Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 11. februar 2010

Gardinhjelp

Hei,
Jeg har en fantastisk loftleilighet med store takvinduer.

Nå lurer jeg desperat på om det finnes noen kreative bloggere der ute som kan komme med forslag til gardin til vinduet på soverommet. Gardin trengs mest fordi det kan bli litt mye lys om sommeren, det er ikke innsyn. Resten av interiøret i soverommet er hvitt.

Vinduet er skrått, og noe over 1x1 meter.
Håper på hjelp, en liten shabby chic premie venter den som måtte finne en god løsning til meg.

Hilsen Helene.

17 kommentarer:

Ida sa...

Hei!

Jeg elsker kreative utfordringer. :) Det første som slo meg var at det hadde vært fantastisk med ett bilde, for å få bedre oversikt og følelse av hvordan rommet er..

Så lurer jeg på om det er skråtak, og i taket viduet er (forsto det slik) ?? Eller om vinduene er på veggen, og er skrådd med taket.I det siste alternativet ville jeg anbefalt lamellgardiner.

Jeg vet det finnes rullegardiner som er ment for skråtak. De kan festes slik at du kan bestemme hvor mye av 'rullen' som skal være nede, som på en vanlig rullegardin. Uten at den vil henge fremover.

Jeg har funnet ut (takk google) at velux selger noe som heter plissègardiner. Du ser hvordan det er på velux.no De tilpasser dine mål, og de har nettbutikk :)

Eventuelt kan du sy en heldekkende gardin i tettvevd stoff, og henge dem opp med vaier oppe og nde. Da kan du ikke trekke vekk når du vil ha sollys inn, om du ikke deler dem på midten, slik at du kan trekke dem litt til hver sin side.

Det var det jeg kom på.
Lykke til, og hold oss gjerne oppdatert om valget :)

KLem fra Ida

Ida sa...

Hei! Masse flott i rullgardiner for tiden! Stikk innom en stoffbutikk eller Prinsess eller noe, og be om å få se på brosjyrer på rullgardiner... Der finner du noe garantert!!! Lykke til uansett!! :-) Klem fra en annen Ida

Anonym sa...

Hei!
Vi hadde samme problemet her hjemme. Brukte lang tid på å gruble og bestemme meg for hvordan jeg skulle gjøre det. Fant til slutt ut at jeg skulle dekke hele veggen med gardiner. Brukte vaiere fra kneveggen og fulgte taket. Sydde de selv for å få det billigst mulig og riktig. Brukte hvitt fløyelsstoff fra ikea.Idèn fikk jeg fra et hotell vi var på. Er veldig fornøyd med resultatet. Går fint å trekke gardinene til side om man deler opp vaieren i flere seksjoner(;like lang som hver gardin).

fru Dyregod sa...

Jeg tror kanskje jeg ville gått for rullegardin for skråvinduer. De kan du få helt lystette om du ønsker det.

Agneta sa...

Jeg lagde gardiner til en mann med skråtak en gang. Vi løste det med borrelås... Jeg såg aldrig resultatet da det var en kunde med en tegning. Han kom dog tilbake og sa det ble flott!

Med borrelås kan du jo feste ett skirt blondestoff over hele vinduet for å skjerme for stærkt sol men ikke fjerne lyset? Du kan også lage blonden tettere ved å plissere den og sen sy på borrelåset? Da har du også en meget lett konstruksjon og kan bytte når det måtte passe.

Lette og tynne stoffer er lettest å få til med borrelåsløsningen.

Den grove siden stifter du i vinduskarmen eller om vinduets lister. Det finns også borrelåsmed tape.

Den myke delen syr du på stoffet.

PS. Dette er også supert til myggnetting om sommeren. På vanlige vinduer fester seg myggnetting eller blondestoff fint uten den myke delen. Dette har vi prøvd ut i nordsverige der jeg kommer fra.

Håper ideen kan gi inspirasjon. :D

Lykken er... sa...

Hei :)

Jeg vil foreslå gardiner på wire, lift eller rullegardiner..kan få det meste i stoff. Desom har det beste innen dette er toso, men kirsch har også noen gode typer av dette :)

kan du ikke sende bilde enten på min mail eller på bloggen din, så kan jeg hjelpe deg videre, også sende deg noen linker :)

Som du sikker skjønner, jobber jeg med dette, og har akkurat utført en jobb med akkurat slike vinduer.

mvh TC mail: tonjech@gmail.com

Hjertedamas blogg sa...

Både wirre og rullgardiner er nevnt, men stoff & stil (https://www.stoffogstil.no) har noe stoff som kalles blendingsgardiner som holder sola ute. De har også fluenetting, og gammeldagswirre, men også den nye typen med stålwirre og to faste holdere. Der har de mye som kan brukes. De syr også både gardiner og rullgardiner. Det anbefalles og ta en titt. Lykke til!!

Pink lady sa...

Hei!

Jeg var på besøk hos noen i helgen og de hadde rett og slett brukt to stk vanlige gardinstenger for å få løst utfordringen med vindu i skråtak.

Den øverste stangen monterer man veggfestene helt vanlig og på den nederste så det ut som at veggfestene var montert opp ned. Lyse fine gardiner var sydd slik at de var helt stramme og bunnen på gardinet var akkurat lik toppen på gardinet slik at en kunne trekke det inn på stangen. Gardinene kunne man uten problem trekke for eller til sides. Utrolig fin løsning!

Lykke til, unansett hva du velger!

Mvh
Pink Lady

Pink lady sa...

Hei!

Jeg var på besøk hos noen i helgen og de hadde rett og slett brukt to stk vanlige gardinstenger for å få løst utfordringen med vindu i skråtak.

Den øverste stangen monterer man veggfestene helt vanlig og på den nederste så det ut som at veggfestene var montert opp ned. Lyse fine gardiner var sydd slik at de var helt stramme og bunnen på gardinet var akkurat lik toppen på gardinet slik at en kunne trekke det inn på stangen. Gardinene kunne man uten problem trekke for eller til sides. Utrolig fin løsning!

Lykke til, unansett hva du velger!

Mvh
Pink Lady

Anonym sa...

Hei!

På takvinduet vårt, har vi rullegardin. Vi har festet en krok litt nedenfor vinduet, som vi fester gardina til når den er nede.
Rullegardina kan dekoreres med sjablonger, wallstickers o.l.
På vår gardin har vi en wallsticker fra Søstrene Grene (men tror Panduro har den også) av en svart lysekrone. Ser kjempestilig ut når gardina er dratt ned, fresher opp rommet vårt.

Lykke til!

Mvh Vibeke

Anonym sa...

Kanskje plisségardin fra Kirsch hadde vært noe? De tilpasses til millimeteren til alle typer vinduer og finnes i en rekke farger og stoff. Jeg har sett det i et hus og det var veldig stilig!
Lykke til!
Hanne

Minmill sa...

Jeg ville definitivt ha brukt et rullegardin eller plisse gardin med lystett stoff. Jeg er helt sikker på at Kirch lager de fleste løsninger, og med det stoffet du ønsker. Gå til en velassortert gardinforretning. Det er sikkert en dyr løsning, men jeg tror det er verdt det.

Frk Ligaard sa...

Om fabrikanten av vinduer er Velux vil det åpne seg en helt ny verden. Leverandøren har nemlig egne geniale systemer, og utrolig mange materialer.

Jeanette sa...

Ser at det er blitt svart dette før, men¨på www.velux.no finner du spesiallagede gardiner til disse vinduene. Vil anbefale disse!!
Her finner du blendingsgardiner, rullegardiner, plissegardiner, persienner, markiser, rulleskodder, insektsnett og masse mer! Her kan du også bestille stoffprøver så du får sett og tatt på gardinene før du kjøper:)
De har masse masse fine stoffer og velge mellom.
Lykke til.

Stine sa...

Åh, jeg vet hva jeg ville gjort! Først hengt en hvit, tynn gardinstang øverst i vinduet som man trer et pyntehåndkle inn på. Så en ny hvit, tynn stang nedert ved vinduet som man henger nederste delen av pyntehåndklet under (eller sy en ny løpegang(?) her og tre enden innpå). Dette var visst veldig vanskelig å forklare!

Tenker på et pyntehåndkle som dette, med monogram og blondekant:
http://3.bp.blogspot.com/_85yyO0IRUK4/SqvR_QcEOSI/AAAAAAAAB1k/sb3ciNADwXY/s1600-h/DSC_3819.JPG

(hjemme hos meg)

Lykke til!
Stine

Anonym sa...

Gå for lystett rullgardin,mange fine på Velux.no Jeg syntes det ble litt "dødt",så jeg brukte en sjablong med tekst,og malte på.Den ble veldig fin,og litt utenom det vanlige.Har hvit rullgardin men sølv tekst.(Sjablongen er kjøpt hos hilde Heimdal.)

Monicas Univers sa...

Hei :)
Mange gode tips her.
Jeg vil bare nevne Hasta.se, som er en leverandør av måltilpassede gardiner og verdt en titt. De har masse flott i flere stilarter. Bla. rullegardiner med tungekanter, perlepynt eller annen endedekor hvis man ønsker det helt eller delvis lystett.
http://www.hasta.se/pdf/katalog/sektioner/rullgardiner.pdf

Om man ikke vil ha det helt lystett (og har stilen som passer) kan panelgardinen de kaller "Olife" kanskje være en ide? Mer en dekor/smykke-gardin, som kan minne litt om slik skjell/perlemors-lamper. Lekker i hvitt eller transparent ser jeg for meg..
http://www.hasta.se/pdf/katalog/sektioner/panelgardin_2_ways.pdf
(Må da festes på stang både over og under vindu. Har kanskje nok med en høyde pr vindu da de er såpass lange at du kan dele i 2 på høyden.)

Lykke til med valget!

Klem Monica