Denne nettsiden siden har flyttet til Norskeinteriorblogger.no

torsdag 10. desember 2009

Lyver magasinene - og i tilfelle - er det så farlig?

Vi bloggere har det tilfelles at vi viser frem ekte hjem.

Vi viser kanskje ikke frem våre rotete hjørner, men det som gjør blogging interessant er at vi viser frem hvordan vi faktisk har det. Ekte mennesker, ekte leiligheter og hus - ekte stoler, bord, bestikk, gardiner og vimpler. Ikke bare er det ekte, ofte har bloggerne laget eller pimpet møblene selv.


På kjøkkenet hos oss, akkurat nå:)

Viser ikke magasinene frem ekte hjem, da?

Jo, det er klart de gjør, og noen har flere "ekte" hjem enn andre. Men mange ganger styles hjemmene av profesjonelle før bildene som vises i magasinene blir tatt. Noen ganger tar de med seg møbler som egentlig ikke bor i huset, og fremstiller det som om de gjør det. Gun hip, swollen lip skrev veldig interessant om dette i sommer.

Noen ganger viser de frem hjem - som ikke egentlig er hjem. De er stylistenes egne prosjekter. Hus og leiligheter som er pusset opp og dekorert hensikt av å bli tatt bilder av, kanskje leies ut eller selges - ikke bo i. Eller det er butikker som har "showrooms" som er dekorert nesten utelukkende med produkter fra deres egen kolleksjon, og så selger de inn bildene til magasiner. Personlig syns jeg kanskje dette går i kategorien. (En 400 kvm "ekstraleilighet" i København, innredet nesten utelukkende med produkter fra firma.)

Er det egentlig så farlig?

Men hvis magasinene lyver, er det egentlig så farlig? Når jeg har skrevet dette, sitter jeg igjen med at sålenge jeg blir inspirert - så er det kanskje ikke noe problem. De skal jo bare inspirere. SMIL!

Det er jo derfor vi med glede viser frem produktene fra ulike leverandører her på Nib. (Noen spurte forresten om butikkene betaler for dette, og der kan vi gi et rungende NEI:):)

Allikevel er det kanskje noe av grunnen til at jeg liker blogger mer og mer. Der får du vite at Eamesgyngestolen som ser fantastisk ut på bilder kanskje ikke egentlig er så altfor god å sitte i. Hos bloggerne får du se fargen på veggen i morgenlys, sommerlys og dårlig desemberlys.

Hva tror du? Lyver magasinene, og er det i tilfelle så farlig?

23 kommentarer:

(eddas) sa...

Hei....
jo de lyver nok en del....men jeg synes ikke det har så mye og si...så lenge det er fine bilder og gir inspirasjon og glede.
Og er sukkertøy for øyet:)
ha en fin aften
edda

Elin | Draumesidene sa...

Eg synes at det viktigaste er å bli inspirert. Så lenge eg blir lurt til å tru at dette er ekte; så er det i orden for meg ;) Eg veit jo ikkje kven desse folka er uansett? Eg lagar til oppsett sjølv til bloggen min kvar dag, og eg innrømmer gjerne at eg ikkje sitt og drikk gløgg i loftstrappa! (sånn som dagens innlegg gjev inntrykk av...) Vi velger nok sjølv kva vi vil lese, og ikkje!

Elin :)

Som mine dager er sa...

Lyver? Vel, bildene taler sitt språk og det er BILDENE vi elsker å se på. Enten faller vi i staver over det vi ser, eller så like vi de ikke. For meg er det viktigst at de gir inspirasjon!

At det meste alt er stylet er en kjensgjerning, for det er de færreste av oss interiørbloggere viser fram kjøkken eller stue uten å ha stæsjet litt på forhånd ;-)

Synes ikke styling i magasiner gjør noe. Vi løper mann av huse for å kjøpe magasinene og sukker henført over bildene vi ser. Kan vi ikke bare kose oss med det som er vakkert da?

Marit

Martes atelie` sa...

Hvite løgner gjør vel ingenting....bare man blir inspirert!!

Linda sa...

Tenker som deg, at så lenge bildene inspirerer meg så er det helt greit.
Det er ikke mange bloggere som viser fram rotet sitt heller.
Det gjør ikke jeg heller, så da lyver itilfelle jeg også!

SMIL

IfraLahell sa...

Herlig innlegg ;) Med et kort besøk i KK og litt kjennskap til styling av interiør fra skoletiden har jeg tenkt på dette flere ganger. For magasinene er det jo egentlig ikke så viktig hvem som bor der, men om reportasjen kan selge flere blader. Kynisk? Kanskje, men jeg er nå enig med deg. Så lenge det inspirerer så kjør på. Det er faktisk derfor jeg kjøper interiør magasiner. Noen blader er jo bedre på dette enn andre. Rom 123 er veldig flinke på å bruke "ekte" folk. Men er helt enig- at når en blogger viser frem sitt hjem, så gir det meg litt ekstra ;)

Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jeg synes det skal være ekte. Ok om det er noe styla for anledningen, men da synes jeg ikke at det skal framstå som "hjemme hos". Gjøres det? Det er bare sjarmerende om ikke alt er 100% gjennomført i et hjem. Det skal være rom for den ene litt rare saken som ikke matcher resten av interiøret, men som betyr noe for hjemmets eiere og derfor får bli. Det er det som gir et hjem sjel.

Villa von Krogh sa...

Det spiller ingen trille for min egen del. Men en ting er sikkert. Skulle jeg vist frem hjemmet mitt skulle det vært med mine egne ting. :)

Anine

- sa...

Hei!

Jeg er helt ny på bloggspot og helt ny i hele interiør verdenen. Min mening er lik som din; altså at magasinene er til for inspirasjon! De viser oss hva som er mulig å oppnå - selv med dårlig råd og betongvegger;)

Min Still By Maia sa...

Man leser jo magasinene for å få inspirasjon så jeg synes ikke det gjør noe. Hadde besøk av Vakre Hjem og Interiør for noen uker siden. (Kommer ut 18.desember.)
De gjorde faktisk ingen endringer under fotoshooten. Tror nok blandt annet Interiørmagasinet styler de fleste hjem som blir vist.

Mange klemmer fra Maia

Christine sa...

Jeg elsker å lese interiørblad og å bli inspirert, og skjønner jo at det foregår en del styling rundt omkring. Jeg har litt delte meninger tror jeg, showroom og sånn er helt okey, så lenge det fremstår som det det er, og ikke noe annet. Vi som leser bladene er jo ikke lettlurte heller? Vi kjenner alle til Retrovilla og selv om jeg ELSKER produktene deres så synes jeg det kanskje kan bli litt for mye? De må gjerne skrive at tingene er fra der og der, men når de "lyger" og sier at det er noe annet enn det er, så blir jeg litt skeptisk altså. Det er så lett å gjennomskue det som er ekte og det som ikke er. Jeg skal ærlig innrømme at jeg selv styler bildene mine før dem havner på bloggen, men det er likevell ikke langt ifra det som egentlig er sannheten, jeg tar selvfølgelig ikke bilder av hvordan stuebordet ser ut når jeg nettopp har spist middag, men tingene jeg viser frem på bloggen min er likevell MINE ting, det er ikke noe som har blitt tilført leiligheten av noen andre, det er ting jeg liker, som jeg kan stå for og som reflekterer meg. Det blir to forskjellige ting.. Når jeg leser "hjemme hos" reportasjer så liker jeg å se løsningen DEN personen har kommet med, ikke noe en stylist har tilført leiligheten fordi den skal på trykk i et blad. Det finnes mange måter å inspirere og gjøre ting på, jeg synes bare det går an å være åpen om det, vi blir vel ikke mindre inspirert fordi om vi ser bilder fra et showroom kontra et personlig hjem? :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hei igjen. Da har jeg endelig turt noe jeg har tenkt på en liten stund, lagt ut bilder av ekte hverdagsrot! Jeg har jo ikke en ren interiørblogg så det skader neppe imaget. :-) Håper også heller ingen misforstår min forrige kommentar. Jeg har ingenting imot vakre bilder som inspirerer.

Perlehvit sa...

Hei

De forskjellige magasinene lyver nok en del ja.. Jeg tror det er ytterst få barnefamilier som har det SÅ stæsjet og stylet hjemme til vanlig..;)

Men.. det er jo masse inspirasjon å hente uansett om det er fra et ekte hjem eller et skapt av stylister.
Og det ér jo faktisk det som teller til sist:)

Men jeg er nok som de fleste bloggere, mer interessert i hvordan folk egentlig har det og hvordan ting fungerer i hverdagen!!:)

Marit Johanne sa...

Jeg vil heller se et fantastisk flott stylet hjem i et interiørmagasin enn et helt vanlig standard kjedlig. Vi bloggere styler jo litt ekstra før vi tar bilder, vi legger frem det fineste vi har bare for å skape et delikat og et "selgende" bilde.
Ja så lenge jeg blir inspirert så er jeg veldig fornøyd! de gir gode tips, og viser frem det nyeste av det nye av stasj, og jeg kan rask orientere meg om hvor jeg kan få kjøpt det! Det er det som gir meg noe!

Stylistene gjør en fantastisk jobb!!

Klem Marit Johanne

Frk Ligaard sa...

Om du mener at hjem blir modifisert og perfeksjonert før bilder blir tatt? Da er svaret et rungende ja. Det ville vært uintressant å se hjem som fremstår som rotete. Styling er en kunstform. Det er hele tiden snakk om å sette sammen komposisjoner som våre øyne liker. Ting skal harmonisere. Når man tar et blide vil man av og til kunne se at det er noe som mangler i komposisjonen. Er det da feil av øyet som skal bedømme å ta inn enkelte nye elementer?

Anna sa...

Tja… de photoshoper jo modeller til noe publikum skal like, så hvorfor ikke style folks hjem til det samme? Jeg er i utgangspunktet litt i mot det. Noen jeg kjenner hadde besøk av et interiørmagasin for en reportasje, og stylisten hadde fjernet flere av tingene som var dems stil, fordi stylisten personlig ikke likte dette, Litt feil mener jeg, dette var ikke snakk om nips altså! Dems personlige stil ble lagt til side for stylisten sin. Så nei, dette var ikke et ekte hjemme-hos-reportasje!

Anonym sa...

Det er vel ikke farlig, men jeg merker at jeg blir litt skuffa når jeg oppdager at hjemme-hos-repotasjer egentlig var en design-showroomprosjekt lager av profesjonelle designere. Alikevel er det viktigste for meg å bli inspirert, og det kan man jo bli selv om det er aldri så oppstilt.
Fordelen med bloggene er som det blir nevnt her, det er ekte hjem som det som oftest bor vanlige folk i, et fåtall av bloggerne er vel stylister, designere o.l.

Ingunn sa...

Jeg er selv markedsfører og skjønner at det ikke alltid er helt korrekt bilde vi får. Men hva gjør vel det? Vi blir inspirert og det er kanskje det viktigste?

Vi hadde stylist da vi solgte bolig, og de bildene var rålekre. Selv synes vi at stua var liten som en gang. Men på bildene så den slett ikke slik ut. Se gjerne her:
http://hjemmetsgleder.blogspot.com/2009/04/vart-forrige-hus.html

Jeg synes det er greit at det er litt juks, men også greit at vi skjønner at det er det.

Ha en fin helg.

Strikkelise sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Strikkelise sa...

(Beklager, jeg la inn en uferdig kommentar, her kommer kommentaren: )

La være å ta bilde av den stygge vasen som "ikke passer inn"? Greit.
Ta med seg designmøbler hjem til noen og så lage en "reportasje" om hvordan de bor i det hjemmet? Ikke fullt så greit.
Ljuge i teksten og si at et teppe er sydd av mormor når det er kjøpt eller lagt der av en stylist? Helt uakseptabelt.

Jeg skjønner 100% at bildene skal være lekre å se på og at interiørreportasje skal være inspirasjon for leserne. Men å dikte fritt og skrive ting som er faktisk usant, ville medført sparken for en journalist fra en hvilken som helst seriøs redaksjon. Interørmagasinene tjener ikke i lengden på å bli oppfattet som lurvete.

Wimona sa...

Hei
Er ny som interiør blogg.
For meg gjør det ingenting at interiørmagasinene fikser litt på bildene.De skal jo selges og sette trender.

Har sett på de fleste interiør blogger her på NIB.Så utrolig flotte blogger.Og jeg skulle tro at dere er designere alle sammen. Bare flotte bilder. Og noen av dere er bedre enn de interiørmagasinene,synes jeg.I hvertfall inn hos de fleste bloggere som jeg har vært innom.

Jeg elsker å se interiør bloggere.Det er utrolig mye inspirasjon som jeg kan få der. Og bedre enn interiørmagasinene faktisk!! ;O)

Anonym sa...

Bloggene lyver jo litt de og. Når jeg ser samme vase på flere bilder i en blogg skjønner jeg jo at vasen flyttes rundt til ære for bildene.

Henriette sa...

Hei!
Det er jo en litt drømmeverden, og som interiørarkitekt vil jeg bare si at slapp av, ingen har det så perfekt til alle tider!Et hjem skal ikke være perfekt, eller et showroom, iallefall ikke de som har det hyggeligst!
Så, lurt å tenke at det var flott eller en god ide og se bak de fancy bildene og den glossy fasaden:)

Hvordan starter man et diskusjonstema?Hjelp!