Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

fredag 26. februar 2010

Vårens interiørtrend: intervju med Klikk.no

I dag la Klikk ut en artikkel om vårens kuleste interiørtrender, med tips og bilder fra blandt annet oss i NIB! Vi er ikke lite stolte, da:):) Gøy å få si noe på samme side som interiørstylist i Drillpikene, Ingvild Hemma og Anne Vestad, redaktør i Rom123!

Her er en liten oppsummering av de kule interiørtrendene i bloggeverden hittil i år. Vi har helt sikkert glemt noe, så bare legg inn kommentar, hvis du har en kul interiørtrend verd å merke seg. Og så er det jo noe med øyet som ser - det er ikke alltid vi oppfatter det samme som trendy. Kanskje har du noen innspill.

Industrielt: Trenden tøffer seg opp. Jeg tror mange av oss har funnet oss godt tilrette i en litt røffere stil, kanskje gjort med bloggernes egen vri.


Bilde: Helt enkelt. Svensk flott blogg.

Storby chic: Stockholm og Paris virker å ha gitt inspirasjon til en litt glamorøs, men samtidig feminin stil som vi ser mye av om dagen.


Bilde: Inspirational Spaces norsk blogger og fotograf.

Farge: Blått, turkis og gult er å finne på mange blogger. Ellers skal det jo være hvitt, hvitt, hvitt her i bloggeverden. Har allikevel troen på at grått og svart kommer. Tavlemaling eller matt farge anbefales, jeg har malt svart høyglans og det er en støvmagnet uten like.


Bilde: Living etc.


Industriell lampe: En slik lampe står på mange ønskelister: Jielde (bildet under), Forså til 239,- eller bare en Luxo (arkitektlampe) gjør susen.


Bilde: Engelske Caravans nettbutikk.

I taket. Fra svenske In My House. 899 sek,-Sort/hvitt stripete teppe er tingen. Du får kjøpt hos Babazar (Hay Home fra 610,- til 8800,-) og på Ikea fra 1095,- til 2495,-


Bilde hentet fra Apartment Therapy

Pastteppe: Farger og mønstre er superhot. Kjøp House Doctors hos Nettpynt (House Doctor 265,- til 349,-) eller på Indiska til 179,-


Bilde: House Doctor

Retroputer: Puter i retrostoffer, nyprodusert eller vintagefunn - skriker trend i sofaen. Her fra Plonka på Epla, til 180,-


Bilde: Plonka

Rammer uten innhold: Sett rammene uten innhold på sjenken eller heng opp på veggen.

Koffert: Du kan tenke så mye koffert du bare vil - en trend du helt sikkert får med deg kjæresten på! Kofferter skal det være.

Dekorasjon: Referanser til steder: eiffeltårnet og Paris er hot, men også Union Jack og New York skyline er i trendbildet. Flere lager eller kjøper seg destinasjonsskilt, eller grafiske skilt:


Bilde: Candi Mandi via Alvorada.

Sommerfugler, fugler og ugler holder seg. Fuglebur er stadig å se, og bokstaver blir vi nok ikke lei med det første. Lekkert!

Skilt: Det er ikke bare destinasjonsskilt skal det være! Emalje, tre, store, små, veiskilt, bilskilt osv.

Stoler: Eames plastikkstoler holder stand (fins det en repotasje fra et trendhjem uten en Eames?) gjør ingen ting, det er noe helt spesielt med denne formen! Har du barn? Nå kommer pantons s-stol i ministørrelse. 1300,- hos Designspirit. Løp og kjøp. Pinnestoler fra loppis, og særlig pultstoler er like flott som plastikk.


Ikke eames, men i samme familie. Gjenbruk er trend. Bilde: Dottie Angel

Gulv: Har du enda ikke malt gulvet hvitt? Da har du mulighet til også å beise eller male det mørkt eller sort, selv om det er hvitt som GJELDER.

Kart og globus: holder seg.

Noe jeg ikke har lagt stort merke til her i bloggverden er trenden om lyst treverk, de andre i artikkelen til Klikk snakker om. Er det noen der ute som har hengt seg på den, er den liv laga, eller henger vi kanskje litt etter??

Det var dagens lille statusrapport - legg gjerne inn dine trender i kommentarfeltet:)

Ps: dette er nok ikke en trendrapport for ALLE blogger på Nib, kanskje mest for de i roll 2?

Pps. Ifølge blogger skal problemene med det nye redigeringsprogrammet være løst nå :)

16 kommentarer:

Anna sa...

Hehe, jeg er visst en trendnisse! Har både globus, eiffeltårn, industrielt, Luxo lampe, sommerfugler på veggen, skilt, bokstaver, Eames DAW, tavlemaling på kjøkkendør, grå vegger og stripete gulvteppe! Kanskje på tide å bytte seg over til roll 2? Passer vel egentlig ikke helt inn sammen med de nostalgiske bloggene :)

Malin sa...

Tre i ulike sorter og gjenbruk er jo også ganske in nå.

Stine sa...

Synes denne beskrivelsen passer supert til roll 1 også jeg! Bare å bytte ut den lyseblå jielden med en hvit/svart/metallfarge, rammene med noen shabby og Eames-stolene med Tolix. Fuglebur, gamle skilt og vintage kofferter passer også perfekt! Kjempefint oppsummert. Jo lenger ned man kommer, jo mer skjønner jeg at jeg er en trendslave.... *Kremt*

Men ikke mye lyst treverk her hos meg gitt!

Bettum Villa sa...

Jeg henger meg på globus trenden, i går så jeg den stiligste globusen noensinne. Den var helt svart og landene var i sølv (til 700,-). Den har jeg tenkt til å kjøpe meg!!

TONE LILENG sa...

Mye fint. Liker godt industrielt. - Og vi har fire Eames-stoler og to små barn. - Det det aldri nevnes noe sted, er at disse stolene lett tipper overende. Selv ved forsiktig nedstigning av barn. Min datter fikk kuttet en tå tvers over av en slik stol. Da var hun 4, nå er hun 5 1/2. - Tåen ble heldigvis sydd på igjen og neglen også, selv om den var i småbiter. Hun var ikke uforsiktig da hun gikk av, men at stolen falt fra stående til liggende var nok til at den smale plasten altså kuttet tåen av ... Jeg grøsser bare jeg tenker på det. Men heldigvis bor vi ikke langt unna legevakten - og fikk rask hjelp :)

Huset på Planen sa...

Lyst treverk? Oh yeah! Vi har panelt hytta vår ved sjøen med ask innvendig. Finnes ikke noe finere. :)

MiaNostalgia sa...

Vedlig bra statusrapport. Veldig mye her jeg gjerne skulle hatt, og noe jeg har allerede :-)

Ha en fin helg.

Anonym sa...

Litt på siden av debatten, men svensk virker å være i vinden. Merker meg at mange bloggere bytter ut godt norsk med svenske ord og uttrykk. Er det fordi vi blir påvirket av flotte svenske blogger,eller det det fordi vi syns norsk ikke er så flott som storebor Sverige?
Bare undrer:)

~ Heidi ~ sa...

Så mye lekkert, og så mye jeg ville hatt :)

NIB sa...

hei hei anonym:)
aner ikke hvordan bruk av svenske ord er rundt i interiørbloggeland, men vi 3 som driver nib kommer fra det harry østfold, med sverige som neste nabo - og har naturlig veldig mange svenske utrykk som en del av språket.

min favoritt: MYS. det skal det snart stå i bokstaver over sofaen min, hiih. "dags før fredags MYS".

storeflittig

Granlien møbeltapetsering og interiør sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Solveig sa...

hei hei ringvoll!

ser ut som du kanskje ikke har funnet frem til de bloggene som ligger i den moderne rollen?

trendblogger - helt øverst til høyre.

jeg kan ikke se noen grunn til å kalle andres hjem kjedelig, kun fordi en ikke deler samme smak. smakspoliti - nei takk:)

finn dine favoritter - blogg om akkurat det du vil, og la det være høyde og rom for at en ikke er like.

Ved leilighet sa...

hei, har ny blogg som har kommet inn i roll 2, da den het moderne. Nå heter den trend, og da blir nok jeg helt feilplassert, for jeg er nok ingen trendfølger. Har ingen av designmøblene, jeg. Så da er jeg vel helt feilplassert. Men er ikke av den nostalgiske typen, så hva gjør man da :-)

NIB sa...

Navnbytte gjør ikke bloggene anerledes på roll 2. Der er man hvis man har en moderne tilnærming. Ellers bør en ligge i roll 3:)

NIB sa...

ps - var innom bloggen din, og du er en trendblogg, hihi - moderne om du vil:)

Ved leilighet sa...

Hvis du sier det, så! :-)