Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

tirsdag 30. juni 2009

Tips: Inspirasjonsguiden for Oslo

Marianne Haga Kinder og Sølvi Nyhus Amundsen er jentene bak boken Inspirasjonsguiden -
rett og slett en guide utarbeidet for å hjelpe oss å manøvrere rett gjennom Oslos interiørjungel! Gjett om vi liker det!Marianne er innehaver av bloggen Shabby Charm, og er medlem her på Nib. Hun bor på St.Hanshaugen i Oslo med mann og barn, og har i mange år jobbet med å utvikle de største Spa og Resort hotellene i Norge. Hun har en stor lidenskap for den franske landstilen, jobber med private stylingoppdrag.

Sølvi bor på Nesodden sammen med mann og to gutter på 4 og 7 år. Hun har alltid hatt en brennende interesse for interiør, og har på hobbybasis gjennomført et kurs som Interiørkonsulent via NKI. Som Marianne har også Sølvi i mange år jobbet med markedsføring av hoteller. Hjemme foretrekker Sølvi en litt mer klassisk moderne stil med med mange myke og personlige innslag.

*Dette sier jentene om babyen sin

"Gjennom bloggen til Marianne erfarte vi at det er mange som lurer på hvor man kan gjøre de gode interiørfunnene, og Marianne fikk ofte spørsmål på sin blogg om hvor hun kjøper sitt interiør. I tillegg oppdaget vi at de små sjarmerende interiørbutikkene ofte ikke er så godt synlige i markedet. De bruker lite penger på markedsføring og selv folk som bor i Oslo vet ikke hvor de ligger. Ettersom vi har en lidenskap for interiør og spesielt den franske landstilen er vi godt kjent i dette markedet. Vi ønsket rett og slett at andre med samme lidenskap som ossenkelt skal finne stedene og få inspirasjon.

Vi ville gjerne ha med en oversikt over inspirerende interiørblogger.
Derfor lagde vi en konkurranse på bloggen til Marianne hvor man kunne sende inn sitt bilde. Det ble kjempe oppslutning! De bildene som fikk flest stemmer er med i guiden og nærmere 30 blogger er omtalt. Vi fant også ut hvor og når alle markedene i Oslo avholdes, og i tillegg har deilige kafèer og blomsterbutikker fått sin plass i guiden.

I dag selges guiden i alle de 40 butikkene som er med i boken. Vi har et ønske om å lage en ny Inspirasjonsguide som skal gjelde for 2011 som gjelder for Oslo og omegn. Vi har veldig lyst til å lage en for København også, men ettersom dette er et hobbyprosjekt må vi vurdere nøye om vi rett og slett har kapasiet til å gjøre det. Det hadde vært moro å høre hva NIB sine lesere synes om det! "

*En inspirasjonskilde dere ofte vender tilbake til - en personlig favoritt

Vi har mange inspirasjonskilder så det er vanskelig å trekke frem en favoritt. Men vi henter mye inspirasjon fra bloggverden. I tillegg henter vi mye inspirasjon fra ulike interiørmagasiner. Siden Marianne har en stor lidenskap for den franske landstilen er det mye å finne fra Jeanne D`arc Living og Vakre Hjem og Interiør. Sølvi liker godt den litt mer den klassisk moderne stilen og har Interiørmagasinet som sin favoritt.

Vi har bedt Sølvi og Marianne å plukke ut sin personlig rute hvis de hadde en dag til overs og skulle ha besøkt 5 av stedene i Inspirasjonsguiden.

1. by Ti Mo
Da ville jeg startet dagen med en kaffe hos by Ti Mo i Niels Juelsgt 33. By Ti Mo consept store clothes and coffee er en vakker butikk og cafè, hvor man kan nyte den vakre kolleksjonen, med en franskbrent kaffe, smørbrød eller deilig bakervare.

2. Shabby
Shabby er en livsstilsbutikk i Niels Juelsgt. 51 Butikkens styrke ligger i å være først ute med det siste. Shabby utvikler seg hele tiden derfor er det alltid spennende å ta turen innom.
De har et stort utvalg av både gammelt og nytt. (Shabby har blogg, og ligger i roll 4 på Nib. Nib anm.)

3. Baltzac Intèrieur
En interiørbutikk inspirert av fransk kultur og litteratur. Ligger i Mogens Thorsensgt 9.
Innehaverne kaller stilen "Château fatiguè" -en røff utgave av den glamorøse luksus i Paris på 1800 tallet. En butikk som skiller seg ut og er en stor kilde til inspirasjon.

4. Kolonihagen
I Frognerveien 33 ville jeg tatt lunsjen min. Denne utrolige sjarmerende cafèen som ligger i en liten bakgård med et vakkert blomstertorg utenfor, gir oss den gode lykkefølelsen. Inventaret er hentet fra Frankrike og den rustikke stilen sammen med de skjønneste lunsjretter må bare oppleves!

5. Country Chic
På vei hjem ville jeg tatt turen innom en av mine store favoritt butikker som ligger i Vibes Gate 2. Country Chic er fylt med myke puter, nye og gamle møbler, landlig idyll, rustikke gjenstander, lys, knotter, såper og fil de fer.

Avslutningsvis ville jeg nok tatt turen innom Frøken Flood Blomster, Sofies plass 3 på Bislet for å kjøpe med meg en vakker blomsterbukett.


Mmmmm, jeg kjenner at disse tipsene bør og skal benyttes ved første og beste anledning for min del, og tar jeg ikke feil har jentene klart å inspirere flere av oss?
Inspirasjonsguiden kan dere få tak i her

Vi håper dere koser dere med sommer & sol, kjære medbloggere! Her på Nib tar vi det også litt lugnere i sommervarmen - denne tiden må jo bare nytes!

Fru Pink for Nib-jentene


Ingen kommentarer: