen. Her har Hennie designet en fleksibel oppbevaringsserie som en kan sette sammen litt etter egen smak og behov. Har du godt med penger og ønsker skikkelig kvalitet tror jeg ikke denne serien blir feil. Jeg måtte bare prøvekjøre dørene litt - Rolls Roys finish. Dørene bare glir igjen.Stakkar Earnest ble relansert i kolleksjonen, men verken jeg eller Slettvoll ser ut til å ha bilder av han i noe miljø. Hennie hadde en eksta forkjærlighet for Earnest - særlig til bruk foran en seng. Eller spisestue. Kjært barn -mange funksjoner.Akkurat dette med flerfunksjon satses det på. De fleste møblene kan en mikse og matche. En av Hennies tips er: "Sett to lenestoler sammen, slik at de danner en toseter. Vil du fornye kan du sette de hver for seg, eller trekke inn enda en stol for å lage en treseter." Kolleksjonen er laget slik at dette skal gå lett - med muligheter for spesialtilpassing av ben, armlener osv.

Skriftstørrelse

HENNIES INNREDNINGSTIPS:

Vi spurte Hennie om hva som var hennes #1 tips for å innrede et Hennieinteriør. Svaret kom på innpust - hun var ikke i tvil om hva som er det aller viktigste i hjemmet - Belysning."Lyssetting betyr alt. Særlig i landet vårt som er mørkt store deler av året. Riktig belysning kan få selv et kjedelig rom til å se bra ut. Her er det mye å vinne for de som planlegger."

"Planlegging er dessuten mitt andre tips" sier Hennie. "Alle i familien må sette seg ned å planlegge hjemmet, og tenke over sine drømmer og behov. Det er ikke noe poeng i å kjøpe en "pensofa", hvis en helst ønsker å ligge i den. Se etter hva dere trenger og ønsker før dere begynner å innrede."

Så der fikk vi et tips på kjøpet. Mange bloggere på plass i dag!Her avsluttet vi dagen, med litt bloggeprat, men viser dere enda noen stemningsbilder fra frokosten. Det første bildet viser litt av den klassiske stilen de også satser på.
Vi fikk et duftlys i posen. Nå brenner det på bordet ved siden av - kjekt møte!

Bilder: Storeflittig for NIB.

Today we visited the Norwegian superdesigner Helene Hennie and Slettvoll. They launched their new collection. Effortless classic chic.

17 kommentarer:

re:signert sa...

Hyggelig å hilse på! For en uforglemmelig frokost hos Slettvoll. Kom hjem uthvilt med ro i kroppen. The Slettvol-effekt :-) De har fått det til. Herlig innlegg du har lagt inn! Fikk ikke snakket særlig med deg! Om du holder til i OSlo har jeg alltif tid til en kaffe :-) Fordelen ved å være freelance! Si fra du! PS. Ser jeg ligger under NIB! Herlig! Hvor laster jeg ned logoen? Mvh. Signe

nr14 sa...

Tusen takk for kjempeflott innlegg med fristende og lekre bilder:)

My home is my Castle sa...

Lekkert, lekkert, lekkert !!!
Må ta en tur på Studio Slettvoll her i byen ser jeg ;)

Klem,Kari

hobbyvimsa sa...

Nydelige bilder,må ta turen hit ja!!Klem Linda:)

Ann Helen sa...

Sol, du ser ut som du er tatt rett ut av Pariiis:)) Vakker! :)
Elsker bildene dine. Sees på lørdag.

Frk Ligaard sa...

Hei og takk for i går. Utrolig hyggelig at du ville komme! Så fine bilder du tok, dog med unntak av det av min bak...
Vi sees nok igjen om ikke så alt for lenge!

Hege sa...

Så kjekt å se dere "live":-)
Og LETT å drømme seg bort i møblene hos Slettvoll - de er bare kjempe-lekre!
Ha en fortsatt fin dag,
klem Hege.

Cecca B sa...

Flotte bilder av lekre møbler. Her var det mange fristelser! :)

Jannicke sa...

likte den nye Maud kollekjonen :o) den skal jeg sjekke ut videre... :o)
Hennie er og blir et forbilde innen interiør!

Jannicke sa...

lekkert! :)

Elin | Draumesidene sa...

Slettvoll = LOVE :)
Kan gå i butikken og berre NYTE stemninga...

Fint innlegg!

E

ANETTESHUS.COM sa...

Supert innlegg!! Hadde jeg bare hatt tid - skulle gjeeerne vært der jeg også;) Neste gang så!

Klem klem
ANETTE:)

Lin K sa...

Oj, oj, her var det mye lekkert! Har tro på det at de lager mye menn liker ja, min venninne og mannen bygger hus - og han har allerede forlangt stuemøbler fra Slettvoll(!)

Biltema selger møbelstifter, så for de som ønsker er det er jo mulig å gjenskape litt av Hennie-stilen selv... ;)

Linnette :)

Fargerike Dagny sa...

Utrolig bra bilder og sammendrag :) Det var hyggelig å hilse på deg også!

d

Anonym sa...

Jeg bor et steinkast fra Slettevoll butikken i Trondheim, men syns butikken er utrolig mørk og litt "tung". Kjenner meg ikke helt igjen der når Hennie snakker om belysning. - Men det er mye flott der også.

Ingunn sa...

Herlig innlegg. Ga meg masse inspirasjon.

God helg!!

Sarita sa...

Mmmm....skulle gjerne vært der ja.Mye fint der:-).

Klems Sarita